Γατο-ρατσισμός: Όταν οι φίλοι δυσανασχετούν με τις γάτες μας

Απάντηση: Γάτες φυσικά έξω από το σπίτι!!!!!!!!!

Ο γάτος μου πάντως είναι πιο νοικοκύρης από εμένα :whistle: Σοβάρα, δεν αστειεύομαι! Αν φάω κάτι και παρατήσω το πιάτο μου θα πάει να το μυρίσει και θα προσπαθήσει να το σκεπάσει. Μια φορά είχα βρει ένα πιατάκι μου στο τραπέζι σκεπασμένο με χαρτοπετσέτες :lol: Πάντως δεν ισχύει με τίποτα αυτό που λένε ότι όποιος έχει ζώο στο σπίτι είναι βρώμικο. Εγώ πριν πάρω γάτα ήμουν πολύ περισσότερο ακατάστατη. Τώρα έγινα πιο υπέυθυνη. Δεν πετάω σακούλες εδώ και εκεί, βάζω πιο συχνά σκούπα (μεταφέρει την άμμο στην μοκέτα και αν δεν καθαρίσω θα γεμίσει άμμο και το κρεβάτι μου γιατί συνηθίζω να κυκλοφορώ ξυπόλητη). Τα σκουπίδια τα πετάω καθημερινά γιατί αν πετάξω ωμό κρέας θα μυρίσει ο χώρος σε ψοφίμι σε χρόνο dt (βασικά κλέβω κάπου κάπου και πετάω τα ωμά αποφάγια στην τουαλέτα για να μη μυρίσουν τα σκουπίδια). Παλαιότερα ξεχνούσα να τα πετάω συχνά :redface: Αναγκάζομαι να πλένω πιο συχνά τα πιάτα (3 φορές τη μέρα) επειδή πρέπει να πλένω τα πιάτα του γατιού :P Παλαιότερα όλο και κάτι έβρισκες μέσα στον νεροχύτη. Επίσης σφουγγαρίζω πιο συχνά γιατί βγάζει την τροφή του έξω απο το πιάτο και γεμίζει το πάτωμα αίματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τώρα θα σε ξενερώσω τρελλά υποθέτω :P , αλλά φαντάζομαι ότι και πολλοί από τους σουβλατζίδες που φτιάχνουν σουβλάκια, όταν πάνε για τσισάκια και έχουν άμεση επαφή με....:whistle: , μετά ούτε χεράκια πλένουν, ούτε γαντάκια φοράνε...;) Οπότε οι μαμάδες ναι μεν, έχουν ¨προστατεύσει¨ το τέκνον τους από την αδέσποτη γατούλα , που του επέβαλαν ή να μην την χαϊδέψει ή να πλύνει τα χεράκια, αλλά από το πουλί του σουβλατζή δεν το προστάτευσαν, και από ένα σωρό άλλα, που μπροστά τους η γατούλα είναι σαφώς ανώδυνη!
υγ πουπουλίνα σόρυ για τα :offtopic:
:sorry:...τώρα είδα την διευκρίνισή σου !:)

Δεν είναι μόνο τα χέρια του... μπορεί και το κρέας που τρώνε να είναι απο καμια γάτα ή σκύλο :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εδω και τρεις εβδομαδες ενα πετ σοπ στην πολη μας εχει ενα γατουλι ημαλαιων υποτιθεται σε ενα κλουβακι μικρο θα το ελεγα....το καημενο το γατουλι απο τη ζεστη κοιμαται μεσα στην αμμο του...τα ματακια του ειναι μεσα στις τσιμπλες και τα δακρυα και οταν τους ειπα καλε καθαριστε το λιγο το μωρο τα ματακια του χαλια ειναι....μου απαντανε....
ειναι επειδη μολις ΞΥΠΝΗΣΕ:crazy::crazy::crazy:

ψυχουλα μου....αυτα τα πετ σοπ οτι κ να λεμε αυτα θα συνεχιζουνε να φερνουν ζωα:(
και αυτοι(στην δικη μου πολη τουλαχιστον)που τα εχουν κανει μοδα ειναι οι φοιτητες...κατι σαν αξεσουαρ δηλαδη.:/:
πολυ λυπαμαι που για να εισαι in πρεπει να εχεις ζωο....και μετα οταν φευγεις το παρατας στην πολη στην τυχη του....:mad:

Ο γάτος μου πάντως είναι πιο νοικοκύρης από εμένα :whistle: Σοβάρα, δεν αστειεύομαι! Αν φάω κάτι και παρατήσω το πιάτο μου θα πάει να το μυρίσει και θα προσπαθήσει να το σκεπάσει. Μια φορά είχα βρει ένα πιατάκι μου στο τραπέζι σκεπασμένο με χαρτοπετσέτες :lol: Πάντως δεν ισχύει με τίποτα αυτό που λένε ότι όποιος έχει ζώο στο σπίτι είναι βρώμικο. Εγώ πριν πάρω γάτα ήμουν πολύ περισσότερο ακατάστατη. Τώρα έγινα πιο υπέυθυνη. Δεν πετάω σακούλες εδώ και εκεί, βάζω πιο συχνά σκούπα (μεταφέρει την άμμο στην μοκέτα και αν δεν καθαρίσω θα γεμίσει άμμο και το κρεβάτι μου γιατί συνηθίζω να κυκλοφορώ ξυπόλητη). Τα σκουπίδια τα πετάω καθημερινά γιατί αν πετάξω ωμό κρέας θα μυρίσει ο χώρος σε ψοφίμι σε χρόνο dt (βασικά κλέβω κάπου κάπου και πετάω τα ωμά αποφάγια στην τουαλέτα για να μη μυρίσουν τα σκουπίδια). Παλαιότερα ξεχνούσα να τα πετάω συχνά :redface: Αναγκάζομαι να πλένω πιο συχνά τα πιάτα (3 φορές τη μέρα) επειδή πρέπει να πλένω τα πιάτα του γατιού :P Παλαιότερα όλο και κάτι έβρισκες μέσα στον νεροχύτη. Επίσης σφουγγαρίζω πιο συχνά γιατί βγάζει την τροφή του έξω απο το πιάτο και γεμίζει το πάτωμα αίματα.

αντιθετως με εσενα ειχα ενα φιλο ο οποιος ειχε γατο μεσα -εξω στο σπιτι χωρις εμβολια χωρις επιβλεψη τον οποιο τον αφηνε να παταει οπουδηποτε μεσα στο σπιτι,να τρωει οπουδηποτε,το πατωμα ηταν γεματο φαγητα...ο νιπτηρας κ η τουαλετα σε μαυρο χαλι τα σκουπιδια τα πετουσε 2-3 φορεςτο μηνα...συγνωμη αλλα σε αυτο το σπιτι δεν μπορεις να μπεις μεσα και φυσικα δεν φταιει ο γατος αλλα το βρωμιαρικο διποδο ον:sick:!!!!!!!

χθες χουφτωνα τις γατες μου στο χωριο οι οποιες (φυσικα) ζουνε εκτος σπιτιου...
ηρθε η ωρα να φαω και πηγα να πλυνω τα χερια μου....(μονο και μονο για το λογο οτι μπορει να χωθηκαν σε κανενα σκουπιδοντενεκε)
η μανα μου με εστειλε να πλυθω στο νιπτηρα του ΜΠΑΝΙΟΥ και οχι της κουζινας μηπως και τον μολυνω απο τις τοξικες γατες.
εγω βεβαια τα επλυνα στην κουζινα:P

Δεν έχει να κάνει με το αν έχεις απολυμάνει τον νεροχύτη πριν πλένεις λαχανικά ή με το αν υπάρχουν βακτήρια στα χέρια σου ή όχι, όσο με το ότι μπορεί να πεταγόνται σαπουνάδες στα πιάτα δίπλα που στεγνώνουν ή στο μαρούλι που το έχεις αφήσεις δίπλα να στραγγίσει από το πλύσιμο για να το κάνεις σαλάτα. Λίγο savoir vivre δεν βλάπτει.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που δεν λένε "μη πιάσεις το σκυλάκι, θα κολλήσεις αρρώστεια ή θα σε δαγκώσει". Μια μέρα έτυχε να δώ μια μάνα με 2 παιδάκια ηλικίας 4-6 ετών τα οποία έτρεξαν να παίξουν με ένα σκυλάκι τσιουάουα. Η μάνα τότε τους λέει "χαιδέψτε το απαλά και μη φωνάζετε για να μη τρομάξει το σκυλάκι". Πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια αυτά τα περιστατικά θα αυξηθούν. Το σίγουρο όμως είναι ότι η παιδεία σχετικά με την συμπεριφορά μας απέναντι στα κατοικίδια και μη, είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Παιδιά μην τρελαίνεστε δεν είναι ΟΛΕΣ οι μάνες ίδιες, η δική μου φιλάει τη γάτα της στη μουρη και την αποκαλεί "κόρη" της-κι αυτό μπροστά σ εμένα και την αδελφή μου που ουδόλως ενοχλούμαστε. Αντίθετα το θεωρούμε φυσικό (γατομαμάδες όλες μας βέβαια)
Οσο για την παιδεία? Είμαι νηπιαγωγός. Φετος άφησαν στον κήπο ένα γατάκι ενός μηνός.
Τα πιτσιρίκια ξετρελλάθηκαν!
Σκεφτήκαμε με την άλλη νηπιαγωγό, να το κρατήσουμε στο σχολείο.
Να το εμβολιάσουμε, να το φροντίσουμε. Να δείξουμε στα παιδιά πώς του βάζουμε τροφή και νερό ώστε σιγά σιγά να το φροντίζουν εκείνα. Να το αφήνουμε στην αυλή την ώρα του παιχνιδιού αλλά να το προσέχουμε. Να τους εξηγησουμε πώς πρέπει να συμπεριφέρονται ώστε να μην το τρομάζουν. Να τους πούμε πως, όταν θα ρχεται η σειρά τους να το ταΪσουν, το γατάκι θα εξοικειώνεται μαζί τους και την επόμενη φορά ίσως θέλήσει και χάδια.
'Τωρα φοβάται είναι πολύ μικρούλι. Ειστε πολύ μεγάλα σε σχεση μ' αυτό σαν γίγαντες σας βλέπει! Εσείς αν βλέπατε ένα γίγαντα δε θα φοβόσασταν? Αν βλέπατε πολλούς μαζί? Αλλά αν καταλαβαίνατε πως οι γίγαντες αυτοί θέλουν να σας δώσουν φαγητό και χάδια δε θα τους φοβόσασταν πια' τους λέγαμε
Το μαζεψαμε μέσα πριν το σχόλασμα και του βάλαμε αμμολεκάνη -τη χρησιμοποίησε κιόλας! Τα παιδιά το βάφτισαν και ανυπομονούσαν να το ξαναδούν. ΔΥΣΤΥΧΩΣ η διευθύντρια μας είπε πως δε μπορεί να μείνει. Κανονικά έπρεπε να φύγει αμέσως αλλά μας είπε πως θα μας δώσει ενα περιθώριο για να μη μείνει η ψυχούλα στο δρόμο. Τα χέρια της ήταν δεμένα. Η ελληνική νομοθεσία ορίζει ρητά πως ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τα ζώα στα σχολεία! Αν ένας γονιός έκανε καταγγελία θα πήγαινε αυτή φυλακή πρωτη και καλύτερη, και μετά εμείς...:mad:και δεν καπνίζουμε κιόλας
Ρωτήσαμε τους γονείς αν το θέλουν αλλά δεν προσφέρθηκε ΚΑΝΕΙΣ
Ετσι η άλλη νηπιαγωγός υιοθέτησε το γατίνι...το έφερε μετά από ένα μήνα εμβολιασμένο πια, για να το δουν τα παιδιά, που ποτέ δε σταμάτησαν να ρωτούν γι αυτό.
Η εκπαίδευση στη φιλοζωία είναι δυστυχώς πολύ πίσω στη χώρα μας. Πριν χρόνια, δημιουργήθηκαν σχέδια εργασίας για να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στην περιβαλλοντική , στη διαπολιτισμική εκπαίδευση και στην αγωγή υγείας. Στη θεωρία (στο επίσημο αναλυτικό πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας!) μπορούμε να δουλέψουμε ως σχέδιο εργασίας ό,τι ενδιαφέρει τα παιδιά και για όσο καιρό τα ενδιαφέρει. Μπορούσαμε δηλαδή να κάνουμε σχέδιο εργασίας με βάση το γατάκι, να επεκταθεί η συζήτηση ίσως και σε άλλα ζώα συντροφιάς, και να διδάξουμε γλώσσα, μαθηματικά, εικαστική /μουσική /θεατρική αγωγή μέσα από αυτό το θέμα. Παιδαγωγικά ήταν σωστό. Νομοθετικά όμως? Οσο κι αν προσπαθήσαμε να το τεκμηριώσουμε στους ανωτέρους μας:( πέσαμε πάνω στο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ της νομοθεσίας μας

