Υπάρχουν μαγειρεία για σκυλάκια που αναλαμβάνουν το μενού, βέβαια είναι λιγάκι ακριβό. Άλλη επιλογή είναι να απευθυνθείς σε κτηνίατρο-διατροφολο που θα σου γράψει μενού εβδομάδας για το σκυλάκι σου.
Τα μαγειρεία στην Ελλάδα ( έχω δει 3 εδώ που μένω ) αμφισβητώ ότι τηρούν τις προδιαγραφές συντήρησης των θρεπτικών συστατικών. Είναι και θέμα εξοπλισμού που δεν διαθέτουν ( ως προς τον εξοπλισμό είμαι σίγουρη γιατί το έψαξα ). Η καναδεζικη Champion pet ( εδώ υπάγεται η acana και η orijene ) έχει πολύ αυστηρά πρωτόκολλα από την συλλογή των πρώτων υλών όσο και ειδικές τεχνικές επεξεργασίας τροφών ( κάποια είναι σε μορφή barf εντός της ξηράς φαντάσου, ωμό κρέας δηλ ).
Μη νομίζεις ότι μια απίστευτα premium τροφή όπως η orijene συγκρατεί λιγότερα θρεπτικά συστατικά από τέτοιες μπίζνες με μαγειρεμένο φαγητού τύπου pet chef. Παντού κτηνίατροι και διατροφολόγοι σκύλων τις φτιάχνουν.
Επισης δεν με ψήνει η μπαγιάτικη τροφή στο ψυγείο και το ανοιγμένο σακουλάκι για δυο μέρες. Ουτε το τόσο μικρό πλαστικό που διαπερνά υγρή τροφή ( αν αναφέρεσαι σε αυτήν την πολυδιαφημιζόμενη ). Δηλ πως και γιατί είναι υψηλότερης διατροφικής αξίας το μπαγιάτικο φαγητό;
Δεν γνωρίζω, ρωτώ.
Οι άλλοι -οι καναδοί- επιχειρηματολογούν με σοβαροτατεσ μελέτες στο γιατι δεν έχουν μια τυπικά απλή επεξεργασμένη ξηρά τροφή, αλλά κάτι το παραπάνω. Δεν έχω δει κάτι αντίστοιχο για το pet chef δημοσιευμένο σε τύπου pub med ας πούμε.
Αλλά το να δίνω 150€ το μήνα για κάθε σκυλί, δηλ 300€ το μήνα και για τα δύο, για μπαγιάτικο φαγητό με μικροπλαστικά χωρίς εγγυήσεις και χωρίς premium στοιχεία, γιατί να μην πάω στην καναδεζικη που είναι πιστοποιημένα premium με κόστος 35€ ( έναντι 22€ που δίνω τώρα για μια μέση ξηρά τροφή ) και για τα δύο το μήνα;
Εσύ δοκίμαςες στο δικό σου από pet chef και έμεινες ευχαριστημένη;
Και τι του έδινες πριν;
Καλή ξηρά τροφή ή μέτριας ποιότητας σούπερ ;
Για μένα τα 300€ το μήνα είναι απαγορευτικά πάντως.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 4 Μαΐου 2025
απευθυνθείς σε κτηνίατρο-διατροφολο
Αν εξαιρέσουμε τον πανεπιστημιακό κτηνίατρο Κ. στην Αθήνα ( σίγουρα θα υπάρχει και κάποιος άλλος αλλά δεν γνωρίζω ), δεν ξέρω κάποιον που όντως να γνωρίζει σε βάθος.
Τώρα τα βασικά με θερμίδες, μοίρασμα μακρο και μικρό, τα κάνει και κάποιος που απλά διαβάζει. Θέλω να πω ο μέσος καλός κτηνίατρος αυτό κάνει. Αν δεν σε παραπέμψει κατευθείαν στην εταιρεία με την οποία συνεργάζεται.
Τα δικά μου σκυλάκια δεν έχουν θέμα ώστε να επιδέχονται ειδικής κλινικής διατροφής. Μικροπροβληματακια σε πέψη ή σε μικρο αλλεργίες δεν είναι κάτι. 3 τροφές να τους δοκιμάσεις, που λέει ο λόγος, οι 2 δεν θα τους κάτσουν καλά. Και δεν ξέρεις και πάντα το γιατι. Ως ένα βαθμό είναι και trial and error.
Το λέω γιατί λίγο πολύ και στους ανθρώπους, αν δεν έχεις θέματα υγείας, θέλει να ψαχτείς. Επειδή μ αρέσει πολύ το fitness και ασχολούμαι χρόνια, κι εκεί δεν κάθονται όλα σε όλους. Οκ δεν έχει δυσανεξία στην γλουτένη η χ , αλλά το μακαρόνι ολικής δεν της αποδίδει όπως σ εμένα πχ κοκ