Γιατί στις γάτες αρέσει τόσο πολύ το ψάρι;

nikos79

Νεοφερμένο μέλος

Ο nikos79 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
...ενω στο φυσικο τους περιβαλλον δε θα μπορουσαν να πιασουν ποτε ενα ψαρι;
Η εντονη μυρωδια;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι όμως, υπάρχουν γάτες που ψαρεύουν κανονικότατα στα ρηχά για μικρά ψαράκια, καβούρια και ό,τι άλλο κρύβεται στα βραχάκια!!! Οι Βαν Τουρκίας που πήραν το όνομά τους από τη λίμνη γύρω από την οποία ζούσανε έχουν μεγάλη εξοικίωση με το νερό και τσαλαβουτάνε μια χαρά. Το ίδιο αναφέρεται και για την ολοδική μας γάτα του Αιγαίου. Ρώτα στα νησιά μας το καλοκαίρι, όλοι οι ψαράδες θα σου πούνε ιστορίες για κάποια γάτα που ψαρεύει στα ρηχά!!
Και τέλος, να σου στείλω τον δικό μου μια βδομάδα να βαρεθείς να μαζεύεις τα νερά από πίσω του...Ρε παιδιά, μέχρι και στις λακούβες στο μπαλκόνι πάει και τσαλαβουτάει όπως τα μικρά παιδιά, παίρνει και φόρα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χαχαχα! Και στον δικο μου του αρεσει το νερο! Ουκ ολιγες φορες εχει αναποδογυρισει το μπωλ με το νερο του παιζοντας. Επισης τρελαινεται για ψαρι! Δυστυχως οχι φρεσκο αλλα κονσερβα. Ωρες ωρες απορω με τον δικο μου. Ενω του αρεσει το ψαρι, το καινουριο treat που του πηρα που ειναι μικρα ξεραμενα ψαρακια, δεν τα αγγιζει :hmm:Οτι ειναι υγειινο δεν το τρωμε.

Κι όμως μπορούν άνετα να πιάσουν ψάρια. Μάλιστα θυμάμαι ένα διήγημα (δεν μου έρχεται τώρα ο τίτλος... θα τον θυμηθώ όμως) που έλεγε την ιστορία μιας γριάς που ήταν πάμφτωχη και δεν είχε κανέναν στον κόσμο, εκτός από τη γάτα της. Ανήμπορη η γριά, ακόμα και τα προς το ζήν δεν ήταν σε θέση να τα βρίσκει... Κι έτσι κάθε μέρα η γάτα κατέβαινε στην ακτή και έφερνε κι από ένα ψάρι στη γριά και τα βολεύανε :)

Βέβαια παρακάτω οι γειτόνισσες την λυπήθηκαν και, για να μην την προσβάλλουν, της άφηναν πίτες και ψωμιά με τέτοιον τρόπο ώστε να φαίνεται πως τα έφερνε η γάτα, για να μην την προσβάλλουν :)

Μάλιστα θυμάμαι ένα διήγημα (δεν μου έρχεται τώρα ο τίτλος... θα τον θυμηθώ όμως) που έλεγε την ιστορία μιας γριάς που ήταν πάμφτωχη και δεν είχε κανέναν στον κόσμο, εκτός από τη γάτα της. Ανήμπορη η γριά, ακόμα και τα προς το ζήν δεν ήταν σε θέση να τα βρίσκει... Κι έτσι κάθε μέρα η γάτα κατέβαινε στην ακτή και έφερνε κι από ένα ψάρι στη γριά και τα βολεύανε :)

Βέβαια παρακάτω οι γειτόνισσες την λυπήθηκαν και, για να μην την προσβάλλουν, της άφηναν πίτες και ψωμιά με τέτοιον τρόπο ώστε να φαίνεται πως τα έφερνε η γάτα, για να μην την προσβάλλουν :)

Tελειο!!!:redface:

Εμεις ειχαμε γατα π δεν πλησιαζε ψαρι.
Επισης δεν καταλαβαινω γιατι στις γατες οι ''ιδιοκτητες'' δινουν ψαροκοκαλα!Τι να φαει το ζωντανο απτο κοκαλο???:confused:

...ενω στο φυσικο τους περιβαλλον δε θα μπορουσαν να πιασουν ποτε ενα ψαρι;
Η εντονη μυρωδια;

Δεν έχει σχέση το ότι οι γάτες δεν ψαρεύουν (τουλάχιστον όχι συστηματικά), το ψάρι είναι κρέας και είναι επόμενο να τους αρέσει. Με την ίδια λογική, δεν μπορώ να φανταστώ πολλές γάτες να σκοτώνουν αγελάδα, αλλά το μοσχαράκι το κατεβάζουν με δυο μπουκιές.

Αν και, για να είμαστε ακριβείς, το φυσικό περιβάλλον της γάτας δεν είναι το δάσος, αλλά οι ανθρώπινοι οικισμοί. Αλλιώς μιλάμε για αγριόγατες.;)

Επισης δεν καταλαβαινω γιατι στις γατες οι ''ιδιοκτητες'' δινουν ψαροκοκαλα!Τι να φαει το ζωντανο απτο κοκαλο???:confused:

Είναι οι ίδιοι που θα σου πουν "Εγώ τη γάτα μου την έχω βασίλισσα! Της δίνω γλειμμένα ψαροκόκαλα και τα μακαρόνια που περίσσεψαν. Τι εννοείς δεν κάνει; Αφού τα τρώει.":cool:

τα ψαροκοκκαλα ειναι πολυ υγιεινα παντως. Ειναι αριστη πηγη ασβεστιου αρκει μονο να μην παρουσιαζουν προβληματα στα εντερα. Αν ετρωγε ο δικος μου θα του εδινα πχ κοκκαλακια απο σολωμο χωρις τα αγκαθια, μονο τους σπονδυλους (αυτα που ειναι σαν μπαλακια).

Ο Χωσούλης μου τρελένεται για ψάρι σε όλες του τις μορφές. Ακόμα και για ψαρόσουπα. Μια φορά που είχα βάλει να ζεστάνω λίγη, την ξέχασα και πήγα και τον βρήκα πάνω στην κουζίνα με την μούρη μέσα στην ψαρόσουπα. Και δεν μιλάμε για απλό ζουμί. Με το αυγολέμονό της, με το ρυζάκι της τα λαχανικούλια της, κομπλε!:up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back