Γενικές ερωτήσεις για ράτσες γατών κ.ά.

yusaku

Νεοφερμένο μέλος

Ο yusaku αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 65 μηνύματα.
Γεια σας,
από Σεπτέμβριο σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω γατάκι. Ήδη όταν ήμουν πιτσιρικάς είχαμε γάτες-σκυλιά, αλλά πλέον θέλω να πάρω στο σπίτι που μένω.

Έχοντας ήδη ερωτευτεί ένα μπλε γατάκι που είχα δει, ως πρώτη επιλογή θέλω κάτι παρόμοιο. Ψάχνοντας στο νετ είδα ότι τα γατάκια είναι συνήθως οι ρώσικες μπλε, κοράτ, κ ίσως κοντότριχες βρετανικές (οι ειδικοί εδώ μέσα θα ξέρουν σαφώς περισσότερα).

Ωστόσο με λίγο ακόμα ψάξιμο σήμερα στο νετ δεν βρήκα κάπου που να πουλάνε στην Ελλάδα!

Υπάρχουν εκτροφεία/pet shops που να πουλάνε; Κάπου διάβασα εδώ ότι πολλά απο τα pet shops είναι μούφα.

Συνεχίζοντας το lurking στο φόρουμ σας ανακάλυψα κ άλλες πανέμορφες ράτσες, όπως βιρμανικές, νορβηγικές του δάσους και μαίιν κουνς... οπότε ίσως δεν θα έλεγα όχι και σ αυτές τις περιπτώσεις...
(απορία: οι νορβηγικές και οι μαίιν κουνς δεν υποφέρουν με τις ελληνικές ζέστες;)

Από τα κυριότερα θέματα που μ απασχολούν είναι και το οικονομικό. Δηλαδή πόσο κοστίζουν τα γατάκια από αυτές τις ράτσες; Κάπου πήρε το μάτι μου εδώ μέσα ότι φτάνουν τα 300 ευρώ. Είναι πάνω κάτω το όριο μου που μπορώ να δώσω αυτή τη στιγμη. Αν κάποιος ξέρει ή έχει τέτοια γατάκια μπορεί να με βοηθήσει (ακόμα και σε π.μ. αν για κάποιους λόγους δεν λένε τιμές στα threads);

Ευχαριστώ πολύ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σας,
από Σεπτέμβριο σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω γατάκι. Ήδη όταν ήμουν πιτσιρικάς είχαμε γάτες-σκυλιά, αλλά πλέον θέλω να πάρω στο σπίτι που μένω.

Έχοντας ήδη ερωτευτεί ένα μπλε γατάκι που είχα δει, ως πρώτη επιλογή θέλω κάτι παρόμοιο. Ψάχνοντας στο νετ είδα ότι τα γατάκια είναι συνήθως οι ρώσικες μπλε, κοράτ, κ ίσως κοντότριχες βρετανικές (οι ειδικοί εδώ μέσα θα ξέρουν σαφώς περισσότερα).

Ωστόσο με λίγο ακόμα ψάξιμο σήμερα στο νετ δεν βρήκα κάπου που να πουλάνε στην Ελλάδα!

Υπάρχουν εκτροφεία/pet shops που να πουλάνε; Κάπου διάβασα εδώ ότι πολλά απο τα pet shops είναι μούφα.

Συνεχίζοντας το lurking στο φόρουμ σας ανακάλυψα κ άλλες πανέμορφες ράτσες, όπως βιρμανικές, νορβηγικές του δάσους και μαίιν κουνς... οπότε ίσως δεν θα έλεγα όχι και σ αυτές τις περιπτώσεις...
(απορία: οι νορβηγικές και οι μαίιν κουνς δεν υποφέρουν με τις ελληνικές ζέστες;)

Από τα κυριότερα θέματα που μ απασχολούν είναι και το οικονομικό. Δηλαδή πόσο κοστίζουν τα γατάκια από αυτές τις ράτσες; Κάπου πήρε το μάτι μου εδώ μέσα ότι φτάνουν τα 300 ευρώ. Είναι πάνω κάτω το όριο μου που μπορώ να δώσω αυτή τη στιγμη. Αν κάποιος ξέρει ή έχει τέτοια γατάκια μπορεί να με βοηθήσει (ακόμα και σε π.μ. αν για κάποιους λόγους δεν λένε τιμές στα threads);

Ευχαριστώ πολύ!
Χρώμα μπλε πραγματικά έχουν πολλές φυλές τις περισσότερες τις ανέφερες κ εσύ όμως εξαρτάται αν θέλεις μακρύτριχη ή κοντότριχη γάτα/
Αν τελικά αποφασίσεις για Μει Κουν ή για Νορβιγικού δάσουν οι εκτροφείς είναι μέλη του φόρουμ επίσης υπάρχει κ η εκτροφέας των μπλε βρεττανικών όμως νομίζω πως έχει μόνο μακρύτριχαεπίσης υπάρχει κ η εκτροφέας των μπλε βρεττανικών όμως νομίζω πως έχει μόνο μακρύτριχα οπότε θα μπορείς να συνεννοηθείς άμεσα μαζί τους για τα χρώματα που θα είναι διαθέσιμα κ για τα χαρακτηριστικά της κάθε φυλής

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρώμα μπλε πραγματικά έχουν πολλές φυλές τις περισσότερες τις ανέφερες κ εσύ όμως εξαρτάται αν θέλεις μακρύτριχη ή κοντότριχη γάτα/
Αν τελικά αποφασίσεις για Μει Κουν ή για Νορβιγικού δάσουν οι εκτροφείς είναι μέλη του φόρουμ επίσης υπάρχει κ η εκτροφέας των μπλε βρεττανικών όμως νομίζω πως έχει μόνο μακρύτριχαεπίσης υπάρχει κ η εκτροφέας των μπλε βρεττανικών όμως νομίζω πως έχει μόνο μακρύτριχα οπότε θα μπορείς να συνεννοηθείς άμεσα μαζί τους για τα χρώματα που θα είναι διαθέσιμα κ για τα χαρακτηριστικά της κάθε φυλής

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!
Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα για το αν είναι κοντότριχη ή μακρύτριχη, απλά έχω την εντύπωση ότι οι κοντότριχες θα είναι πιο εύκολα προσαρμοσμένες στο ελληνικό κλίμα. (αν και πιτσιρίκι είχα περσίας :P )
μμμ... είναι γνωστά τα μέλη που έχουν τις βρετανικές, νορβηγικές και τα Μέιν Κουνς ώστε να έρθω σε επαφή μαζί τους;

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!
Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα για το αν είναι κοντότριχη ή μακρύτριχη, απλά έχω την εντύπωση ότι οι κοντότριχες θα είναι πιο εύκολα προσαρμοσμένες στο ελληνικό κλίμα. (αν και πιτσιρίκι είχα περσίας :P )
μμμ... είναι γνωστά τα μέλη που έχουν τις βρετανικές, νορβηγικές και τα Μέιν Κουνς ώστε να έρθω σε επαφή μαζί τους;
Και εγώ εχω περσικές 2 τον αριθμό κ υποφέρουν όσο υποφέρουν κ οι κοντότριχες άλλωστε με το κλιματιστικό δεν είναι κ τόσο άσχημα τα πράγματα/
Λοιπόν για μει κουν εκτροφέας είναι η Νεκταρία
Νορβιγικά η moukelis
Βρετανικά μακρύτρικα η Pascal αλλά μάλλον θα λείπει αυτό το διάστημα θα βρω κ τα αντιστοιχα θέματα κ θα βάλω τα λινκ

https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=34401&highlight=%F0%E5%F1%F3%E9%E1%F2
https://www.mypetz.gr/posts/5561099/
https://www.mypetz.gr/threads/ragdoll-maniacs.224464/
https://www.mypetz.gr/threads/chinchilla-maniacs.223425/
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=30415&highlight=maniacs

σ αυτες τις σελίδες μπορείς να μπεις κ να ρωτήσεις. Επίσης πωλείται κ μία πανέμορφη γατούλα Βιρμανική από εκτροφείο εξωτερικού https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=35876
Αλλά να υπολογίζεις ότι οι τιμές θα είναι πιο πάνω από 300 που υπολογίζεις.
Ζήτα επίσης από κάποιον mod να μεταφέρει το θέμα σου γιατί το έβαλες στις αγγελίες

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=34401&highlight=%F0%E5%F1%F3%E9%E1%F2
https://www.mypetz.gr/posts/5561099/
https://www.mypetz.gr/threads/ragdoll-maniacs.224464/
https://www.mypetz.gr/threads/chinchilla-maniacs.223425/
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=30415&highlight=maniacs

