Η αλήθεια είναι ότι παίζει μεγάλο ρόλο και η προδιάθεση. Πολλά αδέσποτα ζουν με μέτριο προς κακό φαΐ και φτάνουν σε μεγάλη ηλικία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Και μετά έχουμε σκυλιά ρατσάτα που τρώνε τις καλύτερες τροφές στην αγορά και παθαίνουν ακόμα γαστρεντερικά, αλλεργίες κ.λπ. Δεν ξέρω, προσωπικά δεν θα έδινα τόσα λεφτά σε τροφή ενώ ξέρω ότι το σκυλί μου δεν έχει γενικά θέματα υγείας ή προδιαθέσεις σε παθήσεις. Την ταΐζω Pedigree και μια χαρά την τρώει 6 χρόνια τώρα. Κανένα πρόβλημα. Αν είχα σκύλο με θεματάκια θα προσαρμοζόμουν ανάλογα.
H pedigree δεν είναι και τζάμπα , 5-6 ευρώ βλέπω το κιλό στις μικρές συσκευασίες .
Σύνθεση: δημητριακά*, κρέας και ζωικά παράγωγα (εκ των οποίων πουλερικά 4%), έλαια και λίπη, παράγωγα φυτικής προέλευσης (εκ των οποίων αφυδατωμένος πολτός από παντζάρι 3%*), μεταλλικά στοιχεία, λαχανικά* (εκ των οποίων μιξ αποξηραμένων αρακά και καρότων 0.7%, που ισοδυναμεί με μιξ αρακά και καρότων 4%), μαγιά (εκ των οποίων μαγιά βρώμης 0.4%). *Φυσικά συστατικά.
Πχ αυτή 6 ευρώ το κιλό σε 2kg συσκευασία :
Κρέας 40% [(κοτόπουλο αφυδατωμένο 17%, βοδινό και χοιρινό κρέας 17% (εκ του
οποίου 29% φρέσκο χοιρινό κρέας), υδρολυμένη πρωτεϊνη κοτόπουλου 6%],
αραβόσιτος, ρύζι 9%, ζωικό λίπος 6%, ζωμός συκώτι κοτόπουλου 2%, πολτός
τεύτλων, ζωμός συκώτι χοιρινού 1%, έλαιο σολωμού 1%, αποξηραμένα μήλα 1%,
βιταμίνες και μέταλλα, άλας, πρεβιοτικά μαννανο-ολιγοσακχαρίτες (MOS) και βγλυκάνη, βότανα (μαϊντανός, άνηθος, θυμάρι, ρίγανη), φυσικά αντιοξειδωτικά
(εκχυλίσματα τοκοφερόλης από φυτικά έλαια), κουρκουμάς, κανέλα, θειική
γλυκοζαμίνη, θειική χονδροϊτίνη.
Δείχνει καλύτερη.