indrilgon
Δραστήριο μέλος
ειδικά όταν την κραταω εγώ και έχει καιρό να με δει(λόγω σπουδών) χιάζετε να έχω πετσετάκι στα ποδιά μου
, δεν ξερώ αν είναι τις ηλικίας ή αν το κάνουν κάποιες γενικάΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
ειδικά αν το κάνει συνέχεια....και θα πρέπει να της γίνουν αιματολογικές εξετάσεις.Αλλιώς τί να πω.. δεν το έχω ξαναδεί...
αλλά πάντα υπάρχει η πρώτη φορά!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Απο το βιβλιο"Η ΓΑΤΑ Πληρης Οδηγος" της Καρολαιν Ντειβις σελ.62

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kyka
Δραστήριο μέλος
,ενώ νιαουρίζει έντονα για να την αφήσω κάτω, ταυτόχρονα γουργουρίζει κιόλας! Αυτό δεν είναι αντιφατικό αφού το νιαούρισμα σημαίνει "κατέβασέ με!" και το γουργουρητό ευχαρίστηση?
julia
Διακεκριμένο μέλος

Μπορεί απλά να της βγάζεις τον αέρα απο τα πνευμόνια...

Άσε που μπορεί να ευχαριστιέται που την κατέβασες.. και την αφήνεις στην ησυχία της!!!

kyka
Δραστήριο μέλος

Αβυσσος η ψυχη της γάτας!
indrilgon
Δραστήριο μέλος
Αυτό με τα σάλια το κάνει μόνο αν την πάρεις αγκαλιά και την χαϊδεύεις πολύ ώρα.
Raisa
Περιβόητο μέλος
Εμένα η δικιά μου πέρα από το γουργουρητό όταν χαλαρώνει στην αγκαλιά κάποιου τις τρέχουν τα σάλια,ειδικά όταν την κραταω εγώ και έχει καιρό να με δει(λόγω σπουδών) χιάζετε να έχω πετσετάκι στα ποδιά μου
, δεν ξερώ αν είναι τις ηλικίας ή αν το κάνουν κάποιες γενικά
Το ίδιο μου κάνει και ο Φιντέλ κάθε βράδυ την ώρα που έρχεται να πάρει την δόση του από χάδια

Raisa
Περιβόητο μέλος
" Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι γάτες χουρχουρίζουν για να δείξουν την ευχαρίστησή τους. Αυτό βέβαια ισχύει, υπάρχουν ωστόσο και άλλοι λόγοι για τους οποίους οι γάτες χουρχουρίζουν όπως όταν νιώθουν πόνο, όταν γεννούν ή όταν έχουν χτυπήσει.
Για πρώτη φορά χουρχουρίζουν όταν είναι γατάκια μιας εβδομάδας. Το κάνουν όταν θηλάζουν για να δείξουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Φυσικά εκείνη ανταποδίδει το χουρχούρισμα. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο τους υπενθυμίζει την παρουσία της όταν εκείνα είναι ακόμα τυφλά.
Σε αντίθεση με τις γάτες οι μεγαλόσωμη συγγενείς τους, τα λιοντάρια και οι τίγρεις, αδυνατούν να χουρχουρίσουν. Μπορούν βέβαια να βρυχηθούν με το δικό τους μοναδικό τρόπο.
Ο) μηχανισμός που προκαλεί το συγκεκριμένο ήχο προβλημάτισε πολύ τους ανθρώπους. Καταρχήν το χουρχούρισμα δεν είναι "φωνή" που βγαίνει από το λάρυγγα. Σήμερα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το προκαλεί η δόνηση του αίματος που υπάρχει σε μια μεγάλη φλέβα που βρίσκεται μέσα στη θωρακική κοιλότητα. Στο σημείο στο οποίο η φλέβα αυτή περνά από το διάφραγμα - που χωρίζει τη θωρακική από την κοιλιακή κοιλότητα- δημιουργείται μια μυική σύσπαση γύρω της, που δημιουργεί ένα είδος ταλάντωσης στο αίμα που ρέει στη φλέβα. Ο ήχος ενισχύεται από τον αέρα που υπάρχει μέσα στους βρόγχους του πνεύμονα και στη τραχεία. Με τον τρόπο αυτό ο ήχος γίνεται κρουστός, αυτό που εμείς ονομάζουμε χουρχούρισμα. Βέβαια, το φαινόμενο γίνεται αισθητό και σαν δόνηση στο θώρακα της γάτας, κάτι που εύκολα μπορεί να το αντιληφθεί κάποιος όταν βάλει την παλάμη του σε εκείνη την περιοχή."
Πηγή: "100 +1 ερωτήσεις που θα θέλατε να κάνετε για την γάτα σας" του Λύσανδρου Μυγιάκη, εκδόσεις ΜΝΗΜΗ
moukelis
Επιφανές μέλος

Raisa
Περιβόητο μέλος
Εμας πρωτη φορα μας γουργούρισε ο Σειριος όταν μας δάγκωσε και ουρλιάξαμε...![]()
Ολα τα παραπάνω ισχύουν για νορμάλ γατιά......

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
"
Πηγή: "100 +1 ερωτήσεις που θα θέλατε να κάνετε για την γάτα σας" του Λύσανδρου Μυγιάκη, εκδόσεις ΜΝΗΜΗ
Raisa μου αρεσε η αναλυση που κανει το βιβλιο. Παραδοξως στα τοσα βιβλια για γατες που μαζεψα ,αυτο μου εχει διαφυγει τελειως.

Και εχει και ελληνα συγραφεα.Οντος αξιζει να το ψαξω?

Εχει καιρο που το πηρες και ποσο?

Υ.Γ Raisa,αν δεν το βρω θα 'ρθω να το δανειστω απο σενα.

Συγνωμη για το οφ-τοπικ
Raisa
Περιβόητο μέλος
Raisa μου αρεσε η αναλυση που κανει το βιβλιο. Παραδοξως στα τοσα βιβλια για γατες που μαζεψα ,αυτο μου εχει διαφυγει τελειως.
Και εχει και ελληνα συγραφεα.Οντος αξιζει να το ψαξω?
Εχει καιρο που το πηρες και ποσο?
Υ.Γ Raisa,αν δεν το βρω θα 'ρθω να το δανειστω απο σενα.
Συγνωμη για το οφ-τοπικ
Αγαπητή μου Νίκη....ούτε συζήτηση...όποτε θέλεις να στο δώσω

Desdemona
Διάσημο μέλος
Γιατί βρε, εσύ δεν έχεις πει ποτέ "ααααχ, το καταφχαριστήθηκα, να μάθεις!";Εμας πρωτη φορα μας γουργούρισε ο Σειριος όταν μας δάγκωσε και ουρλιάξαμε...![]()

julia
Διακεκριμένο μέλος
θα ΤΡΕΞΩ στον γιατρό γιατί ΔΕΝ θα είναι καλά....

ΔΕΝ είναι γατί.... αυτό.. με κορόιδεψαν....
και έχω και την Μπου-μπου... ( θα ακολουθήσουν φώτο σύντομα...) που ΔΕΝ σταματάει να γουργουρίζει και κοιμάται φυσικά ΜΟΝΟ στο κεφάλι μου....

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
η Άρια βάζει μπρός με το που θα πεις το ονομά της, όπου και να βρίσκεται ότι και να κάνει, ακόμα και να κοιμάται τρέχει να δηλώσει το παρών και ξεκινάει

-Άριααα
- γκλιν γκλιν το κουδουνάκι της καθώς τρέχει, νιαρ - νιαρ (διπλό νιαρ και κοφτό πάντα με ταυτόχρονο ανασήκωμα των μουστακίων, τι σημαίνει δεν ξέρω) και ξεκινάμε πρρρρρρρρρρρ
KittyG
Εκκολαπτόμενο μέλος
....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kyka
Δραστήριο μέλος
Εμένα ΑΝ γουργουρίσει ποτέ....
θα ΤΡΕΞΩ στον γιατρό γιατί ΔΕΝ θα είναι καλά....
ΔΕΝ είναι γατί.... αυτό.. με κορόιδεψαν....![]()

κι εμένα!
μάζεψα γατί
και προέκυψε λιοντάρι!δε θέλει χάδια κι αγκαλιές, μόνο να κυνηγάει νυχτερίδες και πουλιά!!
ασ'τα..σε καταλαβαίνω..

Ο Ζουζούλης γουργουρίζει πάντα όταν ηρεμεί με χάδια,ποτέ μόνος του, και πάλι πολύ απαλά.
Η Βιζόν, από μικράκι γουργούριζε όταν την τάιζα με το μπιμπερό, όταν κοιμόταν, από μόνη της! Φαινόταν ότι είναι του γουργουρητού από μωράκι. Τώρα δεν έχει όρια! Μπορεί από μόνη της (μέχρι να μπει στο βαθύ ύπνο) μέχρι και όταν παίζει! Ακόμη και στο έντονο παιχνίδι "πάλης" που παίζουμε πολλές φορές, εκείνη γουργουρίζει! Ακόμη και όταν της βάζω κρεμούλα για τη μυκητίαση (που είναι κάπως καταπιεστικό για εκείνη) πάλι γουργουρίζει!
Το μαγικό με το γουργουρητό είναι πώς μας ηρεμεί, τόσο ακουστικά όσο και σαν αίσθηση. Δεν υπάρχει καλύτερο, όταν γυρίζω απέξω και είμαι μέσα στην ένταση, από το να την πάρω αγκαλίτσα και να μου μεταδίδει αυτή τη γλυκιά χαλάρωση....
Γουργουρητό = αντιστρές!!!
katerina10
Περιβόητο μέλος
Η Ήλια δε πρέπει να την έχω αγκαλιά και με τα πατουσάκια της να προσπαθει να τραβήξει το πρόσωπο μου για φιλάκια...Μόνο τότε και δεν ακούγεται πολύ απλά τρέμει...
Το θέμα είναι ο Μάπας γιατί ακούγεται σε όλο το σπίτι???Και γιατί γουργουρίζει και όταν κάνει αμαν και πως να φύγει?????????????
Τι περίεργο γατί είναι αυτό!!!!?????Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool