Γιατί και πώς θα υιοθετούσατε μια ενήλικη γάτα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Δεν αμφιβάλλω, και το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για το Άγιο Όρος, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που μας έβαλε ο exposure. Αν η αδέσποτη γάτα έχει φροντίδα και προστασία από το κρύο κ.λπ. είναι καλά. Αλλά ειλικρινά δεν ξέρω τι συμβαίνει το χειμώνα στα νησιά.
Ωστόσο, μια φίλη μου πήγε αυτό το καλοκαίρι στην Ύδρα ή στη Σύρο (δεν θυμάμαι καλά) και πιάστηκε η ψυχή της, γιατί όλα τα γατιά ήταν άρρωστα - ήταν μες στην τσίμπλα και τη μύξα. Προφανώς τα πήρε σβάρνα καμιά ρινοτραχεΐτιδα...
Θέλω να πω πως η ιδανική εικόνα που βλέπουμε τις 10 μέρες που επισκεφτόμαστε αυτά τα μέρη συχνά απέχει από την πραγματικότητα...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάντως εγώ πιστεύω πώς οι γατούλες που ζούν στην Ύδρα για παράδειγμα, που δεν έχει αυτοκίνητα, είναι πολύ πιό τυχερά αδέσποτα (όσο μπορεί να λεχθεί αυτό) από τις αδέσποτες της Αθήνας...
(Αν και είχα πάρει αδέσποτο αλλά μωρό εγκαταλελημένο από την Ύδρα κάποτε)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάντως εγώ πιστεύω πώς οι γατούλες που ζούν στην Ύδρα για παράδειγμα, που δεν έχει αυτοκίνητα, είναι πολύ πιό τυχερά αδέσποτα (όσο μπορεί να λεχθεί αυτό) από τις αδέσποτες της Αθήνας...
Kι εγω το πιστεύω αυτό. Επίσης πολύ πιο τυχερές από πολλές δεσποζόμενες. Δηλαδή δεν σημαίνει ότι μια γάτα που ζει σε σπίτι περνάει απαραιτήτως καλά....Να αναφέρω για παράδειγμα γνωστή μου που "έσωσε" αδέσποτη γατούλα και την έχει στο διαμέρισμα 6 χρόνια αστείρωτη....Αραγε πόσοι τέτοιοι ιδιοκτήτες να υπάρχουν?
Επίσης και ανάμεσα στις γειτονιές της Αθήνας υπάρχουν διαφορές.

Θεανώ ρίξε μια ματιά εδώ και εδώ και θα δεις ότι μια χαρά προσαρμόζεται ένας ενήλικος αδέσποτος γάτος στην ζωή ενός διαμερίσματος και ούτε που του λείπει η ζωή στο νησί!;) Υπάρχει περίπτωση να τον πάρεις τον γατούλι από εκεί που είναι εφόσων γύρισες ή απλά ρωτάς για άλλη φορά?:hmm:

Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, Αρέθα και Ασπασία
Ξέχασα να πω, ότι έχω ήδη εναν αρσενικό γάτο στο σπίτι. Εναν πολύ ατίθασο, μουρμούρη εγωίσταρο και γλυκύτατο σιαμέζο.
Τον άλλον γατούλη,σκέφτομαι σοβαρά όταν πάω ξάνα, μέσα στους επόμενους μήνες, να τον πάρω.
Ελπίζω να τα πάει καλά με τον Σιαμέζο, ή θα παίξουν ξύλο μεταξύ τους???

Kι εγω το πιστεύω αυτό. Επίσης πολύ πιο τυχερές από πολλές δεσποζόμενες. Δηλαδή δεν σημαίνει ότι μια γάτα που ζει σε σπίτι περνάει απαραιτήτως καλά....Να αναφέρω για παράδειγμα γνωστή μου που "έσωσε" αδέσποτη γατούλα και την έχει στο διαμέρισμα 6 χρόνια αστείρωτη....Αραγε πόσοι τέτοιοι ιδιοκτήτες να υπάρχουν?
Επίσης και ανάμεσα στις γειτονιές της Αθήνας υπάρχουν διαφορές.

Ο εν λόγω γατούλης στην Ύδρα βρίσκεται!!!

Στην αρχή θα παίξουν ξύλο, αυτό είναι βέβαιο! Αλλά όταν περάσει η περίοδος προσαρμογής, θα δεις ότι είναι καλύτερα και για τους δύο. Ένα θετικό είναι ότι ο δεύτερος γάτος είναι ήδη συνηθισμένος στην παρουσία άλλων γατιών. Για περισσότερα δες το άρθρο "Δύο γάτες στο ίδιο σπίτι: κόλαση ή παράδεισος;"
Θα βοηθήσει αν ο γατούλης σου είναι στειρωμένος. Επίσης φρόντισε να στειρώσεις και το δεύτερο το συντομότερο δυνατόν.:)

(Αν και είχα πάρει αδέσποτο αλλά μωρό εγκαταλελημένο από την Ύδρα κάποτε)

Θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς τα αυτοκίνητα. Ο γατούλης που βρήκα ήταν στην Ύδρα. Τώρα όλο και κάτι τρώνε ( μαζί με κλωτσιές απο βρωμόπαιδα που βρίθουν στην Υδρα) τον χειμώνα όμως, πεθαίνουν από πείνα τα περισσότερα.... Πάει κάποιος γιατρός και τα στειρώνει, κάποιοι τα ταίζουν, αλλά τα περισσότερα χάνονται...... Αυτά που λέω τα έψαξα και τα ρώτησα.

Γατακια που χαιδευονται εξω και πλησιαζουν ειναι δυνατον να υιοθετηθουν και εαν στειρωθουν καοπερνανε στο διαμερισμα.

Γατακια φοβισμενα που δεν πλησιαζουν καλυτερα να μενουν κα να ταιζονται εξω.

Εχω πολλα που χαιδευονται και με παρακαλανε να τα παρω μεσα κι ερχονται ως την πορτα για χαδια... εχετε υποψην οτι ακομα και σε καλες συνθηκες δεν ζουν πολλα χρονια. Εχω χασει τελευταια τον γατο τον φουντωτο που εμοιαζε με μαιν κουν... ηταν και στειρωμενος... ακομη το μετανιωνω που δεν τον πηρα απο κατω να τον στειλω σε σωματειο εξω η να του βρω σπιτι εδω... ολοι ομως τοτε θελανε πραγματικες μαιν κουν κι οχι σαν μαιν κουν...:/:

Καλωσόρισες Theano! Η δική μου γνώμη είναι ότι εάν εκει που ηταν ειχε φαγητό το χειμώνα και ζούσε σε ασφάλεια (κυρίως χωρίς πολλά αυτοκίνητα) καλύτερα που έμεινε εκεί.
Μην ξεχνάς ότι οι γάτες δένονται περισσότερο με τον χώρο τους παρά με συγκεκριμένα πρόσωπα.
Δεν ξέρω εάν έχεις ηδη γάτα/ες αλλά υπάρχουν πολλά γατάκια που χρειάζονται άμεσα βοήθεια.
Βέβαια καταλαβαίνω ότι αυτός ήταν ξεχωριστός για σένα.:(

Έχω γάτο στο σπίτι. Έναν σιαμέζο....
'Οσο για αδέσποτα, οι γονείς μου στο εξοχικό έχουν μαζέψει αρκετά και γατάκια και σκυλάκια.
Ο συγκεκρίμενος αδέσποτος, δεν ξέρω αν ζούσε σε σπίτι. Πάντως ήταν πολύ εξοικιωμένος με τα του οίκου. Όλο στα σεντόνια ανέβαινε και στα μαξιλάρια ήθελε να κοιμάται.....

Οι δικές μου της πυλωτής είναι ήμερες αρκετά, αλλά μόλις πας να τις περιορίσεις έστω και στην είσοδο της πολυκατοικίας αγριεύουν...εννοείται ότι φυσικά η στειρωσή τους έχει μπει σε πρόγραμμα άλλά πιστεύω (αν και τρέμει η ψυχή μου με τα αυτοκίνητα) ότι θα ήταν πολυ δυστυχησμένα μέσα...

πολύ καλό αρθρο..μόλις υιοθέτισα μια γατούλα 2 ετών και θέλω να πιστεύω ότι σιγά σιγά θα γίνουμε αχώριστες:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γατάκι ή ενήλικη γάτα?

Στο θεμα αυτο θα παρουσιαστουν τα θετικα και τα αρνητικα για την υιοθεσια ενηλικης γατας ή μικρου γατιου:

Γατακι

Θετικα:
  • Τα γατακια ειναι αστεια και διασκεδαστικα
  • Μπορειτε να το εκπαιδευσετε απο μικρη ηλικια
  • Αν εχετε ηδη κατοικιδιο, πιο ευκολα θα αποδεχθει ενα γατακι
Αρνητικα:
  • Ενα γατακι απαιτει χρονο και για εκπαιδευση και φροντιδα
Ενηλικη Γατα

Θετικα:
  • Η ενηλικη γατα ειναι πιο ησυχη και ηρεμη απο ενα γατακι. Ειναι λιγοτερο πιθανο να φερει το χαος σπιτι σας!
  • Η ενηλικη γατα απαιτει λιγοτερη προσοχη
  • Η ενηλικη γατα ειναι καταλληλοτερη για μικρα παιδια
Αρνητικα:
  • Η ενηλικη γατα εχει ηδη αναπτυξει την προσωπικοτητα και τις συνηθειες της, κατι που δεν ειναι απαραιτητα κακο, αλλα ισως να χρειαστει περισσοτερο χρονο προσαρμογης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπαρχει και αρθρο για την υιοθεσια ενηλικης γατας.;)

Εγω εκανα συγκριση, αν θελει ο moderator ας το σβησει

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back