Γιατί λερώνεται;;

patsi

Νεοφερμένο μέλος

Ο patsi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Γεια σας...εχω μολις 5 μερες που αγορασα ενα περσικο γατακι και τα εχω βρει λιγο σκουρα,εξου και η πρωτη μου επισκεψη στο site σας...δεν ηξερα τι αλλο να κανω και ειπα να ψαξω τη λυση στο ιντερνετ...ουφ,αρχιζω...
Καθε φορα που το γατακι κανει τα κακακια του γινεται χαλια!καταλαβαινετε οτι προσπαθω να το καθαρισω με διαφορα μωρομαντηλα αλλα δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα...ουτε εχει και το καλυτερο αποτελεσμα...συνεπεια του οτι λερωνεται ειναι να μυριζει απαισια και να προσπαθω να μην το αφηνω να ανεβαινει σε καναπεδες και τα κανει ολα χαλια...(χωρις να σημαινει οτι το εχω καταφερει κιολας...ηδη μια πολυθρονα εχει τη σταμπα της πια απο εκει που περασε...)Δεν ξερω.εχω σκεφτει μηπως ειναι μικρο και δεν ξερει ακομη πως να σταθει...η' μηπως ειναι μικρο το δοχειο που της πηρα για να τα κανει και αναγκαζεται να τα πατησει στριφογυρνωντας εκει μεσα...παντως καθε φορα που τα κανει εγω παω και τα καθαριζω για να ελαχιστοποιησω την πιθανοτητα να πατησει τα παλια σκαβοντας την αμμο...δεν εχει ομως ουτε αυτο αποτελεσμα..
Μπορειτε να σκεφτειτε κατι εσεις πανω σε αυτο;
επισης εχω βρει 4-5 φορες να τα εχει κανει εκτος δοχειου...δεν ηταν ομως σε στερεα μορφη...σαν εμετος ηταν,σαν διαρροια...τι να κανω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
γιατι λερωνεται

:):)Καλησπέρα σε ολους. Πατσυ είχα και εγώ το ιδιο πρόβλημα μέχρι πρίν λίγουσ μήνες. Τώρα το μικάκι μου που είναι ένα φουντωτό πορτοκαλάκι είναι 14 μήνων και όλα ειναι μια χαρα. θυμάμαι όμως τουσ 4-5 πρώτους μ'ηνες λερωνόταν συνέχεια. Εγώ και τα μωρομάντηλα είχαμε συσφιγξει τις σχέσεις μας για τα καλά. Ο δικός μου γινόταν χάλια γιατί πατουσε τα κακάκια του πριν να βγεί απο την τουαλέτα του. Τί να κάνουμε? Θέλει υπομονή.... Ούτε σε αυτα αρέσει να λερώνονται αλλά μάλλον δεν ξέρουν πως να το αποφύγουν. Πάντως τώρα ο δικός μου (μικι)είναι ένας "κύριος". Μπαίνει, βγαίνει και ούτε γάτα ούτε ζημιά:up::up::up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες κι εσύ και το μικρό!
Πρέπει να ειναι μικρούλη ακομα βρε και αμα έχει και διάροια ακόμα χειρότερα, είναι και μακρύτριχο.
Έχεις μιλήσει με κτηνίατρο, το έχει δει;
Θα πρότεινα τώρα που εινια μικρό να το έχειςπιο περιορισμένο να έχετε λιγότερα ατυχήματα.

Θα στρώσει σύντομα, μην ανησυχείς, υπομονή θέλει.

Α, και απέφευγε τα κεφαλαία γιατι δεν φαίνονται ωραία στο νετ, ειναι σαν να φωνάζεις.

ok δεν θα ξαναγραψω κεφαλαια,αν και όντως μου 'ρχεται να τσιριξω!πριν λίγο είχαμε πάλι τα ίδια...ευχαριστώ βρε παιδιά...η διάρροια που μπορεί να οφείλεται;κάνει να το κάνω μπάνιο; αύριο θα το πάω στον κτηνίατρο για τα πρώτα του εμβόλια...

Συνήθως τα μικρά έχουν κάποιο μικρόβιο που προκαλεί διάροια, δεν θυμάμε πως ακριβώς λέγεται

Στα μικρα ειναι οντως συνηθισμενο φαινομενο. Καλο θα ηταν να αποφυγεις ισως για λιγο την κονσερβα και να ρωτησεις κτηνιατρο για περισσοτερα. Δεν ειναι κατι σοβαρο λογικα αλλα θα σε κατευθυνει αναλογα.
Για τη τουαλετα και σε μενα γινοταν το ιδιο με μικρα γατακια αρκετα συχνα. Επειδη δεν ηταν μακρυτριχα λερωναν βασικα τα ποδαρακια τους αλλα ηταν προβλημα ακομη κι ετσι :/::/: Εγω επλενα τα ποδια τους μετα προς μςγαλη φρικη τους... Μεγαλωνοντας μαθαιναν, οποτε μην απογοητευεσαι. Και μαθαινουν αρκετα γρηγορα :):) Ο περιορισμος ισως ειναι καλη λυση αν βοηθα το σπιτι (πχ οχι στο σαλονι) Για λιγο εστω. Ολα θα πανε καλα....
Τη διαρροια λυσε σαν θεμα γιατι δεν βοηθαει καθολου

Για τη διάροια μίλα με το γιατρό, μήπως να ακολουθ΄σει ειδική διατροφή, είτε μαγειρευτό φαγητό είτε ειδκές κονσέρβες.

Μην το κάνεις ολόκληρο μπάνιο, μπορεί να κρυώσει, και δεν θα βοηθήσει και με τη διάρροια. Αν ειναι άσχημη η κατάσταση ξέπλενε τοπικά τα σημεία που λερώνεται.

Πάνω απο όλα, ψυχραιμία! Πολύ πολύ σύντομα θα ξεπεραστούν αυτά, στο υπογράφω. Ειναι πολύ μικρό και δεν άρχισει να πλένεται καλά μόνο του ουτε εχει βρει τον κατάλληλο χειρσιμό της τουαλέτας. Τουλάχιστον παρόλη τη διάρροια τη χρησιμοποιεί! Ο γάτος μου δεν προλάβαινε πάντα οταν ηταν μικρός και μου άφηνε τεράσιες σκ... πάνω στους καναπέδες, δωράκι. :lol: (Μπορεί 8 χρόνια μετά να μου φαίνεται αστείο, αλλά τότε είχα φρικάρει!) Και τώρα ειναι τόσο καθαρός και αστραφτερος που λάμπει.

Ο Αίλουρος στο site του προτείνει τοπικό κούρεμα:

Μερικές γάτες έχουν ειδικές ανάγκες και απαιτούν ειδική μεταχείριση.
Οι μακρύτριχες γάτες που ευκαιριακά βρίσκουν στις τρίχες τους λέρωμα από κόπρανα, αποφεύγουν την αμμολεκάνη τους γι' αυτόν και μόνο τον λόγο.
Μπορεί επίσης να κολλήσουν κόκκοι άμμου στις τρίχες κοντά στις πατούσες των ποδιών τους.
Ένα απλό κούρεμα αυτών των τριχών είναι πολύ βοηθητικό.

το καϊμενάκι:(

νομίζω ότι αυτό που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι το θέμα της διάρροιας όπου στην έντονη μορφή της μπορεί να κάνει και κακό στο ζωάκι λόγο αφυδάτοσης κτλ.

αν λύσεις αυτό το θέμα θα διορθοθούν όλα, θα πάρεις και μια καλή άμμο από αυτές που κάνουν πέτρα ακόμα και τα ούρα θα του κουρέψεις λίγω και πίσω τα ποδαράκια του μέχρι να μεγαλώσει και να δεις πως πάει.

πήγαινε το μικρούλι στον γιατρό όσο ποιο σύντομα μπορείς και θα είστε οκ:)

δεν ξέρω αν του δίνεις γάλα, αλλά αν ναι μη του ξαναδώσεις βλάπτει και δημιουργεί και διάρροιες

Αν δεν κανω λαθος, υπαρχει και ειδικη αμμος για μακρυτριχες γατες...:hmm:

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! Την πήγα σήμερα στο γιατρό αλλά δεν της έκανε τα εμβόλια λόγω που είχε διάρροια...πρέπει να σταματήσει πρώτα αυτή λέει και μετά...Βασικά πρέπει να φταίεει το γάλα που της έδινα...δεν ήξερα και νόμιζα πως στα μικρά κάνει καλό...Μespairos έπεσες μέσα!
Ερώτηση: Οι ψύλλοι κολλάνε στους ανθρώπους; Είχε αρκετούς όταν την αγόρασα από το pet shop,και 3 μέρες μετά το πήρα είδηση και την ψέκασα...Τώρα έχει σταματήσει να ξύνεται αλλά έχουν μείνει πολλά μικρά μαυράκια μέσα στο τρίχωμά της...Υποψιάζομαι οτι είναι μάλλον αυγά...Αυτά να έχουν ψοφίσει άραγε ή θα ξαναγεμίσεί; Ξέχασα να ρωτήσω την κτηνίατρο αλλά αύριο το απόγευμα που θα ξαναπάω θα το θυμηθώ...

Αν το χτενίσεις, μήπως φύγουν τα μαυράκια από το τρίχωμα; Μπορεί να είναι αυγά που έχουν κολλήσει. Πόσο μηνών είναι το γατούλι σου;

καλά και ο γιατρός δεν είδε ότι έχει ψύλους? δεν μπορείς να του ρίχνεις και ότι φάρμακο νάναι για τους ψύλους αμα είναι πολύ μικρούλι θέλει ιδική φροντίδα.​

τελικά καλύτερα να παίρνεις γατάκι από το δρόμο παρά από pet shop:/:

οι ψύλοι δεν πάνε στους ανθρώπους δηλ. μπορεί να πηδήξει κανείς πάνω σου αλλά δεν μένει να κάνει αποικίες όπως οι ψείρες:P αλλά καλό είναι να περιορίσεις το μικρούλι να κοιμάτε σε συγκεκριμένο κρεβατάκι το οποιό θα μπορείς να ψεκάζεις ώστε να μην κολάει συνέχια

οι κτηνίατροι όταν τους πας ένα ζωάκι το ψάχνουν για να δουν αν έχει ψύλους ή άλλα παράσιτα, αν δε του σήκωσε ούτε την ουρά να δει τον ποπό του ή δεν κοίταξε ούτε μέσα στα αυτάκια του τι είδε? :/​

Γεια σου Patsi! Καταρχήν να χαίρεσε το καινούριο σου μωρό! Οι δικές μου συμβουλές είναι:
1ον να κουρέψεις το μωρό στην ευαίσθητη περιοχή (αν δεν μπορείς εσύ, πήγαινέ την σε κομμώτρια, αν και είναι πολύ απλό, αλλά προσεχτικά να μην τραυματιστεί το μωρό) . Αυτό δεν θα χρειάζετε να το κάνεις συνέχεια, όταν μεγαλώσει λίγο θα είναι μια χαρα, δεν θα λερώνεται.
2. Το γάλα απαγορεύεται όπως σου είπαν ήδη τα παιδιά. Μπορεί να αρέσει στις γάτες αλλά δεν τους κάνει καθόλου καλό. Το γάλα της αγελάδας δεν είναι το ίδιο με της μαμάς τους.
3. Κονσέρβες εγώ προσωπικά δεν δίνω καθόλου στις γάτες μου, τις θεωρώ μόνο γευστικές αλλά δεν προσφέρουν κάτι στην υγεία τους. Η καλύτερη τροφή για μωρό περσίας είναι της Royal Canin το Kitten Persian.
4. Για τους ψύλλους εγώ χρησιμοποιώ την αμπούλα της Stronghold, και ναι οι ψύλλοι τσιμπάνε και τον άνθρωπο. Τα μαυράκια που μένουν δεν είναι τα αυγά τους αλλά οι ακαθαρσίες των ψύλλων:mpliaks: Οπότε να ξέρεις οτι δεν έχουν εξολοθρευθεί όλοι.
5. Μπάνιο να το κάνεις το γατάκι, πρέπει να συνηθίσει απο μικρό, αλλά μετά πάντα πολύ καλό στέγνωμα με το πιστολάκι παντού και κάτω απο την κοιλίτσα για να μην κρυώσει.
Αυτά... ελπίζω να βοήθησα!:D

Εμείς θυμάμε όταν ήταν μωρό βάζαμε μια πρέζα ζάχαρη στο γάλα της γάτας, μας είχε πει η γιατρός ότι κρατάει την ισορροπία της διατροφής της,κάτι τέτοιο

4. Για τους ψύλλους εγώ χρησιμοποιώ την αμπούλα της Stronghold
Κάνει να βάλεις stronghold σε μωρά γατάκια; Αν δεν κάνω λάθος, ο γιατρός μου είχε πει πως όχι...:hmm:Ενώ το frontline μπορείς να το ψεκάσεις ακόμα και σε λίγων ημερών γατάκια.

Γράφει στο κουτάκι απο ποιά ηλικία κάνει. Νομίζω οτι γίνεται και σε μικρά γατάκια, αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά, στο κουτάκι πάντως λέει. Εγώ απο το Frontline έχω απογοητευτεί. Το έβαζα και μετά έβλεπα τα μαυράκια και εγώ, και δεν μπορούσα να απαλαχθώ απο τους ψύλλους. Τότε πήρα την αμπούλα Stronghold και απο τότε (1μιση χρόνο) δεν ξαναείχαμε πρόβλημα.

Η αλήθια είναι πως οι αμπούλες ήταν μεγάλη ανακάλιψη, σωτήριες αλλά ούτε εγώ θυμάμαι από ποιά ηληκία μπορεί κανείς να τις ξεκινήσει στο γατάκι του, η ηλικία παίζει μεγάλο ρόλο καλύτερα στην αρχή να ρωτήσει τον γιατρό.

To γατάκι είναι 2 μηνών..Τα μαυράκια λες sublime είναι οι ακαθαρσίες των ψύλλων στο post it σου...δεν καταλαβαίνω...τότε πώς ξέρεις οτι δεν έχουν εξολοθρευτεί όλοι;αφού και πριν την ψεκάσω τα είχε αυτά...Ευχαριστώ όλους σας για την άμεση βοήθεια!!!

To γατάκι είναι 2 μηνών..Τα μαυράκια λες sublime είναι οι ακαθαρσίες των ψύλλων στο post it σου...δεν καταλαβαίνω...τότε πώς ξέρεις οτι δεν έχουν εξολοθρευτεί όλοι;αφού και πριν την ψεκάσω τα είχε αυτά...Ευχαριστώ όλους σας για την άμεση βοήθεια!!!

Τα μαυράκια που έχει στο τρίχωμά της δεν είναι αυγά ψύλλων αλλά τα κόπρανά τους. Οπότε για να υπάρχουν ακόμα, σημαίνει οτι υπάρχουν ακόμα και οι ψύλλοι. Αν πας στο πετ σοπ κοίτα για αμπούλα Stronghold και δες απο πίσω απο ποιά ηλικία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις γάτες, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρή οτι μπορείς να της το βάλεις. Το σπρέυ δεν κάνει τόσο καλή δουλειά, ενώ η αμπούλα είναι 100% σίγουρο οτι θα τα σκοτώσει.
Μετά αφού την κάνεις μπάνιο (όχι αμέσως μετά απο μερικές μέρες) θα δεις οτι δεν θα έχει μαυράκια. ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back