Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nonika
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
star_fire
Νεοφερμένο μέλος
fidele
Εκκολαπτόμενο μέλος
ενας απο τους λογους που μπηκα και στο φορουμ. γιανα εχω οσες περισσοτερες πληροφοριες μπορω για να αποφασισω τι θα κανω.
Ακριβως (επειδη απ'οτι καταλαβα εισαι νεος γατομπαμπας) για αυτο το λογο υπαρχουν και σου δινουν συμβουλες τα μελη αυτου του φορουμ
Επειδη αρκετα μελη εχουν περισσοτερη εμπειρια(δε μιλω για μενα φυσικα)καλο θα ηταν να μην κρινεις αρνητικα την προσπαθεια που κανουν για να σε βοηθησουν
Οσον αφορα τη στειρωση εγω την κρινω απαραιτητη γιατι αφενος αν δεν ζευγαρωνει ταλαιπωρειται και αφετερου μειωνονται οι πιθανοτητες εμφανισης καρκινου των γεννητικων οργανων κλπ.....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Ακριβως (επειδη απ'οτι καταλαβα εισαι νεος γατομπαμπας) για αυτο το λογο υπαρχουν και σου δινουν συμβουλες τα μελη αυτου του φορουμΕπειδη αρκετα μελη εχουν περισσοτερη εμπειρια(δε μιλω για μενα φυσικα)καλο θα ηταν να μην κρινεις αρνητικα την προσπαθεια που κανουν για να σε βοηθησουν
Οσον αφορα τη στειρωση εγω την κρινω απαραιτητη γιατι αφενος αν δεν ζευγαρωνει ταλαιπωρειται και αφετερου μειωνονται οι πιθανοτητες εμφανισης καρκινου των γεννητικων οργανων κλπ.....
Ακριβως,ειναι τοσο απλο.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ακριβως,ειναι τοσο απλο.![]()
ολα αυτα...και ασς μην ξεχναμε και της γεννες...τι θα γινουν τα τοσα πολλα ζωακια που θα γεννηθουν.;..τοσα ζευγαρωματα επι τα ζευγαρωματα των παιδιων τους.....ε.....δεν νομιζω οτι θα μπορουνε ολα να βρισκουνε σπιτι...αρα...αδεσποτα...

Nonika
Διακεκριμένο μέλος

Να κανεις οπωσδηποτε εξεταση pkd,το εχουν τα μισα περσικα-μεσα σ'αυτα και το δικο μου-και αν δεν το παρεις χαμπαρι γινεται σοβαρο μετα.

din@
Εκκολαπτόμενο μέλος
) και το ετρεξα στον κτηνιατρο(ηταν η πρωτη μου γατα και δεν ηξερα).αποφασισα να το στειρωσω για πολλους λογους.πρωτον γιατι αν το αφηνα να ζευγαρωσει θα γεννουσε και πες οτι την πρωτη φορα βρισκεις ατομα να υιοθετησουν τα γατακια..την 2η?την 3η?και οι γατες ζουν αρκετα χρονια ετσι?για να τα αφησω στο δρομο ουτε λογος,θα ηταν καταδικασμενα!επισης αν το αφηνα αστειρωτο χωρις να ζευγαρωσει θα βασανιζοταν το καημμενο...η διαδικασια αναζητησης αλλης γατας τα κανει να στρεσαρονται πολυ,τα κανει επιθετικα εκτος του οτι προκαλουνται διαφορες αρρωστιες π.χ.καρκινος...και η επεμβαση ειναι πολυ απλη,το πας το πρωι και το παιρνεις την ιδια μερα.τις 2 πρωτες μερες ειναι ζαλισμενο αλλα μετα συνερχεται πληρως!και πιστεψε με τωρα η γατουλα μου φαινεται πολυ καλα και ευτυχισμενη!μαλιστα πηρα και αλλο ενα γατακι για παρεα και ειναι ακομα καλυτερα...εμεις εδω σε συμβουλευουμε απλα,δεν σου επιβαλουμε την γνωμη μας...απλα μεσα απο την συγκατοικηση με τις γατες καταληξαμε στο συμπερασμα οτι ειναι καλυτερα να στειρωνεις ολα τα κατοικιδια...ειπες οτι το μονο που σε ενδιαφερει ειναι να ειναι η γατα σου ευτυχισμενη...δεν χρειαζεται να ζευγαρωνει και να γενναει συνεχεια για να το πετυχεις αυτο.το μονο που χρειαζεται ειναι να την αγαπας και να της το δειχνεις.υπαρχουν πολλοι αλλοι τροποι για να ειναι χαρουμενη...ελπιζω να βοηθησα.να σου ζησει το ψιψινι και σε παρακαλω ενημερωσε μας για τις αποφασεις σου..

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
εγω πιστευω οτι μονος σου θα καταλαβεις οτι το καλυτερο γι αυτο ,ειναι η στειρωση, ειναι πολυ δυσκολο να ζεις σε σπιτι με αστειρωτο αρσενικο. θα υποφερει και αυτο και εσυ..το πιο σημαντικο για μενα ειδικα αν αποφασισεις να το ζευγαρωσεις , ειναι να του κανεις εξεταση για pkd ( πολυκυστικη νόσος των νεφρων) γιατι πολλοι ζευγαρωνουν τις περσικες τους χωρις να ελεγξουν αν νοσουν απο αυτο, με αποτελεσμα να γεννιουνται γατακια που υποφερουν.. και δυστυχως οταν το εχει εστω ο ενας απο το ζευγαρι, οι πιθανοτητες παλι ειναι μεγαλες.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

...να μην πουμε δηλαδη την γνωμη μας;...και νομιζω οτι ειπωθηκαν με ευγενικο τροπο...
din@
Εκκολαπτόμενο μέλος
μου φανηκε απλα οτι τα πηρε λιγο...μπορει να ειναι και η ιδεα μου..συγνωμην....την επιθεση...που την ειδες;...να μην πουμε δηλαδη την γνωμη μας;...και νομιζω οτι ειπωθηκαν με ευγενικο τροπο...
![]()
***Lilika***
Νεοφερμένο μέλος
Επισης ειμαι απο αυτους που δεν τους αρεσει η Στειρωση.το αρθρο ηταν απλα προσωπικες αποψεις.Θα μπορουσα να σου παραθεσω κατι αντιστοιχο με στοιχεια.στο ιντερνετ τα βρισκεις ολα.
Tο άρθρο που παρέθεσα δεν είναι προσωπικές απόψεις μόνο,αλλά και όλων των ευσυνείδητων ανθρώπων,ιατρών αλλά και της νομοθεσίας.
Ξέρεις την περασμένη εβδομάδα,επί πολλές ημέρες παρέθετα τα επιχειρήματα μου εγώ και πολύς κόσμος σε μια ομαδούλα του fb που στήριζε ότι τα ζώα δεν πρέπει να στειρωνονται γιατί αυτή είναι η φύση τους.Έγραφα ατελείωτες ώρες με μοναδικό αντεπιχείρημά τους τη φύση και...το κείμενο ενός πανάσχετου φαφλατά που βρηκε η διαχειριστρια της ομάδας,κάπου,στο ιντερνετ,και το παρουσιαζε διαρκώς λες και ήτανε η βιβλος.Έχουμε τόσα βασανισμενα αδέσποτα,γιατί σε αυτη την τελεια φύση υπάρχουν τόσοι ιδιοκτήτες που τη "σέβονται και δεν στειρώνουν τα κατοικίδιά τους"...
Έσπασα λοιπόν αρκετά το κεφάλι μου μαζί τους για να διστάσω να το κάνω και άλλη μία φορά.Είμαι πρόθυμη λοιπόν να διαβάσω τα δικά σου "στοιχεία" όπως είπες.
P.S.: Όποιος πιστεύει ότι γράφω επιθετικά σε αυτό το θέμα,καλά κάνει και το πιστεύει.Δεν μ'αρέσει να "χαιδεύω τα αυτιά" κανενός.

star_fire
Νεοφερμένο μέλος
Εδω ηρθα να ενημερωθω. και προφανως ο καθενας εχει τις αποψεις του. γιαυτο εξαλλου ειναι και το φορουμ.ομως δεν μπορω να μπω σε μια συζητηση οταν υπαρχουν χαρακτηρισμου ασχετοι και εκτος πραγματικοτητας.
ναι ειμαι καινουργιος γατομπαμπας. και θελω το καλυτερο για το γατονι μου....
και γνωριζω το προβλημα με τα αδεσποτα τις γεννες κτλ .
ενημερωση για μενα αποτελει το μηνυμα με το pkd που ειναι κατι σοβαρο και δεν το γνωριζα.
και λυπαμαι πολυ αλλα δεν θελω να μπω σε μια τετοια αντιπαραθεση.θα χρειστει να βρεις καποιον αλλο για να του επιτεθεις η χαιδεψεις τα αυτια.σιγουρα υπαρχουν και αντεπιχειριματα στη στειρωση.αλλα οπως εχω πει.... ΔΕΝ γνωριζω γιαυτο ψαχνω.και η συζητηση που ειναι αρκετα ενδιαφερουσα για μενα μπορει να γινει χωρις αυτα τα καπως εριστικα σχολια.
Επισης ειναι πολυ καλο να υπερασπιζετε κανεις τις αποψεις του. απλα εδω τις παραθετουμε.
Αν το γατονι ζευγαρωσει μια φορα μετα μπορω να κανω την στειρωση?
Και οταν γλειφει τα χερια μου ειναι καλο ε? μην ανησυχω οτι θελει κατι!!!!
natalouko
Επιφανές μέλος
Και οταν γλειφει τα χερια μου ειναι καλο ε? μην ανησυχω οτι θελει κατι!!!![/quote]
Δεν υπάρχει πρόβλημα να τον στειρώσεις μετά από ένα ζευγάρωμα.
Αλλά γιατί θέλεις να τον ζευγαρώσεις????

Επίσης το ότι σου γλύφει τα χέρια σημαίνει ότι σε αγαπάει και στο δείχνει με αυτόν τον τρόπο!!!

Hlianna
Διάσημο μέλος
Δεν θεωρω κατι ως επιθεση. Απλα οι προσωπικοι χαρακτηρισμοι με ενοχλουν.
Εδω ηρθα να ενημερωθω. και προφανως ο καθενας εχει τις αποψεις του. γιαυτο εξαλλου ειναι και το φορουμ.ομως δεν μπορω να μπω σε μια συζητηση οταν υπαρχουν χαρακτηρισμου ασχετοι και εκτος πραγματικοτητας.
ναι ειμαι καινουργιος γατομπαμπας. και θελω το καλυτερο για το γατονι μου....
και γνωριζω το προβλημα με τα αδεσποτα τις γεννες κτλ .
ενημερωση για μενα αποτελει το μηνυμα με το pkd που ειναι κατι σοβαρο και δεν το γνωριζα.
και λυπαμαι πολυ αλλα δεν θελω να μπω σε μια τετοια αντιπαραθεση.θα χρειστει να βρεις καποιον αλλο για να του επιτεθεις η χαιδεψεις τα αυτια.σιγουρα υπαρχουν και αντεπιχειριματα στη στειρωση.αλλα οπως εχω πει.... ΔΕΝ γνωριζω γιαυτο ψαχνω.και η συζητηση που ειναι αρκετα ενδιαφερουσα για μενα μπορει να γινει χωρις αυτα τα καπως εριστικα σχολια.
Επισης ειναι πολυ καλο να υπερασπιζετε κανεις τις αποψεις του. απλα εδω τις παραθετουμε.
Αν το γατονι ζευγαρωσει μια φορα μετα μπορω να κανω την στειρωση?
Και οταν γλειφει τα χερια μου ειναι καλο ε? μην ανησυχω οτι θελει κατι!!!!
μπορεις να τον ζευγαρωσεις..με περσικη εννοειται γιατι ειναι κριμα να γεννηθουν ημιαιμα περσακια..αλλα πριν καλο θα ηταν να κανεις εξετασεις αιματος και στον δικο σου και στην θυληκη για το pkd στα περσικα θεριζει δυστυχως
και μετα μπορεις να τον στειρωσεις..αλλα μπορεις να το κανεις και χωρις να τον ζευγαρωσεις..εγω την δικη μου περσικη δεν την ζευγαρωσα..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
star_fire
Νεοφερμένο μέλος
...το ξερα οτι μαγαπαει χχαχαχαμε περσικη θα ειναι μιας φιλης μου.ομως ειναι λιγο μεγαλυτερη πειραζει αυτο?
απλα ειναι κατι που θα ηθελα να βιωσει το γατι και να εχει και απογονους.
αλλα μια φορα για ολους αυτους τους λογους που αναφεραμε παραπανω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
star_fire
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
natalouko
Επιφανές μέλος
Θα πρέπει να ρωτήσεις και τον κτηνίατρο σου τι εξετάσεις θα πρέπει να κάνει αφού θα ζευγαρώσει.και εννοειται πως θα κανω και τις αξετασεις...ξερουμε καποια αλλη ασθενεια π πρεπει να κοιταξω???

Και θα πρέπει να τις κάνει και η θυληκιά γατούλα!!!

fidele
Εκκολαπτόμενο μέλος
και εννοειται πως θα κανω και τις αξετασεις...ξερουμε καποια αλλη ασθενεια π πρεπει να κοιταξω???
λευχαιμια,aids.....απλα η γατουλα καλο θα ηταν να μην ειναι πολυ μεγαλη οχι για κανενα αλλο λογο,αλλα για να μην ταλαιπωρηθει στη γεννα.....συγγενης του γατουλη σου θα ειναι?απο την ιδια κοπελα που το πηρες εσυ?
star_fire
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool