drusilia
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Μόνο όταν ειναι εξαιρετική ανάγκη τις πλένουμε και αυτο για να αφαιρέσουμε τυχόν , λάδια, ασβέστη, κλπ.....
ΟΧΙ για ομορφιά... εκτός και αν ειναι περσίας ή αλλες μακρύτριχες.... αλλά και αυτές μονο σε ειδικές περιπτώσεις....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Όσο για το θέμα του δαγκώματος και του γρατσουνίσματος στο παιχνίδι, εγώ ακόμα δεν κατάφερα να κάνω κάτι. Τον μαλώνω, δείχνει να καταλαβαίνει αλλά μετά από 5 λεπτά πάλι τα ίδια. Πριν λίγο μου άφησε μια γρατσουνιά πάνω από τα χείλη, άλλο πράγμα!
aretha
Περιβόητο μέλος
Havana, για ποιο λόγο θέλεις να κάνεις μπάνιο τις γάτες σου;Μπορεί κάποιος να με συμβουλέυσει για το πως να κάνω μπάνιο τις γατούλες μου?, πόσο συχνά επιτέπεται, και τι ακριβώς να κάνω για να μη φρικιάζουν?, κάθε φορα αυτοσχεδιαζουμε , ευτυχως χωρις θυματα, αλλα θα με ενδιεφερε να το κάνω για εκεινες οσο το δυνατον πιο ευχαριστο, ο δε κτηνιατρος μας επιμενει, οχι μπανιο τισ γατεσ γκρ...

ΣΙΣΥ
Νεοφερμένο μέλος
Πρέπει πρώτα να είναι σίγουρο ότι η γάτα χρειάζεται μπάνιο, γιατί το "βρεγμένο γατί" αργεί πολύ να στεγνώσει εξαιτίας του πυκνού τριχώματος και μπορεί να αρρωστήσει. Γι' αυτό όλες οι γάτες διαμαρτύρονται όταν τις βρέχεις και τα αδέσποτα προφυλάσσονται πάντα από τη βροχή. Εγώ έπλενα τη δική μου όταν την τάιζα γάλα γιατί ήταν ορφανό και δεν είχε τη μαμά της να την καθαρίσει. Επίσης πλύναμε κανά-δυο φορές ένα γάτο που υιοθετήθηκε από το δρόμο και μύριζε σκουπιδίλα. Τη δικιά μου έχω χρόνια να τη πλύνω. Η τελευταία φορά ήταν όταν μετά από 15 μέρες διακοπές είχε σκουπίσει το μπαλκόνι και από άσπρη είχε γίνει γκρι και θα μου έκανε το σπίτι που μόλις είχα καθαρίσει χάλια. Επίσης καλός λόγος για πλύσιμο είναι να έχει στη γούνα της κάτι που είναι κακό να το γλύψει, όπως ασβέστης κλπ. Αν η γάτα βγαίνει έξω από το σπίτι συνέχεια δεν έχει νόημα το μπάνιο, όπως επίσης δεν θα χρειαστεί μπάνιο όταν είναι συνέχεια στο σπίτι.
Στη περίπτωση που χρειάζεται οπωσδήποτε μπάνιο, πρέπει να γίνει όταν το σπίτι είναι ζεστό (αναμένα καλοριφέρ ή ήλιος) και η γάτα σχετικά ήρεμη.
- Κλείνουμε τη πόρτα του μπάνιου για να μη κρυφτεί κάτω από το κρεβάτι βρεγμένη αν μας ξεφύγει.
- Την κρατάμε σταθερά μέσα στη μπανιέρα από το σβέρκο ώστε να στηρίζεται όρθια με τα μπροστινά της πόδια ψηλά, ώστε όταν τη βρέξουμε με χλιαρό-ζεστό νερό να μη βραχεί καθόλου το κεφάλι αλλά μόνο από τους ώμους και κάτω.
- Αφού τη μουλιάσουμε καλά βάζουμε σαμπουάν για γάτες που δεν κάνει πολύ αφρό, ξεπλένεται εύκολα και δεν μυρίζει πολύ. Τρίβουμε και ανάμεσα στα πατουσάκια (όχι το κεφάλι).
- Την ξεβγάζουμε καλά και την στίβουμε (δηλαδή πιέζουμε με τις παλάμες από τους ώμους μέχρι την ουρά για να φύγει το πολύ νερό γιατί αλλιώς δεν θα στεγνώνει με τίποτα). Όλα αυτά γίνονται με την γάτα όρθια στα δυο πόδια όπως είπαμε.
- Την παίρνουμε αγκαλιά σε μια μεγάλη πετσέτα και την σκουπίζουμε καλά-καλά.
- Τέλος της κάνουμε πιστολάκι στη μέτρια σκάλα κυρίως προσέχοντας να μην την κάψουμε και να μην της φυσήξουμε αέρα στο πρόσωπο (εκτός κι αν είναι καλοκαίρι με 40 βαθμούς θερμοκρασία οπότε πιστολάκι δεν χρειάζεται)
Αυτή τη διαδικασία ακολουθώ για τη γάτα μου που είναι ιδιαίτερα γκρινιάρα. Για μεγαλύτερη ευκολία υπάρχει το σαμπουάν για ξηρό πλύσιμο (χωρίς νερό) που είναι σαν ταλκ και πρέπει απλώς μετά η γάτα να βουρτσιστεί καλά, αυτό που έχω εγώ όμως μυρίζει πολύ τριαντάφυλλο και δεν της αρέσει καθόλου. Αυτά και καλό μπάνιο

Desdemona
Διάσημο μέλος

έλενα31
Νεοφερμένο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
Αν οχι, απλα υπομονη!

Μια φιλη που δεν ειχε ποτε επαφή με γάτα και πήρε 2 την έχουν τρελάνει! Και στην αρχη που ηταν πολύ μικρά και σκελετωμένα (τα ειχε μάλλον παρατήσει η μαμά τους...) δεν ειχαν δυνάμεις για πολλά πολλά. Εγώ της έλεγα να ειναι προετοιμασμένη ψυχολογικα και δεν με πίστευε. Τώρα ειναι 2 μικρά διαβολάκια!

Συνέχισε να τον αποθαρρύνεις συστηματικά και να παίζεις μαζί του μετα παιχνιδια του. Εγώ στον Ραουλ πέταγα μπαλάκια και μου τα έφερνε σαν σκύλος να τα ξεναπετάξω. Ή του κουνάγαμε κορδέλες. Ο,τι μπορείς να σκεφτείς για να εκτονώνεται με το ελάχιστο κόστος για εσένα.
Desdemona
Διάσημο μέλος

drusilia
Διάσημο μέλος
Εχει την αμεριστη προσοχή σου! 
cosette
Δραστήριο μέλος
Είναι πολύ εύκολο να συμβούν σοβαροί τραυματισμοί, ειδικά στα μάτια...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Εμένα μου λες;;; Ευτυχώς που η μαμά μου με έκανε μύωπα και φοράω γυαλιάΜεγάλη προσοχή για τις "εφόδους" στο πρόσωπο...Είναι πολύ εύκολο να συμβούν σοβαροί τραυματισμοί, ειδικά στα μάτια...
αλλιώωως... Δεν ξέρω όμως πώς να του τις κόψω τις εφόδους στο πρόσωπο! Τον τιμωρώ και επιμένει! Το τερατάκι μου 
maitinia
Νεοφερμένο μέλος
Elena_p
Δραστήριο μέλος

maitinia
Νεοφερμένο μέλος
Ασε τα δικα μας με που δουν τη βουρτσα εξαφανιζονται,κρυβονται κατω απο το κρεββατι και αντε να τα βγαλεις.Φαντασου για να τα χτενισω τα κραταει ο Μανωλης το αγορι μου και ετσι κατι ψιλογινεται.Τωρα τελευταια πηρα μια μηχανη κουρεματος και τα ξυριζω χαμηλα στην κοιλιτσα και στο πωπω επειδη λερωνοντουσαν και ετσι δεν πιανουν κομπους.O δικός μου ποτέ δε με έχει γρατζουνίσει και πολύ περισσότερο δαγκώσει. Ο καημένος ακόμα κι όταν τον κάνω μπάνιο (αναγκαστικά, γιατί είναι περσικός και έχει πολύ μαλλι και είναι και άσπρος και λερώνεται συχνά) προσπαθεί να ξεφύγει, αλλά δε βγάζει νύχια. Στο χτένισμα έχουμε μερικές μάχες, αλλά ξέρω ποια σημεία δε θέλει να του χτενίζω (τα πόδια ας πούμε) και φροντίζω να τον ακινητοποιώ![]()
Εσυ τα κουρέυεις σε αυτα τα σημεια;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Elena_p
Δραστήριο μέλος
Τουλάχιστον με το κούρεμα θα ησυχάσω από τα χτενίσματα για κανά χρόνο!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fotini
Διάσημο μέλος

maitinia
Νεοφερμένο μέλος
Οχι καλε,προς Θεου δεν τα κουρευω κανονικα,μονο απο κατω στην κοιλιτσα,στο εσωτερικο των ποδιων και στο πωπω αλλωστε μου το συστησε και η κτηνιατρος γιατι ειναι δυσκολο να χτενιστουν σε εκεινη την περιοχη και ταλαιπωριουνται απο τους κομπους ασε που υπαρχει κινδυνος για δερματοπαθειες.Παντως τα περσικα και κουρευονται και πλενονται αλλα εγω δεν το κανω.Η φιλη που μου εδωσε τα γατια,τη δικη της την κουρευει κυριως τους καλοκαιρινους μηνες.Αχ, όχι! Γιατί να τα κουρέψεις; Κουρεύονται τα περσικά; Θα πάθουν σοκ τα γατιά!![]()
Mariannioum
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μα δεν είναι μόνο του το γατάκι!!Εντάξει δεν λέω ότι μπορώ να είμαι συνέχεια έξω μαζί του αλλά περνάω αρκτό χρόνο μαζί του..ειλικρινά πιστέψτε με ήδη έχουν γίνει πολλές υποχωρήσεις γα να είναι το γατάκι εδώ και έχω μπλχτεί σε πολλούς καβγάδες με τους δικούς μου γα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και πραγματικά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μένει το γατάκι μέσα στο σπίτι...Από την άλλη το αγαπάω πολύ και δεν θέλω με τίποτα να τ' αφήσω..Σήμερα μάλιστα τοποθετήσαμε σίτες στις πόρτες για να ανοίγουμε και να αερίζεται το σπίτι(τις οποίες πλήρωσα εγώ), δηλαδή να φανταστείτε ως σήμερα με τόση ζέστη δεν επέτρεπα στους δικούς μου ούτε τις πόρτες να ανοίξουμε εξαιτίας του γατακιού..Πιστεύετε πως δεν είναι αλλού το πρόβλημα;Ή έστω αν υπάρχει άλλη λύση;;;
Μήπως πρέπει να το δώσεις;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LOUNTA
Νεοφερμένο μέλος
η γατα μου είναι πολύ παιχνιδιάρα! συνέχεια παίζει..λίγες φορές θα μας αφήσει να την χαϊδέψουμε!! όταν παίζουμε δαγκώνει πολύ δυνατά και γρατζουνάει μέχρι που ματώνει λίγο το χέρι. με έχει γεμίσει σημάδια, γιατί είναι έτσι???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool