Γεννάει το κουνέλι!!

• Thread starter Thread starter avtwvia
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

avtwvia

Διάσημο μέλος

Η avtwvia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Άγιοι Ανάργυροι (Αττική). Έχει γράψει 2.022 μηνύματα.
Πριν κανένα εξάμηνο πήραμε 2 αρσενικά όπως μας είπαν κουνέλια τον Λάμπρο και τον Αλέκο.. Σήμερα με πήρε η αδερφή μου πανικόβλητη ότι ο Λάμπρος γεννάει!! Τον βρήκε μέσα στα αίματα και νόμιζε ότι είχε χτυπήσει και είδε τον Λάμπρο να κάνει μωρά!! Ξέρει κάποιος απο κουνέλια; πόσο περίπου κρατάει η διαδικασία;; Τον έβαλε μόνο του μιας και γατιά και κουνέλια ήταν παρέα και πήρε και τον Αλέκο έκανε καλά; Αυτός κρύφτηκε πίσω από μία γλάστρα.. Βοηθείστε γιατί δεν ξέρω τίποτα!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρέπει οπωσδήποτε να κρατάει το αρσενικό μακριά απο τα μικρά,επειδή τα πνίγουν και τα τρώνε.Πολύ καθαριότητα στα κλουβάκια(ειναι που ειναι ψιλοβρωμικα τα κουνελακια,τωρα με τη γεννα θα γινει...)Και μ'εναν πονο στο Λάμπρο!!!:lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα κουνέλια τα έχουμε στο μπαλκόνι ελεύθερα και το κλουβάκι τους ανοιχτό για να μπαίνουν για τις ανάγκες.. Μεγαλώνοντας με γάτες έχουν γατοποιηθεί!! :P Η αδερφή μου τον σήκωσε πάνω για να δει τι έχει παίζει να φοβήθηκε και να μην γεννήσει;; :blink: Εχω ανησυχήσει και δεν είμαι Αθηνα να την βοηθήσω! Δεν περιμενε και αυτό 4 μέρες να κατέβω!!

βαλε τη μανα και τα μικρα σε ηρεμο μερος γιατι μπορει να στρεσαριστει και να τα πνιξει, γατια σκυλια και Αλεκος μακρια:)λογικα η διαδικαισα κρατει λιγο οποτε μεχρι αυριο θα εχει τελειωσει:) κατα τα αλλα θα φροντισει μονη της τα κουνελακια

Αχ αυτό δεν το ξέρω,πάντως τα κουνελάκια είναι πολύ φοβητσιάρικα!Εγώ είχα ένα,αλλά δυστυχώς ήταν αρσενικό,και μια φορά που ζευγάρωσε δεν είχε αποτέλεσμα,οποτε δεν ξέρω να σου πω άλλα!Πάντως έχω ακουσει πολλες φορες για αρσενικούς που τρώνε τα μικρά,μην τον αφηνετε να πηγαίνει κοντα τους...Κανέναν κτηνίατρο δεν έχει να πάρει να ρωτησει;

Τον απομάκρυνε! Πήρε στη φιλοζωική και δεν απαντάει κανένας.. Δεν έχουμε κάποιον άλλο..:hmm: Πάντως απ οτι κατάλαβα αυτό είναι να είναι ησυχος ο Λάμπρος και θα γεννήσει!!:up: τι άλλο θα πάθω Θεε μου;;

Ελπίζω να είναι καλά ο Λάμπρος (και πρέπει επειγόντως να του αλλάξετε όνομα!):D Μπορείς να ρωτήσεις σε αυτό το φόρουμ, έχει μια ενότητα για κουνελάκια.

Το ένα που έσερνε βγήκε νεκρό..:(:(
Δεν έχει κάνει άλλο μέχρι στιγμής.. Αν δεν κάνει και αύριο τη Δευτέρα πάει για στείρωση.. Και η αλλάγή ονόματος έγινε Λαμπρινή!!:lol:
Αντε να το συνηθίσουμε τώρα..