σ αυτες τις σελίδες μπορείς να μπεις κ να ρωτήσεις. Επίσης πωλείται κ μία πανέμορφη γατούλα Βιρμανική από εκτροφείο εξωτερικού https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=35876
Αλλά να υπολογίζεις ότι οι τιμές θα είναι πιο πάνω από 300 που υπολογίζεις.
Ζήτα επίσης από κάποιον mod να μεταφέρει το θέμα σου γιατί το έβαλες στις αγγελίες
Μπραβο Ελενακι μου παντα ετοιμη να δωσεις τις πληροφοριες σου:up:

Και να κανω μια περενθεση οσον αφορα τη ζεστη που λεει ο κυριος πιο πανω,ειτε μακρυτριχο ειτε κοντοτρυχο αν ειναι να ζεσταθει θα ζεσταθει;)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Μπραβο Ελενακι μου παντα ετοιμη να δωσεις τις πληροφοριες σου:up:

Και να κανω μια περενθεση οσον αφορα τη ζεστη που λεει ο κυριος πιο πανω,ειτε μακρυτριχο ειτε κοντοτρυχο αν ειναι να ζεσταθει θα ζεσταθει;)
Θα με προσλάβετε για γραμματέα του mycat;:lol::lol:
Ναι Νεκταρία αυτό είπα κ εγώ. Εχω 2 μακρύτριχα κ ένα κεραμυδάκι τις ίδιες αντιδράσεις έχουν με τον καύσωνα άσε που η Κάντυ επειδή της αρέσει η ζέστη γενικά είναι σε καλύτερη κατάσταση με τον καύσωνα απ ότι το κοντότριχο

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! :)

Θα ψάξω διεξοδικά τα λινκς κ θα απευθυνθώ!

Όταν λες ότι θα είναι παραπάνω από 300 ευρώ εννοείς για το απίστευτο βιρμανόγατο ή γενικά για τις ράτσες που ανέφερα; Απ ότι διάβασα η κοπελιά το έφερε από Δανία οπότε καταλαβαίνω μόνο από τον κόπο που έκανε θα κόστιζε αρκετά παραπάνω!!

Ωραία λοιπόν, αφού ξεκαθαρίστηκε η απορία που είχα για το τρίχωμα, τότε δν έχω κανα ενδοιασμό για μακρύτριχο ή κοντότριχο γατί!

υγ. και μια που έλεγα για ράτσες, έπεσε το μάτι σε μια πανέμορφη μπλε κοράτ εδώ στο φόρουμ... να υποθέσω κ αυτές δυσεύρετες, ε? :P

βασικα αν ενδιαφερεσαι μονο για την εμφανιση και οχι για τον χαρακτηρα του ζωου, προτιμησε ενα αδεσποτο. Αν ψαχνεις συγκεκριμενα χαρακτηριστικα (πχ να ειναι ησυχο, να παιζει catch n fetch, να σε υποδεχεται στην πορτα, να ειναι τεραστιο, κτλ) τοτε ψαξε για καποια ρατσα που να σου αρεσει. Υπαρχουν αδεσποτα σε οτι χρωμα, μεγεθος, τριχωμα θες. Απλα δεν μπορεις να προβλεψεις τον χαρακτηρα τους. Επισης αν αποφασισεις να παρεις καθαροαιμο θα πρεπει να το παρεις απο καλο breeder, με χαρτια και γενεαλογικο δεντρο, με εξετασεις που να πιστοποιουν οτι δεν εχουν προβληματα οι γονεις τους με κληρονομικες ασθενειες. Τα καθαροαιμα ειναι πιο πιθανο να ειναι φορεις καποιας ασθενειας ή ακομα και να νοσησουν (πχ προβλημα στα νεφρα στα περσικα ή καρδιομυοπαθεια στα maine coon, κτλ), γι' αυτο και πρεπει να αποφυγεις τα pet shops και τα διαφορα αλλα μερη που πουλανε γατες χωρις χαρτια.

Ευχομαι να αποκτησεις την γατουλα που ονειρευεσαι :)

Καλησπερα και καλωσηρθες!
Μια χαρα σε κατατοπισε η Ελενα,θα την κανω γραμματεα μου.:P
Οσον αφορα τα νορβηγικου δασους και την απορια σου σχετικα με το τριχωμα,να σε ενημερωσω οτι το καλοκαιρι χανουν ολο τους το τριχωμα και γινονται σχεδον σαν κοντοτριχα.;)Μπλε γατακια υπαρχουν και σε αυτη τη φυλη,και σε οσες προανεφερες.Οι τιμες ποικιλλουν αναλογα τη φυλη και τα χαρακτηριστικα του ζωου,αλλα νομιζω πως πρεπει να υπολογιζεις πιο πανω απο το ποσο που ανεφερες (εννοειται με τους εμβολιασμους,τα pedigree τους,τις αποπαρασιτωσεις,κτλ).Και ναι,οι κορατ ειναι εξαιρετικα δυσευρετες ακομα και στο εξωτερικο.

Πανέμορφα μπλε γατάκια (και εντελώς δωρεάν :P) υπάρχουν και στην αποικία αδέσποτων του Φλοίσβου. Δες ας πούμε αυτό το κουκλί! Κάποια από αυτά είναι ήμερα και θα ήταν ευχής έργο να βρουν σπίτι πριν το χειμώνα.
Αν θα σε ενδιέφερε αυτή η προοπτική, μπορείς να στείλεις πμ σε κάποια από τις κοπέλες που τα ταΐζουν και τα φροντίζουν (θα τις βρεις στο σχετικό thread). Τα της μεταφοράς νομίζω κανονίζονται, αν το αποφασίσεις. :)

Διάβασα ότι είχες ερωτευτεί ένα μπλε γατάκι. Όντως είναι πολύ ερωτεύσιμα.
Αν στην αναζητησή σου καταλήξεις ότι το να αγοράσεις γατάκι ράτσας κοστίζει πολύ και αποφασίσεις να υιοθετήσεις αδέσποτο, υπάρχουν διαθέσιμα 2 γκρι μπλέ γατόνια από την αποικία που προανέφερε η φίλη Aretha.
Είναι πανέμορφα, πανέξυπνα και μεγαλώνοντας πιστεύω ότι θα μοιάζουν πολύ στον κούκλο Σείριο, ένα πολύ δημοφιλή γάτο του φόρουμ
(βρες το post, 'Σείριος, το αστεράκι μου').

Καλή επιτυχία σε ότι κι αν αποφασίσεις.

Καλά... είδα τον Σείριο... το γατί απλά δεν παίζεται!!

Διαβάζοντας τις απόψεις σας (κυρίως του/της Sakura-Chan) μάλλον καταλήγω προς μια ημίαιμη γάτα κ όχι ράτσας. Και όχι μόνο λόγω οικονομικών λόγων αλλά και ιδεολογικών. Τα γατάκια που έδειξε η Aretha σαφώς θα μ ενδιέφεραν, αλλά για την ώρα δεν μπορώ να κάνω κάποια κίνηση επειδή θα λείπω για μισό μήνα για δουλειά εκτός της πόλης μου.
Είναι ας πούμε μια διερευνητική αναζήτηση αυτή για να δω τι παίζει γενικά, ώστε όταν επιστρέψω να ξέρω που και τι να ψάξω.

Αλήθεια υπάρχει στη Θεσσαλονίκη κάτι αντίστοιχο με την αποικία αδέσποτων του Φλοίσβου; Μια βόλτα εκεί νομίζω οτι θα ήταν η πρώτη λογική κίνηση! :)

Αλήθεια υπάρχει στη Θεσσαλονίκη κάτι αντίστοιχο με την αποικία αδέσποτων του Φλοίσβου; Μια βόλτα εκεί νομίζω οτι θα ήταν η πρώτη λογική κίνηση! :)

Αποικίες αδέσποτων υπάρχουν χιλιάδες παντού γύρω μας. Το θέμα είναι στον Φλοίσβο υπάρχουν πάρα πολλά γκρι γατάκια, μαμάδες/παιδιά, που είναι σχετικά σπάνιο.

Επειδή είσαι Θεσ/κη, στείλε pm στην yasmin1gr, που είναι υπεύθυνη γατο-ομάδας Θεσ/κης, πες της τι ζητάς ακριβώς και από πότε πιστεύεις ότι μπορείς να το αναλάβεις, για να σ'έχει στα υπόψη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back