Γατο...απορίες. SOS

star_fire

Νεοφερμένο μέλος

Ο star_fire αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και μας γράφει από Καλιάνοι (Κόρινθος). Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Καλησπερα..
Μολις απεκτησα μια γατα περσιας και εχω αρκετες αποριες.
Αν καποιος μπορει να με βοηθησει θα το εκτιμουσα.:up:
Καταρχην...η γατα μου ειναι αρσενικοοοο
6μηνων.
Σε ποια ηλικια θα πρεπει να κανω στειρωση?
αν στην αρχη εχει καποια εμπειρια και μετα γινει η στειρωση θα τρελαθει η ειναι μυθος αυτο?
Ποια μεθοδος ειναι καλυτερη για αντιπαρασιτικα? Χαπια Αμπουλες Σπρει?
Ακομα η ποσοτητα φαγητου που πρεπει να τρωει ειναι καθορισμενη η γεμιζω το μπολακι και τρωει οσο θελει οταν θελει?
Η κοπελα που μ το εδωσε μου εδωσε και μια συγκεκριμενη τροφη που ειναι ομωσ για ενηλικες.
και παρατηρησα οτι εκει που ειναι ηρεμο χαφνικα αρχιζει και τρεχει γρηγορα σε ολο το σπιτι.και υποθετω οτι ειναι καποια υπερ-βιταμινωση.
γιατι παιζουμε συνεχεια με αρκετα παιχνιδια...
Ακομα η γατα εχει συνιθισει να κοιμαται μαζι με ανθρωπους.
Αλλα εγω το βραδυ δεν θελω να κοιμαται στο κρεββατι μου γιαυτο εχω παρει το καλαθακι του και το βαζω να κοιμαται εκει...πανω στο κρεββατι μεν αλλα οχι πανω στα παπλωματα κτλ.τι μπορω να κανω αλλο?
Επισης το πρωι εχουμε διαφορετικα ωραρια οταν ξυπναμε...και ερχετε με γλειφει και κανει αλλα για να με ξυπνισει μπορω να κανω κατι και γιαυτο?

και τελος. θα ηθελα να μου πειτε μερικες μεθοδους για πειθαρχεια. του εχω ηδη μαθει να καθεται στο καλαθακι με "κερασματα".τι αλλο μπορω να του μαθω?

ευχαριστω πολυ για το χρονο σας.απλα εχω αποριεσ επειδη το αγαπω πολυ και δεν θελω να του κανω καποιο κακο η να εχει καποιο προβλημα.
Μαριος.:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλως ηρθες...:)...τωρα πρεπει να γινει η στειρωση...ειναι η καταλληλη ηλικια..πιστευω οτι ειναι μυθος αυτο με την προηγουμενη εμπειρια:)...νομιζω οτι τα χαπια για τα ενδωπαρασιτα ειναι τα καλυτερα,γιατι πιανουν τα περισσοτερα σκουληκια...
οσο ειναι μικρος...πιστευω οτι καλο θα ειναι να του εχεις το μπωλακι γεματο...αφου παει 1 χρονων...καλο θα ειναι να του βαζεις συγκεκριμενα γραμμαρια που θα σου πει ο γιατρος,επισης να ξερεις οτι οταν τον στειρωσεις θα πρεπει να του δινεις ειδικη τροφη για στειρωμενα αρσενικα...ρωτα τον γιατρο..
καλε...το οτι τρεχει ξαφνικα,ειναι απολυτα φυσιολογικο...ολα τα νεαρα ετσι κανουν...τι ηθελες...να κοιματε οπως τα χουφταλα ολη την ημερα;:lol:

εγω ειμαι κατα της πειθαρχιας με την εννοια αυτης που γινεται στους σκυλους...ειναι εντελως διαφορετικα ζωα,και πρεπει να τα σεβομαστε...απλα μπορουμε να τα "εκπαιδεψουμε " σε καποια,λιγα,πραγματα...:)

ΥΓ...στην αρχη,η συντριπτικη πλειοψηφια εμας που εχουμε γατα,δεν θελαμε να κοιμουνται στο κρεββατι μας....μετα ομως το επιζητησαμε κιολας...:)...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το πιατακι καλο θα ειναι οπως σου ειπε η πουπυ να ειναι αρχικα γεματο και να τρωει οσο θελει..μπορεις να παρεις και την royal persian που ειναι ειδικη για περσικα..τωρα για τα αλλα δεν μπορω να σε βοηθησω γιατι ποτε δεν εχω μπει στην διαδικασια να μην κοιμουνται σε μενα..ισα ισα που μου καθεται καπως αν δεν κοιμηθουν σε μενα..τωρα αυτο που σε ξυπναει ειναι επειδη ειναι μικρο και θελει παιχνιδια..με το καιρο θα το σταματησει..επισης αν θες βαλε μας και φωτο να το δουμε μιας και ειμαστε κατοχοι περσιδιων και εχουμε μια αδυναμια:redface::D:D

καλωσορισες και να το χαιρεσαι!
νομιζω και σε κανενα δυμηνο να στειρωθει το γατακι ειναι μια χαρα γιατι τα περσικα αργουν λιγο να αναπτυχθουν..8 μηνων ειναι μια χαρα για στειρωση.
για τα υπολοιπα θα συμφωνησω με την πουπι:P

νομιζω και σε κανενα δυμηνο να στειρωθει το γατακι ειναι μια χαρα γιατι τα περσικα αργουν λιγο να αναπτυχθουν..8 μηνων ειναι μια χαρα για στειρωση.

εκτος αυτου αργει και ο οιστρος σε πολλα..εμενα στην φλαφυ ηρθε οταν εγινε ενος..(ειναι περσακι κ μενα..)

εκτος αυτου αργει και ο οιστρος σε πολλα..εμενα στην φλαφυ ηρθε οταν εγινε ενος..(ειναι περσακι κ μενα..)
αυτο εννοω αργουν να αναπτυχθουν:P ομως δεν ειναι αναγκη να αποζητησει θηλυκια για να στειρωθει:)

αυτο εννοω αργουν να αναπτυχθουν:P ομως δεν ειναι αναγκη να αποζητησει θηλυκια για να στειρωθει:)

εννοειται καλε..

Καλωσήρθες :)
Ρίξε μια ματιά στις αντίστοιχες κατηγορίες του φόρουμ, καθώς και στα άρθρα και νομίζω ότι θα λυθούν πολλές απορίες σου. Αν όχι, καλύτερα είναι να ποστάρεις την κάθε ερώτηση στην αντίστοιχη κατηγορία, για να μπορεί αργότερα να βοηθηθεί και κάποιος άλλος που θα έχει παρόμοιο πρόβλημα;)
Ακόμα, μπορείς να αναζητήσεις θέματα στο φόρουμ χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά.

Ενδεικτικά:
Στείρωση στις γάτες
Εμβόλια και αποπαρασιτώσεις
Ακομα η ποσοτητα φαγητου που πρεπει να τρωει ειναι καθορισμενη η γεμιζω το μπολακι και τρωει οσο θελει οταν θελει?
Πόσο πρέπει να τρώει;

εμενα ο φοιβος μου ειναι 5 μηνων,ειναι μισος περσιας κ μισος αλητογατακι.σκεφτομουν να το παω τωρα για στειρωση αν και δεν εχει αναζητησει θηλυκο...εχω ακουσει οτι πρεπει να τα στειρωνουμε γυρω στον 5ο μηνα γιατι μετα θελουν να ζευγαρωσουν και αποκτουν επιθετικη σημπεριφορα που τους μενει...

εμενα ο φοιβος μου ειναι 5 μηνων,ειναι μισος περσιας κ μισος αλητογατακι.σκεφτομουν να το παω τωρα για στειρωση αν και δεν εχει αναζητησει θηλυκο...εχω ακουσει οτι πρεπει να τα στειρωνουμε γυρω στον 5ο μηνα γιατι μετα θελουν να ζευγαρωσουν και αποκτουν επιθετικη σημπεριφορα που τους μενει...
συνηθως στον 6-7 μηνα στειρωνονται τα αρσενικα(ελπιζω να μην κανω λαθος), τα θηλυκα μπορει και πιο νωρις.

και εγω τον δικο μου 7 μηνων τον στειρωσα....και οτι χαρακτηρα ειχε...αυτον εξακολουθησε να εχει.....παλιοπραγμα δηλαδη...:lol::lol::lol:

Καλησπερα..
Μολις απεκτησα μια γατα περσιας και εχω αρκετες αποριες.
Αν καποιος μπορει να με βοηθησει θα το εκτιμουσα.:up:
Καταρχην...η γατα μου ειναι αρσενικοοοο
6μηνων.
αν στην αρχη εχει καποια εμπειρια και μετα γινει η στειρωση θα τρελαθει η ειναι μυθος αυτο?
Η κοπελα που μ το εδωσε μου εδωσε και μια συγκεκριμενη τροφη που ειναι ομωσ για ενηλικες.
και παρατηρησα οτι εκει που ειναι ηρεμο χαφνικα αρχιζει και τρεχει γρηγορα σε ολο το σπιτι.και υποθετω οτι ειναι καποια υπερ-βιταμινωση.
γιατι παιζουμε συνεχεια με αρκετα παιχνιδια...
Ακομα η γατα εχει συνιθισει να κοιμαται μαζι με ανθρωπους.
Αλλα εγω το βραδυ δεν θελω να κοιμαται στο κρεββατι μου γιαυτο εχω παρει το καλαθακι του και το βαζω να κοιμαται εκει...πανω στο κρεββατι μεν αλλα οχι πανω στα παπλωματα κτλ.τι μπορω να κανω αλλο?
Επισης το πρωι εχουμε διαφορετικα ωραρια οταν ξυπναμε...και ερχετε με γλειφει και κανει αλλα για να με ξυπνισει μπορω να κανω κατι και γιαυτο?

και τελος. θα ηθελα να μου πειτε μερικες μεθοδους για πειθαρχεια. του εχω ηδη μαθει να καθεται στο καλαθακι με "κερασματα".τι αλλο μπορω να του μαθω?

ευχαριστω πολυ για το χρονο σας.απλα εχω αποριεσ επειδη το αγαπω πολυ και δεν θελω να του κανω καποιο κακο η να εχει καποιο προβλημα.
Μαριος.:redface:
Καλησπερα και καλωσηρθες!
Φανταζομαι τα αρθρα σε διαφωτισαν σχετικα με τις περισσοτερες αποριες σου.
Οσον αφορα τον υπνο μαζι σας,αν ετσι εχει μαθει,μονο κλεινοντας τον εκτος δωματιου θα μπορουσε να μην το κανει.Οι γατες ειναι πολυ εξυπνες,ευκολα θα του μαθεις τι επιτρεπεται να κανει και τι οχι.
Με τα εμβολια και τις αποπαρασιτωσεις του ειναι ενταξει;Φανταζομαι τον πηρες απο εκτροφειο,οποτε ειναι εξετασμενοι οι γονεις το για ασθενειες που αφορουν τη φυλη,και μεταδιδομενα νοσηματα,ετσι;
Να προσεχεις πολυ το τριχωμα του,να τον βουρτσιζεις καθημερινα για να συνηθισει τη βουρτσα,και να καθαριζεις τακτικα μυτουλα και ματια.Αν μπεις στους περσομανιακους θα σε βοηθησουν πολυ οσον αφορα τη φροντιδα του.
Καλως τον δεχτηκες και περιμενουμε φωτο!:)

Ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις σας.

Ανεβασα καποιες φωτο του Dorak...να τον καμαρωσετε:cool:
και εγω θα ηθελα να κοιμαμαι μαζι του αλλα δεν ειμαι μονος μου.
επισης η πειθαρχεια που ανεφερα ειναι καλυτερα μια μικρη εκπαιδευση.σε καμια περιπτωση δεν περιοριζουμε τα ζωα.

θα μπω στους Περσομανιακους χαχαχα
Και το γατακι μου το εδωσε μια φιλη.(δεν θα αγοραζα ποτε ζωο απο καταστημα)Μου ειπε οτι εχει κανει τα εμβολια του και οτι ανα μηνα πρεπει να του κανω αντιπαρασιτικο.
Το φροντιζω καθημερινα για τριχωμα κτλ
Απλα δεν γνωριζω για λοιπες ασθενειες..
ωραια....τωρα μου φαινεται βουνο λιγο το θεμα με τα εμβολια αντιπαρασιτικα κτλ...οποτε λεω να κανουμε μια επισκεψη σε κτηνιατρο.
Ποσο κοστιζουν οι επισκεψεις???

Και το γατακι μου το εδωσε μια φιλη.(δεν θα αγοραζα ποτε ζωο απο καταστημα)

Να θυμάσαι ότι όπως δεν αγοράζουμε ζωα από pet shops,έτσι δεν πρέπει να στηρίζεις ούτε γέννες από ασυνείδητους ιδιοκτήτες.Γιατί εσένα μπορεί να σου "φυλαξε" ένα,αλλά τα υπόλοιπα τι γίνανε? Ενημέρωσέ τη περί στείρωσης.;)

(Συγνώμη αν βγήκα off topic)

Χαχα οχι τα γατακια τα δινει μονο σε ατομα που εμπιστευετε...και για πιο λογο ειναι ασυνειδητος ιδιοκτητης η φιλη μου?????

Χαχα οχι τα γατακια τα δινει μονο σε ατομα που εμπιστευετε...και για πιο λογο ειναι ασυνειδητος ιδιοκτητης η φιλη μου?????

εχει κανει εξετασεις στα γατια της πριν τα ζευγαρωσει για διαφορες ασθενειες κληρονομικες για PKD και δεν ξερω και εγω τι αλλες εξετασεις γιατι δεν ειμαι εκτροφεας?τα γατακια τα δινει με τα χαρτια τους κλπ?μαλλον οχι γιατι αλλιως δεν θα τα χαριζε:/:

και επειδη και εμενα μου χαρισαν την περσικη μου και λογικα η κυρια αυτη δεν ειχε κανει τιποτα απο ολα αυτα αν η γατουλα μου ειχε κατι απο ολες αυτες τις ασθενειες που μπορει να υπαρχουν(τις εκανα εγω ολες αυτες τις εξετασεις) θα λυπομουν πολυ που καποιοι βαζουν ασυνειδητα την γατουλα τους να ζευγαρωσει και γεννιουνται αρρωστα μωρακια..και συνηθως δεν το κανουν απο κακη προθεση:)απλα δεν γνωριζουν ..

Πρέπει να εμπιστεύεται πολύ κόσμο τότε για να καταφέρνει να δώσει ΟΛΑ τα γατάκια από ΚΑΘΕ γέννα σε ΤΟΣΟ κόσμο...διαφορετικά τί τα κάνει?:hmm:Επίσης πληρεί και τις καταλληλες προυποθέσεις μια γέννας,φροντίζει τη μανα και τα μωρά της,τα έχει σε σωστή θερμοκρασία,παρέχει στη μητέρα ανάλογη περίθαλψη και φάρμακα...ακόμη και όλα αυτά να καλύπτει,υπάρχουν πολλές κληρονομικές ασθένειες που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.Μία από αυτή που ξέρω στους σκύλους είναι η δυσπλασία,συχνό φαινόμενο.Ας αφήσουμε τα ζευγαρώματα λοιπόν σε υπευθυνους εκτροφείς από νόμιμα εκτροφεία.

Αλίμονο,δεν θέλω να προσβάλλω τη φίλη σου.Αλλά όπως και να το κάνουμε τα ανεξελεγκτα ζευγαρώματα από ιδιοκτήτες μόνο ασυνείδητα και ανεύθυνα είναι καθώς επίσης και ο κύριος λόγος που υπάρχουν τόσα αδέσποτα.Μίλησέ της για τη στείρωση.;) Αν δεν γνωρίζεις ούτε εσύ διάβασε ένα άρθρο που μπορεί να σε καθοδηγησει.https://www.aparadektoi.gr/component/option,com_smf/Itemid,372/topic,16383.0/

Βασικα νομίζω ειστε υπερβολικες και δεν βρισκω καποιο λογο για να γινει ολη αυτη η συζητηση.
Η οικογενεια της εχει 3 γενιες απο γατες Περσιας.Ειμαι σιγουρος οτι χερουν να τισ φροντιζουν και να τις συμπεριφερονται οπως πρεπει.Επομενως και εσεις δεν γνωριζετε την οικεγενεια και ολο αυτο ειναι ανουσιο.Οι γατες τους εχουν ακομα και διαβατηρια.Επισης ειμαι απο αυτους που δεν τους αρεσει η Στειρωση.το αρθρο ηταν απλα προσωπικες αποψεις.Θα μπορουσα να σου παραθεσω κατι αντιστοιχο με στοιχεια.στο ιντερνετ τα βρισκεις ολα.

ευχαριστω παντως για τις αποψεις σας.

δηλαδη τον γατο σου,για να καταλαβω....θα τον εχεις αστειρωτο να βασανιζεται και να κινδυνευει απο καρκινους;θα τον βαζεις να ζευγαρωνει 2-3 φορες το χρονο;..τι απο αυτα;:)

ενας απο τους λογους που μπηκα και στο φορουμ. γιανα εχω οσες περισσοτερες πληροφοριες μπορω για να αποφασισω τι θα κανω.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back