Κριμα...Ελπίζω να πάνε όλα καλά.Το δικό μας το κουνελάκι μας είχαν πει αρχικα οτι ηταν αρσενικό,τον βγάλαμε Μπουρμπούλη απο ενα ανεκδοτο που κυκλοφορουσε τοτε,και μετα μας ειπαν οτι ειναι θηλυκο,οποτε το αλλαξαμε σε Μπου,το κοριτσάκι απο το Μπαμπούλας Α.Ε.Όταν το πήγαμε να ζευγαρώσει,το αρσενικό που βρέθηκε ήταν ένα μαυρο τεράστιο κουνέλι με προγούλι.Το αφήσαμε λοιπον στο σπιτι της κοπέλας που είχε το μαυράκι (Ορέστη τον έλεγε),η οποία μου τηλεφώνησε έντρομη το επόμενο βράδυ για να μου πει ότι η Μπου(που εν τέλει ήταν όντως Μπουρμπούλης) είχε βάλει κάτω τον Ορέστη...και γινόταν χαμός.Και ήταν και κρητικιά και ο Ορεστης ήταν η αδυναμία του μπαμπά της.Πάλι καλά που δεν τον καταστήσαμε και εγκυο,τη φαντάζεσαι να ανακοινώνει στον μπαμπα:"Ο Ορεστης είναι έγκυος";;;:lol:

Εύχομαι να πήγαν όλα καλά..
Μου θυμίζει το Ακρως Οικογενειακό που το κουνέλι έγινε Ιφιγένεια αν θυμαμαι καλά!:)

Χμ, δεν ξέρω αν παίζει στείρωση στα κουνέλια... Είναι μια κάπως επικίνδυνη διαδικασία... Βέβαια αν λες οτι το μωρό βγήκε νεκρο.:(

ναι,γινεται,ξερω και κτηνιατρο και εχω στειλει πολλους κουνελοφιλους εκει και τα εχουν στειρωσει μια χαρα!:D

Φυσικά και γίνεται και από ότι μας είπε η γιατρός είναι μια διαδικασία ίδια σχεδόν με της γάτας!:happy:

Καλά, είναι τόσο δύσκολο να ξεχωρίσεις θηλυκό από αρσενικό κουνέλι;:blink:
Ελπίζω να μην έχει πρόβλημα η Λαμπρινή και να πάνε όλα καλά με τη γέννα:P

Να σου πω την αλήθεια τελευταία δεν τα είχαμε δει.. Οσο ήταν πιο μικρά δεν φαινόταν τπτ σαν διαφορά.. :blink::blink: Δεν θέλουν καθόλου να τα σηκώνεις όρθια γιατί από ότι διάβασα νομίζουν ότι θα τα φας και τα δικά μας έκαναν σαν τρελά όταν τα σήκωνες.. Τρομερή δύναμη.. Έχω και 2 μήνες να τα δω..:rolleyes:

Αρε, Αντωνία!!!!:)

Με το καλό λοιπόν τα κουνελάκια!!!! Ή την στείρωση ανάλογα!!!:up:

κουνελάκια δεν είχαμε.. Μόνο ένα και αυτό νεκρο.. Είναι από τα μικρά και δεν κάνουν πολλά.. Δείτε τη πάνω στον Πασά.. Και τον Αλέκο μαζί με τον Παυλίτο..

Συνημμένα

• 26012010_800x600.jpg
    26012010_800x600.jpg
    117,1 KB · Εμφανίσεις: 150
  • 01022010_800x600.jpg
    01022010_800x600.jpg
    78,2 KB · Εμφανίσεις: 99
Καλό θα ήταν να το πας σε γιατρό να βεβαιωθείς οτι είναι καλά και δεν έχει μείνει και κανενα μωράκι μεσα και φυσικά να στειρωθεί.Γνωρίζω και γιατρό στη Ν.Μακρη με πολύ πείρα σε κουνέλια,σου στελνω με pm το τηλ.του.

Αντωνία...τέλειες φωτό!!!:up::up::up:
Θα συμφωνήσω και γω να την πάτε σε γιατρό να την δει λίγο!:hmm:

Εννοείται ότι την πήγε ήδη!! Ήταν πρώτη γέννα και τόσο μικρή και γι αυτό δεν είχε άλλα.. Θα την πάει στη φιλοζωική που είναι κοντά στο σπίτι μας να μην ταλαιπωρηθεί το κακόμοιρο.. Η Ν. Μάκρη είναι μακρυα και δεν ξέρει καθόλου από κει.. Ο γιατρός είναι όντως πολύ καλός τον πήρε τηλ και της είπε ότι χρειαστεί να την πάρει αλλά είναι μακρυά γμτ..:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back