Γειά σας!

• Thread starter Thread starter rez2q
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

rez2q

Νεοφερμένο μέλος

Ο rez2q αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι μας γράφει από Άβδηρα (Ξάνθη). Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Καλησπέρα και από εμένα! :)
Είμαι νέος γατό ιδιοκτήτης και έχω διάφορες απορίες που ίσως μπορείτε να με βοηθήσετε. Αρχικά να σας πω ότι η γάτα μου είναι θηλύκια και την λένε Sundy :P Την πήρα από ένα πετ σοπ που χαρίζανε γατάκια,την επόμενη μέρα τη πήγα στο γιατρό και της έκανε το πρώτο της εμβόλιο και μου είπε ότι είναι μια χαρά από υγεία και δεν έχει ψύλλους τσιμπούρια κλπ. Επίσης μου είπε και τις έδωσα μια κρέπα για τα εσωτερικά παράσιτα την Banmith κάπως έτσι. Γύρω στους 2 με 2,5 μήνες ήταν η ηλικία της τότε άρα τώρα ένα μήνα μετά είναι 3ων ας πούμε. Το λοιπόν μέχρι στιγμής είναι καλή και ήσυχη αλλά υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Με δαγκώνει :confused: Όποτε πάω να τη χαϊδέψω γυρνάει και με δαγκώνει :( Δε δέχεται κανένα χάδι παρά μόνο όταν είναι στην απόλυτη νιρβάνα και για όσο κρατάει αυτή. Πως γίνεται να σταματήσει; Επίσης είδα μερικά βίντεο στο youtube σχετικά με την εκπαίδευση και πρότειναν την εκπαίδευση με κλικ.Έκανα κάποιες δοκιμές αλλά δε κατάφερα και πολλά κυρίως θέλω να τη μάθω να έρχεται όταν την φωνάζω και να πηγαίνει στο καλάθι της όταν της λέω αν γίνεται αυτό τώρα δε ξέρω. Το άλλο που δε ξέρω είναι αν χρειάζεται τίποτα εξετάσεις αίματος; Αν είχε κάτι η μαμά της μπορεί να το έχει και αυτή;
Η τροφή πρέπει να είναι αποκλειστικά kitten μέχρι να γίνει 1 έτους; Ο γιατρός μου είπε την IAMS ή την Purina αλλά είναι κομματάκι ακριβές υπάρχει καμμία άλλη καλή πρόταση πιο οικονομική;
Τέλος είναι να την πάω για το 2ο εμβόλιο της και μετά μου είπε ο γιατρός ένα το χρόνο. Για το πρώτο μου πήρε 35 ευρώ είναι καλή τιμή; Έψαξα στο νήμα για τους γιατρούς και δεν βρήκα κάποιον να προτείνεται στην περιοχή μου Ελληνικό. Ξέρετε μήπως κάποιον καλό κοντά στο Ελληνικό που μπορεί να είναι και πιο οικονομικός;
Αυτά προς το παρόν για οποιαδήποτε άλλη απορία θα επανέλθω!
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες, να σου ζήσει το :baby:.
Οι γάτες εκπαιδεύοντε πιο δύσκολα από τους σκύλους. Η μέθοδος όμως που διάλεξες είναι η πιο κατάλληλη. Πως όμως το εφάρμοσες και για πόσες μέρες;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλός ήρθες αλλά τι εννοείς ότι της έδωσε κρέπα για τα παράσιτα; γλυκιά ή αλμυρή:P

:lol: Συγνώμη κρέμα ήταν τυπογραφικό.
Την εκπαίδευση δεν την έχω δοκιμάσει ιδιαίτερα. Μια φορά πήρα ένα στυλό για το κλικ και την φώναζα και κάθε φορά που ερχόταν τις έδινα λίγη τροφή και έκανα το κλικ αμέσως μόλις ακουμπούσε το πόδι μου. Αλλά δεν την είδα να με παρακολουθεί ιδιαίτερα και το έχω αμελήσει αλλά αν αυτή η μέθοδος με επιμονή και υπομονή είναι καλή να ξανά δοκιμάσω. Της πείρα και ένα σακουλάκι με γατο λιχουδιές για αυτό το λόγο αλλά είδα μετά ότι λέει να της δίνω ένα με τρία την ημέρα άρα δεν κάνουν γιαυτό.

:lol: Συγνώμη κρέμα ήταν τυπογραφικό.
quote]
Το κατάλαβα πλάκα έκανα. Εδώ υπάρχουν κτηνίατροι δεν ξέρω αν βρεις για την περιοχή σου, πάντως όσο αναφορά την εκπαίδευση της γάτας θέλω να πω από την πείρα μου ότι η γάτα εκπαιδεύεται μόνο όταν το θέλει η ίδια

Λίγο απότομα τη ξεκίνησες. Στην αρχή πρέπει να κάνουμε το ζώο να συνδέσει το κλικ με κάτι που του αρέσει πολύ. Δηλαδή κλικ-λιχουδιά, κάμποσες φορές. Μετά μπορείς να ξεκινήσεις αυτό που θέλεις. Το κλικερ λειτουργει σαν φωτογραφική μηχανή. Συλλαμβάνει τη πράξη που γίνετε, γιαυτό είναι σημαντικό να κλικάρουμε με ακρίβεια. Θέλει λίγη υπομονή μέχρι να μπει στο κολπάκι. Μην έχεις συγκεκριμένη ώρα για την εκπαίδευση για να μάθεινα υπακούει την εντολή όλες τις ώρες και από λίγες φορές κάθε φορά για να μην κουραστεί η γάτα.Σημαντικό είναι η λιχουδιά να είναι κάτι σπέσιαλ.
Με αυτή τη μέθοδο έμαθα τη Ψιψί μου να δίνει το χεράκι όταν λέγαμε "κόλλα 5" και να ανοίγει πόρτες.

Να ρωτήσω κατι η ξανθιά??? Τι είναι το κλικ...δεν κατάλαβα:redface::redface::confused:

Καλησπέρα και καλωσήρθες!
Ρίξε και μια ματιά στα άρθρα,έχει αρκετά σχετικά με την εκπαίδευση των μικρών γατιών που θα σε βοηθήσουν σίγουρα.Έχει κι ένα ειδικά για τα ατίθασα γατάκια που δαγκώνουν.
Καλό θα ήταν η τροφή της μέχρι την ενηλικίωση,δηλαδή μέχρι το πρώτο έτος,να είναι η καλύτερη. Οι γατουλες παίρνουν σχεδόν όλο το μέγεθος που θα έχουν σε όλη τους τη ζωή,οπότε φαντάζεσαι τους ρυθμούς ανάπτυξης οστών και μυών...Όσο για τις τιμές των κτηνιάτρων,διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή,οπότε δες το zip Που σου είπαν πιο πάνω και ίσως βρεις κάποιον που σε βολευει.
Ό,τι άλλες απορίες έχεις,εδώ είμαστε!

Κλίκερ είναι ένα μικρό πλαστικό κουτάκι με ένα μεταλλικό έλασμα που όταν το πατάς κάνει τον ήχο "κλικ". Είχαν κυκλοφορήσει κάτι βατραχάκια παιχνίδια παλιά για όσους θυμόνται.

Κλίκερ είναι ένα μικρό πλαστικό κουτάκι με ένα μεταλλικό έλασμα που όταν το πατάς κάνει τον ήχο "κλικ". Είχαν κυκλοφορήσει κάτι βατραχάκια παιχνίδια παλιά για όσους θυμόνται.

Ααα, ΟΚ κατάλαβα τώρα;):D

Να μαι κ πάλι!Σήμερα την πήγα για το 2ο της εμβόλιο.Ήταν ήσυχη και μόνο λίγο νιαούρισε. Επίσης της έβαλε ο γιατρός μια αμπούλα frontline και μου είπε ότι από εδώ και πέρα κάθε τρίμηνο θα της βάζω μια τέτοια και θα της δίνω και ένα χαπάκι για τα εξωτερικά παράσιτα. Ζει μέσα στο σπίτι και μου είπε πως δε χρειάζεται πιο τακτικά. Αυτό το frontline τις ενοχλεί; Γιατί το έχει ρίξει στις κολοτούμπες σα να προσπαθεί να ξυστεί. Κατά τα άλλα έκανα και μια μικρή έρευνα αγοράς στις τροφές και κατέληξα σε μια της Affinity λέγεται "Cat Chow Kitten" έτσι λέει η απόδειξη δηλαδή. Την είχε το pet city και έριξα μια ματιά στα συστατικά και έλεγε 40% πρωτεΐνη και min 20% chicken αλλά δεν ήταν καθαρό, derivatives. 40% πρωτείνη μου φάνηκε καλό όμως δε ξέρω εσείς τη λέτε; Είχε 2,34 το κιλό. Μέχρις στιγμής της έδινα friskies αλλά ο γιατρός είπε ότι δεν είναι καλή τροφή. Μου σύστησε της IAMS ή της Purina αλλά αυτές ήταν αρκετά ακριβότερες :S Αυτή που πήρα τώρα τι λέτε είναι καλύτερη ή πάλι βλακεία έκανα; :(

Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι τη γατούλα σου!:)
40% είναι καλή περιεκτικότητα, όμως μεγαλύτερη σημασία έχει η πηγή των πρωτεϊνών. Ιδανικά το πρώτο συστατικό κάθε τροφής πρέπει να είναι το καθαρό κρέας (ιστός). Τα παράγωγα δεν είναι κατ' ανάγκη κάτι κακό, αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να ξέρεις τι ακριβώς χρησιμοποιούν. Γενικά, οι φτηνότερες εταιρίες χρησιμοποιούν παράγωγα κατώτερης θρεπτικής αξίας.

Αν ξέρεις αγγλικά, εδώ θα βρεις ένα χρήσιμο άρθρο.

Τα γατάκια και οι γάτες που θηλάζουν πρέπει να τρώνε δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Για ενήλικη γάτα τα βιβλία -και η σχετική δική μου εμπειρία που βασίσθηκε σε αυτά- αναφέρουν για καθημερινό διαιτολόγιο ενήλικης γάτας, ΠΡΩΙΝΟ :γάλα το ειδικό για γάτες ΓΕΥΜΑ: Κατά προτίμηση σε σταθερή ώρα, που πρέπει να ποικίλλει εναλλακτικά: κονσέρβα κρέατος, φρέσκο ψάρι ελαφρά μαγειρεμένο,μαζί κ΄με το ζουμί, κονσέρβα ψάρι, κομμάτια κοτόπουλο φρέσκο, κονσέρβα κοτόπουλο ή κουνέλι, ξηρά τροφή για γάτες (γατάκια) αποφάγια φρέσκα. Το κανονικό γεύμα πρέπει να συμπληρώνεται με μικρές ποσότητες ψημένες πατάτες, μαύρο ψωμί βουτηγμένο σε σάλτσα, καλά μαγειρεμένα λαχανικά και ό,το άλλο νομίζουμε ότι αρέσει στη γάτα μας. Η πρώτη μου γάτα τρελλαινόταν για φακές μαγειρεμένες κανονικά παπάρα με μαλακή ψίχα χωριάτικου ψωμιού. Πρέπει να τρώνε και χορταράκι ,που διευκολύνει την πέψη, γιατί αλλιώς, το ένστικτο οδηγεί τα γατιά να τρώνε διάφορα πράγματα, που κατά τη γνώμη τους θα βοηθήσει στη χώνεψη. Τώρα, όσον αφορά στην εκπαίδευση, για να μάθει το όνομά της: Εγώ , έμαθα και τα δύο οικόσιτα γατιά μου στο όνομά τους φωνάζοντάς τα αποκλειστικά με αυτό, κάνοντας αρχή από την ώρα του φαγητού. Πώς ακούν όλες οι ελληνικές γάτες στο ψιψιψι; Έτσι ακριβώς. Όσο για να μάθει τη φωλιά της, να είσαι σίγουρος ότι αν στο χώρο υπάρχει άλλο σημείο, που προτιμά, δύσκολα θα την πείσεις να πάει εκεί ,που θέλεις εσύ. Μόνο με επιμονή δική σου θα το καταφέρεις. Η αδελφή μου δεν ήθελε το γάτο μας πάνω στο κρεββάτι της. Ξυπνούσε συνέχεια τη νύχτα και τον κατέβαζε στο πάτωμα κάθε φορά ,που αυτός ανέβαινε. Επειδή αυτό ήταν κουραστικό, του έβαλε στο τέλος ένα πανί στα πόδια της και αυτός, προκειμένου να μην τον ξανακατεβάσει, κοιμόταν από τότε πάνω στο πανί και όχι στα σεντόνια. Αυτά, ελπίζω κάπως να σε διαφώτισα, πάρε ,όμως, βιβλία σχετικά με την ανατροφή της γάτας, είναι εξαιρετικά χρήσιμα και διασκεδαστικά, επίσης. Χρήσιμοι και διασκεδαστικοί είμαστε και στο my cat βέβαια.

Αυτό το frontline τις ενοχλεί; Γιατί το έχει ρίξει στις κολοτούμπες σα να προσπαθεί να ξυστεί.
Τα ίδια έκανε σε μένα και ο Beeb, ο μαύρος της υπογραφής, όταν τον ψέκασα (προληπτικά). Έπαθε μια... Αηδία να το πω; Φρίκη να το πω; Με έκανε να νιώσω εγκληματίας!!! :lol::lol::lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back