Γατόνι στο σπίτι μόνο

Σκέφτομαι ότι εφόσον δεν θα παραμείνει για πάντα έτσι η ζωή σας θα ηταν καλύτερα να βρεις τον τρόπο να περάσει το γατάκι σου όσο πιο ανωδυνα γίνεται αυτό το διάστημα των μετακινήσεων και του άστατου σου προγράμματος.. κι άλλα άτομα που έχω γνωρίσει πέρασαν παρόμοια στάδια με το γατάκι τους και τώρα πια που δεν είναι φοιτητές μένουν μόνιμα σε ένα σπίτι δικό τους και όλα καλά :)
Θα έλεγα λοιπόν όσο χρόνο έχεις μαζί του, ακόμα κι αν είναι ελάχιστος να τον περνας παίζοντάς του, κρατόντας του αγκαλιά, να κοιμάστε μαζί κτλ
Και για τις ώρες που θα είναι μόνο του μπορείς να φτιάξεις ένα περιβάλλον γι αυτό όσο πιο ευχάριστο. Θα έχει πρόσβαση έξω το γατάκι; Θα μπορούσε να γίνει μια περίφραξη; Σ' ενα μπαλκόνι ή σε μια μικρή αυλή; Αν δεν μπόρεί να γίνει κάτι τέτοιο στο πατρικό σου θα έχει άλλα άτομα στο σπίτι που θα μπορούσαν να ασχοληθούν λιγάκι μαζί του;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σήμερα είχαμε όλη τη μέρα μαζί... 1-2 μέρες τη βδομάδα θα τις περνάμε παρέα όλη μέρα και όσο του κάνει όρεξη βέβαια!! Δεν είναι πολύ γάτος της αγκαλιάς, οπότε στο παιχνίδι θα είμαστε διαρκώς!! :) Είμαστε σε εξοχή, θα μπορούσε ας πούμε να είναι έξω... έχει όμως κι άλλες γάτες που δεν είναι στειρωμένες, σε αντίθεση με το Σβούρα μου, και τον φοβάμαι!!! Άσε που τις αντιπαθεί κιόλας!! :P Το καλοκαίρι αγχώνομαι περισσότερο που θα λείπω σίγουρα απ' τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ περίπου... :/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν υπάρχει φόβος να χαθεί; Οι γάτες ακόμα κι όταν είναι στειρωμένες θα περιπλανηθούν.. είναι περίεργες εκ φύσεως. Ακόμη κινδυνεύει να κολλήσει κάτι από τα αδέσποτα της γειτονιάς, να φάει φόλα ή να κτυπηθεί από αυτοκίνητο.. δεν ξέρω φυσικά πως είναι το πατρικό σας και σε ποιους κίνδυνους θα εκτεθεί, γενικά μιλάω. Βολτούλα με σαμαράκι θα μπορούσατε να τον βγάζατε αν δεν υπάρχει δυνατότητα περίφραξης της αυλής;
Πάντως δεν μου φαίνεται πως θα βαρεθεί, θα χει παρέα :)

Απάντηση: Τι να κάνω...;

Σίγουρα υπάρχουν όλοι αυτοί οι κίνδυνοι που ανέφερες, εκτός από τους δύο τελευταίους που δεν υπάρχουν και γι' αυτό δεν το σκέφτομαι να τον αφήσω έξω... με το σαμαράκι κι εγώ ήθελα πολύ, αλλά 1ον το ξέχασα στην Αθήνα και 2ον δεν του αρέσει πολύ το σαμαράκι!! Θέλει ελευθερία κινήσεων ο καημένος!! Την άλλη βδομάδα όμως, θα μου το φέρουν και θα το προσπαθήσω!! Λες να κάνω το ίδιο και το καλοκαίρι; βολτούλα με το σαμαράκι το βράδυ; θα με συγχωρέσει δηλαδή που δεν ήμουν όλη μέρα κοντά του? :/: Ποιους εννοείς "παρέα"; τις άλλες γατούλες; αχ είναι τόσο αξιαγάπητες, αλλά τις μισεί!!! το τι χχχ τους κάνει και το τι σφαλιάρα ρίχνει στα μικρότερα, δεν περιγράφεται!! Θέλει να είναι ο βασιλιάς της υπόθεσης!!!

χαχα!! Μ' έκανες και γέλασα γιατί κι εγώ αυτές τις "συζητήσεις" έχω με τον δικό μου.. του μιλάω και του λέω:
"Κοίτα Disney; Κοίτα τι καλό γατάκι; Θέλεις να γίνετε φίλοι;"
Αγαπούλα μου οι γάτες όμως(και κυρίως οι αρσενικές) δεν είναι παιδάκια στην αυλή του σχολείου και δεν θέλουν παρέες και φιλίες :P
Είναι κτητικές και οριοθετούν τη περιοχή τους.
Στην εκπαίδευση για το σαμαράκι υπόσχομαι να σε βοηθήσω γιατί τον δικό μου κατάφερα να τον εκπαιδεύσω επιτυχώς στα 3 του χρόνια!!
Κι ούτε σε αυτόν άρεσε το σαμαράκι αρχικά. Τώρα είναι το εισιτήριό του για όμορφες εξορμήσεις έξω στη φύση, πάντα με ασφάλεια
Η εκπαίδευση γίνεται σταδιακά..
Και όχι δεν θα σε μισήσει επειδή θα λείπεις ώρες!! Οι γάτες δεν μισούν. Άσε που είναι πιο ανεξάρτητες απ' όσο φανταζόμαστε.

Απάντηση: Τι να κάνω...;

Καλησπέρα, από εμένα και τον Μίδα μου!
Ο Μίδας μου είναι 8 μηνών, και είναι ημίαιμος Περσίας. Τον έχω 5 μήνες και μέχρι και πριν ένα μήνα βρισκόταν μόνος στο σπίτι έως και 10 ώρες. Αυτό που έκανα είναι ότι μόλις γύριζα σπίτι του αφιέρωνα πολύ ώρα για παιχνίδι, χάδια, αγκαλιές, χτένισμα και φυσικά όλη την υπόλοιπη μέρα, του είχα παιχνίδια για να παίζει (μπαλίτσες, κουκλάκια, κουβάρι μαλλιού). Πάντα το βράδυ, την ώρα που γυρνούσα με περίμενε στην πόρτα. Νομίζω ότι στις γάτες αρέσει η ρουτίνα, αν και ανεξάρτητες. Βοηθάει επίσης, να του μιλάς, και να του δείχνεις πόσο σου λείπει. Όταν για παράδειγμα τον άφησα στη μητέρα μου για μια βδομάδα λόγω ταξιδιού, του μιλούσα από το τηλέφωνο. Ξέρω είναι παράξενο, όμως έχει δεθεί μαζί μας.
Διάβασα για το σαμαράκι.. μμμ πολύ καλή ιδέα για βολτίτσες! : )

αχ παιδιά μου δώσατε πολύ κουράγιο!! Ομολογώ ότι το μεσημέρι σκέφτηκα μήπως γινόταν δυστυχισμένος μαζί μου και δεν ήμουν σωστή γατομαμά, οπότε έπρεπε να τον δώσω αλλού για δικό του καλό... Μέχρι που άρχισα να κλαίω πριν το σκεφτώ περισσότερο!!! Μόλις πάω Αθήνα, λοιπόν, θα του φτιάξω πολλάαααα παιχνίδια να παίζει!! Πάλι καλά ικανοποιείται με μπαλίτσες και διάφορα μικρά πραγματάκια!!! Σας ευχαριστώ τόοοσο πολύ απ' τα βάθη της καρδιάς μου!!!

μπορω να δω μια φωτογραφια απο το γατουνι:hmm:

μπορω να δω μια φωτογραφια απο το γατουνι:hmm:

Ο τσούπρος της φωτογραφίας είναι το παιδί μου σε πολύ νεαρή ηλικία!!! Αλλά για χάρη σου, θα ανεβάσω κι άλλες!!! :P

αχ παιδιά μου δώσατε πολύ κουράγιο!! Ομολογώ ότι το μεσημέρι σκέφτηκα μήπως γινόταν δυστυχισμένος μαζί μου και δεν ήμουν σωστή γατομαμά, οπότε έπρεπε να τον δώσω αλλού για δικό του καλό... Μέχρι που άρχισα να κλαίω πριν το σκεφτώ περισσότερο!!! Μόλις πάω Αθήνα, λοιπόν, θα του φτιάξω πολλάαααα παιχνίδια να παίζει!! Πάλι καλά ικανοποιείται με μπαλίτσες και διάφορα μικρά πραγματάκια!!! Σας ευχαριστώ τόοοσο πολύ απ' τα βάθη της καρδιάς μου!!!

Αγαπούλα μου σαφώς και είσαι η σωστή γατομαμά! Κι αυτό το αποδεικνύει η αγωνία σου αν τα κάνεις όλα σωστά και πως μπορείς να του κάνεις τη ζωούλα καλύτερη. Δεν υπάρχει τέλεια κατάσταση για κανένα γατάκι σήμερα. Αυτά που είναι περιορισμένα έχουν αγάπη και φροντίδα αλλά τους λείπει η αλήτικη ζωή κι εκεινα που ζουν έξω έχουν ναι μεν την ελευθερία τους αλλά με τίμημα τον κίνδυνο που διατρέχει η ζωούλα τους κάθε μέρα.
Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και στο τέλος της μέρας εφόσον τα κρύβουμε στην αγκαλιά μας και τους λέμε πόσο πολύ τα αγαπάμε εκείνα μπορούν να μας νανουρίσουν με το γουργουριτό τους..

τα γατιά ίσως να αντέχουν περισσότερο την μοναξιά! αλλά όχι ότι αυτό είναι αντικειμενικό για όλα τα γατάκια!

Μόνη γάτα στο σπίτι!

Καλησπερα στο forum, προσφατα μου μπηκε στο μυαλο να παρω μια γατουλα να την εχω μεσα στο σπιτι μονο ομως ! Ακομα δεν εχω σκεφτει το ποτε αλλα θα το δουμε αυτο..το ερωτημα μου ειναι λοιπον οταν φευγουν ολοι απο το σπιτι η γατα τι θα κανει? Θα την στηρωσουμε βεβαια και θα την παρω απο οσο πιο μικρη μπορω ετσι ωστε να την μαθω..Οπως ειπα και πριν η γατα θα εχει κανενα προβλημα? Μηπως τρομαξει ξερω και εγω..τι λετε εσεις?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Μόνη γάτα στο σπίτι!

Αν το αποφασίσεις, δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Αν το πάρεις από μικρό, φρόντισε να έχει στη διάθεσή του διάφορα παιχνιδάκια να απασχολείται όσο εσύ θα απουσιάζεις.
Πολύς κόσμος(μεταξύ των οποίων και εγώ) έχει μόνο μια γάτα, οι περισσότεροι των οποίων χρειάζεται να λείπουν καθημερινά κάποιες ώρες επειδή δουλεύουν. Οι γάτες είναι πιο ανεξάρτητες από τους σκύλους και μια χαρά τα καταφέρνουν μόνες τους, με την προϋπόθεση οτι, εκτός από τα στοιχειώδη (τροφή, καθαριότητα και φροντίδα υγείας), θα αφιερώνεις καθημερινά από τον ελεύθερο χρόνο σου σε παιχνίδια και χάδια. Μόνο έτσι μεγαλώνουν ευτυχείς, ήρεμες και χωρίς προβλήματα συμπεριφοράς :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Μόνη γάτα στο σπίτι!

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια! Το ξερω οτι ειναι ανεξαρτητες αλλα ενταξει σκεφτηκα οτι θα ειναι μονη της κ.τ.λ

Καλησπέρα! Ονομάζομαι Λία, έγινα μέλος στο forum γιατί σκέφτομαι σοβαρά να υιοθετήσω ένα γατάκι και θέλω τις συμβουλές σας για να το κάνω όσο πιο ευτυχισμένο γίνεται. Το ευτυχές γεγονός το έχω προγραμματίσει για Σεπτέμβριο, μιας και το αγόρι μου θα φύγει να υπηρετήσει τη μαμά πατρίδα, και αφενός θα έχω ανάγκη από συντροφιά αλλά αφετέρου θα έχω περισσότερο χρόνο (και χώρο) για να εξοικειωθεί το γατάκι μαζί μου. Έχω όμως κάποιους ενδοιασμούς: 1. το σπίτι μου είναι μικρό (60τμ) και ισόγειο, χωρίς βεράντες ή μπαλκόνια. Θα νιώθει εγκλωβισμένος ο γατούλης; 2. Όσον αφορά στο θέμα της άμμου, επειδή μου έχουν πει ότι μυρίζει, σκέφτηκα να πάρω κλειστή τουαλέτα. Αξίζει τον κόπο; 3. Τα πρωινά θα εργάζομαι (μέχρι τις 2-3) και ορισμένα απογεύματα ενδέχεται να παρακολουθώ διάφορα σεμινάρια. Θα νιώθει μοναξιά; Έχω μεγαλώσει με γάτες στο σπίτι μου στην επαρχία και κατανοώ ότι θέλουν τον χώρο τους. Φοβάμαι όμως μήπως του δώσω υπερβολικά πολύ χώρο και χρόνο μόνο του και καταλήξει να μην είναι χαρούμενος.... Please help!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα Λία και σε καλοσωρίζω στη γατο-παρέα μας!:flowers:
Βρίσκω πολύ καλή κι ελπιδοφόρα την απόφασή σου να υιοθετήσεις γατάκι, γιατί πρώτα απ'όλα άλλη μια ψυχούλα δεν θα μείνει ορφανή:)

Κι επειδή το πρώτο και κύριο που φαίνεται να σε απασχολεί είναι ο χώρος, θα σου πω οτι τα 60 τετραγωνικά μπορεί να μην θεωρούνται ακριβώς μεγάλος χώρος, αλλά για ένα γατί θα είναι αρκετά , ώστε να ζήσει όχι μόνο ικανοποιημένο, μα κι ευτυχισμένο. Πάντα όμως με την προϋπόθεση να υπάρχει αμέτρητος χώρος "τετραγωνικών" αγάπης στην καρδιά για το πλασματάκι.:)
Από πρακτικής πλευράς τώρα, ίσως από μια άποψη καλύτερα που δεν υπάρχει μπαλκόνι και κήπος, ώστε να μην δικινδυνεύψεις να σου φύγει κάποια στιγμή. Υποθέτω θα υπάρχουν παράθυρα. Όταν με το καλό έρθει ο/η νέος/α συγκάτοικος, απλώς θα του βάλεις κάποιο έπιπλο ή κάτι να φτάνει και να αράζει κοντά στο παράθυρο, όπου θα μπορεί να απολαμβάνει τις ακτίνες του χειμωνίατικου και ανοιξιάτικου ιδιαίτερα ήλιου, κάτι που τα γατούλια εκτιμούν ιδιαίτερα. Πάντα όμως με κλειστό το τζάμι/ασφαλισμένο παράθυρο.
Για το θέμα της άμμου, ναι η κλειστή τουαλέτα είναι καλύτερη από την άποψη οτι αποφεύγεις το διασκορπισμό και τη μεταφορά της άμμου (χαλικιών) σε όλο το σπίτι. Για τις δυσάρεστες οσμές, εκεί τον πρώτο ρόλο παίζει (κατά την άποψή μου πάντα) η ποιότητα της άμμου. Τώρα πλέον κυκλοφορούν άμμοι με μπετονίτη που έχουν την ιδιότητα να κάνουν τα τσισάκια σβώλους, και υπάρχουν ένα σωρό και αν ψάξεις λίγο σε αρκετά οικονομικές τιμές στο εμπόριο, άλλες και ελαφρά αρωματισμένες, ώστε να εξαλείφουν κάθε υποψία μυρωδιάς. Ορισμένες δε, τόσο αποτελεσματικές,
ώστε ο μόνος τρόπος για να διαπιστώνεις αν "τα έκανε" θα είναι μόνο όταν θα καθαρίζεις την αμμολεκάνη με το φτυαράκι.;)
Για το τελευταίο που ρωτάς, πολλοί γατο-γονείς εργάζονται και παρότι έχουν μόνο ένα γατί (βέβαια το ιδανικό θα ήταν κάποια στιγμή να ερχόταν και δεύτερο, αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα εφικτό) αυτό ζει ευτυχισμένο γιατί:1) Τα χάδια που του οφείλονται από τις ώρες που μένει μόνο του, θα τα εισπράξει και μάλιστα "με τόκο" όταν η γατο-μαμά ή ο γατο-μπαμπάς επιστρέψει.;) 2) Η "μαμά" θα έχει φροντίσει να υπάρχουν στο διαμέρισμα διάφορα παιχνιδάκια που θα το κρατήσουν απασχολημένο το μικρό της, όσο εκείνη λείπει και ..3) Ευτυχώς οι γάτες αν και αγαπησιάρικα όντα, δεν είναι τόσο εξαρτημένα από τα "αφεντικά" όπως οι σκύλοι (για την ακρίβεια οι γάτες δεν γνωρίζουν "αφεντικά":P) είναι κάπως πιο ανεξάρτητες, τους αρέσει το σπίτι που ζουν και που οικειοποιούνται όλες τις γωνιές του.

Αυτά για αρχή και πιστεύω να βοήθησα :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alcyone σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου! Τώρα είμαι πλέον 100% σίγουρη για την απόφασή μου. Έχω βέβαια και μία ακόμη ερώτηση (σόρρυ αν σε ζαλίζω...): θέλω να υιοθετήσω αρσενικό γατάκι, και δεν ξέρω ποια ηλικία θεωρείται κατάλληλη για υιοθεσία και για στείρωση. Απ'ότι κατάλαβες, θέλω να τα κάνω όσο πιο σωστά γίνεται, για να είναι χαρούμενο και υγιές το γατόνι!

Καλησπέρα Λία! Η επιλογή για την ηλικία είναι δική σου! Αν θέλεις πχ να ξέρεις από πριν τον χαρακτήρα του γάτου που θα πάρεις είναι προτιμότερο να μην πάρεις μωρό γατάκι, αλλά ένα μεγαλύτερο των έξι μηνών, για να έχει φανεί λίγο πολύ η προσωπικότητά του (πχ ζωηρό, κοινωνικό, ήσυχο, φοβητσιάρικο κλπ). Η συνήθης ηλικία στείρωσης για τα αρσενικά είναι 8-9 μηνών. Φυσικά στειρώνονται και νωρίτερα αν χρειαστεί. Στην περίπτωση που επιλέξεις ένα μεγαλύτερο γατάκι (πχ σε αυτήν την ηλικία περίπου ή και μεγαλύτερο), ενδεχομένως να βρεις και κάποιο ήδη στειρωμένο. Καλή επιτυχία! :flowers:

Λία μου, η φίλη μου aba (Φωτεινή) πιστεύω να σε κάλυψε πλήρως, έτσι ακριβώς είναι!:yes:
Τώρα αν θες (κι αν δεν το'χεις κάνει ήδη), ρίξε μια ματιά εδώ στις αγγελίες μας, και θα δεις πολλές όμορφες γατο-φατσούλες, κάθε φύλου, ηλικίας, χρώματος, όλες γλύκες και-πού ξέρεις;- μπορεί ανάμεσά τους να βρεις την ψυχούλα που αναζητείς και που σε περιμένει να μοιραστείτε διαμέρισμα και ζωή, γράφοντας τη δική σας ιστορία αγάπης :)

Ευχαριστώ πολύ!!!! Με βοηθήσατε και οι δύο πραγματικά! :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back