Βασικά θα γράψω πολλά γιατί είχα καιρό απορίες και τώρα θα μου βγούν όλες μαζί
Επίσης να πω ότι ο γιατρός μου φάνηκε πολύ αδιάφορος, δε μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και γι'αυτό θα παραθέσω σε εσάς και όχι σε αυτόν όλες τις απορίες. Απορία 1: Όταν την πήγα στον γιατρό του είπα ότι έχει ήδη εδώ και καιρό διάροια και μου είπε "ε εντάξει θα είναι κανα κρύωμα". Η διάροια όμως συνεχείστεικε (έχει περίπου 1μιση μήνα) και όταν τα κάνει μυρίζει πάάάάρα πολύ. Όσο και αν σκεπάζει τα κόπρανά της στην αμμολεκάνη η μυρωδιά παραμένει αφόριτη ( το σπίτι μου είναι όλο και όλο ένα δωμάτιο ). Τον πρώτο καιρό της έδινα μια συγγεκριμένη μάρκα ξηρά τροφή που βγάζει σε ψάρι και κοτόπουλο. Της έπαιρνα τη μια φορά 1 κιλό ψάρι και την άλλη ένα κιλό κοτόπουλο κ.ο.κ. Την τελευταία φορά της πήρα μια άλλη τροφή πιο ακριβή. Παρόλα αυτά η διάροια συνεχίζεται. Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται και η εγκυμοσήνη; Τί μπορεί να φταίει;
Απορία 2:
Η γάτα αυτή μέχρι που την "υοθέτησα" έμενε στην γειτονιά. Και καθημερινά της άρεσε να βγαίνει έξω για κάμποσες ώρες και να βολτάρει. Τώρα για πρώτη φορά έχει μείνει μέσα για 5 συνεχόμενες μέρες (προφανώς λόγω της εγκυμοσήνης) και είναι εμφανές ότι σχεδιάζει να γεννήσει μέσα στο σπίτι. Το σπίτι μου όπως προανέφερα είναι μια μικρή γκαρσονιέρα μονοκόμματη. Τί να κάνω για να μη γίνει μπάχαλο από βρωμιά με τα γατάκια; Πρέπει να έχουν δική τους αμμολεκάνη; Και από ποια ηλικία αρχίζουν να την χρησιμοποιούν; Αν την βάλω να γεννήσει στο μπαλκόνι ( το οποίο αγαπάει ιδιαίτερα ) μπορεί να πέσουν από κάτω; Και τέλος, σκέφτομαι στους 2 μήνες που θα απογαλακτιστούν να τα αφήσω στη γειτονιά να μεγαλώσουν ( γιατί να μείνω με 5 γάτες στο σπίτι αποκλείεται ). Στους 2 μήνες θα κινδυνέυουν από ενήλικες γάτες να τα σκοτώσουν ή μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους;
Απορία 3:
Όταν είμαι στο σπίτι σπάνια ανεβαίνει σε έπιπλα. Και όταν το κάνει της βάζω μια φωνή και το καταλαβαίνει και κατεβαίνει. Όταν όμως λείπω ανεβαίνει και το βλέπω μετά από τις τρίχες που αφήνει. Υπάρχει κάποιος τρόπος να της κόψω αυτή τη συνήθεια, ή είναι τόσο βαθεια ριζωμένη στο DNA της που δεν γίνεται να την αποβάλλει;
Να πω και το παράπονό μου. Δύο άτομα ρώτησα για τη διάροια, τον γιατρό και έναν που έχει κατάστημα με φαρμακευτικά ήδη ζώων.
Ο πρώτος: "Ε κανένα κρύωμα θα είναι."
Ο δέυτερος: "Τί; το έχει τόσο καιρό; Έπρεπε να της δώσεις από αυτή την φαρμακευτική τροφή. Φίλε την πάτησες, άσε τώρα μπορεί να κολλήσει και τα μικρά.."
Απορία 4:
Έχω άδικο να μην εμπιστέυομαι κανέναν;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Γειά σου Άρη και καλοσώρισες στο MyCat!

Αυτό που θα μπορούσα να σου πω είναι να απευθυνθείς άμεσα σε κάποιον άλλο κτηνίατρο.
Εφόσον οι διάρροιες συνεχίζονται εδώ και 1,5 μήνα και ο γιατρός δεν σου ενέπνευσε καμία εμπιστοσύνη καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιον άλλον.
Όσον αφορά τις φαρμακευτικές αγωγές, θα σου έλεγα να μην ακούς κανέναν μη ειδικό και να μην δώσεις με δική σου πρωτοβουλία κανένα φάρμακο.
Όπως και να 'χει, το κάθε φάρμακο είναι φάρμακο και αν δώσεις ένα λάθος φάρμακο σε μια γάτα μπορεί να υπάρξουν παρενέργειες.
Σχετικά με τον επικείμενο τοκετό της γάτας σου, προφανώς θα προσπαθήσει το πιο ήσυχο σημείο που υπάρχει για να γεννήσει.
Μπορείς να βρεις μια μικρή κούτα όπου περιμετρικά θα έχει ένα ύψος 20 εκατοστών περίπου και στρώσε μέσα μια πετσέτα ή ένα κομμάτι ύφασμα.
Το πιο πιθανόν είναι να γεννήσει εκεί.
Μην ανησυχείς για το αν θα βρωμίσουν τον χώρο και την φωλιά τα μικρά, η μητέρα τους θα προνοήσει ώστε η "φωλιά" τους να παραμείνει καθαρή.
Είναι στην φύση της αυτό.
Εάν το μπαλκόνι δεν είναι περιφραγμένο, τα μικρά σαφώς και μπορούν να πέσουν κάτω.
Εάν τα αφήσεις στην γειτονιά κινδυνεύουν και από τις άλλες γάτες και από τα σκυλιά και από τα αυτοκίνητα και από φόλες και από 1002 παράγοντες.
Οπότε αυτό που θα ήταν καλό θα ήταν όταν απογαλακτιστούν να προνοήσεις να τους βρεις ένα σπίτι και να στειρωθεί η γάτα ώστε να μην βρεθείς ξανά σε αυτή την θέση...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Να ρωτήσω και κάτι άλλο που με απασχολεί. Δεν ξέρω αν είναι αυτό μικροβιοφοβία αλλά όταν χαιδέψω έστω και ελάχιστα ένα ζώο πρέπει να πάω αμμέσως να πλύνω καλά τα χέρια μου. Βλέπω π.χ. άλλοι έχουν τη γάτα στον καναπέ, δουλέυουν στον υπολογιστή, τη χαιδεύουν λίγο και συνεχίζουν να πιάνουν τον υπολογιστή (απλό παράδειγμα). Ένα γατί που έχει κάνει τα εμβόλιά του και τις ενδο-εξω αποπαρασιτώσεις του, είναι ασφαλές ως ένα σημείο να μην πλένεις τα χέρια σου όταν το χαιδέψεις; Θα μου πείτε είναι σχετικό, αλλά ως ποιο σημείο μπορώ να αγγίζω τη γάτα μου χωρίς να πρέπει απαραίτητα να πάω μετά να πλύνω τα χέρια μου;
Τα γατάκια εκ πρώτης όψεως φαίνονται υγιή. Τα τοποθετώ το καθένα σε μια θηλή ( η μάνα λες και το καταλαβαίνει γυρνάει την κοιλιά προς τα επάνω για να βοηθήσει
) και κάθονται εκεί και θηλάζουν μέχρι να τα πάρει ο ύπνος. Αλλά ένα εξ'αυτών έχει μια ανησυχία. Δεν κάθεται στην θηλή που το βάζω και πάει στη διπλανή που είναι πιασμένη από το αδερφάκι του και το σπρώχνει. Γενικά είναι λίγο γκρινιάρικο. Λέτε να πάρω ένα μπιμπερό αν το συνεχίσει για πολύ; Πάντως σκέφτομαι πως είναι πολύ τυχερά τα γατάκια που έχουν τη μάνα τους. Διάβαζα άρθρα για γατάκια που τα έχουν βρει και μεγαλώσει ορφανά και έπαθα πλάκα. Επισυνάπτω και 2 φωτογραφίες.

Συνημμένα
δελφινακι
Εκκολαπτόμενο μέλος
για τη μουσικη που αναφερεις δεν μου εχει συμβει κατι αναλογο αλλα δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα...
κ εγω ειμαι τρελη με την καθαριοτητα.... θελω συνεχεια να πλενω τα χερια μου... αλλα τωρα που ζω με το γατο μου καταλαβα οτι ειναι πιο καθαρος ακομα και απο μενα... πλεον δεν πλενω τα χερια οποτε τον χαιδευω... γιατι ετσι θα επρεπε να ειμαι ολη μερα στην τουαλετα.... μονο πριν να φαω.... θα καταλαβεις κ εσυ οτι ειναι απο τα πιο καθαρα ζωα... οσο για τον καναπε... ειναι στο DNA τους... δεν μπορεις να περιορισεις μια γατα... ειναι ανεξαρτητες και μπορουν να βολευτουν στα πιο τρελα μερη... θα το καταλαβεις οσο περναει ο καιρος...
επισης αφου τρεφονται τα γατακια απο τη μαμα τους ποιος ο λογος να ταισεις το ενα με μπιμπερο????
μονο σε παρακαλω μην αφησεις τα γατακια στο δρομο μολις μεγαλωσουν λιγο... βρες τους σπιτι... μπορει να ειναι δυσκολο στην αρχη αλλα στο τελος θα βρεθουν οικογενειες που θα τα θελουν... πρεπει οσο μπορουμε να περιορισουμε το φαινομενο των αδεσποτων... παντως μπραβο που βοηθησες μια γατουλα να γεννησει σε ενα ακινδυνο περιβαλλον!!!!

. Αλλά εντάξει ίσως να έχει και κάποια βάση αυτό μια και είναι ευαίσθητα. Και μια και το έφερε το θέμα, είναι αρκετό ένα σαπούνισμα πριν αγγίξω τα μικρά ή πρέπει να φοράω γάντια τις πρώτες μέρες;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Άποψη μου είναι να αφήσεις τα μικρά να τραφούν από τη μαμά τους και να μην επέμβεις εκτός και αν παρατηρήσεις ότι ένα μικρό πχ δεν τρέφεται καθόλου.. αλλά νομίζω ότι το να σπρώχνουν το ένα το αλλο είναι φυσιολογικό.. όλα θα θηλάσουν..

Αυτό που αναφέρεις με την καθαριότητα δεν θα με απασχολούσε και ιδιαίτερα αν ήμουν στη θέση σου! Απλά μην το σκέφτεσαι και μην πιέζεις τον εαυτό σου να το "αποβάλει". Θα έρθει σταδιακά, η συνειδητοποίηση πως το γατάκι σου, που χεις φροντίσει, που χεις εμβολιάσει, αποπαρασιτώσει κτλ και εχεις κοντά σου, μέσα στο σπίτι είναι πεντακάθαρο και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς για κάτι. Σταδιακά θα χαλαρώσεις απο μόνος σου. Προς το παρόν...απλά χάρου αυτό το θαύμα που ξετυλίγεται μπροστά σου!
Τα μικρά αν καταφέρεις να τα τσιπάρεις και να ανεβάσεις αγγελίες τους στο ίντερνετ όταν απογαλακτισούν με το καλό πιστεύω πως δεν θα δυσκολευτούν καθόλουν να βρουν σπίτι!

