Γείτονες...

xaroula

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η xaroula αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 206 μηνύματα.
Καλημερα!Μενω 3ο οροφο και το μπαλκονι μου που ειναι μεγαλουτσικο χωριζεται με ενα γυαλινο διαχωριστιο(αδιαφανες) με τους διπλα και τα γατια μου τα αφηνω να περιφερονται ελευθερα σπιτι0-μπαλκονι μιας και ειναι καλοκαιρι μονο οταν ειμαι εγω σπιτι.Το θεμα ειναι ομως οτι δεν γινεται να μαι συνεχεια απο πισω τους να τα επιβλεπω και μια φορα ακουσα την διπλανη(μενει οικογενεια διπλα)να λεει οτι ειχαν μπει οι γατες μου σπιτι της και ο θειος της τα αρπαξε και τα ΠΕΤΑΞΕ απενατνι(και καλα σε μενα)φοβαμαι μην μου αρχισουν παραπονα η μου δηλητηριασουν τις γατες μου καθος η προσβαση για μια γατα διπλα ειναι ευκολη.Καμια προταση?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν μπορεις να βαλεις εμποδια στο χωρισμα ωστε να μην περνανε τα γατια στους γειτονες? Αμα τα εχεις εμβολιασμενα μπορεις να πεις στους γειτονες οτι ειναι καθαρα τα γατια σου και να μην τα πειραζουν τοσο πια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλό είναι να βάλεις μια καλαμωτή κ να καλύψεις όλη την πλευρά με το διαχωριστικό, καθώς κ τα κάγκελα, για να μην περνάνε στο άλλο μπαλκόνι. Μπορείς κ να τους μιλήσεις ευγενικά του στυλ: Συγγνώμη που πέρασαν τα γατιά μου στο μπαλκόνι σας κ.λπ., ώστε να τσεκάρεις τι άνθρωποι είναι. Καλύτερα όμως να φράξεις τη δίοδο, για να είσαι σίγουρη

Ε, ναι αφου δεν δειχνουν πολυ φιλοζωοι, ζητα συγγνωμη για την εισβολη, εξηγησε πως ειναι εμβολιασμενα και καθαρα και απαραιτητα κλεισε το περασμα. Δοκιμασε με καλαμωτη, η με το προστατευτικο που βαζουν για να μη πεσουν τα παιδια. Αλλα προσεχε τις διαθεσεις τους αρχικα μηπως το βρουν ως παιχνιδι αναρριχισης και πεσουν. Αλλιως να σκεφτουμε αλλους τροπους να κλεισεις τα περασματα. Κατι θα βρουμε

Thnx παιδια για τις συμβουλες σας...

η γνωμη μου ειναι να τους εξηγησεισ 5 πραματα για τισ γατεσ και πστευω πψσ μετα δεν θα εχεισ αγχος για τιποτα!!

Προσωπικά δε θα αισθανόμουν άνετα να ξέρω ότι η γάτα μου πάει στο διπλανό σπίτι..Θα φοβόμουν μην της κάνουν κακό κι όλας.Γνώμη μου, μην την αφήνεις ελεύθερη. Και επιπλέον το χειμώνα αν δεν την αφήνεις θα της ''κακοφανεί'' . Οπότε ένας λόγος παραπάνω για να την κρατήσεις -για το καλό της- μέσα στο σπίτι...:/: :/: :/:

Χαρούλα σε καταλαβαίνω γιατί και ο Ισίδωρος έκανε παλαιότερα το ίδιο! Παρόλο που προσπαθούσαμε να του κλείσουμε το πέρασμα, αυτός πάλι τα κατάφερνε κάνοντας ακροβατικά. Μια φορά έπεσε κιόλας μαζί με μια γλάστρα στην προσπάθειά του να περάσει (ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα)! Πάλι καλά που δίπλα μένουν συγγενείς και υπήρχε κατανόηση! Όχι μόνο πήγαινε και στρογγυλοκαθόταν στις καρέκλες του μπαλκονιού τους, αλλά έμπαινε και μέσα στο σπίτι και με φώναζαν να τον μαζέψω! Και πες εντάξει αυτό, αλλά ο ξάδερφός μου είχε ένα σκιουράκι και μονίμως είχα ένα άγχος μη του κάνει τίποτα και τρέχουμε! Τελικά με τα πολλά το κατάλαβε ότι δεν πρέπει να πηγαίνει δίπλα και ηρεμήσαμε.

Εσύ προσπάθησε να κλείσεις κάπως το πέρασμα, αλλά ταυτόχρονα να τις μαλώνεις όταν το κάνουν για να καταλάβουν ότι δεν πρέπει. Μόνο έτσι θα το σταματήσουν. Επιπλέον μίλα και στους γείτονές σου για να ξέρεις και τις διαθέσεις τους, και εξήγησέ τους ότι θα κάνεις ότι μπορείς για να τις περιορίσεις.

Χαρούλα ούτε πολλά συγνώμη ούτε ευγενικές εξηγήσεις .Ο έλληνας όταν βλέπει κάποιον να του δίνει σημασία και εξηγήσεις το βλέπει αλλιώς και του βγαίνει το σατράπικο του.Αφού σβουρίζουν τα ζώα την επόμενη φορά μπορεί να το κάνουν όχι προς τη μεριά του μπαλκονιού σου αλλά κάτω στο δρόμο ,όπως μου το έκανε εμένα ο γείτονας μου, όταν ήμουν μαθήτρια .Με το πλαστικό θα σκαρφαλώνει και θα είναι χειρότερα,με την καλαμωτή θα τριγυρνάει όλο προς τα κει.Η μόνη λύση είναι λεία επιφάνεια -για να μη μπορεί να σκαρφαλώνει -από πάνω στο ταβάνι έως κάτω στο πάτωμα με λίγα εκατοστά περιθώριο για να φεύγουν τα νερά .Επομένως φωνάζεις αλουμινά και του ζητάς σαγρέ τζάμι -για να είναι αδιφανές- μεσα σε αλουμινένιο πλαίσιο ,μεγάλο από πάνω μέχρι κάτω .Ετσι και το γατάκια δεν θα έχουν προσβαση και δεν θα τους βλέπεις κόλας!

Εγώ εδώ και πολλά χρόνια έχω πρόβλημα (συγγνώμη για την έκφραση) με έναν καθυστερημένο ο οποίος μένει απέναντι μου,εγώ στον 1ο κι αυτός στον 4ο και τον ενοχλεί λέει η γάτα μου που βγαίνει στο μπαλκόνι. Πιο παλιά είχε ρίξει φόλα στο γάτο που είχα. Σ' αυτήν την περίπτωση τι κάνεις?

Δηλαδή έριξε φόλα στο μπαλκόνι σου;!
Κατ' αρχάς η δηλητηρίαση ζώωου τιμωρείται απ' το νόμο. Αν σε απειλήσει, πες του το (και φρόντισε να έχεις/βρεις μάρτυρες). Και αν βρεις φόλα στο μπαλκόνι σου, κάλεσε την αστυνομία.
Για περισσότερες πληροφορίες δες τα άρθρα "Γατα και νόμος" και "Φόλα; Αντιμετωπίστε έγκαιρα την κατάσταση" (Θα τα βρεις και τα δυο εδώ).
Προς το παρόν, μήπως θα έπρεπε να περιορίσεις την πρόσβαση της γάτας σου στο μπαλκόνι; Έστω να βγαίνει μόνο με δική σου επιτήρηση.

Το περιστατικό είχε γίνει πριν πολύ καιρό. Είχε φωνάξει ο πατέρας μου τη φιλοζωϊκή και την αστυνομία και θυμάμε μόνο ότι είχαν βρει στο διαμέρισμα του "κυρίου" ένα αεροβόλο,δεν θέλω να ξέρω τι μπορεί να έκανε μ' αυτό και φόλα φυσικά.Επίσης δεν την είχε ρίξει στο μπαλκόνι,είχαμε ένα ξύλο και ανεβοκαταίβεναι ο γάτος απο κει,εύγενε απ το σπίτι,μέχρι που είχε περάσει καμιά βδομάδα περίπου που έλειπε και μας είπαν ότι τον δηλητηρίασε ο ηλίθιος. Έχουν γίνει δικαστήρια γι αυτό το θέμα και πριν 2 χρόνια έληξε η αναστολή του και όσο να 'ναι φοβάμε μην τυχόν και κάνει καμιά βλακεία!!!Σε γενικές γραμμές την προσέχω τη γάτα μου όταν βγαίνει έξω

Αεροβόλο!:blink::blink: Δεν πάει καλά ο άνθρωπος...
Καλά κάνεις και την προσέχεις τη γάτα σου. Απ' ό,τι φαίνεται κι αυτός τρόμαξε και τώρα περιορίζεται σε γκρίνια. Δε νομίζω να κάνει τίποτα. Πάντως αν απειλήσει και υπάρχουν μάρτυρες, μπορείτε να φωνάξετε την αστυνομία να του κάνει συστάσεις.;)

Ευτυχώς μάρτυρες υπάρχουν,και μάλιστα πολλοί.Ευτυχώς οι περισσότεροι στη γειτονιά μου είναι φιλόζωοι εκτός από τον σηγκεκριμένο.Αυτός ο άνθρωπος,άμα είναι κιόλας δηλαδή,ενοχλήται με το οτιδήποτε. Δεν είναι μόνο με τα ζώα έτσι,όλη η γειτονιά έχει προβλήματα μ' αυτόν,οπότε αν δημιουργήσει πρόβλημα ξανά,θα δει τι έχει να πάθει :mad:

Τι μλκς υπάρχουν:mad::down:
Το αεροβόλο μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά σε γατάκι, είδικά αν το πετύχει στο κεφάλι, ή μάτι:down::down:

Εφόσον έχει καταδικαστεί στο παρελθόν (έστω και με αναστολή) αν ξανακαταδικαστεί για το ίδιο πράγμα δεν θα είναι σοβαρότερες οι κυρώσεις; Μήπως μπορείς να του το τονίσεις αυτό. Όπως και να'χει μπορείς να την βγάζεις με λουράκι στο μπαλκόνι και με δικη σου επίβλεψη για παν ενδεχόμενο.

Παιδιά ο.κ. με τις κατασκευές στα μπαλκόνια με την πολεοδομία όμως τι γίνεται; επίσης τι γίνεται αν νοικιάζεις σπίτι;
Όσο αφορά τους μλκς γείτονες έχω και από αυτούς μπόλικους. Η γάτα πηδόυσε στο δίπλανό διαμέρισμα το οποίο είναι ακατοίκητο και έκανε κάποιες μουτζουρίτσες στον δίπλανό τοιχο. Στον δικό μου τοίχο οι μπουτζουρίτσες φύγανε με λίγο σαπούνισμα του τοίχου και τώρα απαιτεί να της βάψουμε τον τοίχο! Όσο για τους αποπάνω μας κάναμε ένα μάτς γιατί μολύνουμε τον χώρο με μικρόβια της γάτας....
Αν είναι δυνατόν και μας πετούσαν βρωμόνερα στο μπαλκόνι επειδή λέει έχουμε γάτα!!!!!!
Τέλοσπάντων, τώρα έχουμε αλλάξει διαμέρισμα και προσπαθούμε να κρύβουμε τη γάτα όσο μπορούμε καλύτερα προς αποφυγεί παρεξηγήσεων....

Έλεος, ο κόσμος μου φαίνεται ότι δεν ξέρει πως η γάτα είναι το πιο καθαρό ζώο και στην τελική,στο δικό σου το σπίτι την έχεις.
Όσο για το λουράκι πολύ δύσκολο,το έχω δοκιμάσει και έχω ακόμα τα σημάδια στα χέρια μου.

Παιδιά ο.κ. με τις κατασκευές στα μπαλκόνια με την πολεοδομία όμως τι γίνεται; επίσης τι γίνεται αν νοικιάζεις σπίτι;

Γενικά μ... υπάρχουν πολλοί, είναι να μην σου τύχουν.
Το πρόβλημα με τη γάτα να περνάει στα διπλανά μπαλκόνια είναι οτι μπορεί να χαθεί για οποιδήποτε λόγο. Εμένα ο πρώτος μου γατούλης πήγαινε συχνά στους παππούδες δίπλα που τον ήθελαν κιολας για επισκεψη. Αλλά μια μέρα χάθηκε... Ποιος ξέρει, μπορεί να άνοιξαν την πόρτα και να έφυγε αυτός χωρίς να το καταλάβουν...

Τέλος πάντων, μετά απο αυτό με τον γατούλη μου τώρα είχα κάνει περιφράξεις, στο παλιό σπίτι με πλαστικό πλέγμα και στο καινούριο με κάτι σαν πολύ ψιλο συρμάτινο πλέγμα το οποίο το έχω κρεμάσει απο το ταβάνι του μπαλκονιού με κρίκους.
Αν νοικιάζεις το σπίτι, προτείνω πλαστικό πλέγμα πάντως ή καλαμωτή.

Ναι, ολα αυτά δεν ειναι οτι καλύτερο αισθητικά και απαιτούν κα΄ποιο κάπο να στηθούν αλλά δεν γίνεται διαφορετικά για να έχω το γατούλη ασφαλή και χαρούμενο και να έχω κι εγώ το κεφάλι μου ήσυχο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back