Γιατί γουργουρίζουν;

Εμένα η δικιά μου πέρα από το γουργουρητό όταν χαλαρώνει στην αγκαλιά κάποιου τις τρέχουν τα σάλια, :confused:ειδικά όταν την κραταω εγώ και έχει καιρό να με δει(λόγω σπουδών) χιάζετε να έχω πετσετάκι στα ποδιά μου:P, δεν ξερώ αν είναι τις ηλικίας ή αν το κάνουν κάποιες γενικά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εάν είναι μεγάλη... παίζει να είναι και κάτι σοβαρότερο....:redface: ειδικά αν το κάνει συνέχεια....και θα πρέπει να της γίνουν αιματολογικές εξετάσεις.

Αλλιώς τί να πω.. δεν το έχω ξαναδεί...
αλλά πάντα υπάρχει η πρώτη φορά!!:lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι γουργουρητο ειναι ουσιαστικα ενδειξη ικανοποιησης και χαρας.Το πολυ βαθυ γουργουρητο μπορει ωστοσο να μαρτυρα και πονο, αλλα αν ξερετε τη γατα σας καλα,θα αναγνωριζετε τη διαφορα στη διαθεση της.Ειναι μια συνηθεια που αποκτουν οι γατες απο την πρωτη τους βδομαδα στον κοσμο.Μπορουν να γουργουριζουν συνεχομενα,καθως εισπνεουν και εκπμεουν.Οι νεαρες γατες βγαζουν ενα μονοτονο γουργουρητο,ενω στον ηχο που βγαζουν οι μεγαλυτερες διακρινονται δυο η τρεις διαφορετικοι τονοι.Ολες οι γατες γουργουριζουν στην ιδια συχνοτητα-25 κυκλοι ανα δευτερολεπτο.Παντως.το πως παραγουν αυτο τον ηχο παραμενει ενα μυστηριο,αν και ορισμενοι επιστημονες υποστηριζουν οτι προερχονται απο το καρδιαγγειακο συστημα και οχι απο τους πνευμονες η το λαρυγγα.
Απο το βιβλιο"Η ΓΑΤΑ Πληρης Οδηγος" της Καρολαιν Ντειβις σελ.62:D

Μιας και ανοίξαμε αυτό το θέμα να ρωτήσω: η kyka γουργουρίζει κανονικά όπως όλες οι γάτες..Επειδή δεν είναι ιδιαίτερα της αγκαλιάς, έχω παρατηρήσει ότι όταν τη σηκώνω παρά τη θέλησή της να τη ζουλήξω λιγάκι:P,ενώ νιαουρίζει έντονα για να την αφήσω κάτω, ταυτόχρονα γουργουρίζει κιόλας! Αυτό δεν είναι αντιφατικό αφού το νιαούρισμα σημαίνει "κατέβασέ με!" και το γουργουρητό ευχαρίστηση?:confused:

Άγνωσται αι βουλαί της γάτας!!!:)

Μπορεί απλά να της βγάζεις τον αέρα απο τα πνευμόνια...;)
Άσε που μπορεί να ευχαριστιέται που την κατέβασες.. και την αφήνεις στην ησυχία της!!!:P

Το θέμα είναι ότι γουργουρίζει στην αγκαλιά μου!Με το που θα την αφήσω ήσυχη σταματάει να γουργουρίζει..!:blink:
Αβυσσος η ψυχη της γάτας!

Εγώ έχω την αίσθηση ότι καμιά φορά γουργουρίζει από Ευγενία.:blink: Αυτό με τα σάλια το κάνει μόνο αν την πάρεις αγκαλιά και την χαϊδεύεις πολύ ώρα.:D

Εμένα η δικιά μου πέρα από το γουργουρητό όταν χαλαρώνει στην αγκαλιά κάποιου τις τρέχουν τα σάλια, :confused:ειδικά όταν την κραταω εγώ και έχει καιρό να με δει(λόγω σπουδών) χιάζετε να έχω πετσετάκι στα ποδιά μου:P, δεν ξερώ αν είναι τις ηλικίας ή αν το κάνουν κάποιες γενικά

Το ίδιο μου κάνει και ο Φιντέλ κάθε βράδυ την ώρα που έρχεται να πάρει την δόση του από χάδια;):lol::lol:

Βρήκα αυτό!

" Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι γάτες χουρχουρίζουν για να δείξουν την ευχαρίστησή τους. Αυτό βέβαια ισχύει, υπάρχουν ωστόσο και άλλοι λόγοι για τους οποίους οι γάτες χουρχουρίζουν όπως όταν νιώθουν πόνο, όταν γεννούν ή όταν έχουν χτυπήσει.
Για πρώτη φορά χουρχουρίζουν όταν είναι γατάκια μιας εβδομάδας. Το κάνουν όταν θηλάζουν για να δείξουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Φυσικά εκείνη ανταποδίδει το χουρχούρισμα. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο τους υπενθυμίζει την παρουσία της όταν εκείνα είναι ακόμα τυφλά.
Σε αντίθεση με τις γάτες οι μεγαλόσωμη συγγενείς τους, τα λιοντάρια και οι τίγρεις, αδυνατούν να χουρχουρίσουν. Μπορούν βέβαια να βρυχηθούν με το δικό τους μοναδικό τρόπο.
Ο) μηχανισμός που προκαλεί το συγκεκριμένο ήχο προβλημάτισε πολύ τους ανθρώπους. Καταρχήν το χουρχούρισμα δεν είναι "φωνή" που βγαίνει από το λάρυγγα. Σήμερα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το προκαλεί η δόνηση του αίματος που υπάρχει σε μια μεγάλη φλέβα που βρίσκεται μέσα στη θωρακική κοιλότητα. Στο σημείο στο οποίο η φλέβα αυτή περνά από το διάφραγμα - που χωρίζει τη θωρακική από την κοιλιακή κοιλότητα- δημιουργείται μια μυική σύσπαση γύρω της, που δημιουργεί ένα είδος ταλάντωσης στο αίμα που ρέει στη φλέβα. Ο ήχος ενισχύεται από τον αέρα που υπάρχει μέσα στους βρόγχους του πνεύμονα και στη τραχεία. Με τον τρόπο αυτό ο ήχος γίνεται κρουστός, αυτό που εμείς ονομάζουμε χουρχούρισμα. Βέβαια, το φαινόμενο γίνεται αισθητό και σαν δόνηση στο θώρακα της γάτας, κάτι που εύκολα μπορεί να το αντιληφθεί κάποιος όταν βάλει την παλάμη του σε εκείνη την περιοχή."

Πηγή: "100 +1 ερωτήσεις που θα θέλατε να κάνετε για την γάτα σας" του Λύσανδρου Μυγιάκη, εκδόσεις ΜΝΗΜΗ

Εμας πρωτη φορα μας γουργούρισε ο Σειριος όταν μας δάγκωσε και ουρλιάξαμε...:|

Ολα τα παραπάνω ισχύουν για νορμάλ γατιά......:P:P:lol::lol:

"

Πηγή: "100 +1 ερωτήσεις που θα θέλατε να κάνετε για την γάτα σας" του Λύσανδρου Μυγιάκη, εκδόσεις ΜΝΗΜΗ

Raisa μου αρεσε η αναλυση που κανει το βιβλιο. Παραδοξως στα τοσα βιβλια για γατες που μαζεψα ,αυτο μου εχει διαφυγει τελειως.:/:
Και εχει και ελληνα συγραφεα.Οντος αξιζει να το ψαξω?:hmm:
Εχει καιρο που το πηρες και ποσο?:)
Υ.Γ Raisa,αν δεν το βρω θα 'ρθω να το δανειστω απο σενα.:P:lol::lol:
Συγνωμη για το οφ-τοπικ

Raisa μου αρεσε η αναλυση που κανει το βιβλιο. Παραδοξως στα τοσα βιβλια για γατες που μαζεψα ,αυτο μου εχει διαφυγει τελειως.:/:
Και εχει και ελληνα συγραφεα.Οντος αξιζει να το ψαξω?:hmm:
Εχει καιρο που το πηρες και ποσο?:)
Υ.Γ Raisa,αν δεν το βρω θα 'ρθω να το δανειστω απο σενα.:P:lol::lol:
Συγνωμη για το οφ-τοπικ

Αγαπητή μου Νίκη....ούτε συζήτηση...όποτε θέλεις να στο δώσω;):D

Γιατί βρε, εσύ δεν έχεις πει ποτέ "ααααχ, το καταφχαριστήθηκα, να μάθεις!"; :lol:

Εμένα ΑΝ γουργουρίσει ποτέ....
θα ΤΡΕΞΩ στον γιατρό γιατί ΔΕΝ θα είναι καλά....:(

ΔΕΝ είναι γατί.... αυτό.. με κορόιδεψαν....:mad:
και έχω και την Μπου-μπου... ( θα ακολουθήσουν φώτο σύντομα...) που ΔΕΝ σταματάει να γουργουρίζει και κοιμάται φυσικά ΜΟΝΟ στο κεφάλι μου....:|

:lol:

η Άρια βάζει μπρός με το που θα πεις το ονομά της, όπου και να βρίσκεται ότι και να κάνει, ακόμα και να κοιμάται τρέχει να δηλώσει το παρών και ξεκινάει:D

-Άριααα

- γκλιν γκλιν το κουδουνάκι της καθώς τρέχει, νιαρ - νιαρ (διπλό νιαρ και κοφτό πάντα με ταυτόχρονο ανασήκωμα των μουστακίων, τι σημαίνει δεν ξέρω) και ξεκινάμε πρρρρρρρρρρρ

Ο γατούλης μου χουρχουρίζει μόνο όταν τον χαιδεύω και τότε έρχεται και ξαπλώνει κοντά μου και κάνει σαν να θηλάζει;)....

Εμένα ΑΝ γουργουρίσει ποτέ....
θα ΤΡΕΞΩ στον γιατρό γιατί ΔΕΝ θα είναι καλά....:(

ΔΕΝ είναι γατί.... αυτό.. με κορόιδεψαν....:mad:

:lol::lol::lol::lol:

κι εμένα!
μάζεψα γατί :baby:και προέκυψε λιοντάρι!
δε θέλει χάδια κι αγκαλιές, μόνο να κυνηγάει νυχτερίδες και πουλιά!!
ασ'τα..σε καταλαβαίνω..:lol::lol::lol:

Η πρώτη γάτα που είχα γουργούριζε συγκρατημένα και επιλεκτικά.
Ο Ζουζούλης γουργουρίζει πάντα όταν ηρεμεί με χάδια,ποτέ μόνος του, και πάλι πολύ απαλά.
Η Βιζόν, από μικράκι γουργούριζε όταν την τάιζα με το μπιμπερό, όταν κοιμόταν, από μόνη της! Φαινόταν ότι είναι του γουργουρητού από μωράκι. Τώρα δεν έχει όρια! Μπορεί από μόνη της (μέχρι να μπει στο βαθύ ύπνο) μέχρι και όταν παίζει! Ακόμη και στο έντονο παιχνίδι "πάλης" που παίζουμε πολλές φορές, εκείνη γουργουρίζει! Ακόμη και όταν της βάζω κρεμούλα για τη μυκητίαση (που είναι κάπως καταπιεστικό για εκείνη) πάλι γουργουρίζει!
Το μαγικό με το γουργουρητό είναι πώς μας ηρεμεί, τόσο ακουστικά όσο και σαν αίσθηση. Δεν υπάρχει καλύτερο, όταν γυρίζω απέξω και είμαι μέσα στην ένταση, από το να την πάρω αγκαλίτσα και να μου μεταδίδει αυτή τη γλυκιά χαλάρωση....
Γουργουρητό = αντιστρές!!!

Χμμμ μόλις τώρα έγραφα στο άλλο συναφές θέμα-άρθρο.Εμένα ο Μάπας όταν είμαι στο δωμάτιο γουργουρίζει απίστευτα πολύ...Χωρίς καν να τον κοιτάω..:confused:Η Ήλια δε πρέπει να την έχω αγκαλιά και με τα πατουσάκια της να προσπαθει να τραβήξει το πρόσωπο μου για φιλάκια...Μόνο τότε και δεν ακούγεται πολύ απλά τρέμει...:confused:Το θέμα είναι ο Μάπας γιατί ακούγεται σε όλο το σπίτι???Και γιατί γουργουρίζει και όταν κάνει αμαν και πως να φύγει?????????????:confused::confused:Τι περίεργο γατί είναι αυτό!!!!?????

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back