Πάτσυ
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα. Το όνομά μου είναι Νάντια και βρήκα το forum σας από το Strayshelp. Προσωπικά έχω σκύλο αλλά αυτή τη στιγμή χρειάζομαι τη βοήθειά σας.Η ιστορία έχει ως εξής:
Η θεία μου πριν λίγο καιρό, (δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς ίσως να είναι και μήνας), βγαίνοντας από το supermarket την ακολούθησε ένα γατάκι μέχρι το βιβλιοπωλείο της. Αυτό το διάστημα το ταϊζε και το άφηνε να κοιμάτε τα βράδυα μέσα στο βιβλιοπωλείο.
Όταν το είδα μου φάνηκε λίγο πρησμένη η κοιλίτσα του και της είπα να του δώσει χαπάκια για σκουλικάκια, πράγμα που έκανε. Όμως το φούσκωμα έκρυβε και γατάκια...!
Η αλήθεια είναι πως η Πάτσυ είναι τόσο μικροκαμωμένη που μοιάζει η ίδια για μωρό και όχι για νέα μανούλα.
Λοιπόν σήμερα το μεσημέρι η γατούλα ανέβηκε πάνω στο γραφείο της θείας μου (που είναι και η αγαπημένη της θέση) με το πρώτο γατάκι
να κρέμεται στην κυριολεξία από το αιδίο της. Η θεία μου της έφτιαξε αμέσως μία κούτα και την έβαλε για να γεννήσει εκεί, ήταν δίπλα της, της μιλούσε ήρεμα και την χαϊδευε. Κάθε ένα τέταρτο γεννιόταν κι ένα γατάκι, έκανε στο σύνολο 5...!
Εμείς αλλά και γενικά περιβάλλον μας δεν γνωρίζει ΤΙΠΟΤΑ από γατούλες, ούτε από γεννητούρια (ούτε καν σκύλου) μήπως έχετε να μου πείτε κάτι σημαντικό που αγνοούμε αλλά πρέπει να γίνει?
Θέλουμε το καλύτερο για τη γατούλα και τα μωράκια της.
Η θεία μου έχει αποφασίσει μετά τον απογαλακτισμό των μικρών να στηρώσει την Πάτσυ και να γίνει η μασκότ του βιβλιοπωλείου.:cat:
Τα μικρά θα δοθούν για υιοθεσία, αν και δεν τα έχω δει, ακούω τη θεία μου που μιλάει γι' αυτά με φωνή που λιώνει. Είναι ήδη μερικών ωρών και νομίζω τα έχει ερωτευτεί...!

Κάθε υπόδειξη και συμβουλή θα τηρηθεί ευλαβικά, μπορεί να είμαστε σκυλο-οικογένεια αλλά αγαπάμε και βοηθάμε κάθε ζωάκι του δρόμου.
Ευχαριστώ πολύ.
Υ.Γ. θα χαρούμε πολύ να έχουμε και απαντήσεις και από αυτούς που θέλουν ένα γατάκι στο σπίτι τους (αφού απογαλακτιστούν πλήρως).
Έχουμε ένα κατάμαυρο, ένα λευκό με μάυρη ουρίτσα, ένα γκρί... και δυστηχώς τα άλλα 2 δεν θυμάμαι τί χρώμα μου έχει πει ότι είναι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Να την εχετε ζεστα και ηρεμα.
Σε γενικες γραμμες, δεν χρειαζεται καποια ιδιαιτερη φροντιδα, εκτος απο αφθονο φαγητο και νερο και ζεστη και ασφαλεια.
Αν προκυψει κατι που σου προκαλει περιεργεια πες μας αν μπορουμε να βιηθησουμε.
Ας μας πουν και τα υπολοιπα κοριτσια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ntontini
Πολύ δραστήριο μέλος
ria23
Διάσημο μέλος

Πάτσυ
Νεοφερμένο μέλος
Θα περιμένω όπως μου λέτε και για άλλες απαντήσεις.
Στην γατούλα έχουν βάλει για το βράδυ κροκέτες και κονσέρβα για να φάει. Το γάλα που λέτε είναι σκόνη, σαν αυτό που δίνουμε και στα σκυλάκια εεε?
Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη αποροία, απλά δεν ξέρουμε τίποτα από γεννητούρια, μόνο που δείχνει λίγο εξαντλημένη η Πάτσυ.
Ntontini
Πολύ δραστήριο μέλος
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Υπαρχουν και αλλα θα βρεις λογικα σε φαρμακειο η κτηνιατρειο.
Η μανουλα ειναι λογικο να ειναι εξαντλημενη, θα κοιμηθει αρκετες ωρες μαζι με τα μωρα, ενδεχομενως για καποιες ωρες δε θα σηκωθει καθολου. Μην ανησυχησεις. Οτιδηποτε παραξενο δεις, ρωτα!
Αλλα γενικα η φυση τα εχει κανει αυτονομα στο θεμα γεννηση...
julia
Διακεκριμένο μέλος
Επίσης μπορεί να πλακώσει κανένα, ή να το τραυματίσει στο πλύσιμο.. γενικά τα μικρά είναι πολύ ευαίσθητα και συχνά δεν επιβιώνουν όλα.
Μπορεί να δείτε ψύλλους να περπατάνε στην μάνα ή στα μικρά μην κάνετε τίποτα.... δεν πειράζει, θα τα ψεκάσετε αργότερα, μόλις δυναμώσουν τα μικρά. Γενικά μην δώσετε τίποτα σε φάρμακο στην μάνα....
Τα μικρά θα κάνουν ψιλοδιάροια μάλλον.. και η μάνα τα τρώει, και τα τσίσα...
Γενικά ρίξετε μια ματιά στα Αρθρα

ruko
Διάσημο μέλος
Το whiskas cat milk δίνεται περισσότερο για λιχουδιά, δεν έχει τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζονται τα γατάκια στην ανάπτυξη. Το ειδικό γάλα θα το βρείτε στα πετ σοπ. Καλύτερα πάρτε κάποιο που να είναι μόνο για γατάκια (π.χ. Ormilak). Φυσικά, αν η μάνα έχει αρκετό γάλα, δεν χρειάζεται να δώσετε επιπλέον.
Παρακολουθείτε το βάρος τους για να βεβαιωθείτε ότι τρώνε αρκετά (επειδή η μάνα είναι μικρούλα, μπορεί να μην έχει αρκετό γάλα). Το μέσο βάρος ανά εβδομάδα είναι ως εξής (όπως αναγράφεται στο κουτί του Ormilak):

2^ Ηλικία | Μέσο βάρος (σε γρ)
1^ 1 εβδομάδας |=100
1^ 2 εβδομάδων |=150
1^ 3 εβδομάδων |=220
1^ 4 εβδομάδων |=300
1^ 5 εβδομάδων |=400
Αυτό το άρθρο αφορά περισσότερο τα ορφανά γατάκια, αλλά έχει πολύτιμες πληροφορίες για τις ανάγκες των νεογέννητων.
Εδώ θα βρεις ένα πίνακα για τους εμβολιασμούς και τις αποπαρασιτώσεις.
Να χαίρεστε τη γατούλα σας και τα μικρά και μπράβο σας που τη φροντίζετε τόσο καλά. Καλή επιτυχία και περιμένουμε φωτογραφίες.

nickis
Πολύ δραστήριο μέλος

Πάτσυ
Νεοφερμένο μέλος
Αν και δεν τα έχω δει ακόμα μίλησα με τη θεία μου, της είπα και όλα αυτά που μου είπατε και με ενημέρωσε πως όλα είναι φουσκωμένα σαν φυστικάκια από το φαγητό, και το μαυρούλι είναι το πιο ζωηρό.
Θα προσπαθήσω να βάλω και όσο πιο σύντομα μπορώ φωτογραφίες τους.
Και πάλι ευχαριστώ.
nickis
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool