Γιατί οι γάτες μοιάζουν στη συμπεριφορά με τις γυναίκες;

Fouskas

Νεοφερμένο μέλος

Ο Fouskas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 30 μηνύματα.
Αυτήν η αιώνια παρομοίωση πίστευω ότι είναι απόλυτα αληθινή.

Οι Γάτες είναι καθαρά συφεροντολόγα και καταναλωτικά ζώα, ναζιάρικα όταν θέλουν κάτι, ύπουλα και επιθετικά όταν απειλούνται.

Όμως η ομοιότητα δεν σταματά στα βασικά χαρακτηριστικά αλλά επεκτείνεται και σε όλη την συμπεριφορά τους.

Δεν είναι πραγματικό μυστήριο αυτήν η ομοιότητα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω δεν βρισκω ομοιοτητα,καθως οι γυναικες,οπως κι ολα τα πλασματα,δεν ειναι ολες ιδιες.Προτιμω να ανακαλυπτω την πραγματικη προσωπικοτητα του καθενα και της καθεμιας,και να μην τον/την κατηγοριοποιω.Και δε θεωρω οτι οι γάτες,ή οι γυναικες έχουν κάποια "βασικα χαρακτηριστικα",δεν εχουν καλουπια οι άνθρωποι,καθενας ειναι διαφορετικος και ξεχωριστος για μενα.Αυτο ειναι το πραγματικο μυστηριο και η μαγεια ολων των πλασματων,κι οχι η ομοιοτητα τους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι Γάτες είναι καθαρά συφεροντολόγα και καταναλωτικά ζώα, ναζιάρικα όταν θέλουν κάτι, ύπουλα και επιθετικά όταν απειλούνται.
οχι επειδή είμαι γυναίκα;) αλλά αυτο που εσύ αποκαλείς συμφεροντολογία εγώ το λέω ότι ξέρουμε τι θέλουμε και το διεκδικούμε με κάθε τρόπο.Καταναλωτικά πλάσματα δεν είμαστε απλά μας αρέσει η ποικιλία στη ζωή μας και οι ευχάριστες εκπλήξεις ενός καινούργιου παιχνιδιού κ.τ.λ.
όσο για το ύπουλα και επιθετικά θέλω να πω απλά ότι είμαστε προετοιμασμένες για παν ενδεχόμενο και ξέρουμε πολύ καλά πως να επιβιώνουμε.Γιάυτό και είμαστε περισσότερες...:D:PΤο ίδιο ισχύει και με τις γάτες

Οι Γάτες είναι καθαρά συφεροντολόγα και καταναλωτικά ζώα,

Δεν είναι πραγματικό μυστήριο αυτήν η ομοιότητα?
Δεν νομίζω ότι έχεις κ την καλύτερη άποψη για τις γυναίκες, κ κατ επέκταση κ για τις γάτες:hmm:
Πάντως για μένα πραγματικό μυστήριο παραμένει πως μερικά στάνταρτ περνάνε μέσα από φωτογραφίες διαφημίσεις κ κλισέ, κάποιον εταιρειών. Η ύπουλη κ πανούργα γάτα παρομοιάζεται με την γυναίκα, κ ο ντόμπρος αγαθιάρης γίγαντας σκύλος με τον άντρα.
Νομίζω ότι όλα αυτά είναι πολύ παρωχημένα κ επειδή ο αιώνας άλλαξε κ έχουν πέσει όλα τα είδωλα καλό θα ήταν να αναθεωρήσουμε κ κάποιες ιδέες οι οποίες δεν βασίζονται σε μελέτη επιστημόνων, αλλά είναι αυθαίρετες

οχι επειδή είμαι γυναίκα;) αλλά αυτο που εσύ αποκαλείς συμφεροντολογία εγώ το λέω ότι ξέρουμε τι θέλουμε και το διεκδικούμε με κάθε τρόπο.Καταναλωτικά πλάσματα δεν είμαστε απλά μας αρέσει η ποικιλία στη ζωή μας και οι ευχάριστες εκπλήξεις ενός καινούργιου παιχνιδιού κ.τ.λ.
όσο για το ύπουλα και επιθετικά θέλω να πω απλά ότι είμαστε προετοιμασμένες για παν ενδεχόμενο και ξέρουμε πολύ καλά πως να επιβιώνουμε.Γιάυτό και είμαστε περισσότερες...:D:PΤο ίδιο ισχύει και με τις γάτες

Αχαχαχα σε καλο σου πρωι πρωι μου εφτιαξες την μερα ειναι ισως απο τις πιο εξυπνες και πετυχημενες απαντησεις με χιουμορ που εχω δει :up::up::rolleyes:

Αχαχαχα σε καλο σου πρωι πρωι μου εφτιαξες την μερα ειναι ισως απο τις πιο εξυπνες και πετυχημενες απαντησεις με χιουμορ που εχω δει :up::up::rolleyes:
:redface::redface::redface:Γι'αυτό η ελληνική γλώσσα είναι ιδανική και η γυναικεία φύση ευρηματική.Μπορείς να πεις το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια.Είμαστε γλωσσούδες τι να κάνουμε(με την καλή εννοια):rolleyes::P

Εγω΄ΤΙ ράτσα- ή είδος αιλουροειδούς να ήμουνα? αν ήμουν γάτα??:hmm:.....

ΓΑΤάνχας.... απο το πιράνχας...???? :cool:

Fouska, κάθε άλλο παρά αληθινή είναι.
Τα αιλουροειδή είναι οι καλύτεροι κυνηγοί και πολεμιστές του πλανήτη.
Ακόμα και η... Ζήνα (ναι, η τηλεοπτική θηλυκή έκδοση του Κόναν του Βάρβαρου!) ωχριά μπροστά τους. Για να μην πω ότι ωχριά μπροστά τους και ο ίδιος ο Κόναν ο Βάρβαρος.
Απορώ πώς καταλήξαμε να το λέμε αυτό και (ακόμα πιο ανησυχητικό!) να το πιστεύουμε κιόλας.

εγώ ξέρω να πώ ότι από την ημέρα που η γυναίκα σήκωσε κεφάλι, μορφώθηκε, σταμάτησε να τρώει ξύλο, έπιασε δουλειά για να μην εξαρτάται από κανέναν αλλά να είναι ισότημη έγινε ξαφνικά συμφεροντολόγα. Γιατί;

έχουν κολλήσει στο μοντέλο που μας πρόσφερε η τότε εκκλησία πρίν από αναρήθμιτα χρόνια που ήθελε τον άντρα να είναι από πάνω. ξεχνάτε ότι η εκκλησία το έκανε αυτό για να καταστρέψει μία γυναικεία θεότητα που κυριαρχούσε τότε.

Μετά από τόσα χρόνια (πάρα πολλά) σκοτιδισμού, δυστυχίας και κακοπέρασης μπορώ να δηλώσω ότι δεν είμαι συμφεροντολόγα. Απλά ξέρω τι θέλω. Ξ¨ερω ότι αν εγώ δεν κάνω κάτι για να αποκτήσω αυτό που θέλω, κανένας άντρας δεν παίζει να με λάβει σοβαρά υπόψην του ή ακόμα περισσότερο να του περάσει από το μυαλό το τί μπορεί να θέλω.

Εδώ και να πούμε σε κάποιον άντρα τι θέλουμε 9 φορές στις 10 δεν το πιάνει....

Αν αυτό μας παρομοιάζει με πονηρές, πανούργες γάτες εμένα δεν με πειράζει. Η γάτα είναι κυρία του εαυτού της. Και μην ξεχνάμε η γάτα υπήρξε θεότητα...

Ο σκύλος με τον οποίο παρουσιάζουν τον άντρα δεν είναι κύριος του εαυτού του. Πάντα κάποιος άλλος αποφασίζει για το σκύλο... Τώρα αν για τον άντρα αποφασίσει μια γυναίκα φίλη του ειναι τυχερός. αν αποφασίζει η μαμά του... χαμένος αγαθιάρης είναι :Ρ

Οι Γάτες είναι καθαρά συφεροντολόγα και καταναλωτικά ζώα ...

Οι Γάτες είναι καθαρά συφεροντολόγα και καταναλωτικά ζώα...

Συγνώμη Φούσκα, αλλά κι εγώ μπαίνω στον πειρασμό να... ξεφουσκώσω τη θεωρία σου! :P

Οι γάτες "καταναλωτικά" ζώα; :hmm:
Παιδιά πήρε το μάτι σας γάτα σε... εμπορικό κέντρο; Εγώ μια φορά δεν είδα... :lol:

Όσο για τις γυναίκες. Η δική μου θεωρία είναι ότι επειδή αμοίβονται συνήθως χαμηλότερα απ' ότι οι άνδρες καταφεύγουν στην αγορά ναι μεν περισσότερων πραγμάτων, αλλά πιο οικονομικών (ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά, αξεσουάρ... γενικά τζίτζιρι - μίτζιρι). Αντίθετα, οι άντρες κάνουν "μεγαλύτερες αγορές". Χαρακτηριστικά, τα μόνο ακριβά πράγματα που πήρα τα τρία τελευταία χρόνια είναι μια φωτογραφική μηχανή, ένα κινητό και κάποια ζευγάρια γυαλιά ηλίου.. ( Είναι το φετίχ μου :cool: ) "Αρσενικό" του περιβάλλοντός μου απέκτησε... Δύο pc, βιντεοκάμερα, δύο κινητά, αυτοκίνητο...

Μπορεί λοιπόν να είμαι εγώ η τρελή που ξεχύνεται στους δρόμους (κατά την περίοδο των εκπτώσεων κυρίως), αλλά και βρακί να μην είχα πάρει,τις παραπάνω αγορές δε νομίζω να μπουρούσα να τις έχω κάνει.

Θα διαφωνήσω όμως με κάποιες αναφορές που διάβασα παραπάνω. Η γυναίκα όντως υπήρξε στόχος του μάρκετινγκ και η πληθώρα των αγαθών που απευθύνονται σε κείνη αντί να απλουστεύσουν τη ζωή της την έχουν κάνει όντωνς πιο περίπλοκη. Επειδή όμως η γυναίκα έχει "τσιμπήσει" εδώ και δεκαετίες, γίνεται στροφή προς τον άνδρα τώρα, του οποίου οι αντιστάσεις δυστυχώς αποδεικνύονται μηδαμινές.

Σε ένα άρθρο που διάβασα πρόσφατα για τα 30 χρόνια από το σεισμό του '78 στη Θεσσαλονίκη, έλεγε το εξής που μου έμεινε "Μπροστά στον επικείμενο κίνδυνο είμαστε πρόθυμοι να εγκαταλείψουμε τα σπίτια και τα υπάρχοντά μας με μια δυο βαλίτσες, παίρνοντας τα απαραίτητα. Τι είπα; Τα απαραίτητα; Δηλαδή παραδεχόμαστε ότι όλα τα άλλα δεν είναι απαραίτητα;"

Το μόνο σίγουρα λέω πάντα είναι ο θάνατος. Κάποιοι θεωρούν πως αυτός είναι ο λόγος να περάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα. Κάποιοι το θεωρούν μάταιο... Είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Απλά, πολλές φορές, οι μεγάλοι κίνδυνοι, μας βοηθούν ενίοτε να βρίσκουμε την ουσία των πραγμάτων.

Όσο για τις γάτες...
Θα αρχίσω να ανησυχώ όταν η Survi μου ζητήσει... πιστωτική κάρτα!!!
:D

Ορθή επαναδιατύπωση:
Οι διοικητικοί δημόσιοι υπάλληλοι ανεξαρτήτως φύλου είναι καθαρά συμφεροντολόγα και καταναλωτικά ζώα, ναζιάρικα όταν θέλουν κάτι, ύπουλα και επιθετικά όταν απειλούνται...

Ισχύει και για πολλές άλλες κατηγορίες.

Εμμ... αν κατάλαβα καλά, αυτό το φόρουμ συντίθεται αποκλειστικά απο γυναίκες?
:inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove::inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove::inlove::inlove::inlove:

Εμμ... αν κατάλαβα καλά, αυτό το φόρουμ συντίθεται αποκλειστικά απο γυναίκες?
:inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove::inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove::inlove::inlove::inlove:
Εμμ...αν κατάλαβες καλα,όχι,εχουμε πολλους αντρες μελη.

Εμμ... αν κατάλαβα καλά, αυτό το φόρουμ συντίθεται αποκλειστικά απο γυναίκες?:inlove::inlove:
Ευχαριστούμε για τις γατόφατσες με τις καρδούλες! Αυτό είναι ευπρόσδεκτο κομπλιμέντο.

Δεν είμαστε μόνο γυναίκες εδώ μέσα, έχουμε και άντρες-μέλη.

Χωρίς πλάκα τώρα όμως, σου προτείνω να συζητήσεις αυτή τη σύγκριση γάτας-γυναίκας με κάποιο έξυπνο άτομο του περιβάλλοντός σου. Η εξυπνάδα δεν έχει να κάνει με το αν είναι άντρας ή γυναίκα. Απλώς δεν πρέπει να σκέφτεται με ταμπέλες και με βάση απαρχαιωμένες και αποτυχημένες συνταγές.
Άσε αυτές τις παμπάλαιες συνταγές για τα παππούδια, που έτσι κι αλλιώς τη ζήσανε τη ζωή τους. Εσύ είσαι ακόμα μικρός και είναι κρίμα. :)

Φιλε Φουσκα,το κατα ποσο ειναι οι γυναικες συμφεροντολογες και καταναλωτριες νομιζω οτι με καλυψαν τα μελη που γραψαν πριν απο μενα.
Οσο για την γατα, η αποψη οτι ειναι "συμφεροντολογα" νομιζω οτι προερχεται απο την ανεξαρτητη της φυση,σαν αιλουροειδες που ειναι.
Το γεγονος οτι ποτε η γατα δεν εξημερωθηκε στο βαθμο που εξημερωνεται ενας σκυλος(μαλλον αυτη μας εξημερωνει και οχι εμεις αυτην;)) σε συνδυασμο με την "αγραματωσυνη" που επικρατουσε τοτε, οδηγησε στις γνωστες δυσειδαιμονιες γυρω απο τις γατες, στον Μεσαιωνα.Τα καταλοιπα ολων αυτων των ανυποστατων και παντελως "ηλιθιων" αντιληψεων φτανουν μεχρι τις μερες μας.:hmm::down: Το καταναλωτρια γατα,τι να σχολιασω? Ειδες γατα να τσακιζει πιστωτικη καρτα?;):P:lol:
Δεν ξερω αν ειχεις, η ειχες στο παρελθον γατα, αν ναι παρατηρησε την συμπεριφορα της , την χαρη και την πλαστικοτητα στις κινησεις της
και φυσικα την τεχνικη του τελειου κυνηγου. Σιγουρα θα σε μαγεψει.
Ειναι αιλουροειδες με τα ολα του!;):up:

Ευχαριστούμε για τις γατόφατσες με τις καρδούλες! Αυτό είναι ευπρόσδεκτο κομπλιμέντο.

Βασικά το έβαλα σαν ενναλακτικό του embarasment (:redface:) -Δεν είχε τόσο ντροπαλό ύφος

:lol:

Βασικά το έβαλα σαν ενναλακτικό του embarasment (:redface:) -Δεν είχε τόσο ντροπαλό ύφος

:lol:
Δεν πειράζει που το έκανες κατά τύχη. Κι εγώ από ευγένεια σε ευχαρίστησα. :)
Κοίτα τώρα να το ψάξεις λίγο το θέμα ώστε να μη μείνεις κολλημένος σε παλιές και εντελώς άχρηστες αντιλήψεις.

σ αυτο το σημειο πρεπει να παραδεχτω οτι με τον καινουριο γατο στο σπιτι ειναι σαν να εχω τον φιλο μου σε εκδοση "γατας".....του ειχα πει επανηλειμενα (ορθογραφικα το σκοτωσα αυτο αθανατα greeklish) οτι αν η θεωρια περι προηγουμενης ζωης ισχυει,τοτε σιγουρα ηταν γατος....οποτε μαλλον προς τον ανθρωπο πιστευω παει,αν κ οι γυναικες πολλες φορες υοθετουμε "γατισια"συμπεριφορα ειτε εσκεμενα ειτε οχι...

Μπορεί να μιαζουμε με γατες αλλά όχι εντελώς:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back