TLoZ-Link
Νεοφερμένο μέλος

Είναι πολύ σπουδαίο να υπάρχει ένα site σαν κ' αυτό!
ΟΚ. Θέλω να σας πω ότι είμαι ο Κώστας και αγαπάω τα ζώα. Πιστεύω ότι ούτε χρειάζομαι ακόμη μια γάτα, αλλά και ούτε θα πάρω στο κοντινό μέλλον. Δεν ξέρω, σκεφτόμουν για σκυλάκι αλλά οι γάτες μου ασκούν περισσότερο ενδιαφέρον! Έτσι πιστεύω πως θα αγοράσω μια γάτα όταν θα μένω μόνος, μετά το σχολείο.
Έχω βοηθήσει ορφανά σκυλάκια (νεογέννητα-μιλάμε 1-2 ημερών) με μπιμπερό, και είναι πραγματικά δύσκολα, αλλά είναι μια καλή πράξη.
Λοιπόν ένα γατάκι εδώ και 5 ώρες είναι έξω απο το σπίτι και κλεέι....

Πολύ το λυπάμαι....Τέλος πάντων, ήθελα να μορφωθώ και κοίταξα τις ράτσες. (Προφανώς θα προστεθούν κ άλλες;;;
) Δεν είμαι σίγουρος.Λοιπόν, έχω φίλους με μακρύτριχες γάτες, και πραγματικά είναι πολύ ωραίες. Εμένα μου αρέσουν...πως να το πω... κάτι ενδιάμεσο!
Να έχουν τρίχωμα, αλλά να μην είναι σαν εκείνα τα φουντωτά τερατάκια, αλλά ούτε σαν εκείνα τα εξωγήινα.
Να έχουν μικρά αυτάκια αλλά όχι πεσμένα σαν τα Scottish πως τα λένε.
Και θα μου άρεσε μία ωραία διχρωμία απο άσπρο και πορτοκαλί-καφέ....
Έχει στο signature ενας χρήστης όπως το περιγράφω.
Μπορεί κάποιος να μου πει κάτι σε τέτοιο στιλ;
Τέσπα....εκτός αυτών... Βρήκα την άλλη μου αγάπη... Τον μπλε Ρώσσο! Στην αρχή δεν μου έκανε και τόση εντύπωση αλλά αργώτερα είδα τη φωτογραφία εκείνης της Ρωσίδας και πραγματικά έλιωσα!!! Το τρίχωμα του είναι σαν βελούδο!!!!
Και προφανώς... Σε μερικά χρόνια θα ταξιδέψω και θα πάω να πάρω ένα μωρό (Θα έχω μαζέψει χρήματα.)
Αλήθεια πόσο κάνει ένας μπλε Ρώσος; (Μην πείτε τίποτα τρελό πχ πάνω απο 700 ευρω και πάθω καρδιά.....)

Αυτά, και πάλι συγχαριτήρια!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Seraph
Νεοφερμένο μέλος
Καλως ορισες φιλε Κωστα και σου ευχομαι καλη διαμονη στο γατο φορουμ.
Απο ρατσες δεν ξερω και πολλα η αληθεια ειναι. Εχω δυο γατια οπως θα δεις και στην υπογραφη μου απο κατω και ειναι κουκλια και τα δυο. Και εμενα μου αρεσουν τα πορτοκαλο-τιγρακια και ετσι πηρα και εγω ενα τετοιο.
Οσο για τον μπλε ρωσσο δεν ξερω τιποτα. Ειναι πραγματικα πολυ εντυπωσιακη γατα παντως και μου κινησε και εμενα το ενδιαφερον. 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
TLoZ-Link
Νεοφερμένο μέλος
Μπορεί κάποιος που ξέρει να μου πει αν οι Μακρύτριχες αφήνουν περισσότερο χνούδι απο τις κοντότρυχες;
Επίσης Seraph αν οι γάτες σου είναι ράτσας μπορείς να μου πεις τι είναι; Είναι πολύ όμορφες και όπως μου αρέσουν! Ειδικά η δεύτερη!
Πωπω έχω πάρα πολλές ερωτήσεις!
ΠΧ πάω να αγοράσω γάτα απο εκτροφείς, τι είναι το μέρος σα "φάρμα";
Και διαλέγω εγώ το γατί που θέλω;
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Καλως ηρθες Κωστα!
Καλα τα σκυλακια, αλλα οι γατες ειναι πιο μαγευτικες
Ειναι πραγματικα υπεροχες και θυμιζουν αγρια αιλουροειδη
Επειδη ειδα οτι σου αρεσουν τα φουντωτα, αλλα οχι τα πολυ φουντωτα, τοτε μαλλον θα σου αρεζαν τα ημιμακρυτριχα. Η τριχα που αφηνουν εξαρταται απο πολλους παραγοντες. Υπαρχουν γατες (ειτε μακρυτριχες, ειτε κοντοτριχες) που μαδανε ολο τον χρονο και υπαρχουν γατες που μαδανε 2 φορες τον χρονο. Σιγα σιγα ομως συνηθιζεις στην τριχα και δεν δινεις καθολου σημασια. Οι μακρυτριχες θα λεγα πως αφηνουν την ιδια ποσοτητα τριχας, αλλα επειδη η τριχα τους ειναι πολυ μακρια φαινεται πως μαδανε περισσοτερο. Πιστευω ομως πως ειναι πιο ευκολο να καθαρισεις την τριχα απο ενα μακρυτριχο παρα απο κοντοτριχο.
Οι εκτροφεις ειναι ατομα που ασχολουνται με την εκτροφη ορισμενων φυλων γατας. Προσπαθουν να βελτιωσουν μια φυλη και νοιαζονται πολυ για τα γατακια και τις γατες τους και φυσικα λατρευουν την φυλη που εκτρεφουν. Οι γατες τους ειναι ολες με εξετασεις, χωρις κληρονομικες ασθενειες και υγιεστατες. Τα γατακια τους ειναι επισης πολυ κοινωνικα και φιλικα. Αν αποφασισεις να παρεις γατα "ρατσας" τοτε να προτιμησεις εκτροφειο παρα pet shop γιατι τα γατακια των pet shops δυστυχως προερχονται απο μερη που αναπαραγονται γατες για εμποριο και ειναι αρρωστες με ενα σωρο προβληματα.
Το γατακι συνηθως το διαλεγεις αφοτου γεννηθει αλλα υπαρχουν περιπτωσεις που το "κλεινεις" πριν ακομα γεννηθει γιατι οπως καταλαβαινεις τα εκτροφεια δεν εχουν γεννες καθε μηνα.
Αυτα απο μενα, ειμαι σιγουρη οτι θα σε κατατοπισουν τα παιδια εδω και θα απαντησουν σε ολες σου τις αποριες. Ρωτα ελευθερα γιατι οτιδηποτε σε απασχολει

TLoZ-Link
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ πολύ!
Επίσης υπάρχει κάποια διαφορά σε χαρακτήρα μεταξύ αρσενικού ή θυληκού (περισσότερες πιθανότητες να το σκάσουν περισσότερες ορέξεις για ζευγάρωμα-χαδάκια) Ή είναι τυχαίο, όπως και στους ανθρώπους;
Η στείρωση είναι απαραίτητη;
Δεν θα ήθελα να "πειραχτεί" το γατάκι μου, αλλά δεν θα ήθελα και να υποφέρει. Απο ποιο μήνα πρέπει να γίνει στείρωση; Αν (δεν) το στειρώσω θα είναι πιο αγριο/ήρεμο;
Επίσης καμιά τιμή για γατάκια απο εκτροφείς στο εξωτερικό;
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ευχαριστώ πολύ!
Επίσης υπάρχει κάποια διαφορά σε χαρακτήρα μεταξύ αρσενικού ή θυληκού (περισσότερες πιθανότητες να το σκάσουν περισσότερες ορέξεις για ζευγάρωμα-χαδάκια) Ή είναι τυχαίο, όπως και στους ανθρώπους;
δε νομιζω πως παιζει σημαντικο ρολο το φυλο στην διαμορφωση του χαρακτηρα τους. Υπαρχουν αρσενικα για παραδειγμα που ειναι παρα πολυ χαδιαρικα και υπαρχουν αλλα αρσενικα που δεν θελουν καθολου χαδια. Ισως τα θηλυκα να ειναι λιγο πιο ανεξαρτητα σε σχεση με τα αρσενικα

Η στείρωση είναι απαραίτητη;
Δεν θα ήθελα να "πειραχτεί" το γατάκι μου, αλλά δεν θα ήθελα και να υποφέρει. Απο ποιο μήνα πρέπει να γίνει στείρωση; Αν (δεν) το στειρώσω θα είναι πιο αγριο/ήρεμο;
Επίσης καμιά τιμή για γατάκια απο εκτροφείς στο εξωτερικό;
Αν ζει μεσα ειναι απαραιτητη για να μην υποφερει το ζωο, να μη μαρκαρει την περιοχη του με ουρα και σε ορισμενες περιπτωσεις με κοπρανα, να μη φωναζει και πανω απο ολα να μην αρρωστησει απο πυομητρα (αυτο αφορα τα θηλυκα). Επισης αν δεν στειρωθει το θηλυκο εχει πολυ πιο αυξημενες πιθανοτητες να εμφανισει καρκινο του μαστου σε σχεση με ενα στειρωμενο. Επιπλεον τα αστειρωτα εχουν τασεις φυγεις και ισως καποια μερα το σκασει και δεν επιστρεψει ποτε.
Την τελικη αποφαση για την στειρωση θα την παρεις εσυ, αλλα να ξερεις πως η στειρωση εχει παρα πολλα πλεονεκτηματα. Η στειρωση μπορει να γινει απο 6 μηνων και πανω.
Στις περισσοτερες περιπτωσεις, αν το στειρωσεις γινεται πιο ηρεμο. Απο προσωπικη εμπειρια, δεν αλλαξε τιποτα στην συμπεριφορα του γατου μου, οποτε ισως να επικρατουν καποιοι μυθοι πανω στην αλλαγη του χαρακτηρα του ζωου με την στειρωση.
Δεν γνωριζω τιμες, αλλα μπορω να υποθεσω οτι ξεκινουν τουλαχιστον απο 300 ευρω και πανω, αναλογα με την ρατσα.
moukelis
Επιφανές μέλος
Επισης αφου ενδιαφερεσαι για γατουλα ρατσας,ισως η αποφαση σχετικα με τη στειρωση να μην ειναι δικη σου,καθως πολλα εκτροφεια θετουν ως ορο του συμβολαιου τους να στειρωνονται τα γατακια τους που υιοθετουνται απο ιδιωτες.Η τιμη διαφερει αναλογα με τη φυλη,το εκτροφειο,και την "ποιοτητα" της γατουλας που σε ενδιαφερει.Ριξε μια ματια εδω για να εχεις μια ιδεα.
Με το γατακι που φωναζε χτες εκανες τιποτα;Το βοηθησε καποιος;
TLoZ-Link
Νεοφερμένο μέλος
Μπορεί να ήταν και πιο μεγάλη γάτα, δεν ξέρω.

Κανενας δεν τα βοηθάει!
Εγώ δυστηχώς δεν μπορώ να βοηθήσω (δεν θα ήθελαν στο σπίτι οι γονείς μου γατάκι απο το δρόμο...) αλλά και πάλι μένω σε πολυκατοικία και δεν θα μπορούσα να ξέρω που ακριβώς βρίσκετε... έχουμε πάρκο απέναντι...Ένας φίλος μου έχει σώσει πολλά γατάκια... Δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο(τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί καινούργιος ιδιοκτήτης, δλδ για λίγο καιρό) αλλά δεν είμαστε συνηθισμένοι και ούτε έχουμε γνώσεις....
Τώρα σκέφτομαι καλύτερα για τη στείρωση... Εφόσον επιβάλετε πώς θα μπορούσε να είναι κάτι κακό;

Ευχαριστώ πολύ!

TLoZ-Link
Νεοφερμένο μέλος
Έχω άλλη μια απορία.... Συνεχώς ανα φέρεις τη λέξη ποιότητα...
Τι ενοείς; Υγεία; Ή εννοείς να είναι 100% αυτό που μου λένε ότι είναι.
moukelis
Επιφανές μέλος
Οσο για τη βοηθεια που μπορειτε να παρεχετε στα γατακια που εχουν αναγκη,αυτη δε χρειαζεται αν περιοριζεται μονο σε φιλοξενια.Προωθηση αγγελιων,παροχη τροφης,στειρωσεις,ακομα κι ενα μπωλ με νερο τις μερες του καυσωνα μπορει να ειναι βοηθεια (αν και ειλικρινα δεν καταλαβαινω τι εννοεις οταν λες οτι οι γονεις σου θα ειχαν προβλημα με ενα γατακι απο το δρομο,δεν εχουν λεπρα,ουτε υστερουν σε τιποτα σε σχεση με τα γατακια που γεννηθηκαν σε σπιτι)
TLoZ-Link
Νεοφερμένο μέλος
Όχι επειδή είναι απο τον δρόμο...
Όπως είπα παραπάνω έχω βοηθήσει νεογέννητα σκυλάκια. Αν η κατάσταση είναι τόσο τραγική βεβαίως και θα βοηθούσα.
Γενικώς δεν έχουμε χρόνο για κατοικίδια, πόσο μάλλον αδέσποτα που θα ήθελαν κτηνιάτρους κλπ.
Αυτό που είπες για τροφή και νερό έχεις δίκιο, αν πχ πετύχω ένα νεογέννητο παρατημένο σε σακούλα, θα το πάρω σπίτι, άλλα πες ότι στέκεται στα πόδια του, θα του έδινα και τροφή και νερό, και ίσως σε καθημερινή βάση και μια ημέρα ίσως να το πήγαινα σε κάνα κτηνίατρο.
Αλήθεια, σε περίπτωση που βρω ένα γατάκι (ανίκανο για οτιδήποτε) να το πάω σε κτηνίατρο απευθείας;
TLoZ-Link
Νεοφερμένο μέλος
Άλλη μία ερώτηση......
Αυτό μπορεί να συμβεί; https://www.youtube.com/watch?v=QPWaQKuqENU ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool