Γείτονας μου πήρε το γατούλη μου εδώ και 3 ημέρες!!! Βοηθήστε με!!!

despina1974

Νεοφερμένο μέλος

Η despina1974 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Καματερό (Αττική). Έχει γράψει 32 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους. Έχω ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας αυτό που μου συμβαίνει γιατί κοντεύω να τρελαθώ. Πριν ενάμιση χρόνο ένας γατούλης μου έριχνε τα σκουπίδια στην πίσω αυλή του σπιτιού μου (μένω σε μονοκατοικία). Παρακολούθησα και βρήκα ότι ο.. ένοχος ήταν ένας γάτος ταλαιπωρημένος, υποσιτισμένος γεμάτος εκδορές και αίματα, με πρόβλημα στο ματάκι του, στα αυτιά του, στα δόντια του και γεμάτος παράσιτα. Αμέσως ζητήσαμε κτηνιατρική βοήθεια και άρχισαμε να τον φροντίζουμε. Ο γάτος μας συνήθισε και τον συνηθίσαμε, μας αγάπησε και τον αγαπήσαμε. Ήταν συνέχεια κοντά μας και έλειπε μόνο καμιά ωρίτσα... άντε δύο για να κάνει τη βολτούλα του αλλά και να κάνει την ανάγκη του. Αφού εξετάσαμε αν ήταν τσιπαρισμένος και είδαμε ότι δεν ήταν, αποφασίσαμε να τον κρατήσουμε. Τον στειρώσαμε και από τότε τον έχουμε ή μάλλον τον είχαμε στα ώπα - ώπα.

Την Κυριακή που μας πέρασε ήταν η τελευταία φορά που είδαν τον γατούλη μου (εγώ δυστυχώς έλειπα εκείνη την ημέρα) έξω από το σπίτι μου. Ήταν η δεύτερη φορά που έφευγε τόσες ώρες (η πρώτη ήταν πριν 15μερες που χάθηκε για 20ώρες) και κόντευα να τρελαθώ. Άρχισα να χτυπάω τα κουδούνια στους γείτονες γύρω από το σπίτι μου μήπως κάποιος τον είχε δει και ΝΑΙ βρέθηκε ένας που όχι μόνο τον είχε, τον είχε μέσα στο σπίτι του και μου έλεγε ότι είναι δικός του!!!!!!!!! Κόντεψα να πέσω από τα σύννεφα. Του εξήγησα ότι αυτό το ζώο αυτό είναι αποδεδειγμένα δικό μου (με βιβλιάρειο υγείας κτλ). Κόντεψε να με φάει, με έβρισε χυδαία, μέχρι προσπάθησε να με χτυπήσει με μία πέτρα!!!! Αυτό που λέει εκείνος είναι ότι εκείνος το έφερε στη γειτονιά και γι' αυτό είναι δικό του. Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει (αν λέει αλήθεια) είναι ότι έφυγε για 4 χρόνια στο εξωτερικό αφήνοντας την άρρωστη γυναίκα του να προσέχει τον γάτο... μόνο που τελικά κανένας δεν πρόσεχε το ζώο, το άφησαν να λιμοκτονίσει, να αρρωστήσει, σχεδόν να πεθάνει από την πείνα και την δίψα... το παράτησαν χωρίς καμία ενοχή!!! Τώρα ξαφνικά θυμήθηκε ότι μετά από 1μιση χρόνο έχει γάτο!!!!!!! Αλήθεια πως πίστευε ότι ο γάτος επέζησε, επανήλθε και έχει γίνει κούκλος???? Με τη Θεία φώτιση???? Σήμερα θα φέρω την αστυνομία, έχω κατεβάσει όλους τους νόμους και αν δεν μου δώσει το ζώο μου θα του κάνω μύνηση για παραμέληση (στην αρχή) και αρπαγή ζώου (τώρα). Θα έχω δίπλα μου την κτηνίατρό μου. Είμαι διατεθειμένη να το φτάσω στα άκρα. Αν σήμερα δεν μου δώσει το ζώο, αύριο θα πάω στον Εισαγγελέα. Μου φαίνεται αδιανόητο να έχεις (και καλά) ένα ζώο, του οποίου θεωρείς ότι είσαι ιδιοκτήτης επειδή το μετέφερες στο γκαράζ του σπιτιού σου και πότε - πότε (όταν το θυμάσαι) του βάζεις λίγο φαγητό!!!!!!! Ιδιοκτήτης είναι αυτός που φροντίζει για το ζώο, το προστατεύει, το αγαπάει και αυτό το αποδεικνεύει κάθε μέρα!!! Συγνώμη για τον τόνο μου, ζητώ την κατανόησή σας.......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορώ να σε καταλάβω απόλυτα ! Οτι μπορείς να κάνεις κανε τώρα που είναι νωρίς ! Μπορώ να πω πως είχα και εγω μια παρόμοια εμπειρία η οποία είχε άσχημη κατάληξη . Η πρώτη γάτα που είχα , πριν της κάνουμε στείρωση είχε γεννήσει μια φορά . Κάποια απο εκείνα τα γατάκια αποφασίσαμε να τα χαρίσουμε σε ανθρώπους που θα τα αγαπούσανε και κάποια να τα κρατήσουμε.. Μια γειτόνισά που ήταν ενήμερη για το θέμα χωρίς να ζητήσει την δικιά μου έγκριση αποφάσισε να δώσει ενα απο αυτά τα γατάκια σε καποια κοπέλα που έλεγε οτι την είχε δει στον κτηνίατρο και έβγαλε και καλα το συμπέρασμα οτι αγαπάει τα ζώα.. Πριν καλα καλα το καταλάβω το γατάκι έλειπε και μάλιστα ήταν αυτο που θέλησα να κρατήσω . Είχα πάει ενα απόγευμα θυμάμαι και χτύπησα το κουδουνι εκείνου του σπιτιου που υιοθέτησε το γατάκι , αφενός για να τους εξηγήσω ευγενικά πως είχε γίνει κάποιο μπέρδεμα και αφετέρου για να δώ εαν αξίζουν να το κρατήσουν ή οχι . ( εαν άξιζαν θα τους έλεγα να έρθουν να διαλέξουν κάποιο άλλο ) . Δεν φαντάζεστε τι έγινε . Οι γονείς της κοπέλας ορίονταν σαν τρελοί οτι δεν είναι δικό μου το γατάκι και ότι δεν πρόκριτε να μου το δώσουν και να φύγω γιατι συγχύζω την κόρη τους που την είχε πιάσει παράκρουση . Αργότερα κατάλαβα πως ήταν άτομο με ειδικές ικανότητες . Τότε ήμουν και μικρή πήγαινα σχολείο , δεν μπορούσα να πάρω τον νόμο στα χέρια μου . Προσπάθησα να ξεχάσω το θέμα και παρακαλούσα να είναι καλα . Μετα απο λίγο καιρό το βρήκα εξω απο το σπίτι μου σε ΑΘΛΙΑ κατάσταση απο το ενα ματι τυφλό , υποσιτισμένο με εμφανή τραύματα . Το πήρα κατευθείαν στον κτηνίατρο και λίγο αργότερα κατέληξε . Απορώ με την αναισθησία και την ανευθυνότητα κάποιων ανθρώπων . Ο γείτονας σου έδειξε πως σίγουρα δεν νοιάζεται για τον γάτο , για αυτο και δεν εχεις κανένα λόγο να τον εμπιστευθείς τώρα . Κάνε τα απαραίτητα βήματα οσο είναι καιρός . Ευχομαι οτι καλύτερο .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα λόγια σου και ναι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου να ξαναγυρίσει το ζώο εκεί που ανήκει, εκεί που τον προσέχουν και τον αγαπάνε αποδεδειγμένα!!!
Αύριο θα έχω πολλά νέα να γράψω...

Καλή Τύχη σου ευχόμαστε! Αφού δεν πρόσεχαν το γατάκι παλιά, γιατί να το προσέχουν τώρα; Ας ελπίσουμε πως το γατάκι θα είναι τυχερό και θα γυρίσει πίσω στους ανθρώπους που πραγματικά το αγαπάνε και το φροντίζουν! Περιμένουμε τα νέας σας με ανυπομονησία!

δηλαδή θυμήθηκε το γάτο που είχε παρατήσει πριν από χρόνια και σου τον πήρε;
και αυτός πώς ήξερε πως ο γατούλης μετά από τόσο καιρό θα ήταν μια χαρά στην υγεία και πεντακάθαρος χωρίς να τον έχει φροντίσει κανείς;

σου εύχομαι να τον ξενεπάρεις πίσω!

Καλημέρα σε όλους. Εχθές τελικά κάλεσα την αστυνομία (στις 8μ.μ., ήρθαν στις 10.45μ.μ. αλλά δεν πειράζει...) και ευτυχώς πετύχαμε πάρα πολύ καλούς ανθρώπους. "Ξυπνήσαμε" τους... "γείτονες" και τους αφήσαμε με το στόμα ανοιχτό με όλα αυτά που συνέβαιναν!!! Άρχισαν να μας βρίζουν και μας είπαν ότι το ζώο δεν το είχαν εκεί και ότι τους είχε φύγει (δεν περίμενα να ακούσω και τίποτε άλλο). Ξαφνικά τους ξέφυγε ότι τον γάτο τον είχαν στην ταράτσα... Γενικώς για τουλάχιστον 30 λεπτά γινόταν πανικός και άκρη δεν έβγαινε. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι το ζώο ήταν μέσα στο σπίτι τους γιατί τους ξέφυγε ότι το ζώο τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν καλά και ήταν περιέργως πολύ ήσυχο (είναι η φυσική αντίδρασή του όταν τον περιορίζεις, συνέβει το ίδιο όταν τον πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο μικρών ζώων). Τέλος πάντων, λίγο μετά που απομακρυνθήκαμε φωνάζοντάς τους ότι θα καλέσουμε τον Εισαγγελέα για να πάρουμε το ζώο, βγήκε ο πατέρας (φοβισμένος με την αστυνομία, τις νομικές μας γνώσεις - εχθές ρούφηξα όλο το internet - και φυσικά τις αντοχές μας) και σχετικά ήρεμα μας εξήγησε ότι το ζώο το είχε φέρει εκείνος στη γειτονιά και ότι πράγματι το είχε αφήσει - στην άρρωστη(!) γυναίκα του και στην έγκυο (!) τότε κόρη του - για να φύγει για 3-4 χρόνια στην Αμερική. Φυσικά δεν το πρόσεξαν και φυσικά το ζώο κόντεψε να πεθάνει από ασιτία και αρρώστιες!!! Μας είπε ότι κατανοεί ότι το ζώο τώρα πια είναι αλλού και ότι το μόνο που ζητάει είναι πότε - πότε να τον αφήνουμε να το βλέπει... Του εξηγήσαμε ότι δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με αυτό που ζητούσε και κάπου εκεί έληξε η συζήτηση. Το ζώο εχθές το βράδυ δεν εμφανίστηκε (πιστεύω ότι κοιμόταν και δεν ήθελε να το ξυπνήσει) αλλά ούτε σήμερα το πρωί (γιατί επίσης καλόπιστα πάντα φαντάζομαι ότι δεν το άφησε γιατί έβρεχε)... Θα περιμένουμε 2-3 ημέρες ακόμα. Αν μέχρι την Κυριακή δεν εμφανιστεί το ζώο θα πάμε στον Εισαγγελέα (κάτι για το οποίο τους έχουμε ενημερώσει). Δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι πολύ... Περιμένω να τον δω έρχεται πίσω σε εμάς... πόσο το θέλω αυτό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δυστυχώς τα έχω περάσει και εγώ αυτά αλλά επειδή εγώ ήμουν άρρωστη με πυρετό στο κρεβάτι βγήκε η μαμά μου και είπε στον πρώην ιδιοκτήτη του γάτου μου να φύγει.είχε έρθει στο σπίτι μας αφού πρώτα είχε περάσει από το σχολείο όπου δουλεύει η μαμά μου και είπε στην διευθύντρια(της μαμάς μου) πως του κλέψαμε το γατάκι.Και εννοείται πως όταν βρήκε το σπίτι μας άρχισε να μας απείλει.Η μαμά μου δεν συμπαθεί και πολύ τα ζώα το έδωσε χωρίς δεύτερη κουβέντα.Αλλά εσύ καλά κάνεις που το παλεύεις!!!!!!Να υποστηρίξεις αυτό που πιστεύεις!!!!!

Κακώς δεν απαίτησες να δεις το ζώο την ώρα που ήταν εκεί η αστυνομία και σε τι κατάσταση είναι! Μην περιμένεις τόσο πολύ! Μήπως το ζώο δεν είναι εκεί; Μήπως έχει πάθει κάτι ή το πήγαν αλλού; Μην εμπιστεύεσαι τόσο εύκολα τους ανθρώπους!

Κι εγώ ανησυχώ για το ζωάκι...γιατί δεν έχει εμφανιστεί ακόμα? γιατί δεν σου το έδωσε άμεσα?

κι εγώ αυτό σκέφτηκα...
ας έρθει!

μηπως ειναι καλυτερο τα ζωα μας να τα εχουμε στο σπιτι μεσα και να μην βγαινουν εξω γιατι ...εκτος απο αυτο το περιστατικο υπαρχουν και τοσοι αλλοι κινδυνοι.!αυτοκινητα φολες,αρρωστιες που μεταδιδονται απο ζωο σε ζωο...

Καλησπέρα σε όλους και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μηνύματά σας. Ο μικρούλης μας, μετά από πολλές ημέρες προσπάθειας εντοπισμού του, εμφανίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή σε άθλια κατάσταση. Σχεδόν σύρθηκε μέχρι την πόρτα μας (είναι μονοκατοικία) με ένα τέραστιο τραύμα πίσω από το αυτί του σχεδόν 10cm, φουσκωμένο σε τέτοιο βαθμό που είχε "πέσει" το αυτάκι του και είχε κλείσει και λίγο το αριστερό του μάτι. Ψηνόταν στον πυρετό και δεν μπορούσε να αναπνεύσει καλά. Ο "καλός γείτονας" που επειδή του φωνάξαμε την αστυνομία φοβήθηκε και τον άφησε τον Καφετούλη μας (αλλά αρνήθηκε να μας τον δώσει στα χέρια, μας είπε ότι αν θέλει το ζώο θα έρθει μόνο του! - το σκέφτομαι και φουντώνω!!!!!!) δεν σκέφτηκε ούτε μια στιγμή ότι ο μικρούλης μας δεν ήταν καλά όταν έβλεπε μέρα με τη μέρα το ζώο να παραδίδεται και το κεφαλάκι του κυριολεκτικά να αλλάζει σχήμα!!! (πόσο αλήτης μπορεί να είναι κάποιος αλήθεια, πόσοοοοοοοοοοο???????). Τέλος πάντων..., αμέσως πήραμε το μικρό και τον πήγαμε στον κτηνίατρο. Χρειάστηκε 1 ώρα χειρουργία για να του αφαιρεθεί μισό λίτρο πύων!!! Ευτυχώς τον προλάβαμε στο τσακ, αφού 48 ώρες μετά θα είχε αρχίσει η συψαιμία και μερικές ημέρες αργότερα θα πέθαινε. Μέσα στον πανικό τσιπάραμε τον μικρούλη για να μην ξαναέχουμε προβλήματα με κανένα ηλίθιο!!! (συγχωρήστε μου τον τόνο και τον τρόπο μου αλλά έχω βγει εκτός εαυτού!!!). Σήμερα (μία εβδομάδα μετά από το χειρουργείο), ο μικρός φοράει ένα χωνί για να προστατεύει το ανοιχτό τραύμα (πρέπει να κλείσει σιγά - σιγά για να μην ξαναμαζευτεί πύων) τον έχουμε φυσικά κλεισμένο μέσα - και έχει σαλτάρει - και δέχεται ειδική φαρμακευτική αγωγή με ένα κοκτέιλ αντιβίωσης για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο μέγεθος του τραύματος!!! Ελπίζω όλα πάνε καλά... το βλέπω και ταλαιπωρείται έτσι και μου κόβεται η ψυχή μου... Σας στέλνω μια φωτογραφία με τον μικρούλη μας σε ώρα relax. Καλό ΣΚ σε όλους και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματά σας. Σε λίγες ημέρες θα ανεβάσω κι άλλες φωτογραφίες...

Συνημμένα

• 2011-05-25 08.55.27.jpg
    2011-05-25 08.55.27.jpg
    1 MB · Εμφανίσεις: 52
πω πω περαστικα σας...εγω θα σας ελεγα να κανετε κ μια ταυτοτητα εκτος απο το τσιπακι που καλα κανατε να βαλετε, με τα στοιχεια σας..και πιστευω οτι καλυτερα αν θελει να βγαινει εξω να βγαινει μονο με επιτηρηση.

Κουκλακος ο μικρουλης!!!!!Να πανε ολα καλα και να μην σου ξανασυμβει κατι τετοιο,το ευχομαι!!!!

Ειναι πανεμορφος ο γατουλης σου Δεσποινα. Εχω κι εγω δυο γατους ασπροκοκκινους και ο ενας απο τους δυο λατρευει τις βολτες. Ευτυχως η τωρινη μου γειτονια εχει πολλους φιλοζωους και δεν αντιμετωπιζω τετοια θεματα. Καλη αναρρωση ευχομαι στον Καφετουλη σου και δωσ'του ενα φιλακι στην ασπρη κοιλιτσα του :)

κούκλος ο μικρός! εύχομαι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο!

Απίστευτη ιστορία! Τι ''άνθρωποι'' υπάρχουν! Πραγματικά δεν ξέρω τι θα έκανα εάν ήμουν στη θέση σου.....:mpinelik:
Τέλος καλό..όλα καλά! Περασμένα ξεχασμένα !! :D
Πολύ χάρηκα που τελικά γύρισε σπίτι του ο γατούλης κ είναι καλά!!

Τελευταία επεξεργασία:
Να τον χαίρεσαι τον κούκλο σου και να μην τριτώσει το κακό. Δύο φορές τον πρόλαβες στο τσακ αλλά την τρίτη ποιός ξέρει? Και κατά την γνώμη μου καλύτερα να μην το ξανααφήσεις έξω, θα συνηθίσει σιγά σιγά, γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ο γείτονας αν τον ξαναδεί να τον έχεις εσύ. Λυπάμαι πάρα πολύ που το λέω αυτό αλλά πραγματικά δεν μπορείς να ξέρεις τι έχει ο καθένας μέσα στο κεφάλι του και για τον συγκεκριμένο μιας και έχει δείξει και δείγματα καλό θα ήταν να μην μάθουμε.

φανταζομαι πως ο ιδιος τον χτυπησε ωστε να πεθανει και να μην τον εχεις... περαστικα του ευχομαι και αλλο κακο να μην σας ξαναβρει.... ειναι τοσοι οι κυνδυνοι να εχεις ενα ζωο ελευθερο αλλα αυτη ειναι η φυση τους και ειναι αδικο να τα κλειδωνουμε μεσα στο σπιτι....

Η γάτα είναι απο τα πολύ λίγα ζωα που είναι...έχει εξελιχθεί έστω,σε καθαρά κατοικίδιο.Δεν είναι τυχαίο που είναι το νουμερο ένα κατοικίδιο παγκοσμίως..και μιλάμε για να μένει μόνιμα στο σπίτι.Ας μην εξετάσουμε τώρα τα περι φύσης..ποιά φύση;Ούτε το τσιμέντο είναι η φύση,ούτε τα αυτοκίνητα ούτε οι φόλες.Επίσης εμείς,...σαν ανθρώπινο είδος,ζούμε ακόμα στις σπηλιές...χωρίς ρεύμα και όλα τα υπόλοιπα;Διότι και εμείς...στη φύση γεννηθήκαμε.
Άδικο είναι να γίνεται κακοποίηση ζώου...όχι να ζουν οι γάτες μας στο σπίτι.Το ιδανικό ναι..θα ηταν να έχουμε όλοι προστατευμένες αυλές..και να σουλατσάρουν και εκεί.Όμως αυτό..δεν γίνεται για όλους.
Όταν η γάτα βγαίνει έξω..και κυκλοφορεί,στην ουσία θεωρείται αδέσποτη.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back