ladycat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mela
Νεοφερμένο μέλος
Σχετικά με το θέμα θα σας πω το εξής: ο θάνατος όποιον κι αν αφορά, πονάει. Και η αρρώστια το ίδιο.
Χάσαμε κι εμείς στην οικογένεια ένα πολύ κοντινό πρόσωπο και μπορώ να σας πω ότι η απώλεια βιώνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είτε αφορά άνθρωπο είτε ζώο.
Είναι αλήθεια πως όποιος δεν έχει ζήσει με ζώα δεν καταλαβαίνει τίποτα απ'αυτά που νοιώθουμε εμείς.
Η Μπλάκυ μου που έχει φύγει, είναι καθημερινά στη σκέψη μου όπως και η μητέρα μου και ο πεθερός μου που δε ζουν πια. Για φανταστείτε όμως να το έλεγα αυτό και παραέξω!!! Θα με περνάγαν για ανισόρροπη.
Κι όμως για μένα αυτές οι τρεις απώλειες έχουν το ίδιο "ειδικό βάρος" στη συνείδησή μου.
Όταν πήγα τη Μέλα για στείρωση, ο κτηνίατρος μου είπε να μείνω μέσα στο χειρουργείο και να δω την διαδικασία - ίσως γιατί δείχνω ψύχραιμη και δυνατή... αλλά μόνο σε ότι αφορά τον εαυτό μου!
Φυσικά δεν άντεξα ... με το που την είδα ναρκωμένη, μου έφυγε η ψυχή.
Ε λοιπόν το ίδιο αισθάνθηκα και όταν αρρώστησε ο πατέρας μου σοβαρά και χρειάστηκε να κάνει επίπονες εξετάσεις.
Σκεφτόμουνα και στις δύο περιπτώσεις: "καλύτερα να ήμουν εγώ στη θέση τους΄".
Αυτά βέβαια δεν διανοούμαι να τα συζητήσω με ανθρώπους, φίλους ή όχι, που δεν ξέρουν τί σημαίνει η συμβίωση με ζώα.
Πώς να καταλάβει κάποιος άσχετος ότι η Μπλάκυ, η Μέλα ήταν και είναι σαν παιδιά μου;
Το καλύτερο που άκουσα πάντως σχετικά με αυτό, ήταν από ένα συνάδελφο που μόλις είχε αποκτήσει παιδί και του έλεγα πόσο πολύ τον θαύμαζα που τα κατάφερνε τόσο καλά (από πάντα είχα ένα φόβο για την απόκτηση παιδιού).
Μου είπε: "εσύ τί φοβάσαι; έχεις γάτα και είναι το ίδιο. Δεν έχει καμμία διαφορά από ένα παιδί. Η ευθύνη και η χαρά είναι ίδια". Και σημειώστε ότι ποτέ δεν είχε ζώο στην ζωή του.
Και Gemini, μαζί σου. Κι εμένα τα ίδια μου λένε και ακόμη δεν έχω κάνει κάν κίνηση για παιδί. Αλλά δεν πρόκειται ν'αποχωριστώ τη Μέλα με τίποτα. Λύσεις υπάρχουν για όλα. Ο γυναικολόγος μου όταν τον ρώτησα αν πρέπει να διώξω τη γάτα μου απ'το σπίτι,σε περίπτωση που μείνω έγκυος, μου είπε να μη λέω βλακείες. Αλλά δεν είναι όλοι έτσι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maxi2
Δραστήριο μέλος
Τώρα πια δεν θα άλλαζα τα γατουλίνια μου με κανένα άλλο ζώο (ήμουν σκυλόφιλη).
Για αυτό και δεν δίνω σημασία πια σε αυτούς που δεν έχουν και λένε τα δικά τους... Ας λένε ότι θέλουν...

lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Απλως ρωτησε, δεν την ενοιαζε η απαντηση...
Επισης εχω κλαψει για τα γατια μου απειρες φορες, οταν αρρωσταιναν (οπως την μερα που βρηκα το site) εκλαιγα με μαυρο δακρυ γιατι νομιζα πως ο Μισκα μου θα εφευγε, οταν πεθαναν:cry:, οταν τραυματιζονταν και ειναι ο ιδιος πονος που ενιωθα οταν και πεθαναν οι παππουδες μου... Αλλα οι περισσοτεροι δεν καταλαβαινουν
. Ε λοιπον στο χωριο δεν τις ξερουν με τα ονοματα τουσ αλλα ως οι τρελες που ζουν με τα γατια
Αισχος! 
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
, αν ήμουν γριά θα με έλεγαν ακόμη πιο σίγουρα τρελή γεροντοκόρη (κι ας είμαι παντρεμένη)
μια και βγάζω βόλτα τη Mπιάνκα 1-2 ώρες (μέρα ή νύχτα) και την περιμένω έξω απο τους ξένους κήπους να ξαναεμφανιστεί. Aσχετο αν μου έρχεται απο πίσω η ατιμη όταν τη φωνάζω
μετα απο λίγη ώρα. Aλλά δεν με νοιάζει τι θα πουν

lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Για σκεφτειτε αν μας ενοχλουσαν τοσο πολυ αυτα που λενε για τους γατοφιλους, να τα παραταγαμε? 
mela
Νεοφερμένο μέλος
Άστε που πιστεύω πως το να μεγαλώνει κανείς από παιδί με ζώα, έχει απίστευτα καλά αποτελέσματα στον χαρακτήρα του και στο σεβασμό του προς το εξωτερικό περιβάλλον: είτε αυτό αποτελείται από ανθρώπους είτε από ζώα και γενικότερα τη φύση.
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Που τα αγαπούν και εκείνοι. Kαι εμείς που θέλουμε 2ο γατάκι στο καινούργιο σπίτι το φθινόπωρο που θα είναι μεγάλο θα μπορέσουμε. Για τώρα δεν έχω καλό προαίσθημα. Σπίτι μικρό, ισόγειο, κήπος εξω, αυτοκίνητα (έστω και ελάχιστα είδες τι μας έκαναν), άγρια σκυλιά, μια Mπιάνκα να δέρνει γάτες... Όλα εναντίον. Tο τελευταίο δεν ξέρω πως θα το διορθώσουμε. Πάντως μην νομίζεις, θα το ξανατολμίσουμε κι εμείς
Δεν σε προέτρεπα για 2η γατούλα, έτσι...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum