Γιατί και πώς να κάνω μασάζ στη γάτα μου;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

vasia95

Νεοφερμένο μέλος

Η vasia95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 106 μηνύματα.
Η θεραπευτική δύναμη της αφής έχει από καιρό εκτιμηθεί από τους ανθρώπους, και η λογική ισχύει και για τα κατοικίδια ζώα επίσης. Ηλικιωμένες γάτες, γάτες υψηλού στρες, ή ακόμα και υπερδραστήριες, μπορούν να ωφεληθούν από λίγα λεπτά τρυφερού μασάζ από τον ιδιοκτήτη τους.

Γιατί να το κάνω;

Το μασάζ είναι μια εξαιρετική μυοχαλαρωτική διαδικασία για τη γάτα και εκτός αυτού δίνει την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να γνωρίσει την «αίσθηση» της γάτας και συνεπώς μπορεί να εντοπίσει γρήγορα οτιδήποτε πέρα ​​από τα συνηθισμένα, που μπορεί να χρειάζεται θεραπεία. Συγκεκριμένα, το μασάζ μπορεί να συμβάλει στην απελευθέρωση των δύσκαμπτων αρθρώσεων και των μυών ενώ παράλληλα προωθεί τη θεραπεία τους με την ενθάρρυνση της κυκλοφορίας του αίματος στις πληγείσες περιοχές.Ακόμα, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα πίεσης όχι μόνο στις γάτες αλλά και στον ιδιοκτήτη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τρόπος ελέγχου της υγείας και ως μέσο ευεξίας της γάτας.
Δίνοντας στη γάτα σας ένα μασάζ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σφυρηλατηθεί μια ισχυρή σχέση με εσάς και το κατοικίδιο σας. Δεν είναι μόνο μια ευχάριστη δραστηριότητα για σας και τη γάτα, αλλά σας δίνει επίσης την ευκαιρία να ελέγξετε την επιφάνεια του σώματος του για ανωμαλίες όπως όγκους ή ερεθισμούς του δέρματος.

Πώς να το κάνω;

· Ξεκινήστε απλά στηρίζοντας τα χέρια σας στη γάτα. Αυτή η επαφή είναι κατευναστική για το ζώο και βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης.
· Αρχίστε περιμετρικές κινήσεις γύρω από τα αυτιά που θα το χαλαρώσουν και θα το ηρεμήσουν.
· Τρίψτε με μαλακές και αργές κινήσεις τις βάσεις των αυτιών και στη συνέχεια κάντε κυκλικές κινήσεις στο σημείο ανάμεσα στα μάτια και πιο πάνω, που θεωρείται κέντρο όλο του σώματος.
· Τραβήξτε απαλά τα μάγουλα της γάτας προς τα πίσω αρκετές φορές.
· Φροντίστε ώστε οι κινήσεις σας να έχουν κατεύθυνση από το κεφάλι προς το σώμα, ώστε να μεταφέρεται η ενέργεια και να αποφορτίζεται το σημείο του κεφαλιού.
· Κάντε απαλά μασάζ σε κάθε πατουσάκι, τεντώνοντάς του και τρίβοντας απαλά τις άτριχες περιοχές.
· Τρίψτε απαλά την κοιλιά, χωρίς καθόλου ένταση γιατί μπορεί η γάτα σας να νομίζει πως πρόκειται για παιχνίδι και να το εκμεταλλευτεί!
· Με κυκλικές κινήσεις και με φορά προς τα κάτω περάστε ένα ένα τα πλευρά της γατούλας σας.
· Να είστε προσεκτικοί για ιδιαίτερα θερμά σημεία, ερεθισμούς καθώς και διαφοροποιήσεις στη υφή του σώματος. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει αν επισκεφτείτε κτηνίατρο.
· Μπορείτε να συνδυάσετε το μασάζ με το βούρτισμα του ζώου σας.
· Να θυμάστε πως το κάθε ζώο είναι μοναδικό και έχει διαφορετικές προτιμήσεις. Σταματήστε το μασάζ αν το ζώο σας δυσανασχετεί και χρησιμοποιείτε μόνο τις τεχνικές και τις κινήσεις που πραγματικά ευχαριστιέται η γατούλα σας.

vasia95

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Μόλις άρχισα να κάνω μασάζ στην γατούλα μου άρχισε τα χουρχουριτά !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:hehe::hehe::P

το προσπάθησα και εγώ σήμερα..!!τα πατουσάκια της δε θέλει να τα αγγίζουμε καν..!!γενικά όμως μάλλον το χάρηκε η ναζιάρα μου!!

Εμένα με δάγκωσε. Μάλλον δεν το έκανα σωστά! :confused:

Μάλλον θα το πέρασε για παιχνίδι, Ριάνα! :hehe:
Μήπως να τον έτριβες πιο αργά και πιο απαλά ώστε να είναι ήρεμος;

Γιώργο μου ειλικρινά, εκεί στο σημείο με τα πατούσια παρεξηγήθηκε. Άλλαξε και ύφος και όλα! Σκέψου ήρεμη μουσική και μετά μπαμ!! Κόπηκε το ρεύμα! Τρελόγατες λέω εγώ :pfff:

:hehe::hehe::hehe:
Εμένα της αρέσει να της τρίβω τα πόδια κι ειδικά τις πατούσες, πολλές φορές γουργουρίζει.
Τι να πω, άβυσσος η ψυχή της γάτας! :P

εχουν χαρακτηρα!!χαχα..τι να κανουμε!!

Χαχαχαχα κάθεταιιι ! :clapup:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Το δοκιμάσαμε και αρέσει και στους δθο μας!!!Ο μικρός μου το ανταποδίδει ζυμώνοντας με με τα πατουσάκια του!!!

Τέλειο παιδιά....χαχα...ευχαριστούμεε!!!

μασάζ και το έχω λειωσει το γατί:clapup::clapup:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και μενα της αρεσε επισης τρελενεται να της τριβω τα πισω ποδαρακια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειναι φοβερο και για μενα και για τη γατουλα μου! και πολυ αποτελεσματικο:clapup:

3εκινησα πριν λιγο να κανω μασαζ στν γατα μ ,κ δειχνει ν τ ευχαριστιεται πολυ!μισο κλεινει τα ματακια κ αρχιζει τα γουργουριτα.κ εμενα δεν καταδεχοταν να της ακουμπαω τις πατουσιτσες αλλα αφου επεμεινα αφε9ηκε στα χερια του''ειδικου'':D:)

Τα βράδια έρχεται κάτω από το πάπλωμα ξαπλωμένη στα πλευρά μου και με το κεφάλι της μέσα στη μασχάλη μου και πλην του ότι τρελαίνεται να μυρίζει την περιοχή βουτώντας το κεφάλι της πιο μέσα, μόλις την πιάνω στα πλαϊνά της και της κάνω μασαζάκι πέφτει με τα 4 πάνω και αρχίζει τα χρρρ, τα οποία όλο και δυναμώνουν... Είναι απόλαυση...Πιο γρήγορα κοιμάμαι εγώ παρά εκείνη... :)

Μολις το εκανα και εγω και το καταευχαριστηθηκε !!!!!!:P

:clapup::clapup::clapup::clapup::clapup::clapup::clapup:

Το δοκίμασα και γω και ο Πατούδος μου ενθουσιάστηκε και άρχισε το χουρχουρισμα!!!!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back