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Νομίζω πως το φως δεν θα τα επηρεάσει αρνητικά και το ίδιο νομίζω και για τη μουσική, αν και δε μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά για αυτό.
Όσον αφορά το τάισμα τους, εφόσον η μητέρα τους τα ταίζει κανονικά και δεν τα έχει εγκαταλείψει πχ, δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα ούτε ότι χρειάζεται να τα ταίζεις με το ειδικό γάλα.
Τέλος, πιστεύω ότι καλό θα ήταν να χάιδευες και να κρατούσες για 2 - 3 λεπτά το κάθε μικρό, καθώς αυτό συμβάλλει θετικά στη μελλοντική κοινωνικοποίηση τους με τους ανθρώπους.
Απλώς μην τα παραχαϊδεύεις συνέχεια διότι υπάρχει μια περίπτωση να μη μπορεί να τα αναγνωρίσει η μητέρα τους από τη μυρωδιά τους.

. Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές. Έυχομαι υγεία και στα δικά σας τα γατιά!

.Ήταν το λευκό, αυτό που φαινόταν το πιο δραστήριο απ'όλα. Δεν ξέρω γιατί πέθανε. Μισή ώρα νωρίτερα καθόταν στο κρεβάτι τους μακριά από τα άλλα και ανέπνεε, φαινόταν να κοιμάται κανονικά. Και μετά από μισή ώρα που το ξαναείδα είχε πεθάνει.
Είχα διαβάσει διάφορα για το πόσο ευαίσθητα είναι τα γατάκια και πίστευα ότι είμαι προετοιμασμένος, αλλά το πήρα πιο βαριά απ'ότι νόμιζα. Τώρα κάθομαι και τα κοιτάω κάθε 20 λεπτά και φοβάμαι μήπως δω κανένα ακίνητο. Κάνω ότι μπορώ για να αποφύγω δυσάρεστες καταστάσεις.
Κοιτάζω μήπως η μάνα έχει πλακώσει κανένα με το σώμα της γιατί είναι λίγο ατσούμπαλη.
Παρατήρησα ότι τα γλύφει στον πισινό για να ενεργηθούν πολύ συχνά.
Από σήμερα τους έβαλα πάνω στο κρεβατάκι πανί που θα το αλλάζω κάθε μέρα, γιατί μου φαίνεται ότι άρχισαν να μυρίζουν "κάπως".
Τί άλλο μπορώ να έχω στο νού μου; Υπάρχουν σημάδια αν ένα γατάκι δεν είναι καλά; Γενικά κάτι σαν "πρώτες βοήθειες" αν συμβεί κάτι να είμαι κάπως προετοιμασμένος; Κανένα λινκ, κανένα άρθρο;
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Συμβαίνει μερικές φορές κάποιο μικρό να μην τα καταφέρει, παρά τις φροντίδες της μητέρας του.
Η μητέρα γλύφει την κοιλιά των μικρών ώστε να τα κάνει να ενεργηθούν, αυτό είναι κάτι παρεμφερές με αυτό που κάνουμε εμείς όταν βρούμε ένα γατάκι πολύ μικρό, δηλαδή, να του τρίβουμε την κοιλιά μετά από κάθε γεύμα.
Γνωρίζω πως όταν ένα μικρό γατάκι είναι άτονο υπέρ του δέοντως νωχελικό, μπορείς να του δώσεις λίγο ζαχαρόνερο ώστε να πάρει τα πάνω του.
Κάτι που θα μπορούσες να παρατηρείς, είναι εάν πίνουν γάλα όλα τα μικρά από τη μητέρα τους, εάν κάθεται αρκετά μαζί τους κλπ.
Εάν θέλεις, ρώτα και τηλεφωνικώς τον κτηνίατρο για οποιαδήποτε απορία σου.
Σήμερα το ένα άνοιξε τα μάτια του

Ευχαριστώ για τις συμβουλές Γιώργο.
brigite
Διάσημο μέλος

Εκανες πολυ καλα που εβαλες κουβερτα στα μικρα,γιατι ναι χρειαζονται ζεστασια.Περισσοτερα δεν ξερω να σου πω.!!!!

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool