Γατο-αξεσουάρ / κατασκευές

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Από το να δίνεις τα κατοστάρικα και πάνω που ζητάνε για γατόπυργους, συμφωνώ κι εγώ απόλυτα στο concept κατασκευής του δικού σου αξεσουάρ, είτε είναι κρεβατάκι είτε πύργος είτε οποιοδήποτε παιχνίδι!
Εξάλλου, είναι καλύτερα από κάθε άποψη, γιατί πέρα από το κόστος, το κάνεις με ό,τι υλικά διαλέξεις εσύ, έτσι ακριβώς όπως είναι το γούστο σου και όπως βολεύει πρακτικά. Πχ στο εμπόριο τα υφασμάτινα μέρη ενός πύργου δεν είναι αφαιρούμενα (με φερμουάρ ή "χρατς χρατς") για να πλένονται. Αν φτιάξεις όμως δικό σου, μπορείς να κάνεις αντίστοιχη πρόβλεψη!
Έχω και εγώ κάτι στο μυαλό μου, αλλά το βλέπω να κατασκευάζεται μετά από ένα μήνα, γιατί προέχει διάβασμα για εξεταστική και δεν υπάρχει χρόνος για.. δημιουργικές ενασχολήσεις!!
Ας μας στείλουν φίλοι ή φίλες που το τολμήσανε να πάρουμε καμιά ιδέα.
Παραθέτω photos από κατασκευές που βρήκα στο net και που είναι υλοποιήσιμες από τον καθένα μας:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• 00026_jpg.jpg
    00026_jpg.jpg
    91,1 KB · Εμφανίσεις: 47
  • e2fc9095c75f64e1_catreessilk.jpg
    e2fc9095c75f64e1_catreessilk.jpg
    74,6 KB · Εμφανίσεις: 50
  • cat-tree_Full.jpg
    cat-tree_Full.jpg
    39,6 KB · Εμφανίσεις: 52
  • everest-lg.jpg
    everest-lg.jpg
    170,6 KB · Εμφανίσεις: 54
  • cattower.jpg
    cattower.jpg
    25,8 KB · Εμφανίσεις: 61
  • cat-clouds-cat-shelf-walk-HR3.jpg
    cat-clouds-cat-shelf-walk-HR3.jpg
    111,5 KB · Εμφανίσεις: 42
  • AK1PET-2T.jpg
    AK1PET-2T.jpg
    10,1 KB · Εμφανίσεις: 203
  • 20096481151345.jpg
    20096481151345.jpg
    49,4 KB · Εμφανίσεις: 328
  • 200968234759.jpg
    200968234759.jpg
    35,5 KB · Εμφανίσεις: 43
  • 109899_petfun_joy_1.jpg
    109899_petfun_joy_1.jpg
    44 KB · Εμφανίσεις: 114
Και μερικές ακόμη ιδέες:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• like-kittysville-modern-cat-bed-3.jpg
    like-kittysville-modern-cat-bed-3.jpg
    41,8 KB · Εμφανίσεις: 36
  • like-kittysville-modern-cat-bed-2.jpg
    like-kittysville-modern-cat-bed-2.jpg
    73,3 KB · Εμφανίσεις: 53
  • like-kittysville-modern-cat-bed-1.jpg
    like-kittysville-modern-cat-bed-1.jpg
    76,1 KB · Εμφανίσεις: 39
  • jakeandkarenplatforms3.jpg
    jakeandkarenplatforms3.jpg
    68,8 KB · Εμφανίσεις: 40
  • jakeandkarenplatforms2.jpg
    jakeandkarenplatforms2.jpg
    52 KB · Εμφανίσεις: 51
  • IMG_9333.jpg
    IMG_9333.jpg
    68,6 KB · Εμφανίσεις: 61
  • IMG_9276.jpg
    IMG_9276.jpg
    82,6 KB · Εμφανίσεις: 61
  • il_430xN.41069951.jpg
    il_430xN.41069951.jpg
    31,7 KB · Εμφανίσεις: 46
  • hr.catemporary-cat-corner2a.jpg
    hr.catemporary-cat-corner2a.jpg
    94,5 KB · Εμφανίσεις: 48
  • pfp_arch_3.jpg
    pfp_arch_3.jpg
    86,9 KB · Εμφανίσεις: 48
  • RF_Clouds_LG.jpg
    RF_Clouds_LG.jpg
    253,9 KB · Εμφανίσεις: 38
  • holden-bed.jpg
    holden-bed.jpg
    15,4 KB · Εμφανίσεις: 51
  • Pet+Bed+in+Walnut+Finish.jpg
    Pet+Bed+in+Walnut+Finish.jpg
    14,4 KB · Εμφανίσεις: 52
  • MODERNCRITTER-BENTSCRATCH-2T.jpg
    MODERNCRITTER-BENTSCRATCH-2T.jpg
    13,2 KB · Εμφανίσεις: 194
  • Misc_002.169185359_std.jpg
    Misc_002.169185359_std.jpg
    92 KB · Εμφανίσεις: 65
  • marthastewartdiy.jpg
    marthastewartdiy.jpg
    72,4 KB · Εμφανίσεις: 52
  • lp_closed.jpg
    lp_closed.jpg
    53,6 KB · Εμφανίσεις: 55
  • lotuscatfurniture-bre_1_.gif
    lotuscatfurniture-bre_1_.gif
    34,5 KB · Εμφανίσεις: 121
  • rf_littlelotus_white2.jpg
    rf_littlelotus_white2.jpg
    37,4 KB · Εμφανίσεις: 47
  • trendycattowers.jpg
    trendycattowers.jpg
    52,9 KB · Εμφανίσεις: 50
  • The-Refined-Feline-The-Little_85A7D918.jpg
    The-Refined-Feline-The-Little_85A7D918.jpg
    9,1 KB · Εμφανίσεις: 204
  • Style_6.jpg
    Style_6.jpg
    30,2 KB · Εμφανίσεις: 56
  • sleepurrz-2T.jpg
    sleepurrz-2T.jpg
    19,8 KB · Εμφανίσεις: 201
  • Single+Pet+Feeder.jpg
    Single+Pet+Feeder.jpg
    14,4 KB · Εμφανίσεις: 49
  • sc_face1.jpg
    sc_face1.jpg
    73,1 KB · Εμφανίσεις: 39
Εχω μια απορια... Εχουμε στο σπιτι ενα παιχνιδι περιπου σαν αυτο της φωτογραφιας. Το προβλημα ειναι οτι δεν ειναι αρκετα βαρυ και οταν οι γατες πανε να παιξουν ή να ξυσουν τα νυχια τους αυτο μετακινειται με αποτελεσμα να μην τους αρεσει και πολυ... Πως μπορω να το στερεωσω στο πατωμα για να μην μετακινειται? Το εχω και σε χωρο με παρκε και δε θελω να βαλω πχ ταινια διπλης οψης γιατι θα μου χαλασει το παρκε με την κολλα...Εχετε καμμια αλλη ιδεα??

Συνημμένα

• 24819.jpg
    24819.jpg
    14,8 KB · Εμφανίσεις: 40
Δε νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα να το κολλούσες στο πάτωμα, γιατί μπορεί να χρειαστεί να το μετακινήσεις κάποια στιγμή αλλά και δεν είμαι σίγουρη αν γίνεται πρακτικά να το κολλήσεις.
Θα μπορούσες ίσως -αν και δεν είμαι του αντικειμένου, σαν ιδέα το πετάω- να στερεώσεις τη βάση του σε ένα πιο βαρύ υλικό (ξύλινη ή μεταλλική βάση) στο ίδιο σχήμα εννοείται, έτσι ώστε να μένει στέρεο από το βάρος του και όχι επειδή είναι κολλημένο κάπου. Η βλακεία με αυτά τα έτοιμα παιχνίδια του εμπορίου είναι αυτή ακριβώς, ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές δε νοιάζονται για τη λειτουργία του προϊόντος τους (η οποία είναι προκαθορισμένη) αλλά μόνο για το αισθητικό κομμάτι :(
Ρώτησε κάποιο μαραγκό και ίσως σου προτείνει κάτι αποτελεσματικό.

Ευχαριστω! Αυτο μαλλον ειναι πιο λογικο...Εφοσον ξυνουν εκει τα νυχια τους πρεπει να υπαρχει αντισταση αλλιως δεν εχει νοημα...Οταν το πηρα δεν το σκεφτηκα και τωρα ειναι ψιλοαχρηστο...

περασα σήμερα απο εναν κοτσοβολο για να δω την σκούπα της miele cat & dog και μου ειπε η πωλήτρια οτι η σκούπα είναι κανονική οπως ολες και την διαφορά την κανουν μονο τα πελματα που ρουφαν. Μου ειπε οτι αν παρω μονο αυτα και τα βαλω σε οποιαδηποτε σκούπα θα κάνουν την ιδια δουλεία γιατι η ισχύς είναι ιδια
Ισχύει αυτο??

Εγώ είχα την απλή και πήρα το μεγάλο πέλμα έξτρα. Δεν ξέρω αν βγαίνει έξτρα και το μικρό που είναι για καναπέδες. Η σκούπα έκανε 220? πριν 2-3 χρόνια και έδωσα και 60? για το πέλμα πριν 2 μήνες περίπου. Αυτή που έχω εγώ είναι 2200W νομίζω...

εγψ εχω μαι ασχετη σκουπα 2200 watt οποτε αν αγορασω το πελμα θα κανει την ιδια δουλεια η θελει να ειναι miele η σκουπα???

Καλησπερα επειδη εγω την εχω την συγκεκριμενη σκουπα ειναι γεγονος οτι το πελμα ειναι αυτο που κανει την διαφορα και οταν λεμε για διαφορα μιλαμε για το απιστευτο, αλλα η σκουπα πρεπει να ειναι miele, σε αλλη σκουπα δυστυχως δεν κανει.....ομως απο πειρα μπορω να πω οτι ειναι τα πιο ωραια λεφτα που εχω δωσει και δεν το μετανιωνω καθολου, παρολο που οταν τα εδινα σκεφτομουν τι μαμακια κανω.....τωρα.....miele και μονο αυτη....εχω δυο γατους ασπρους και μακριτριχους και επιτελους μπορω να δω τα χαλια μου ξανα λες και τα εχω παρει απο το καθαριστηριο....φαντασου οτι την πηγα και στο σπιτι της θειας μου που μπαινοβγαινουν πολλες γατουλες και σε κατι χαλια σε στυλ περσικα με σκουρα χρωματα και την περναγες απο πανω και εβλεπες το χαλι να λαμπει...θεικη...μην το σκεφτεσαι καθολου, κοστιζει κατι παραπανω αλλα πραγματικα αξιζει....αφου μετα απο αυτην την σκουπα τους εχω δωσει το ελευθερο να μαδιουνται !!!!!!! και εδω τελειωνει το διαφημιστικο σποτ της miele!!!!!

Νένα, μιλάς για το ηλεκτρικό πέλμα της miele; Έχω ένα μοντέλο της miele (του 2005 πρέπει να είναι), το οποιό έχει ως προαιρετικό εξάρτημα ένα ηλεκτρικό πέλμα για χαλιά, που συνδέεται με τη σκούπα μέσω καλωδίου και το βουρτσάκι της στριφογυρίζει μαζεύοντας τρίχες και χνούδια από τα χαλιά.
Παιδιά, αυτό έχω κι εγώ και από τότε που έβαλα σώθηκα!!! :clapup::clapup: Οτιδήποτε άλλο είχα δοκιμάσει δεν έκανε δουλειά.. τζάμπα έχανα το χρόνο μου δηλαδή.. συμφωνώ και επαυξάνω ότι είναι τα καλύτερα λεφτά που έχω δώσει. Αν δεν απατώμαι έκανε 80 ευρώ.
Και όπως τα λες ακριβώς, έχουν πλέον το ελεύθερο να μαδιούνται !! χαχαχαχα πολύ καλό!!!!!

περασα σήμερα απο εναν κοτσοβολο για να δω την σκούπα της miele cat & dog και μου ειπε η πωλήτρια οτι η σκούπα είναι κανονική οπως ολες και την διαφορά την κανουν μονο τα πελματα που ρουφαν. Μου ειπε οτι αν παρω μονο αυτα και τα βαλω σε οποιαδηποτε σκούπα θα κάνουν την ιδια δουλεία γιατι η ισχύς είναι ιδια
Ισχύει αυτο??

