rez2q
Νεοφερμένο μέλος

Είμαι νέος γατό ιδιοκτήτης και έχω διάφορες απορίες που ίσως μπορείτε να με βοηθήσετε. Αρχικά να σας πω ότι η γάτα μου είναι θηλύκια και την λένε Sundy
Την πήρα από ένα πετ σοπ που χαρίζανε γατάκια,την επόμενη μέρα τη πήγα στο γιατρό και της έκανε το πρώτο της εμβόλιο και μου είπε ότι είναι μια χαρά από υγεία και δεν έχει ψύλλους τσιμπούρια κλπ. Επίσης μου είπε και τις έδωσα μια κρέπα για τα εσωτερικά παράσιτα την Banmith κάπως έτσι. Γύρω στους 2 με 2,5 μήνες ήταν η ηλικία της τότε άρα τώρα ένα μήνα μετά είναι 3ων ας πούμε. Το λοιπόν μέχρι στιγμής είναι καλή και ήσυχη αλλά υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Με δαγκώνει
Όποτε πάω να τη χαϊδέψω γυρνάει και με δαγκώνει
Δε δέχεται κανένα χάδι παρά μόνο όταν είναι στην απόλυτη νιρβάνα και για όσο κρατάει αυτή. Πως γίνεται να σταματήσει; Επίσης είδα μερικά βίντεο στο youtube σχετικά με την εκπαίδευση και πρότειναν την εκπαίδευση με κλικ.Έκανα κάποιες δοκιμές αλλά δε κατάφερα και πολλά κυρίως θέλω να τη μάθω να έρχεται όταν την φωνάζω και να πηγαίνει στο καλάθι της όταν της λέω αν γίνεται αυτό τώρα δε ξέρω. Το άλλο που δε ξέρω είναι αν χρειάζεται τίποτα εξετάσεις αίματος; Αν είχε κάτι η μαμά της μπορεί να το έχει και αυτή;Η τροφή πρέπει να είναι αποκλειστικά kitten μέχρι να γίνει 1 έτους; Ο γιατρός μου είπε την IAMS ή την Purina αλλά είναι κομματάκι ακριβές υπάρχει καμμία άλλη καλή πρόταση πιο οικονομική;
Τέλος είναι να την πάω για το 2ο εμβόλιο της και μετά μου είπε ο γιατρός ένα το χρόνο. Για το πρώτο μου πήρε 35 ευρώ είναι καλή τιμή; Έψαξα στο νήμα για τους γιατρούς και δεν βρήκα κάποιον να προτείνεται στην περιοχή μου Ελληνικό. Ξέρετε μήπως κάποιον καλό κοντά στο Ελληνικό που μπορεί να είναι και πιο οικονομικός;
Αυτά προς το παρόν για οποιαδήποτε άλλη απορία θα επανέλθω!
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ελένη1
Εκκολαπτόμενο μέλος
.Οι γάτες εκπαιδεύοντε πιο δύσκολα από τους σκύλους. Η μέθοδος όμως που διάλεξες είναι η πιο κατάλληλη. Πως όμως το εφάρμοσες και για πόσες μέρες;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος

rez2q
Νεοφερμένο μέλος
Συγνώμη κρέμα ήταν τυπογραφικό.Την εκπαίδευση δεν την έχω δοκιμάσει ιδιαίτερα. Μια φορά πήρα ένα στυλό για το κλικ και την φώναζα και κάθε φορά που ερχόταν τις έδινα λίγη τροφή και έκανα το κλικ αμέσως μόλις ακουμπούσε το πόδι μου. Αλλά δεν την είδα να με παρακολουθεί ιδιαίτερα και το έχω αμελήσει αλλά αν αυτή η μέθοδος με επιμονή και υπομονή είναι καλή να ξανά δοκιμάσω. Της πείρα και ένα σακουλάκι με γατο λιχουδιές για αυτό το λόγο αλλά είδα μετά ότι λέει να της δίνω ένα με τρία την ημέρα άρα δεν κάνουν γιαυτό.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Συγνώμη κρέμα ήταν τυπογραφικό.
quote]
Το κατάλαβα πλάκα έκανα. Εδώ υπάρχουν κτηνίατροι δεν ξέρω αν βρεις για την περιοχή σου, πάντως όσο αναφορά την εκπαίδευση της γάτας θέλω να πω από την πείρα μου ότι η γάτα εκπαιδεύεται μόνο όταν το θέλει η ίδια
Ελένη1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Με αυτή τη μέθοδο έμαθα τη Ψιψί μου να δίνει το χεράκι όταν λέγαμε "κόλλα 5" και να ανοίγει πόρτες.
Raisa
Περιβόητο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
Ρίξε και μια ματιά στα άρθρα,έχει αρκετά σχετικά με την εκπαίδευση των μικρών γατιών που θα σε βοηθήσουν σίγουρα.Έχει κι ένα ειδικά για τα ατίθασα γατάκια που δαγκώνουν.
Καλό θα ήταν η τροφή της μέχρι την ενηλικίωση,δηλαδή μέχρι το πρώτο έτος,να είναι η καλύτερη. Οι γατουλες παίρνουν σχεδόν όλο το μέγεθος που θα έχουν σε όλη τους τη ζωή,οπότε φαντάζεσαι τους ρυθμούς ανάπτυξης οστών και μυών...Όσο για τις τιμές των κτηνιάτρων,διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή,οπότε δες το zip Που σου είπαν πιο πάνω και ίσως βρεις κάποιον που σε βολευει.
Ό,τι άλλες απορίες έχεις,εδώ είμαστε!
Ελένη1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Raisa
Περιβόητο μέλος
Κλίκερ είναι ένα μικρό πλαστικό κουτάκι με ένα μεταλλικό έλασμα που όταν το πατάς κάνει τον ήχο "κλικ". Είχαν κυκλοφορήσει κάτι βατραχάκια παιχνίδια παλιά για όσους θυμόνται.
Ααα, ΟΚ κατάλαβα τώρα

rez2q
Νεοφερμένο μέλος

ruko
Διάσημο μέλος

40% είναι καλή περιεκτικότητα, όμως μεγαλύτερη σημασία έχει η πηγή των πρωτεϊνών. Ιδανικά το πρώτο συστατικό κάθε τροφής πρέπει να είναι το καθαρό κρέας (ιστός). Τα παράγωγα δεν είναι κατ' ανάγκη κάτι κακό, αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να ξέρεις τι ακριβώς χρησιμοποιούν. Γενικά, οι φτηνότερες εταιρίες χρησιμοποιούν παράγωγα κατώτερης θρεπτικής αξίας.
Αν ξέρεις αγγλικά, εδώ θα βρεις ένα χρήσιμο άρθρο.
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Τα ίδια έκανε σε μένα και ο Beeb, ο μαύρος της υπογραφής, όταν τον ψέκασα (προληπτικά). Έπαθε μια... Αηδία να το πω; Φρίκη να το πω; Με έκανε να νιώσω εγκληματίας!!!Αυτό το frontline τις ενοχλεί; Γιατί το έχει ρίξει στις κολοτούμπες σα να προσπαθεί να ξυστεί.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool