Γιατί διαλέξατε να πάρετε γάτα και όχι κάποιο άλλο ζωάκι;

cooperaki

Νεοφερμένο μέλος

Η cooperaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών και μας γράφει από Κερατσίνι (Αττική). Έχει γράψει 81 μηνύματα.
πάντα είχαμε ζωάκια στο σπίτι μας. από παιδιά.
αυτό όμως που λάτρευα ήταν οι γάτες.
έτσι μετά από κουνέλια, ψαράκια, σκίουρο, χελωνάκια, και πάπιες αποφάσισα να πάρω τη γατίτσα μου. τα παιδιά ήθελαν σκύλο αλλά εγώ έχω αδυναμία στις γάτες.
ο σκύλος είναι καλός δε λέω, αλλά τον θεωρώ ΄΄χαλβά΄΄. ότι και να του κάνεις αυτός κουνάει την ουρά του....αυτό για μένα δεν είναι δείγμα καλοσύνης αλλά χαλβαδίασης. ίσως και ναχω λάθος.
η γάτα όμως έχει προσωπικότητα. είναι χαδιάρα αλλά διεκδικεί και αυτό που θέλει. δεν είναι κακιά όπως πιστεύουν πολλοί. απλά ξέρει τι θέλει και το ζητάει με τσαμπουκά αν χρειαστεί.
ποια η γνώμη σας;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

¨Χαλβάς¨;;; :confused:
Ένα από τα πιο εκφραστικά πλάσματα του ζωικού βασιλείου ( για μένα το πιο εκφραστικό), που σε κοιτάει με αυτά τα μάτια που σου μιλάνε και σου εκφράζουν ένα χείμαρρο συναισθημάτων, αφοσίωση, αυταπάρνηση και ευγνωμοσύνη;;;
Τέλος πάντων, το αντιπαρέρχομαι...
Επέλεξα τη γάτα, γιατί η βόλτα που ζητάει το σκυλάκι ήταν δέσμευση και απαγορευτικός παράγοντας για μένα...
Όμως τα αγαπάω εξίσου, το καθένα εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο, αλλά είναι και τα δύο απίστευτα πλάσματα και πολύ αγαπημένα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι πολύ βολικό κατοικίδιο η γάτα! Αν είχα χρόνο και κήπο θα 'θελα πολύ και σκύλο!

Γάτα λόγω έλειψης χρόνου. Τα σκυλάκια είναι πολύ εκδηλωτικά και τα λατρεύω, αλλά δυστυχώς στην παρούσα φάση δεν μπορώ να έχω σκύλο.

για να μην παρεξηγηθώ, ο όρος ΄΄χαλβάς΄΄ είναι καλοπροαίρετος . αγαπάω τα σκυλιά αλλά όχι τόσο όσο τις γάτες.

Εγώ που έχω και σκυλάκι και γατούλα λιώνω και με τα 2. Ναι ο σκύλος έχει την ταλαιπωρία του, αλλά από την άλλη και το συναίσθημα να τον παίρνεις παντού μαζί σου, από διακοπές μέχρι για καφέ και για γυμναστική και να γουστάρει είναι το κάτι άλλο. Για να μην πω για αυτά που λέει η Μαρίνα σε κοιτάζει με τα ματάκια του τα όμορφα που είναι γεμάτα αγάπη και ευγνωμοσύνη. Ποτέ δεν θυμώνει μαζί σου και γίνεται ευτυχισμένο μόνο με το να το έχεις κοντά σου και να το αγαπάς. Ποτέ δεν θέλει κάτι παραπάνω.
Από την άλλη για να μην λέω ψέματα, η γάτα είναι το πάθος μου. Την θεωρώ από τα πιο όμορφα και χαριτωμένα πλάσματα αυτής της φύσης. Η χάρη της και η τσαχπινιά της, ο τρόπος που κινείται, πηδάει και ισορροπεί (και αν χρειαστεί όλα αυτά ταυτόχρονα) δεν μπορούν παρά να σου φτιάξουν την μέρα και να σε κάνουν να υποκλιθείς στο μεγαλείο της φύσης.

είναι θέμα χαρακτήρα :hmm: δυστυχώς ή ευτυχώς έχω χαρακτήρα γάτας.... στα 17 μου όταν είχα υιοθετήσει την Ροδούλα μου πίστευα οτι οι γάτες είναι ανεξάρτητες, τώρα μετά απο 11 χρόνια με την Ήρα και τον Δία διαπιστώνω οτι η γοητεία της γάτας είναι οτι δείχνει ανεξάρτητη αλλά δεν είναι απόλυτα-όπως εγώ στα 30 μου- ;)

Εμένα οι γάτες είναι η μεγάλη μου αδυναμία! Εχουν υπεροχα χαρακτηριστικα και ειναι πολυ καθαρα ζωα. Μου αρέσει ο χαρακτήρας τους, μου αρέσει που είναι εγωίστριες και ανεξάρτητες. Αν είχα χρόνο και κήπο θα έπαιρνα και σκύλο όμως. Καμιά φορά σκέφτομαι ότι θα ήταν ωραία να παίρνω την mulan όπου πηγαίνω (βόλτες, θάλασσα, εκδρομές) αλλά δυστυχώς δεν γίνεται. Ενώ τον σκύλο μπορεις να τον πάρεις και να πατε βολτα και εκδρομες ακομα και μονοι σας.

Δεν το διάλεξα, αυτή με διάλεξε:P..Και την κράτησα γιατί......

είναι τα πιο υπέροχα και σαγηνευτικά πλάσματα στον κόσμο...Σκεφτείτε το καλά..Έχουμε ένα εν δυνάμει, ''άγριο'' αιλουροειδές στο σπίτι μας που όμως μας αγαπάει και μας συντροφεύει..

Πάντως πιο πολύ με συναρπάζει το γεγονός ότι σέβονται τον άνθρωπο αλλά με συγκλονιστική ανωτερότητα...

ολα τα ζωα τ αγαπω,αλλα τη γατα τη νιωθω σαν ανθρωπο και κατι παραπανω,δε ξερω γιατι αλλα απο παιδι η γατα με τραβαγε περισσοτερο.μου ταιριαζει και της ταιριαζω,ακομα και το ωραριο μας ειναι ιδιο,ο τροπος που αντιλαμβανεται τα πραγματα,το μοναδικο χιουμορ που εχει,ναι εχει χιουμορ η γατα,χωρις να γελιοποιηται,ξερει να αυτοσαρκαζεται,να σε κανει να γελας στις πιο απιθανες ωρες!το σκυλακι το λατρευω αλλα ειναι πιο υποταγμενο στο αφεντικο του,πιο εξαρτημενο,η γατα ακομα και την τελευταια της στιγμη φευγει με υπερηφανεια.απιστευτα πλασματα!!!!!!!μακαρι οταν φυγω απ αυτο το κοσμο να ειμαι με τα παιδια μου και τις γατες αγκαλια!

Εγώ αν και μου αρέσουν και εμένα πολύ όλα τα ζώα (κατοικίδια και μη) είχα πάντα μια ιδιαίτερη προτίμηση στις γάτες... Προσπαθώ να το εκλογικέψω: με τραβάνε ο ανεξάρτητος χαρακτήρας τους, ο αθόρυβος τρόπος που κινούνται, η ευλυγισία και η χάρη τους, η συγγένεια τους με τα πιο απίθανα είδη του ζωικού βασιλείου, η ομορφιά τους η οποία αποτελεί πρότυπο ακόμα και για τα ανθρώπινα δεδομένα (γατίσια μάτια λέμε, αλλά ποτέ "σκυλίσια", "αλογίσια" ή "κουνελίσια", το έχετε σκεφτεί αυτό;:P ). Στην πραγματικότητα όμως είναι κάτι πέρα από όλα αυτά: απλά οι γάτες μου "ταιριάζουν", μου κάνουν κλικ βρε παιδί μου, πώς να το πούμε τώρα; Και για καλή μου τύχη, οι γάτες είναι και τα βολικότερα κατοικίδια, αφού ψυχαγωγούνται μόνες τους, φροντίζουν την υγειινή τους και θέλουν χρόνο για τον εαυτό τους, όπως ακριβώς κι εγώ.

Δίσταζα παρ' όλα αυτά να κάνω την κίνηση και να αποκτήσω μια με δική μου πρωτοβουλία. Φοβόμουν (αβάσιμα τελικά) το κόστος, τα ηθικά διλήμματα που τότε άπειρη εντελώς είχα ακόμα λόγω άγνοιας (τι γίνεται με την αναπαραγωγή; πρέπει η γάτα να έχει πρόσβαση έξω; ) και επίσης το βασικό: πώς θα διαλέξω μία γατούλα μέσα σε τόσες διαθέσιμες και ακαταμάχητες γάτες, και μάλιστα ξέροντας ότι η επιλογή μου θα σημαίνει μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για όλες τις υπόλοιπες να βρουν ένα ασφαλές σπίτι;

Τελικά βρήκαμε το Ζαχαρία και όλα μπήκαν στη θέση τους: κανένα δίλημμα πια. Η μόνη ελπίδα του να επιζήσει εκείνη τη στιγμή ήμαστε εμείς και το να κάνουμε το καλύτερο δυνατό γι' αυτόν ανά περίπτωση και βάσει των δεδομένων και των δυνατοτήτων μας ήταν μονόδρομος.

εγω παντα φοβομουν τα σκυλια!!! ετρεμα μολις εβλεπα ενα σκυλο ακομα και 10 μετρα μακρια! ηθελα ομως ενα ζωακι, ηθελα να σωσω να ψυχουλα και μερικες μερες μετα που αποφασισα οτι θελω ενα ζωακι ηρθε στη ζωη μου ο γατουλης μου! δεν φοβαμαι πλεον κανενα ζωο ουτε σκυλο ουτε τιποτα αλλα δεν μετανιωσα καθολου που εχω τελικα γατακι. τον βγαζω βολτα πλεον μαζι με το σκυλακι της ξαδερφης μου και την ξαδερφη μου φυσικα αλλα δεν συγκρινω με τιποτα το γουργουρισμα καθε φορα που τον παιρνω αγκαλιτσα και τα βραδια που κοιμομαστε στο ιδιο κρεβατι!!!

(γατίσια μάτια λέμε, αλλά ποτέ "σκυλίσια", "αλογίσια" ή "κουνελίσια", το έχετε σκεφτεί αυτό;:P )

μερικες φορες λεμε:σκυλισια ματια.ο θειος μου πηρε τον Σπιθα(σκυλο) απο τα ματια του. βεβαια τωρα εχει γινει...:ropalo::ropalo::ropalo::jumpy::jumpy::jumpy::hehe:

Αγαπώ πολύ τα σκυλάκια γιατί έχουν τα πιο εκφραστικά ματάκια που μπορείς να συναντήσεις. Επέλεξα ομως γάτα γιατί τις θεωρώ τα πιο όμορφα, τα πιο συναρπαστικά και τα πιο μυστήρια πλάσματα. Φυσικά, βοήθησε και το γεγονός ότι μεγάλωσα με γάτες και έχω εθιστεί... στον "παλιοχαρακτήρα" τους..:P

Γιατι δεν γαβγιζει;P

Δεν ειναι λογος αυτος.Ουτε το καναρινι γαυγιζει..αλλα εγω θελω γατες..:D
Υγ..Να πω οτι το θεμα δεν περιστρεφεται στον σκυλο και στη γατα.Εχουμε θεμα για αυτο.Απλα στην επιλογη της γατας σε σχεση με ολα τα υπολοιπα κατοικιδια.

Χμμμμ.... :hmm:

Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσετε εκείνον γιατί επέλεξε εμένα! Δεν ΤΟΝ διάλεξα, ΜΕ διάλεξε! :P

Χμμμμ.... :hmm:

Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσετε εκείνον γιατί επέλεξε εμένα! Δεν ΤΟΝ διάλεξα, ΜΕ διάλεξε! :P

Σωστηηηηη...:D ετσι οντως γινεται τις περισσοτερες φορες με τις γατες..:hehe::hehe::hehe:

κι εμάς μας διάλεξε ως το σπίτι που θα σηκώνεται στις 6 γιατί αυτός θα νιαουρίζει έξω από το παράθυρο. :P

Εγω διαλεξα γατα γιατι μου ειπαν οι γονεις μου πως αν θελω κατοικιδιο θα πρεπει να μαθω να ειμαι υπευθυνη.Αλλα επειδη παω και σε Μουσικο σχολειο και ξυπναω 6.30 και ερχομαι 4.30 το καημενο το σκυλακι θα ειχε παθει καταθλιψη ή θα νομιζε πως το παραμελω.Δεν εχω και χρονο για να το βγαζω βολτα...Για αυτο και επελεξα γατα...και να 'μαι τωρα με τεσσερις γατες και παρ' ολο που δεν θελουν πολυ φροντιδα εχω μαθει να ειμαι υπευθυνη και ακομα κι αν καμια φορα δεν προλαβαινω ερχονται και μου κανουν χαδακια!!!Τα γλυκα μου με εχουν στηριξει πολυ ψυχολογικα οτι κι αν τους εχω κανει αυτες παντοτε θα με περιμενουν με δυο ανοιχτα πατουσαια ετοιμα για αγκαλιτσα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back