Γιατί λερώνεται;;

ok...thanks sbblime!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παρακαλώ, είμαι εκτροφέας περσικών, οπότε αν έχεις άλλες απορίες ευχαρίστως να σε βοηθήσω. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημερα πηγα τη ζιζελ μου για το πρωτο της εμβολιο κ ο γιατρος της εβαλε κ Advocate η καπως ετσι που ειναι αμπουλα για ενδοπαρασιτα κ εξωπαρασιτα για γατακια απο 9 εβδομαδες κ πανω..

Sublime διάβασα ότι είσαι breeder κ θα ήθελα τα φώτα σου για ένα πρόβλημα που έχω με τη δκή μου περσική. Κάνει κόμπους το τρίχωμά της κ με αποτέλσμα να πρέπει να την πάω για κούρεμα όμως όλοι οι γιατροί θέλουν να την ναρκώσουν κ μετά να την κουρέψουν κ εγώ φοβάμαι να γίνεται αυτό συχνά άσε που την τελευταία φορά που την κούρεψα είχε σοκαριστεί τόσο που κρυβόταν συνέχεια κάποιος μου ειπε ότι μπορεί να πεθάνει κ από το σοκ του κουρέματος, έχω δοκιμάσει κάθε είδους χτένα κ βούρτσα κ δεν γίνεται τίποτα, τι πρέπει να κάνω;:hmm:

Κάθε πότε κάνει μπάνιο και πόσο συχνά την χτενίζεις?:cat:

λογικο ειναι,πρεπει να την χτενιζεις 2-3 φορες την εβδομαδα,καλα,σε βαθος.

Σύγνωμη άργησα να απαντήσω λόγο δουλειάς. Είναι πολύ δύσκολη κ στο χτενισμά κ στο μπάνιο, με αποτελέσμα να της έχω κάνει μπάνιο τελευταία φορά τον Αύγουστο. Μου είπαν όμως ότι όταν η περσική κένει τόσο συχνά κόμπους υπάρχει κ περίπτωση μυκητίασης

Καλύτερα να πάρεις αυτήν την χτένα που είναι πολύ καλή για τους κόμπους.
4512.jpg

Μετά χτένισέ την με μια χτένα με αραιά δόντια σαν αυτήν:

Και τέλος με μια βούρτσα τέτοια:
dogcomb.jpg

Αυτό πρέπει να γίνεται καθημερινά.
Μπάνιο μια φορά τον μήνα με καλά σαμπουάν (προτείνω Biogroom) και μαλακτικό για να αφαιρούνται πολλές νεκρές τρίχες και να είναι πιο εύκολο το χτένισμα.
Μετά δεν θα έχεις πρόβλημα:)

sublime αυτό το σαμπουάν που γράφεις είναι ειδικό για γάτες και το μαλακτικό? Γιατί εγώ όταν ζήτησα σαμπουάν για γάτες στο πετ σοπ μου είπαν οτι δεν υπάρχει και έτσι χρησιμοποιώ ένα που είναι για μωρά....

Ναι είναι και για γάτες και σκύλους.Το γράφει απο πίσω στο σαμπουάν. Τώρα επειδή το δικό σου είναι μωρό, είναι καλό που χρησιμοποιείς τέτοιο σαμπουάν. Αργότερα όμως καλό είναι να πάρεις της Biogroom που είναι top! Αν θέλεις μπες στην σελίδα τους να ρίξεις μια ματιά.
https://www.biogroom.com/
Κοίταξε όμως και στα dog products γιατί είναι και αυτά για γάτες.;)

Ωραία, σε ευχαριστώ πολύ!:up: Ευτυχώς το ζουζούνι μου :baby:γουργουρίζει όταν το χτενίζω και γενικά κάθεται σχετικά ήσυχα (εκτός από μερικές φορές που προσπαθεί να δαγκώσει την βούρτσα, πάντα όμως γουργουρίζοντας!). Τώρα σχετικά με το θέμα του γάλατος, εμένα πίνει σαν τρελό γάλα αλλά δεν φαίνεται να το πειράζει. Η γιατρός μου είπε ότι αφού δεν το ενοχλεί στο στομαχάκι του, να του δίνω γιατί κάνει καλό στα κόκκαλα. Τι να κάνω??:hmm:

Η γιατρός μου είπε ότι αφού δεν το ενοχλεί στο στομαχάκι του, να του δίνω γιατί κάνει καλό στα κόκκαλα. Τι να κάνω??:hmm:
Αν τρώει μια καλής ποιότητας ξηρά τροφή, τότε παίρνει όλο το ασβέστιο που χρειάζεται από εκεί. Επομένως, το γάλα δεν του προσφέρει κάτι παραπάνω. Αφού όμως δεν του δημιουργεί ενοχλήσεις και του αρέσει, δίνε του λίγο, για λιχουδιά. Όχι όμως μεγάλη ποσότητα γιατί θα τον χορταίνει και δε θα τρώει την ξηρά τροφή, με αποτέλεσμα να μην παίρνει όλα όσα χρειάζεται.

Τα γατάκια συνήθως μετά τους 3 μήνες αποκτούν δυσανεξία στην λακτόζη. Κάποιες γάτες όμως μπορεί να μην αποκτήσουν ποτέ στην ζωή τους. Διατροφικά το γάλα της αγελάδας δεν προσφέρει και πολλά στην υγεία του γατιού. Αν θέλεις οπωσδήποτε να του δίνεις, φρόντισε να είναι σε μικρές ποσότητες (για να μην φουσκώνει και δεν τρώει τις κροκέτες του), και όχι κάθε μέρα, (καλύτερα σαν λιχουδιά για επιβράβευση). Αν του δίνεις μια καλή κροκέτα δεν θα έχει άλλες διατροφικές ανάγκες.

Αν τρώει μια καλής ποιότητας ξηρά τροφή, τότε παίρνει όλο το ασβέστιο που χρειάζεται από εκεί. Επομένως, το γάλα δεν του προσφέρει κάτι παραπάνω. Αφού όμως δεν του δημιουργεί ενοχλήσεις και του αρέσει, δίνε του λίγο, για λιχουδιά. Όχι όμως μεγάλη ποσότητα γιατί θα τον χορταίνει και δε θα τρώει την ξηρά τροφή, με αποτέλεσμα να μην παίρνει όλα όσα χρειάζεται.

:) Συμφωνήσαμε και μια φορά!(ταυτόχρονα κιόλας):lol:

Ωραία, θα του το κόψω σιγά σιγά. Δεν νομίζω βέβαια να τον φουσκώνει. Και γάλα πίνει, και κροκέτες τρώει, και το δικό μου φαγητό θέλει, και εμένα θα φάει σε λίγο:P

Sublime έχω όλες τις χτένες+μία που είναι διπλή κ μ είπαν είναι ειδική για περσικές, αλλά κ πάλι υπάρχει πρόβλημα ίσως γιατί δεν την χτενίζω καθημερινά.Μου είπαν όμως ότι υπάρχει περίπτωση μυκητίασης γι' αυτο μπερδεύεαι τόσο γρήγορα η τρίχα της.Τέλος πάντων της κάνω μία θεραπία τώρα μήπως κ αποφύγουμε την νάρκωση.Για το σαμπουάν ionil τι λες; είναι καλό; κ η μαλακτική που είπες είναι για γάτες κ αν ναι πιας εταιρίας;

Η Μόλλυ μου ανέκαθεν είχε πρόβλημα ελαφράς μορφής διάρροιας και εμετών ανα διαστήματα( είναι 18 μηνών τώρα). Με αποτέλεσμα διαρκώς να έχω ένα στημένο αυτί και με το που την άκουγα να πηγαίνει στην άμμο, έκλεινα την πόρτα του μπάνιου και αφού τελείωνε έμπαινα μέσα και την καθάριζα με μωρομάντηλα. Μέσα στην απόγνωσή μου, γιατί ο κτηνίατρος την είχε εξετάσει εκατοντάδες φορές και δεν της είχε βρεί κάτι, και αφού είχα δοκιμάσει δεκάδες διαφορετικές κροκέτες, ανακάλυψα τις νέες κροκέτες της Ηιll's Sensitive Stomach. Εδώ και 10 μέρες που τις τρώει έχει τρομερή βελτίωση. Δεν έχει λερωθεί και δεν έχει κάνει εμετό ούτε μία φορά !!

Γατάκι βοηθεια

καλησπερα σας πριν ενα λεπτο ειδα οτι το γατακι μου οταν βγηκε απο την αμμο του ειχε ακαθαρισιες πισω!προσπαθω να το καθαρισω αλλα κλαιει μηπως να το παω στο γιατρο?επιπροσθετα τις τελευταιες μερες φτερνιζεται!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι ηλικία έχει περίπου το γατάκι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ενος μηνα ειναι και κατι τρωει κανονικα κροκετες!πριν λιγες μερες ο γιατρος του εδωσε παστα για τα σκουλικια μηπως εχει σχεση με αυτο?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back