Παιδιά μην τρελαίνεστε δεν είναι ΟΛΕΣ οι μάνες ίδιες, η δική μου φιλάει τη γάτα της στη μουρη και την αποκαλεί "κόρη" της-κι αυτό μπροστά σ εμένα και την αδελφή μου που ουδόλως ενοχλούμαστε. Αντίθετα το θεωρούμε φυσικό (γατομαμάδες όλες μας βέβαια)
Οσο για την παιδεία? Είμαι νηπιαγωγός. Φετος άφησαν στον κήπο ένα γατάκι ενός μηνός.
Τα πιτσιρίκια ξετρελλάθηκαν!
Σκεφτήκαμε με την άλλη νηπιαγωγό, να το κρατήσουμε στο σχολείο.
Να το εμβολιάσουμε, να το φροντίσουμε. Να δείξουμε στα παιδιά πώς του βάζουμε τροφή και νερό ώστε σιγά σιγά να το φροντίζουν εκείνα. Να το αφήνουμε στην αυλή την ώρα του παιχνιδιού αλλά να το προσέχουμε. Να τους εξηγησουμε πώς πρέπει να συμπεριφέρονται ώστε να μην το τρομάζουν. Να τους πούμε πως, όταν θα ρχεται η σειρά τους να το ταΪσουν, το γατάκι θα εξοικειώνεται μαζί τους και την επόμενη φορά ίσως θέλήσει και χάδια.
'Τωρα φοβάται είναι πολύ μικρούλι. Ειστε πολύ μεγάλα σε σχεση μ' αυτό σαν γίγαντες σας βλέπει! Εσείς αν βλέπατε ένα γίγαντα δε θα φοβόσασταν? Αν βλέπατε πολλούς μαζί? Αλλά αν καταλαβαίνατε πως οι γίγαντες αυτοί θέλουν να σας δώσουν φαγητό και χάδια δε θα τους φοβόσασταν πια' τους λέγαμε
Το μαζεψαμε μέσα πριν το σχόλασμα και του βάλαμε αμμολεκάνη -τη χρησιμοποίησε κιόλας! Τα παιδιά το βάφτισαν και ανυπομονούσαν να το ξαναδούν. ΔΥΣΤΥΧΩΣ η διευθύντρια μας είπε πως δε μπορεί να μείνει. Κανονικά έπρεπε να φύγει αμέσως αλλά μας είπε πως θα μας δώσει ενα περιθώριο για να μη μείνει η ψυχούλα στο δρόμο. Τα χέρια της ήταν δεμένα. Η ελληνική νομοθεσία ορίζει ρητά πως ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τα ζώα στα σχολεία! Αν ένας γονιός έκανε καταγγελία θα πήγαινε αυτή φυλακή πρωτη και καλύτερη, και μετά εμείς...:mad:και δεν καπνίζουμε κιόλας
Ρωτήσαμε τους γονείς αν το θέλουν αλλά δεν προσφέρθηκε ΚΑΝΕΙΣ
Ετσι η άλλη νηπιαγωγός υιοθέτησε το γατίνι...το έφερε μετά από ένα μήνα εμβολιασμένο πια, για να το δουν τα παιδιά, που ποτέ δε σταμάτησαν να ρωτούν γι αυτό.
Η εκπαίδευση στη φιλοζωία είναι δυστυχώς πολύ πίσω στη χώρα μας. Πριν χρόνια, δημιουργήθηκαν σχέδια εργασίας για να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στην περιβαλλοντική , στη διαπολιτισμική εκπαίδευση και στην αγωγή υγείας. Στη θεωρία (στο επίσημο αναλυτικό πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας!) μπορούμε να δουλέψουμε ως σχέδιο εργασίας ό,τι ενδιαφέρει τα παιδιά και για όσο καιρό τα ενδιαφέρει. Μπορούσαμε δηλαδή να κάνουμε σχέδιο εργασίας με βάση το γατάκι, να επεκταθεί η συζήτηση ίσως και σε άλλα ζώα συντροφιάς, και να διδάξουμε γλώσσα, μαθηματικά, εικαστική /μουσική /θεατρική αγωγή μέσα από αυτό το θέμα. Παιδαγωγικά ήταν σωστό. Νομοθετικά όμως? Οσο κι αν προσπαθήσαμε να το τεκμηριώσουμε στους ανωτέρους μας:( πέσαμε πάνω στο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ της νομοθεσίας μας

μπραβο γι αυτο που κανατε.:clapup:
κ εγω αναπληρωτρια δασκαλα ειμαι και καταλαβαινω απολυτα αυτα που λες.
απο σεπτεμβριο εχω να τους κανω κατι σχεδια εργασιας κατσε καλα!!!!!!!!:spasiklas:

βεβαια απο λογια αλλο τιποτα,γι αυτο θα ηταν καλη ευκαιρια το δικο σας να δειξουμε στη πραξη πως φροντιζουμε ενα ζωο,να ειχαμε καταλληλα διαμορφωμενους χωρους για να μενει....αλλα δυστηχως εδω πετρελαιο δεν εχουν μερικα σχολεια,δωματιο για το ζωακι θα φτιαξουν:hypno:
αλλα ειδες? απο τους γονεις ΚΑΝΕΙΣ δεν προσφερθηκε.απο εκει ξεκιναει το κακο.ξερεις ποσοι γονεις σχολιαζουν μεγαλες δασκαλες που εχουν ζωα κ τις ονομαζουν γεροντοκορες που μειναν με τις γατες κ δεν παντρευτηκαν....:/:ασε πολλες κακιες...
εμεις ομως θα προσπαθησουμε να φυτεψουμε το σπορακι της φιλοζωιας στα παιδια:)

εδω στο δημοτικο πατμου,καθε χρονο τα παιδια αναλαμβανουν ενα γατακι,καθε μερα φερνει φαγητο και διαφορετικο παιδι,πανε με τη σειρα,δεν συμμετεχουν ολα τα παιδια,και γινεται κρυφα απ το δασκαλο χεχε!!!το γατι ειναι κρυμενο συνηθως στην αυλη,εχουμε παρα πολλα αδεσποτα στην πατμο δυστυχως!!ομως μεγαλωνουμε,οχι ολοι,τα παιδια μας να τα φροντιζουν,ευελπιστω οι επομενες γενιες να ειναι καλλυτερες!!

και κατι ακομα,η κοπελα που κανει λογοθεραπεια στο γιο μου εχει καμια 10αρια γατες στο σπιτι της και δυστυχως δεν πανε τα παιδια λογοθεραπεια γιαυτο το λογο,κι εμενα μ εχουν τρελανει στις ερωτησεις,αν ειναι καθαρο το σπιτι κλπ.ποσο πισω ειναι η ελλαδα γμτ!!!!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Εχω ακουσει και εγω πολλα και διαφορα - ανοιγεις μεγαλη κουβεντα:P- οπως
Το σιχασιαρικο "Πωπω δεν μπορω να σε βλεπω να τη φιλας θα καταπιεις τριχες"
Το κουφο "Εχω ακουσει οτι αμα εισαι εγκυος και σε κοιταξει μια γατα στα ματια αποβαλεις" :hehe::hehe::hehe:
Το κλασσικο "Τα ζωα ειναι καλο να ειναι στο φυσικο περιββαλον τους"

Επισης φερνουν καφε απο τα σπιτια τους...καλο ε??????

Εχω ομως ενα θεμα που ειναι καθαρα προσωπικο...επειδη καταλαβαινω τη μικρη μας απολυτα και επειδη οταν καποιος δεν τη θελει -και το δειχνει με το να μη της μιλαει ή να μην αναφερεται καθολου σε αυτη και η ζουζουνιτσα μου το καταλαβαινει- τη βαζω για λιγο στο δωματιο της.
Αλλιως την εχω εξω και αλωνιζει :D:D
Βεβαια θα συμφωνησω απολυτα με την αποψη οτι το σπιτι ειναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΓΩ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ αλλα εχε χαρη που δεν ειμαι ανθρωπος με θαρρος μπολικο να πω αυτα που θα επρεπε...

Η γάτα της μανας μου η Λουλού πάντως το χει το θάρρος και το παραέχει κιολας.
Αν μιλήσει κάποιος άσχημα γι αυτή το καταλαβαίνει του ορμάει και τον γρατζουνάει
Αλλιώς κάνει τούμπες και νάζια:)
Όσο για το γατί του σχολείου, για να μην αντιδράσουν οι γονείς του βάλαμε υφάσματα στη γατοφόρο και τη μοναδική νύχτα που έμεινε μέσα βάλαμε τη γατοφόρο στις τουαλέτες
Λύση θα βρίσκαμε, μπορούσε να κοιμάται τη νύχτα στην αποθήκη που είναι μεγάλη, στην κουζίνα ή και στις τουαλέτες -που ειναι ένα μεγάλο δωμάτιο-για να μην είναι οι ταξεις το πρωί μεσα στην τριχα κι έχουμε αντιδρασεις από γονείς
αλλά η ελληνική νομοθεσία έκανε το θαύμα της!
Ρενάκι γιατί τα παιδιά φροντιζουν το γατάκι κρυφά? Θα μπορούσε να συμμετέχει κι ο δάσκαλος και να δημιουργηθεί ένα ωραιότατο σχέδιο εργασίας για την ευέλικτη ζώνη:clapup:

σ εναν αλλον κοσμο,σε μια αλλη χωρα θα συμμετυχε και ο δασκαλος,ασε που αν το ελεγαν υπηρχε φοβος να το διωξουν απ το προαυλιο.μια φορα ενα γατακι ειχε πεθανει στην αυλη,και τα παιδια εκλαιγαν το πηρε η καθαριστρια και το πεταξε κι εβρηζε κι ολας,που μαζευονται τα γατια και γεμισε ο τοπος μικροβια.κι ακομα κατι θα σου πω για να καταλαβεις,οταν η κορη μου ηταν δευτερα δημοτικου,με δικη της προτοβουλια ειχε φτιαξει ενα εφημεριδακι,το πουλουσε στο σχολειο 50 λεπτα το τευχος,και τα εσοδα τα διεθεσε στο τελος της χρονιας,τα μισα στα αδεσποτα της πατμου και τα αλλα μισα στο χαμογελο του παιδιου,κανενας δεν την ενθαρυνε γιαυτο,αντιθετως κοροιδευαν κι ολας και της εμεινε και η σταμπα της αλαφροισκιωτης!!!!!!δε ξερω αν το εχετε καταλαβει αλλα ειμαστε τριτοκοσμικοι δυστυχως και πολυ λυπαμαι γιαυτο!!!!!!!!!!!!!!!!

σ εναν αλλον κοσμο,σε μια αλλη χωρα θα συμμετυχε και ο δασκαλος,ασε που αν το ελεγαν υπηρχε φοβος να το διωξουν απ το προαυλιο.μια φορα ενα γατακι ειχε πεθανει στην αυλη,και τα παιδια εκλαιγαν το πηρε η καθαριστρια και το πεταξε κι εβρηζε κι ολας,που μαζευονται τα γατια και γεμισε ο τοπος μικροβια.κι ακομα κατι θα σου πω για να καταλαβεις,οταν η κορη μου ηταν δευτερα δημοτικου,με δικη της προτοβουλια ειχε φτιαξει ενα εφημεριδακι,το πουλουσε στο σχολειο 50 λεπτα το τευχος,και τα εσοδα τα διεθεσε στο τελος της χρονιας,τα μισα στα αδεσποτα της πατμου και τα αλλα μισα στο χαμογελο του παιδιου,κανενας δεν την ενθαρυνε γιαυτο,αντιθετως κοροιδευαν κι ολας και της εμεινε και η σταμπα της αλαφροισκιωτης!!!!!!δε ξερω αν το εχετε καταλαβει αλλα ειμαστε τριτοκοσμικοι δυστυχως και πολυ λυπαμαι γιαυτο!!!!!!!!!!!!!!!!
Τριτοκοσμικοι ειμαστε οντως..αλλα ας μην τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι.Εχουμε πολλους καθηγητες και δασκαλους στο site,και εγω μαζι..που εχει μαλλιασει η γλωσσα μας στα παιδια,για να τους βαλουμε το σπορακι που λεγεται σεβασμος στο περιβαλλον και τα ζωα.Δυστυχως ερχονται ηδη διαμορφωμενα απο το σπιτι.Αλλα παρολα αυτα...τον αγωνα δεν τον εγκαταλειπουμε.:)

δεν πρεπει να σταματησουμε ποτε να μιλαμε στα παιδια μας σε πρωτη φαση
αλλα και σε οτι παιδακι υπαρχει στον κυκλο μας για τα ζωα και πως θα πρεπει να
τα σεβομαστε και να τα βοηθαμε οσο περισσοτερο μπορουμε
το σκ πηγαμε στο καμπινγκ με τα πιτσιρικια και εκει εχουν το χομπι να ψαρευουν
σε μια τετοια ψαρια ερχεται η μικρη μου τρεχοντας και μου λεει
μαμα ελα να δεις ενα τερας που εβγαλε ο κυριοσ ...... απο τη θαλασσα
παω και βλεπω μια σκορπινα ακομα ζωντανη η κακομοιρα
και προσπαθησα να εξηγησω στη μικρη μου οτι δεν ειναι τερας οτι ειναι ενα ψαρακι
που πριν λιγο ηταν στη θαλασσα και τωρα καποιος επελεξε να μη ζησει αλλο
ειμαστε πολυ αμορφωτοι πανω σε αυτο το ζητημα
ζουμε σε μια κοινωνια που εχει τα παντα και εξακολουθουμε να σκοτωνουμε ζωα για να φαμε
λες και αν πας στο χασαπη ή στον ψαρα δε θα βρεις να φας θα πεθανεις της πεινας
και απο ποτε ο φονος εγινε χομπι ?
εχουμε βαρεθει τις ζωες μας και ξεσπαμε εκει που δεν μπορουν να αντιδρασουν
ντροπη μας

Εμείς έχουμε 3 γάτες και έναν σκύλο μέσα στο σπίτι μας! Ο σκύλος δικός μου, οι γάτες της αδερφής μου. Παρότι έχω αλλεργία στις γάτες κ στα σκυλια, και συχνα πυκνά είμαι με φάρμακα, το σκυλί δε βγαίνει ούτε με σφαίρες απτο δωμάτιό μου. Κάποτε ένας γυναικολόγος είπε στην αδερφη μου ότι δε μπορεί να κάνει παιδια λόγω..των γατων. Φυσικά, άλλαξε γυναικολόγο! Ένας ωρλ που πήγε η αδερφή μου το χειμωνα με φαρυγγίτιδα, τις είπε ότι... το ότι δεν κάνει παιδια οφείλεται στο ότι έχει ..αλλεργικό υπόστρωμα στις..γάτες! (ξαφνικά, όλοι γίναν αλλεργιολόγοι και δίνουν συμβουλές). Το τι παραπληροφόρηση υπάρχει δε περιγραφεται. Τα ίδια έχω ακούσει και απο κτηνίατρο (μεγάλος σε ηλικία, που δεν άσκησε ποτέ του το επάγγελμα). Πιστεύω ότι το ψυχολογικό κομμάτι παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο πάντοτε. Γι'αυτό και τα ζώα έχουν γίνει μέλη της οικογένειας. Πριν λίγους μήνες μαζέψαμε ένα μικράκι απτο δρόμο, άρρωστο, και με πρόβλημα στο μάτι το οποίο βολέψαμε σε έναν γνωστό μας ηλικιωμένο κύριο μέχρι να γίνει καλά το γατί, ο οποίος το λάτρεψε, το κράτησε, και τον γλύτωσε απο βέβαιο θάνατο, αφου τον βρήκα με εγκεφαλικό εγώ όταν πήγα να βάλω τα φάρμακα στο γατί..! Το πρώτο πράγμα που είπε όταν συνήλθε στην εντατική, ήταν "τι κάνει το Αλάνι μου?!" Παρά τις ζημιές, τα λερώματα, και τα έξοδα εν μέσω οικονομικής κρίσης, πιστεύω αξίζει τον κόπο να έχεις ζώο στο σπίτι σου.

Απάντηση: Γάτες φυσικά έξω από το σπίτι!!

οπως εχουμε αναφερει κ παραπανω οτι
οι γατες ειναι βρωμικες-
φορεις μικροβιων-
σπιτια με ζωα βρωμανε-
τα ζωα πρεπει να ζουνε στο φυσικο τους περιβαλλον κτλ

τι κανετε οταν οι πιο δικοι σας ανθρωποι ειτε ειναι φιλοι,ειτε γονεις σας ανακοινωνουν οτι παντα θα σας βρισκουν απεναντι τους εαν εχετε ζωο στο σπιτι σας(στο ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΠΙΤΙ) η οτι δεν προκειται να ξαναπατησουνε ποτε????:mad:

ξεκοβετε απο ολους κ απο ολα?
κλεινεστε σ ενα σπιτι κ κλεινετε την πορτα στους "δικους σας"?κ μενετε μονοι?:confused:

θελετε να κανετε καποιαααααα στιγμη παιδια κ σας απαγορευουν να εχετε ζωα στο σπιτι ΣΑΣ...τοτε παλι τι κανετε?καλως η κακως οταν οι περιστασεις δεν σας αφηνουν περιθωρια να τους ξεκοψετε εντελως πχ γιατι πεθερος κ γαμπρος δουλευουνε μαζι παλι τι κανετε???
μηπως αρχιζουν οι γκρινιες και τα μαλλωματα?????και στην τελικη για να εχετε το κεφαλι σας ησυχο ενδινετε?η το πολεματε μεχρι τελικης πτωσεως?
ειναι κριμα η κοινωνια να ειναι τοσο πισω....

εσεις εχετε χασει φιλους,συγγενεις,γονεις ?εξαιτιας της αρρωστιας σας...(της φιλοζωιας)

οπως εχουμε αναφερει κ παραπανω οτι
οι γατες ειναι βρωμικες-
φορεις μικροβιων-
σπιτια με ζωα βρωμανε-
τα ζωα πρεπει να ζουνε στο φυσικο τους περιβαλλον κτλ

τι κανετε οταν οι πιο δικοι σας ανθρωποι ειτε ειναι φιλοι,ειτε γονεις σας ανακοινωνουν οτι παντα θα σας βρισκουν απεναντι τους εαν εχετε ζωο στο σπιτι σας(στο ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΠΙΤΙ) η οτι δεν προκειται να ξαναπατησουνε ποτε????:mad:

ξεκοβετε απο ολους κ απο ολα?
κλεινεστε σ ενα σπιτι κ κλεινετε την πορτα στους "δικους σας"?κ μενετε μονοι?:confused:

θελετε να κανετε καποιαααααα στιγμη παιδια κ σας απαγορευουν να εχετε ζωα στο σπιτι ΣΑΣ...τοτε παλι τι κανετε?καλως η κακως οταν οι περιστασεις δεν σας αφηνουν περιθωρια να τους ξεκοψετε εντελως πχ γιατι πεθερος κ γαμπρος δουλευουνε μαζι παλι τι κανετε???
μηπως αρχιζουν οι γκρινιες και τα μαλλωματα?????και στην τελικη για να εχετε το κεφαλι σας ησυχο ενδινετε?η το πολεματε μεχρι τελικης πτωσεως?
ειναι κριμα η κοινωνια να ειναι τοσο πισω....

εσεις εχετε χασει φιλους,συγγενεις,γονεις ?εξαιτιας της αρρωστιας σας...(της φιλοζωιας)

σε καταλαβαινω απολυτα,κι οσα γραφεις τα εχω περασει και τα περναω,κι ολοι λιγο πολυ τα περναμε,το θεμα ειναι να τα ξεπερναμε και να κοιταμε μπροστα.δεν ειναι ευκολο παντα να ξεκοψεις,απλα εισαι ο εαυτος σου κι οφειλουν να το δεχτουν και να το σεβαστουν.περασα πολλα μεχρι να μπορω να εχω τα ζωακια μου σπιτι,και στα παιδικα μου χρονια,και σαν παντρεμενη και σαν μητερα δυο παιδιων.πλεον το εχουν παρει αποφαση,κι ας ακουω γρινιες ποτε,ποτε,οσο αντεχω θα προσφερω στα ζωα οτι μπορω.

Προσωπικά όχι. Η μητέρα μου για παράδειγμα, ποτέ δε μας άφηνε όταν ήμασταν μικρές να έχουμε μόνιμο κατοικίδιο. Το μόνο που μας επέτρεπε ήταν να φέρνουμε στο σπίτι αδέσποτα και να τους βρίσκουμε σπίτι. Πλέον η αδερφή μου που μένει με την μητέρα μου έχει δικό της σκυλάκι κι εγώ δύο γατούλες. Τις γάτες δεν τις συμπαθούσε ιδιαίτερα η μητέρα μου. Όταν ήταν να μετακομίσω, με ρώτησε αν θα πάρουμε και τις γάτες μαζί μας. Της είπα μόνο την θηλυκιά, τον αρσενικό δε μας αφήνει ο πατέρας του Π. γιατί του έχει τρελή αδυναμία. Μετά πήραμε και την δεύτερη, η οποία καίει πολλές καρδιές, μιας και μοιάζει με λούτρινο :P Μόλις το είδε, το πήρε αγκαλιά και άρχισε τα χάδια μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων μας! Η γιαγιά μου από την άλλη, που δεν πολυήθελε τα ζώα, πλέον φωνάζει στην αδερφή μου να της κατεβάσει την Κίρα για να παίξει στην αυλή και χαϊδεύει την μεγάλη μου γάτα που πάει και κάθεται πάντα πάνω της όποτε έρχεται. Φρόντιζει πλέον και τα αδέσποτα της γειτονιάς! Αυτό που θέλω να πω, είναι πως πολλές φορές μπορούμε ν' αλλάξουμε το πως βλέπουν οι άλλοι τα ζώα. Χωρίς να τους πιέσουμε. Απλά, αφήνοντας τους μικρούς μας φίλους να ξεδιπλώσεις τους υπέροχους χαρακτήρες τους.

στη δικη μου περιπτωση αγαπουσαν οι γονεις μου τα ζωα και ιδιαιτερα τις γατες,παντα ειχαμε γατες,αλλα δε μ αφηναν να τις βαζω μεσα κι εκει ηταν ο καημος μου,τα εβαζα κρυφα κατω απ τη κουβερτα μου,κι οταν τα περναν ειδηση τα ξαναεβγαζαν εξω,και δεν αντεχαν πολυ,δλδ πανω απο χρονο οταν ημουν παιδι δεν μου ζουσε γατουλα κι εκλαιγα με μαυρο δακρυ.
μεγαλωνοντας ειχα γατα στο σπιτι,αλλαξα τοπο διαμονης ομως και εδω που ειχα πρωτορθει δεν μεναμε μονοι μας,και δεν ηθελαν γατα μεσα στο σπιτι.αντε φτου κι απ την αρχη.
μετα φτιαξαμε το σπιτι μας,λεω ωραια θα εχω οσες γατες θελω τωρα,παλι γρινια,και πως θα κανω παιδια,και δε θα κανω παιδια κλπ.
ηρθαν και τα παιδια,και πιστευαν οτι τωρα θα τις βγαλω εξω απ το σπιτι,χαχαχα αλλα εκει εγω,αφου ρε παιδια δε ζουν εξω πως θα γινει?δενομαι με τα ζωα μου,δεν τα εχω για λιγο,για ενα χρονο και μετα αλλο γατι,θελω να μαι μαζι τους μεχρι το τελος,το φυσικο τους τελος ομως,οχι τ αμαξια και τις φολες.
και να μαι 40 πλεον,με πιο μεγαλα παιδια,που ευτυχως αυτα τα θελουν μεσα στο σπιτι.κι η ιστορια συνεχιζεται...

να σου πω και κατι;το σπιτι μας το διαχειριζομαστε οπως θελουμε εμεις.δε μπορει να ερθει ο καθενας οποιος και να ναι αυτος και να ΑΠΑΙΤΕΙ να βγαλω τη γατα ακομα και σε αλλο δωματιο!και τις δικαιολογιες τους πλεον τις ακουν μονο αυτοι.εδω αλλεργικοι στις γατες και εχουν μονυμες στο σπιτι.να σου πω κατι;εγω αν ημουν στη θεση σου αν χρειαζοταν να ξεκοβα με καποιον επειδη μεσα στο σπιτι ΜΟΥ δε του αρεσει η παρουσια της γατας θα το εκανα.γιατι πλεον δεν ειναι η γατα το θεμα αλλα η ασεβια προς εμενα και τον χωρο μου.ηρθα εγω σπιτι σου ρε μπαρμπα να σου πω τι θα κανεις;ασε και εμενα και το γατονι μου στην ησυχια μας και κοιτα τους τεσσερις τοιχους.

Γατο-ρατσισμός!

Καλησπέρα σε όλες και όλους σας! Είμαι καινούρια στην παρέα και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου...Έχω εδώ και ένα χρόνο περίπου μία γατούλα περσίας κάτασπρη, τη Χιονάτη. Την περιμάζεψε μία φίλη μου απ' το κλιμακοστάσιο μιας πολυκατοικίας, υποσιτισμένη, μέσα στους κόμπους και τους ψύλλους, γενικά σε μία χάλια κατάσταση.Την υιοθετήσαμε με τον σύντροφό μου και την φέραμε πίσω στη ζωή!! Αυτό που με στεναχωρεί όμως είναι ότι κάποιοι φίλοι μας (και συγγενείς) δεν θέλουν να έρχονται σπίτι μας, λόγω της γάτας και της τρίχας, που αναπόφευκτα υπάρχει στο σπίτι, όσο κι αν καθαρίζω. Πληροφοριακά να σας πω, ότι η γάτα είναι υγειέστατη, με τα εμβόλιά της και τα όλα της και είναι μέσα σε διαμέρισμα, δεν κυκλοφορεί έξω. Πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο, με τον σύντροφό μου, να μην καλούμε αυτά τα άτομα ποτέ, γιατί ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να έρθουν ή ότι θα τους φέρουμε σε δύσκολη θέση. Σας έχουν τύχει κι εσάς παρόμοιες εμπειρίες; και αν ναι, πώς το αντιμετωπίζετε; Σας ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γατο-ρατσισμός!

joannasnow καλησπέρα κ καλως ήρθες στην παρέα!μια παρέα που είναι μεγάλη κ που αν καλούσες σπίτι δε θα χωρούσε ούτε το 1/4.
όσο για την ερώτησή σου ναι...έχω αισθανθεί τέτοιο ''γατορατσισμό''έντονα..2 φορές. τη μία φορά με την πρώτη γατούλα μου στην πάτρα, όταν ο ξάδερφός μου που ήρθε να τον φιλοξενήσω έφυγε άρον-άρον κ προτίμησε ξενοδοχείο(!!) και τη δεύτερη φορά όταν 2 φίλες με επισκέφτηκαν εδώ στα χανιά..μάλιστα είχα γράψει κι γιαυτό σε ένα ειδικό θέμα που υπάρχει στο σαιτ!δεν είσαι η μόνη δηλ.που αντιμετωπίζεις αυτό το πρόβλημα.
η κοπέλα αυτή αν κ ήξερε πως είχα γάτα,νομίζω φρίκαρε κανονικά με αποτέλεσμα να στρεσάρει κ την παμαμπού κ να της νιαουρίζει συνέχεια να φύγει..μία τρέλα.η φίλη κλειδωμένη στο δωμάτιό της κι απέξω η παμαμπου να της νιαουρίζει.φαντάζομαι αυτή η κοπέλα δε θα έρθει ξανά ποτέ στο σπίτι μου.
κατέληξα στο εξής...πρώτον, πως η ζωή μου κ η καθημερινότητά μου από τότε που μπήκε αυτό το τερατάκι στη ζωή μου είναι μακράν καλύτερη..βρήκα φίλους που μας ένωσε αυτή η κοινή αγάπη για γάτες κ για ζώα..είδα φίλους να έρχονται κ πιο συχνά στο σπίτι για να βλέπουν την παμαμπού..κ πως τελικά αν κάποιοι άνθρωποι δε θέλουν να έρχονται σπίτι μου εξαιτίας της γάτας..τότε μάλλον αυτοί οι άνθρωποι βάζουν πιο πάνω τις παραξενιές τους και τα μπλοκαρίσματά τους από τη σχέση μας..
μη στενοχωριέστε..κ ναι ..αν δε θέλουν να έρθουν καλύτερα.δικαιολογώ μόνο την αλλεργία.που ακόμα κ τότε με ένα αντισταμινικό υποχωρεί.όλα τα άλλα είναι στο μυαλό τους που βλέπει διαφορετικά τα ζώα από ό,τι εμείς.
αυτοί δυστυχώς χάνουν..
να χαίρεστε τη μικρή κ περιμένουμε φωτογραφίες σύντομα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες και μπράβο σας που υιοθετήσατε την ταλαίπωρη τη γατούλα και την κάνατε...άλλη γατούλα, ολοκαίνουργια!:clapup:
Να σας ζήσει και να τη χαίρεστε τη Χιονάτη κι αφήστε τους άλλους να λένε και να σκέφτονται ό,τι θέλουν.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά δυστυχώς πολύς κόσμος ειδικά στη χώρα μας , είναι προκατειλημένος σχετικά με την διατήρηση κατοικιδίου εντός του σπιτιού με αποτέλεσμα όποιος διατηρεί σκύλο ή γάτα μέσα στο σπίτι, να θεωρείται όχι τόσο "καθαρός" (για να το πω κομψά). Κι όσο κι αν προσπαθείς να τους πείσεις οτι το ζωάκι και καθαρό είναι, και τα εμβόλιά του έχει κάνει και τις αποπαρασιτώσεις του, όλες σου οι προσπάθειες κοντράρουν στις εδραιωμένες πεποιθήσεις του άλλου που δεν θέλει, δεν διανοείται οτι μπορεί το κατοικίδιο να είναι πολύ πιο καθαρό από τον ίδιο (που συνήθως είναι). Είναι τα ίδια άτομα που μαθαίνουν στα παιδιά τους να βλέπουν π.χ. σκυλάκι με λουρί να το πάει βόλτα ο ιδιοκτήτης και να τραβιούνται με φόβο ακόμα και στο απέναντι πεζοδρόμιο (ναι το έχω δει κι αυτό:mad:) Είναι ζήτημα παιδείας, κάποια καλά βήματα γίνονται βέβαια σιγά-σιγά , ώστε να εξοικειωθούν ορισμένοι οτι τα κατοικίδια δεν είναι "βρωμερά", αλλά για να εκλείψει εντελώς το φαινόμενο, θέλει ακόμη πολλή δουλειά..:/:
Μέχρι τότε, εσύ θα έχεις το σπίτι σου ανοιχτό σε όποιον θέλει να σας επισκέπτεται γνωρίζοντας οτι η Χιονάτη είναι
η γάτα-συγκάτοικος που αγαπάτε. Όποιος δυσανασχετεί με την ιδέα αυτή...ας μην έρχεται. Μπορείτε να βγαίνετε έξω σε "ουδέτερο" μέρος ή να τον/ην επισκέπτεσθε εσείς, είτε φίλος είτε συγγενής. Σε πειράζει αυτό?:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back