ναι ισχυει. Βεβαια εαν εχεις καμια ανεμικη σκουπα των 1000watt, οτι πελμα και να βαλεις μην περιμενεις να κανεις δουλεια.
Στο εξωτερικο ειναι διαδεδομένη η πωληση "universal" (για ολες τις σκουπες) πελματων για κατοικιδια. Μεχρι και σε pet shop εχω βρει.

ναι ισχυει. Βεβαια εαν εχεις καμια ανεμικη σκουπα των 1000watt, οτι πελμα και να βαλεις μην περιμενεις να κανεις δουλεια.
Στο εξωτερικο ειναι διαδεδομένη η πωληση "universal" (για ολες τις σκουπες) πελματων για κατοικιδια. Μεχρι και σε pet shop εχω βρει.

Ξέρεις σε ποια χώρα τα πουλάνε??:hmm:

και εγώ την miele cat & dog αγόρασα προσφατα, νομίζω το καλοκαίρι του 2009, η πιο χαμηλή τιμη ήτα 290? κ όντως ειναι ασύγκριτη. τα πέλματα, δύο, ενα μεγάλο για χαλια κ ενα μικρό για καναπέδες κλπ εχουν περιστρεφομενο βουρτσακι που κανει όλη τη δουλειά. κ νομιζω οτι δεν μπαίνουν σε αλλη μαρκα.

Ευχαριστω! Αυτο μαλλον ειναι πιο λογικο...Εφοσον ξυνουν εκει τα νυχια τους πρεπει να υπαρχει αντισταση αλλιως δεν εχει νοημα...Οταν το πηρα δεν το σκεφτηκα και τωρα ειναι ψιλοαχρηστο...
Ρίχνω μια ιδέα, το αν γίνεται 100% δεν το ξέρω γιατι δεν το έχω δει από κοντά.
άνοιξε μια πολύ μικρη τρυπα στην κορυφή του. Πάρε αμμο από την θάλασσα κοσκινισέτηνε και μετά με ένα χωνί γέμισε τον χάρτινο σωλήνα. Θα αποκτήσει μεγάλο βάρος και δεν θα χρειαστεί να του κολλήσεις τίποτα απο κάτω στην βάση του. Εάν σφραγίζει καλά στην βάση του δεν θα έχεις από πουθενά διαροες γιατι συνήθως οι σωλήνες αυτοί ειναι χάρτινοι. Εννοείται φυσικά οτι μετά θα κλείσεις την τρυπα απο πάνω με λίγη σιλικόνη.;)

Ισχύει αυτο??
....

Καθαρά προσωπική μου γνώμη εάν ειχα τέτοιο όμορφο κήπο θα του έβαζα γύρω γύρω απο το είδικό σύρμα για τις γάτες και θα είχα τις γάτες μου ελέυθερες να κυκλοφορούν μέσα σε αυτόν. Το δεύτερο βιντεάκι λέει οτι αυτά τα κλουβιά προορίζονται για την προστασία των ζώων απο τα κουνάβια και τα άγρια ζώα. Βέβαια για τον κόσμο που δεν θέλει να ντύσει ολον του τον κήπο τότε αυτό αποτελει μια καλή εναλακτική.

και παλι θα ειναι περιοριστικο ...δεν θα μπορεις πχ να φυτεψεις δεντρα κοντα στην περιφραξη...
εγω αν ειχα θα ηθελα να ενα τετοιο κλουβι για να λιαζονται μονες τους και στον υπολιπο κηπο μαζι μου με λουρακι...

αλλα ας αποκτησουμε τετοιο κηπο και καλα θα ειναι...ας ονειρευτουμε τουλαχιστον...

και παλι θα ειναι περιοριστικο ...δεν θα μπορεις πχ να φυτεψεις δεντρα κοντα στην περιφραξη...
εγω αν ειχα θα ηθελα να ενα τετοιο κλουβι για να λιαζονται μονες τους και στον υπολιπο κηπο μαζι μου με λουρακι...

αλλα ας αποκτησουμε τετοιο κηπο και καλα θα ειναι...ας ονειρευτουμε τουλαχιστον...
Στην ελλάδα επιτρέπεται να κτίσεις ψηλή μάνδρα?

αν εννοεις στον κηπο νομιζω πως ναι, μπορει να λεω και βλακεια αλλα στο γερακα που μενω υπαρχουν πολλα σπιτια με ψηλες μαντρες, απο 1.70 μεχρι και 2 μετρα καμμια φορα...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back