Γατόνι στο σπίτι μόνο

Naiva

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Naiva είναι αόρατη. Έχει γράψει 200 μηνύματα.
Γεια σας γατόβιοι!

Έχω μια απορία. Έχω μια γατούλα 5 χρονών, κ την τελευταίο καιρό λείπω 1 μέρα (σπανίως 2) τη βδομαδα απ'το σπίτι. Της αφήνω άπειρα νέρα να πιει :p και πολύ φαγητό. Ξηρη τροφή κιόλας για να μην χαλάσει. Και πολλά παιχνίδια. Κάθε φορά σκέφτομαι μήπως νιώθει μόνη κ στεναχωριέται. Εσείς τι λέτε? Στεναχοριούντε πολύ? Ο κτηνιατρος λέει δεν έχει αναγκη καλοπερνάει μόνη της. Σκέφτομε κιόλας να αποκτήσω κ άλλο γατάκι για να έχει η πριγκιπέσα μου παρέα ^^

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν λείπεις μόνο για 1-2 μέρες δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Σίγουρα τον περισσότερο καιρό θα κοιμάται;)....όχι όμως ότι δεν θα έκανε καλό λίγη παρέα αν αυτό είναι εφικτό!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ για την απάντηση. ναι το σκέφτομαι καιρό να πάρω ένα άλλο γατάκι η σκυλάκι, αδέσποτακι κιόλας, απλά δεν μπορώ να διαθέσω χρήματα για εμβόλια κ στειρώσεις λόγω οικονομικού προβλήματος. Έχει πλάκα όταν γυρναω σπίτι κ τη βρίσκω κάτω απ'τα παπλώματα να κοιμάτε :P

Αυτό δεν είναι πρόβλημα:)....μπορείς να πάρεις μια γάτα λίγο πιο μεγάλη που δίνεται και είναι ήδη εμβολιασμένη και στειρωμένη...έτσι αποφεύγεις τα έξοδα που δεν μπορείς να κάνεις και βοηθάς μια ψυχούλα που έχει ανάγκη;)...αν θέλεις ρίξε μια ματιά στα "Χαρίζονται" σίγουρα θα βρεθεί μια φατσούλα που θα σε κερδίσει!!!:D

Δεν εχουν αναγκη για τοσο λιγο διαστημα, οι γατες ετσι και αλλιως ειναι συνηθως μοναχικα ζωα. Φανταζομαι ολη την ωρα που θα λειπεις θα το ριχνει στον υπνο, λιγο φαι, αγναντεμα απο το παραθυρο και θα ριχνει και καμια τρεχαλα στο σπιτι, επειδη ετσι της κατεβηκε. Επισης χωρις εσενα στο σπιτι βρισκει και ευκαιρια να σκαλισει πραγματα και να ανεβει σε μερη που εσυ δεν την αφηνεις. Μου φαινεται οτι καλα περναει, αρκει να μην ειναι και για πολυ καιρο, 1-2 μερες.
Βεβαια αν δεν εχεις προβλημα και μπορεις να εχεις δυο γατια στο σπιτι σιγουρα θα ειναι καλυτερα. Θα εχουν παντα μια παρεα οποτε και να την θελησουν ακομα και οταν λειπεις.

Naiva δε νομιζω οτι το γατουλινι σου εχει ιδιαιτερο προβλημα να μενει μονο του για 1-2 μερες κ αν του παρεισ κ παρεα ακομα καλυτερα!Εγω θα ρωτησω κατι αλλο , τησ αφηνεισ ανοιχτο κανενα πατζουρι να βλεπει εξω η' οχι? Γτ κ εγω δν ξερω βρε παιδια μηπως αμα βλεπει εξω κ θελει να βγει μελαγχολει η γατουλα?

Eτσι και αλλιως της δικιας μου της αρεσει να καθεται και να αγναντευει απο το παραθυρο. Παντα εχω ανοιχτο το παντζουρι για να εχει φως, να ακουει θορυβους να βλεπει κινηση, διαφορετικα ολη την ωρα θα κοιμοταν

Eτσι και αλλιως της δικιας μου της αρεσει να καθεται και να αγναντευει απο το παραθυρο. Παντα εχω ανοιχτο το παντζουρι για να εχει φως, να ακουει θορυβους να βλεπει κινηση, διαφορετικα ολη την ωρα θα κοιμοταν

Τέλεια! Και όπως σου είπαν και πιο πάνω, αν καταφέρεις και της πάρεις παρέα, θα είναι η καλύτερη του χωριού. Πολλές φορές στις αγγελίες, χαρίζονται γατούλες με "προίκα", δηλ. προσφέρονται τα εμβόλια και η στείρωση από τον άνθρωπο που τις χαρίζει;)

Καλή ερώτηση Naiva, ήταν να φύγουμε κι εμείς τα Χριστούγεννα για τρεις μέρες και μέχρι την τελευταία στιγμή είχα ενδοιασμούς, δεν ήθελα να αφήσω το Gandalf μόνο του τόσο καιρό. Τελικά νομίζω ότι δεν πέρασε κι άσχημα, σίγουρα του λείψαμε πολύ, γιατί όταν γυρίσαμε δεν ξεκόλλαγε από πάνω μας, αλλά έκανε το σπίτι άνω κάτω, έπαιξε με την ψυχή του και είχε και επίσκεψη τη μαμά μου μια φορά τη μέρα με εντολή να του βάζει να φάει και να του κάνει πολλά πολλά χαδάκια.
Πιστεύω ότι ήταν εντάξει, γιατί βρισκόταν στο χώρο του
Όσο για την ιδέα του δεύτερου γατιού, είμαι και πάλι σύμφωνη. Αν μπορείς να υποστηρίξεις οικονομικά ένα δεύτερο γατάκι, θα είναι καλή παρέα για τη γατούλα σου.

Τα έχω όλα κλειστά εκτός τής κουζίνας τα παράθυρα, είναι τζαμαρίες κ κοιτάει έξω με τις ώρες!

Raisa αυτό με το εμβολιασμένο το ψάχνω καιρό! ευχαριστώ θα κοιτάξω στα χαρίζονται!!!

Όταν γυρνάω δεν κάνει πολλά μούτρα, είναι εντάξει, άπλα το σπίτι είναι γλεντοκοπημένο κ η μισή άμμος της έξω απτό κουτί κ αυτί από διπλά με μάτια τεράστια σαν να λέει "πειράζει που έκανα ζημιά? πειράζει που είμαι γλυκούλα?"

Αν δεις στις αγγελιες,θα δεις οτι τα περισσοτερα ειναι εμβολιασμενα και στειρωμενα,αν ειναι στην καταλληλη ηλικια.Ετσι θα γλιτωσεις και τα εξοδα,και θα εχεις την ευκαιρια να παρεις ενα γατακι που θα ξερεις το χαρακτηρα του,αν θελει συντροφια ή αν προτιμα την απομονωση,κτλ.

Μπορεί να μένει μόνο του;

σε μια εβδομαδα μετακομιζω στην πατρα για σπουδες. θα παρω μαζι μου την Ανδρομεδα την καινουργια μου γατουλα:inlove: που ειναι περιπου 3 μηνων.
θα εχω ομως καθε μερα μαθημα απο τις 9 το πρωι ως τις 7 το απογευμα.
ειναι πολλες ωρες για να μενει μονη της στο σπιτι?? θα νιωθει μοναξια??
υπαρχουν επικινδυνα αντικειμενα που πρεπει να απομακρυνω για να μην τραυματιστει??:/:
τα σαββατοκυριακα θα ερχομαι στην αθηνα. να την αφηνω εκει??
η θα στεναχωριεται αν ειναι μονη της??:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καποιος....????:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γεια σου και καλωσηρθες :) δεν νομιζω να την πειραζει ιδιαιτερα αν μενει μονη της ωρες αρκει να της αφιερώνεις αρκετή ωρα για παιχνίδι οταν είσαι στο σπίτι.
πιστεύω οτι απο την στιγμή που μπορείς να την πέρνεις μαζί σου τα σαβατοκύριακα, καλύτερα είναι παρά να την αφήνεις μόνη της.:)

σε μια εβδομαδα μετακομιζω στην πατρα για σπουδες. θα παρω μαζι μου την Ανδρομεδα την καινουργια μου γατουλα:inlove: που ειναι περιπου 3 μηνων.
θα εχω ομως καθε μερα μαθημα απο τις 9 το πρωι ως τις 7 το απογευμα.
ειναι πολλες ωρες για να μενει μονη της στο σπιτι?? θα νιωθει μοναξια??
υπαρχουν επικινδυνα αντικειμενα που πρεπει να απομακρυνω για να μην τραυματιστει??:/:
τα σαββατοκυριακα θα ερχομαι στην αθηνα. να την αφηνω εκει??
η θα στεναχωριεται αν ειναι μονη της??:(

Δεν έχει πρόβλημα να μένει μόνη η γατούλα.:)Είναι ακόμη μικρούλα, θα παίζει όλη μέρα και θα τρέχει πάνω-κάτω.;)Οπότε καλά είναι να απομακρύνεις από το πεδίο δράσης της ότι πιστεύεις ότι θα μπορούσε να την τραυματίσει ή δεν θέλεις να σου χαλάσει ή σπάσει.
Σίγουρα κάποια διακοσμητικά, βάζα ή γλάσρες με λουλούδια, καλώδια κ.α:hmm:Θα ήταν πολύ καλύτερα για αυτήν, στην ηλικία που είναι να έχει κάποια άλλη γατήσια παρέα.;)Τον Ναπολέοντα (στην υπογραφή σου) θα τον έχεις μαζί σου?
Αν έρχεσαι Αθήνα με δικό σου μεταφορικό μέσο, θα σου σύστηνα να παίρνεις την Ανδρομέδα μαζί σου, αν έρχεσαι με ΚΤΕΛ η κάτι άλλο, ψαξτο λίγο γιατί αυτοί καμιά φορά είναι μυστήριοι.;)Η γατούλα είναι μικρή ακόμη, και πιστεύω ότι μπορεί εύκολα να συνηθίσει να ταξιδεύει.:)
Καλώς ήρθες στο γατήσιο φόρουμ μας και θέλω να σου πώ ότι μου αρέσουν πολύ τα ονόματα των γατιών σου!:D:D:D

Γεια σου..Νομίζω πως η γατούλα σου δεν θα έχει πρόβλημα με το να μένει μόνη..Το πρόβλημα είναι μέχρι που μπορεί να φτάσει η περιέργεια της,για να μπορέσεις κ εσύ να <<εξαφανίσεις>> ότι επικίνδυνο υπάρχει στο σπίτι..Για παράδειγμα,η δικιά μου γατούλα μια μέρα που έλειπα ανέβηκε στα ντουλάπια της κουζίνας κ έριξε κάτι μπουκάλια από ποτά κάτω..Γενικά θα σε συμβούλευα ότι σπάει ή δεν θες να σου το καταστρέψει(πχ laptop) να το κρατάς μακρυά της..

Τώρα,όσο για τις μετακινήσεις,για μένα έχει σημασία το μεταφορικό μέσο..Εγώ σταμάτησα να χρησιμοποιώ κτελ γιατί δεν άντεχα στην ιδέα να είναι η Ήβη κλεισμένη με τις αποσκευές..Το τρένο λοιπόν είναι μια καλή λύση..Βέβαια,αν έχεις κάποιον που εμπιστεύεσαι ώστε να την ταΐζει κ να της αλλάζει νερό τότε καλύτερα να την αφήνεις Πάτρα για να μην ταλαιπωρείται κάθε ΣΚ..

Αυτά από μένα..Ελπίζω να σε βοήθησα κ συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα..

Δε θα την πειραξει μην ανησυχεις.Απλα οπως ειπε και καποιο αλλο μελος μετα να αφιερωνεις πολλη ωρα για παιχνιδι.Αληθεια τον αλλο το γατουλη τι θα τον κανεις;:hmm::confused::blink:

θα μετακινουμαι με το ΚΤΕΛ και μου εχουν πει πως τα ζωα μπαινουν στις αποσκευες:( οποτε δεν θελω να την παιρνω μαζι μου:/:
ο ναπολεων εχει μαθει να βγαινει εξω οποτε νομιζω πως δεν θα ειναι χαρουμενος στο διαμερισμα:(
θα μεινει με τους γονεις μου στην αθηνα. εκτος αυτου δεν τα πανε και πολυ καλα μεταξυ τους:/::P
χεχε ευχαριστω:) οι περισσοτεροι απορουν που τα γατια ακουνε σε αυτα τα ονοματα αλλα εμενα μου αρεσουν:inlove:

γεια σου κι από εμάς!
κι εγώ είχα αυτή την απορία, αλλά οι κοπέλες που μας φέραν κοντά με τη μουσταρδούλα με ενημέρωσαν ότι οι γατίτσες θέλουν και τις ώρες τους που θα μένουν μόνες τους... θέλουν και τον δικό τους χώρο και χρόνο, για να χαλαρώνουν, να επεξεργάζονται και να ανακαλύπτουν...

κάτι που θα μπορούσες να κάνεις, κάτι που κάνω κι εγώ τις τελευταίες 18 μέρες που τις περνάμε μαζί, είναι να κλείνω τα πολύμπριζα και να εξαφανίζω ψιλολόγια, όσο μπορώ... ας πούμε να κλείνω σε συρτάρια και ντουλάπια επικίνδυνα πράγματα... επίσης κλειστή η πόρτα της κουζίνας και της τουαλέτας αν γίνεται, γιατί ιδιαίτερα η τελευταία είναι επικίνδυνη με τα διάφορα φάρμακα και απορρυπαντικά αλλά και την ίδια την τουαλέτα..

επίσης τα παράθυρα κλειστά και όχι στην ανάκληση... ξέρω γω, μία μικρή πιθανότητα να χωθεί στο ενδιάμεσο μπορεί να αποβεί μοιραίο..

να της έχεις μικρά παιχνιδάκια, με χνουδάκι που θα μπορεί να παίξει μαζί τους και να εξασκήσει τα ταλέντα της..

στην αρχή η επιφυλακή πριν βγω από το σπίτι μου φαινόταν δύσκολο, αλλά τώρα το κάνω σα ρουτινίτσα και νιώθω χαρά να ξέρω ότι είναι ασφαλής, όσο τουλάχιστον γίνεται με αυτά που έχω φανταστεί ότι μπορεί να κάνει...

αλλά διάβασα κάπου στο forum, ποτέ μη σκεφτείς για μια γατίτσα ότι είναι αδύνατο αυτό να το ανακαλύψει.. γιατί θα το ανακαλύψει...έτσι την έπαθα με τη συσκευή καύσης ελαίων, που σε κάποιο σκαρφάλωμα έβαλε τα ποδαράκια της και μετά μύριζε εξωτικά φρούτα... εννοείται ότι εξαφανίστηκε κι αυτή...

τουλάχιστον ότι μπορούμε κάνουμε... είναι μια προσπάθεια ... καλή επιτυχία με τις μικρές συμβουλές από μία αρχάρια στον γατόκοσμο..

Τι να κάνω...;

Καλησπέρα παιδιά!! Έχω έναν γάτη ένα χρόνο τώρα αλλά εδώ και κανένα μήνα η ζωή μας έχει αλλάξει!! Ήμουν φοιτήτρια στην Άρτα και ως εκ τούτου περνούσαμε πολλές ώρες στο ίδιο σπίτι μόνοι μας!! Πριν ένα μήνα όμως, ήρθαμε στην Αθήνα!! Κι εγώ ήμουν φιλοξενούμενη σε σπίτι συγγενών κι εκεί το Σβουράκι μου δεν ήταν ευπρόσδεκτο... :( Έτσι, το είχα σε ένα σπίτι που ήταν μόνο του όλη μέρα, εκτός από τις ώρες που πήγαινα εγώ να τον βλέπω και να του βάζω φαγητό!! Εδώ και μια βδομάδα έχουμε φύγει από εκεί και είμαστε στην Πάρο. Εδώ ζούμε και κοιμόμαστε μαζί, αλλά επειδή βοηθάω τους γονείς μου στη δουλειά, λείπω αρκετές ώρες απ' το σπίτι. Σε ένα μήνα θα ξαναγυρίσω Αθήνα μέχρι τέλος Ιουνίου όπου θα γυρίσω πάλι Πάρο για όλο το καλοκαίρι. Όπως καταλαβαίνετε... πολύ μετακίνηση πέφτει τον τελευταίο καιρό... Το θέμα μου όμως είναι πως και τότε, θα βοηθάω τους γονείς μου και τότε θα έρχομαι μόνο για ύπνο σπίτι αργά το βράδυ... Φοβάμαι ότι το παιδί μου από τότε που πήγαμε Αθήνα δεν είναι ευτυχισμένο... Έχει αρχίσει και μου κάνει "χχχχ" σε κάποιες φάσεις που θα τον ενοχλήσω, κάτι που δεν το έκανε μέχρι πριν!! Σκέφτηκα να μου τον φιλοξενήσουν, αλλά το διάστημα είναι μεγάλο και δεν ξέρω κατά πόσο θα αρέσει στο Σβούρα μου... Εσείς τι μου προτείνετε να κάνω;;:/::/::/::'(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back