Γιατί λένε ότι οι γάτες είναι "εγωίστριες";

Έτσι είναι αγαπητή marts, αυτές όμως οι πτυχές της γάτας δεν αναφέρονται στην έρευνα ή τουλάχιστον στο συγκεκριμένο άρθρο, αφού την έρευνα δε την έχουμε διαβάσει!
Είναι γενικότερα φοβερά πλάσματα και δεν αποκαθηλώνονται από το θρόνο τους για κανένα λόγο θεωρώ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

..Επίσης όντως δείχνουν να μας "σιχαίνονται", αφού μετά τα χάδια σπεύδουν να πλυθούν για να ανακτήσουν τη μυρωδιά τους, κλπ.κλπ.
συγγνώμη αλλά δεν συμφωνώ. με αυτή τη λογική όταν λείπουμε από το σπίτι δεν γλείφονται?
η δική μου πχ πάντα πριν κοιμηθεί κάθεται και γλείφεται πάνω από μισή ώρα, σαν να τη χαλαρώνει, και μετά ξεραίνεται. πάντα άσχετα με τα χάδια.
επίσης, αν μας σιχαίνοντας δε θα κοιμόνταν δίπλα μας-πάνω μας-κοντά μας και δεν θα μας άφηναν να τις χαιδεύουμε ποτέ!
και πώς γντ να σε σιχαίνεται ένα ζώο που όταν σε βλέπει να κλαις, έρχεται και με το κεφαλάκι του και σε ακουμπά στο πρόσωπο να σου σκουπίσει τα δάκρυα..?

Γιατί δηλ. όλα αυτά να "αποκαθηλώνουν" τη γάτα ως κατοικίδιο;
γιατί είναι ψέμματα :)
ποιος θα ήθελε ένα ζώο που τον σιχαίνεται και που θα τον φάει αν πεθάνει?
φαντάσου όλοι να πιστεύουν πως αυτά είναι αλήθεια..!

Απαράδεκτος λοιπόν είναι κατ΄αρχήν ο τίτλος από μόνος του και κατά δεύτερον ο τρόπος που παρουσιάζονται όλα αυτά τα πορίσματα, που μόνον αντικειμενικό δε τον λες, απλά και μόνο επειδή κάποιοι είναι προκατειλημμένοι και δυστυχώς έχουν το βήμα να επηρέασουν και κόσμο...:/:
εδώ θα συμφωνήσουμε ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

συγγνώμη αλλά δεν συμφωνώ. με αυτή τη λογική όταν λείπουμε από το σπίτι δεν γλείφονται?
η δική μου πχ πάντα πριν κοιμηθεί κάθεται και γλείφεται πάνω από μισή ώρα, σαν να τη χαλαρώνει, και μετά ξεραίνεται. πάντα άσχετα με τα χάδια.
επίσης, αν μας σιχαίνοντας δε θα κοιμόνταν δίπλα μας-πάνω μας-κοντά μας και δεν θα μας άφηναν να τις χαιδεύουμε ποτέ!
και πώς γντ να σε σιχαίνεται ένα ζώο που όταν σε βλέπει να κλαις, έρχεται και με το κεφαλάκι του και σε ακουμπά στο πρόσωπο να σου σκουπίσει τα δάκρυα..?

το άρθρο δε λεει οτι γλυφονται μονο οταν τις χαιδευουμε αλλα και μετα απο αυτο. ειναι αληθεια αυτο και συμβαινει οντως για να αποκαταστησουν τη δικη τους μυρωδια, αυτο όμως δεν σημαινει φυσικα οτι "μας σιχαινονται", αλλιως δε θα αποζητουσαν τη μυρωδια μας με την καθε ευκαιρια (στα "φρεσκοφορεμενα" μας ρουχα τρελαινονται να καθονται).

το προβλημα για μενα με το αρθρο ειναι οτι παιρνει ως αφετηρια δεδομενα που ισχυουν αλλά βγάζει εντελως αυθαιρετα συμπερασματα, επιτηδες προφανως για να καταληξει εκει που θελει και να μας πει- ωωω τι εκπληξη- οτι οι γατες ειναι κακιες.

ναι ειναι γνωστο οτι το να τριβεται μια γατα πανω σου δεν ειναι αυτη καθαυτη μια ενδειξη τρυφεροτητας, αφου σε μαρκαρει, αλλα αυτο το κανει μονο με τους ανθρωπους που αναπτυσσει μια σχεση. ναι ειναι επισης γνωστο οτι η καθε γατα θελει λιγοτερα ή περισσοτερα χαδια αναλογα με τις διαθεσεις της, αλλα αυτο εχει να κανει με την ιδια τη φυση της γατας, οπως και το οτι ανταποκρινεται οταν θελει στο ονομα της. η φυση της ειναι να ειναι ενα ανεξαρτητο αιλουροειδες που δεν εχει "προγραμματιστει" να αναγνωριζει καποιον αρχηγο-ιδιοκτητη, σε αντιθεση με τον σκυλο που παντα υποτασσοταν στον εκαστοτε αρχηγο της αγελης του. και ναι ειναι γεγονος οτι πιο ευκολα θα σε "φαει" η γατα σου αν πεθανεις, παρα ο σκυλος σου, αυτο ομως που δε λεει το αρθρο ειναι τι ενδεχεται να περασει ψυχολογικα μια γατα που θα αναγκαστει να φαει τον ιδιοκτητη της. υπηρξε προσφατα παραδειγμα στη θεσσαλονικη, η γατα αυτη ειχε παθει τετοιο σοκ που εκανε απεργια πεινας μετα, αρνιοταν τροφη και ειδαν και επαθαν να την κρατησουν στη ζωη οι ανθρωποι που την ανελαβαν. ειχε παθει κανονικοτατη καταθλιψη.

καλα αυτο με τη συγκριση της εξυπναδας μεταξυ σκυλιου και γατας εχει καταντησει αστειο. οι περισσοτερες ερευνες παιρνουν σαν κριτηριο την προσαρμοστικοτητα τους ως προς την επικοινωνια τους με τον ανθρωπο, που ειναι εξαρχης λαθος, αφου οι σκυλοι ζουν με τον ανθρωπο για πολυ μεγαλυτερη χρονικη περιοδο σε σχεση με τις γατες που εξημερωθηκαν πολυ πιο αργα. και εξημερωθηκαν για ενα λογο: να κυνηγανε! ενθαρρυναμε δλδ αυτο τους το ενστικτο και χαιρομαστε που το εχουν! και θα τις κατηγορησουμε και γιαυτο απο πανω? ειναι ενδιαφερον οτι το ενστικτο τους ειναι τοσο εντονο ακομα και οταν ζουν μεσα στα σπιτια, αλλα ειναι μονο ενστικτο, οχι διασκεδαση που ειναι ανθρωπινος ορος.

anna21 συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις :)

Αγαπητή rouli νομίζω και μαζί συμφωνούμε ;) απλώς μάλλον δεν ήμουν πολύ σαφής για να καταλάβεις. Εξυπακούεται ότι οι γάτες πλένονται σε διάφορες φάσεις και ιδιαίτερα πριν κοιμηθούν, αλλά κι έπειτα από το παιχνίδι μεταξύ τους (αυτό προφανώς δε σημαίνει ότι σιχαίνονται και τα φιλαράκια τους...) απλώς έφερα σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα το πλύσιμο μετά από τα δικά μας χάδια, για το ότι θέλουν να έχουν τη μυρωδιά τους γενικά και είπα δείχνουν να μας "σιχαίνονται" (σε εισαγωγικά), αυτή όμως η ερμηνεία από μόνη της είναι αυθαίρετη και καθαρά ανθρωποκεντρική, όπως γενικότερα και όλες οι ερμηνείες που δίνονται στις διάφορες συμπεριφορές της στο συγκεκριμένο άρθρο. Αυτό είναι το πρόβλημα λοιπόν με το άρθρο κι όχι ότι είναι ψευδή τα ίδια τα πορίσματα για ορισμένες πτυχές της συμπεριφοράς της. Το μόνο στο οποίο θα διαφωνήσω κι εγώ κάθετα (σε σχέση ξαναλέω με τα δεδομένα κι όχι με τις ερμηνείες τους που είναι γενικά ανεκδιήγητες) είναι ότι τα σκυλιά είναι πιο έξυπνα, είναι εντελώς άτοπη η σύγκριση, όπως αναφέρει και η anna21 παραπάνω, κι επιπλέον έχουμε να κάνουμε με δύο εντελώς διαφορετικά ζώα από την ίδια τους τη φύση. Αφήστε που ενώ τα σκυλιά μας αντιμετωπίζουν σαν ανώτερούς τους, οι γάτες μας συμπεριφέρονται σα να είμαστε το ίδιο, δηλ. μεγάλες γάτες (το χα διαβάσει αυτό κάπου και μου άρεσε, νομίζω έτσι είναι και καλά κάνουν ;)). Να όμως που κι εγώ τώρα μπήκα στη διαδικασία της σύγκρισης με τους σκύλους, τους οποίους να πω ότι επίσης αγαπώ πολύ, αλλά η γάτα για μένα είναι λατρεία :whistle:

Τελευταία επεξεργασία:
Ρε παιδιά, εμένα οι δικές μου δεν πλένονται κάθε φορά που τις χαϊδεύω! :confused: Να ανησυχώ; Μήπως απλά είναι βρομιάρες; :P
Δεν ήξερα πως οι γάτες εξημερώθηκαν πολύ αργότερα, αλλά τι νόημα έχει να συγκρίνεις δυο ζώα διαφορετικά; Άλλη νοημοσύνη του ενός ζώου και άλλη του άλλου και διαφορετικά την εκφράζουν θα έλεγα. Επίσης θεωρώ πως οι γάτες μοιάζουν περισσότερο με τους ανθρώπους και κυρίως με τα μικρά παιδιά. Μήπως κάθε φορά που απευθυνόμαστε σε ένα μικρό παιδί ανταποκρίνεται ή υπακούει; Μήπως τα παιδιά αν μεγαλώσουν δεν παίρνουν τον δρόμο τους; (όπως οι γάτες βρίσκουν νέους ανθρώπους αν τις αφήσουμε και πάνε εκεί που τις φροντίζουν; ). Οπότε θεωρώ αν μη τι άλλο άστοχη την επίθεση εναντίον τους.

υπέροχο το άρθρο...πόσα χρόνια προκατάληψης θα στοιχειώνουν αυτά τα πλάσματα?ένα άλογο που θα πεισμώσει κ θα ρίξει κάτω τον ιδιοκτήτη του προκαλώντας του μέχρι και βαρύ τραυματισμό δικαιολογείται.μια γάτα η οποία θέλει να πλυθεί..ω ντροπή της!μας σιχαίνεται.ωραία αναπαραγωγή μεσαιωνικών αντιλήψεων..τότε που οι γάτες ήταν του σατανά!εγώ ξέρω πως γάτα με έχει σώσει από οχιά και πως όταν ήμουν πολύ άρρωστη το παμαμπούκι μου δεν έφυγε από δίπλα μου...αλλά σιγά μην τα γράψουν αυτά ποτέ.πφφ.συγχίστηκα μεσημεριάτικα.κ έχω κ την παμαμπού κολλημένη πάνω μου κι έχω σκάσει..ίσως περιμένει να πεθάνω για να με φάει...τέτοιες είναι.

Πολλοι (οχι ολοι) ή τουλαχιστον αρκετά ατομα που ξερω εγω και εχουν σκυλο δεν χωνεύουν τις γατες και λενε πολλα τετοια. Το πλεον κλισέ που λενε ολοι ειναι οτι οι γατες ειναι συμφεροντολογες και ερχονται μονο για το φαγητο και οτι οι σκύλοι δεν ειναι ετσι και ειναι πιστοί και αλλα πολλα. Ε φτανει πια..:mad: όσοι τα λενε αυτα δεν ειχαν ποτε γατα ουτε καν νοιάστηκαν ποτε για να φροντίσουν μια

το έχω ξαναπει και με θεωρούν υπερβολική...αν λες πως αγαπάς τα ζώα θα πρέπει να τα αγαπάς όλα!
και δεν εννοώ να μην έχεις κάποια αδυναμία αλλά κυρίως να τα σέβεσαι και να μην κάνεις κακό σκόπιμα ούτε και σε ένα φίδι, αν πχ δεν σου επιτεθεί.

όσο για την εξυπνάδα της γάτας που σχολιάσατε οι περισσότεροι, απλά είναι αστεία αυτά που γράφει το άρθρο. εγώ παίζω κρυφτό με τη shanti και για να με "πιάσει" πάει γύρω γύρω κι έρχεται από το πίσω δωμάτιο και με αιφνιδιάζει :P

και για τα κυνηγετικά της ένστικτα γιατί..χαλιέται ο συντάκτης?!
εμένα πάλι προχτές άρπαξε την άτιμη κατσαρίδα, αλλιώς θα ξενυχτούσα καραούλι μπας και πάει στο δωμάτιό μου!(μπλιαχχχχχχ)

υ.γ. τί να λέμε, εδώ δεν έχει καν το θάρρος ο τύπος να βάλει πεδίο για σχόλια κάτω από τα άρθρα του..!

...τέτοιες είναι.
Χαχαχαχαχ!! :rofl: Πεθαίνω με αυτήν την έκφραση!

Συμφωνώ απόλυτα, σκεφτόμουν κι εγώ τα άλογα ή τα δελφίνια, τα οποία λέγεται πως είναι πανέξυπνα, απλά δεν γνωρίζω χαρακτηριστικές συμπεριφορές τους, γι' αυτό και δεν ανέφερα κάτι! ;)

Ρε παιδιά, εμένα οι δικές μου δεν πλένονται κάθε φορά που τις χαϊδεύω! :confused: Να ανησυχώ; Μήπως απλά είναι βρομιάρες; :P
Κι η δικιά μου, Φωτεινή μου, ούτε της μισές φορές δεν πλένεται μετά από τα χάδια μου..Λες τα κορίτσια μας να είναι...βρωμιάρες?:P
Πάντως πλένεται πάντα πριν από τον ύπνο.

υπέροχο το άρθρο...πόσα χρόνια προκατάληψης θα στοιχειώνουν αυτά τα πλάσματα?ένα άλογο που θα πεισμώσει κ θα ρίξει κάτω τον ιδιοκτήτη του προκαλώντας του μέχρι και βαρύ τραυματισμό δικαιολογείται.μια γάτα η οποία θέλει να πλυθεί..ω ντροπή της!μας σιχαίνεται.ωραία αναπαραγωγή μεσαιωνικών αντιλήψεων..τότε που οι γάτες ήταν του σατανά!εγώ ξέρω πως γάτα με έχει σώσει από οχιά και πως όταν ήμουν πολύ άρρωστη το παμαμπούκι μου δεν έφυγε από δίπλα μου...αλλά σιγά μην τα γράψουν αυτά ποτέ.πφφ.συγχίστηκα μεσημεριάτικα.κ έχω κ την παμαμπού κολλημένη πάνω μου κι έχω σκάσει..ίσως περιμένει να πεθάνω για να με φάει...τέτοιες είναι.

Δήμητρα όχι μόνο εκτιμώ, αλλά λατρεύω το χιούμορ σου:D

ευχαριστώ alcyone!μήπως να βρούμε έναν τρόπο επικοινωνίας ως forum με τον εν λόγω άτομο που έγραψε το άρθρο κ να τον/την βομβαρδίσουμε με ιστορίες από τα γατιά μας?ε..μα..

Μπα..δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο για το εν λόγο άτομο... είναι ανίατη περίπτωση
gen152.gif

:P

ναι...νομίζω έχεις δίκιο..η τιμωρία του θα είναι να μη νιώσει ποτέ γουργουρητό γάτας στην αγκαλιά του/της..

χθες ήμουν χάλια από την αλλεργία μου όλη μέρα, τα χάπια δε με έπιαναν, η μύτη μου είχε καταντήσει έτοιμη για παντζαροσαλάτα... οπότε κοιμήθηκα(τρόπος του λέγειν) στο σαλόνι για να μην λαλήσει κι ο δόλιος ο αγαπημένος μου με τα φύσα φύσα και τις κατάρες που έριχνα :P

η "εγωίστρια", λοιπόν, γάτα μου αντί να κοιμηθεί στη ζεστασιά του κρεβατιού μας, που χουχουλιάζει κάθε βράδυ τώρα με τα κρύα, την "έβγαλε" σε ένα σκαμπό δίπλα μου, στο σαλόνι, μέχρι το πρωί που ξύπνησε ο καλός μου και πήγα στο κρεβάτι να "ισιώσω"!
όλη νύχτα μαζί μου! όποτε σηκωνόμουν με ακολουθούσε είτε στο μπάνιο είτε στην κουζίνα για ανεφοδιασμό από πετσέτες και μαντήλια.. και μετά πάλι στο σαλόνι παραδίπλα μου στο κρύο σκαμπό.
σε μια στιγμή που κατάφερα να αποκοιμηθώ ένιωσα κάτι μουστάκια να μου χαιδεύουν το πρόσωπο κι ήξερα ότι το κοριτσάκι μου είναι εκεί για μένα όπως πάντα :)

οπότε...άστους να λένε άστους να πουν, αυτοί δεν ξέρουν ν'αγαπούν(και να αγαπιούνται) ;)

Αχ το τσιτσίνι μωλέ...
smiley-love067.gif
Πόσο συγκινητικό..
Περαστικά σου κοριτσάκι μου, φιλάκια σε σένα και στο τρυφερό και στοργικό μωράκι σου:happy:

:cry_x:συγκίνηση...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back