Γατο-βιβλία!

galateia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Γαλάτεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 213 μηνύματα.
Σ'ένα άλλο μου ποστ(άλλου θέματος),έγραψα για ένα βιβλίο με ...γατούλια!Όχι βιβλίο εγκυκλοπαιδικής φύσης για γάτες,αλλά λογοτεχνικό!Και η φίλη Felice πρότεινε να ανοίξουμε θέμα για αυτό.Και ιδού το βιβλίο για το οποίο ο λόγος:

"Αγάπες με ουρά"
Χρόνος έκδοσης: 1999
Εκδοτικός οίκος: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗΣ
Εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η Κλεοπάτρα είναι μια αινιγματική γάτα "μπούρμα" που καταφέρνει να πάρει ζηλευτή θέση στη ζωή ενός σπιτιού όπου πλανάται το μυστήριο ενός άλλου γάτου, του Τζίτζερ. Ο μικρότερος γιος της οικογένειας την αντιμετωπίζει με φόβο και καχυποψία, κι όταν αυτή γίνεται τελείως απαραίτητη στη μητέρα του, αποφασίζει να δράσει...

Η ΒΟΥΛΑ ΜΑΣΤΟΡΗ ΚΑΙ Η ΓΑΤΑ ΤΗΣ

"Η ιστορία με την Κλεοπάτρα είναι απόλυτα αληθινή. Ακόμα και το χαστούκι που μου έδωσε. Ένα αφράτο, χωρίς νύχια χαστούκι, που δε με πόνεσε, παρ' όλο που η γάτα θα είχε κάθε δίκιο αν είχε κάνει το αντίθετο""

(https://www.voulamastori.com)

Αυτά από το site της συγγραφέα.Εγώ να σας πω ότι το λάτρεψα από παιδί όταν το είδα στο βιβλιοπωλείο,και πάνω από 10 χρόνια όποτε το πετύχω στη βιβλιοθήκη,θα το ξαναδιαβάσω!:up:
Εσείς τι λογοτεχνικά ή καλλιτεχνικά βιβλία έχετε να προτείνεται...με γάτες;
https://www.mypetz.gr/member.php?u=11731

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η τελευταια μαυρη γατα του ευγενιου τριβιζα!!!!!Αναφερεται σε μια ομαδα ανθρωπων που θελουν να εξολοθρεψουν τις μαυρες γατες γιατι φερνουν γουρσουζια!Και συμβαινουν διαφορα...Ειναι πολυ ωραιο βιβλιο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αγόρασα ένα βιβλίο που λέσεται A street cat named Bob. δεν το έχω διαβάσει ακόμα, αλλά σίγουρα θα είναι ωραίο. δεν μεταφράστηκε ακόμα στα ελλήνικα, το πήρα στα αγγλικά
είναι η ιστορία ενός γάτου που βρέθηκε στην πόρτα ενός άντρα που έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε στους δρόμους του Λονδίνου και του άλλαξε τη ζωή. στην αρχή, επειδή ο γάτος ήταν χτυπημένος, έδωσε αρκετά λεφτά για να γίνει καλά και όταν γινόταν καλά θα τον έδιωχνε. αλλά ο Bob δεν έφευγε. μετά άρχισε να τον ακολουθεί όταν μάζευε λεφτά. αργότερα άλλαξε δουλειά και άρχισε να πουλάει εφημερίδες. ο γάτος τον ακολουθούσε και του έφτιαξε και ένα σαμαράκι από κορδόνια παπουτσιών για να μην τον χάσει. όταν ο γάτος κουραζόταν ανέβαινε στον ώμο του. μια εκδότρια άκουσε την ιστορία του γάτου και ζήτησε από το αφεντικό του να γράψει βιβλίο. όταν τον ρώτησαν αν ανάγκαζε τον γάτο του να τον ακολουθεί, απάντησε πως όχι, αφού δεν γίνεται να αναγκάσεις μια γάτα να κάνει κάτι χωρίς τη θέλησή της ;) (περίληψη από αυτά που διάβασα σε ένα περιοδικό)
images

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγώ διάβασα πριν λίγο καιρό ένα πολύ ωραίο και ανάλαφρο βιβλίο, το "Εγώ ο Ζάχος Ζάχαρης" της Λένας Διβάνη. Ένας κατάλευκος και νάρκισσος γάτος αφηγείται την ιστορία της ζωής του και πως κατάφερε να εξημερώσει τη συγγραφέα. Η ιστορία είναι πολύ γλυκιά και τρυφερή και με κράτησε μέχρι το τέλος όπου ειλικρινά συγκινήθηκα πολύ:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αγόρασα ένα βιβλίο που λέσεται A street cat named Bob. δεν το έχω διαβάσει ακόμα, αλλά σίγουρα θα είναι ωραίο. δεν μεταφράστηκε ακόμα στα ελλήνικα, το πήρα στα αγγλικά
είναι η ιστορία ενός γάτου που βρέθηκε στην πόρτα ενός άντρα που έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε στους δρόμους του Λονδίνου και του άλλαξε τη ζωή. στην αρχή, επειδή ο γάτος ήταν χτυπημένος, έδωσε αρκετά λεφτά για να γίνει καλά και όταν γινόταν καλά θα τον έδιωχνε. αλλά ο Bob δεν έφευγε. μετά άρχισε να τον ακολουθεί όταν μάζευε λεφτά. αργότερα άλλαξε δουλειά και άρχισε να πουλάει εφημερίδες. ο γάτος τον ακολουθούσε και του έφτιαξε και ένα σαμαράκι από κορδόνια παπουτσιών για να μην τον χάσει. όταν ο γάτος κουραζόταν ανέβαινε στον ώμο του. μια εκδότρια άκουσε την ιστορία του γάτου και ζήτησε από το αφεντικό του να γράψει βιβλίο. όταν τον ρώτησαν αν ανάγκαζε τον γάτο του να τον ακολουθεί, απάντησε πως όχι, αφού δεν γίνεται να αναγκάσεις μια γάτα να κάνει κάτι χωρίς τη θέλησή της ;) (περίληψη από αυτά που διάβασα σε ένα περιοδικό)
images

συγκινηθηκα μόνο και μονο από την περίληψη!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back