JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλημέρα και σας ευχαριστώ για την απάντηση...Δεν έκανε ξανά εμετό χθες ευτυχώς, την παρακολουθούσα αλλά έκανε σήμερα το πρωί με σάλιο και λίγη τροφή, χωρίς αίμα ευτυχώς...το πρόβλημα όμως είναι ότι κατά διαστήματα αρνείται να φάει την τροφή που πρέπει...οπότε τότε τί να κάνω; Επίσης, ο κτηνίατρος είχε πει ότι για τα νεφρά της βοηθάει να της βάζουμε ορό και το κάνουμε κατά διαστήματα...κατά τη γνώμη σας πόσο συχνά πρέπει να γίνεται αυτό; Ας πούμε καθημερινά επί μια εβδομάδα θα τη βοηθήσει; Και μετά πόσο καιρό να περιμένουμε μέχρι τον επόμενο ορό; Το έχουμε κάνει στο παρελθόν αλλά θέλω να κάνω ότι καλύτερο οπότε πείτε μου κι εσείς σας παρακαλώ...
Στεναχωριέμαι που τη βλέπω έτσι...και δε θέλω να πεθάνει...
![]()
κανονικά θα πρέπει να γίνονται εξετάσεις αίματος για να ελέγχονται τα νεφρά και τότε να γίνεται ο ορος
, ο ορος βοηθαει στην διούρηση με εποτέλεσμα να καθαριζει , το ποσο συχνα μπορεί να παίρνει ορο θα το εκτιμαται μαζι με τον κτηνιατρο σας , κατα προτίμιση οταν έχει σημάδια αφυδατώσεως
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μάλλον έχει κάνει οίδημα και θα χρειαστεί διουρητικάγιατρέ καλησπέρα. Ο γατος αυτός που έχω με τον καρκίνο στο έντερο παρουσιάζει κάτι καινούργιο.. το μονο που εχω αλλάξει ειναι βιταμίνες που του δινω για να δυναμώσει. Παρατηρησα ότι τα πόδια του είναι πολύ πρισμένα, τα πίσω. Καμια ιδέα ? Αυτό σημερα το παρατηρησα κ δε ξερω τι να κανω μέχρι αυριο που θα ανοιξει ο κτηνιατρος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimiandr
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μάλλον έχει κάνει οίδημα και θα χρειαστεί διουρητικά![]()
Ε, δεν ειναι κ καλά τα νέα, υγρό έχει μαζέψει στη κοιλια. Όσο για τα πόδια, άμα δε φύγει το οίδημα μέχρι αυριο, θα του δώσουμε λασίξ και κάτι ακόμα που δε θυμάμαι, για να ξεπριστεί. Μας είπε να δοκιμάσουμε άμα φάει ασπράδι αβγου, έστω ανακατεμένο με κάτι άλλο. Ε, έβρασα κ του έδωσα, και έγινε... πανικός
. Δεν μας είπε όμως τι ποσότητα μπορούμε να του δίνουμε, εφόσον το τρώει, μπορείτε να με διαφωτήσετε? Θα λείπει ο δόκτωρ μέχρι την επόμενη βδομάδα..
Εφαγε το μισό ασπράδι ανακατεμένο με λίγη κονσέρβα για σήμερα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ενα ασπραδι την ημερα νομιζω ειναι αρκετηγιατρέ καλησπέρα. Ο γατος αυτός που έχω με τον καρκίνο στο έντερο παρουσιάζει κάτι καινούργιο.. το μονο που εχω αλλάξει ειναι βιταμίνες που του δινω για να δυναμώσει. Παρατηρησα ότι τα πόδια του είναι πολύ πρισμένα, τα πίσω. Καμια ιδέα ? Αυτό σημερα το παρατηρησα κ δε ξερω τι να κανω μέχρι αυριο που θα ανοιξει ο κτηνιατρος
Ε, δεν ειναι κ καλά τα νέα, υγρό έχει μαζέψει στη κοιλια. Όσο για τα πόδια, άμα δε φύγει το οίδημα μέχρι αυριο, θα του δώσουμε λασίξ και κάτι ακόμα που δε θυμάμαι, για να ξεπριστεί. Μας είπε να δοκιμάσουμε άμα φάει ασπράδι αβγου, έστω ανακατεμένο με κάτι άλλο. Ε, έβρασα κ του έδωσα, και έγινε... πανικός. Δεν μας είπε όμως τι ποσότητα μπορούμε να του δίνουμε, εφόσον το τρώει, μπορείτε να με διαφωτήσετε? Θα λείπει ο δόκτωρ μέχρι την επόμενη βδομάδα..
Εφαγε το μισό ασπράδι ανακατεμένο με λίγη κονσέρβα για σήμερα.

catandie
Δραστήριο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γιατρε καλημερα, αυριο θα παω την γατουλα μου για στειρωση, ειναι 6,5 μηνων, πρωην αδεσποτη, 2.300κιλα, εχει κανει εξετασεις για τυχον ασθενειες που μπορει να ειχε απ εξω(λευχαιμια, aids, περιτονιτιδα) κι εχει βγει καθαρη, επισης της εκανε ο κτηνιατρος κι ενα αιμοδιαγραμμα κι ειχε βγει φυσιολογικο(δεν ξερω τι δειχνει αυτο....) ειχε παρει αντιβιωση πριν 3 μηνες περιπου γιατι απο αυτα που ετρωγε ως αδεσποτη ειχε βαρια ουλιτιδα αλλαξε και τα δοντακια της στο ενδιαμεσο οποτε ειναι μια χαρα στοματικα πια.... Ηθελα να σας ρωτησω, παρολο που ξερω οτι ειναι επεμβαση ρουτινας η στειρωση για εσας τους κτηνιατρους, υπαρχει καποια εξεταση να δειχνει αν υπαρχει καπου αλλεργια? αν παθει(χτυπαω ξυλο) ειναι αντιμετωπισιμη? ποσες πιθανοτητες υπαρχουν? φοβαμαι παρα πολυ.............. παρολο που εχω ηδη στειρωσει 2 αρσενικους, επειδη σε θηλυκια γατουλα δεν εχω εμπειρια και θεωρειται λιγο πιο σοβαρο σα χειρουργειο, και ειναι και η μεγαλη μου αγαπη, χθες δεν κοιμηθηκα απο το αγχος μου......
Δεν χρειάζεται να ανησυχείς απο οτι φαίνεται η γατούλα είναι υγιής και λογικα δεν θα εχει καποιο προβλημα και αν εμφανιστεί κάποια αλλεργία θα εμφανιστεί στην αρχή και θα είναια ντιμετωπίσημο

catandie
Δραστήριο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Με ανακουφισε παρα πολυ αυτη η απαντηση πραγματικα...... το βαρος της θεωρειτε οτι ειναι ενταξει για στειρωση? την εχω ζυγισει τον τελευταιο μηνα 3 φορες και ειναι σταθερα 2.300....
Είναι καλό το βάρος της για την ηλικία της

catandie
Δραστήριο μέλος

nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Δε νομιζω οτι οφειλεται στο χαπι, ειναι λιγο ακεφη απο χτες. Η απορια μου ειναι εαν χρειαζεται να το ξαναδωσω ή αν οι ωρες που περασαν ηταν αρκετες για να απορροφηθει. Οσο μπορεσα να δω δεν υπηρχε κατι στον εμετο. Ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σας

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γιατρε καλησπερα, σημερα εδωσα το χαπακι milbemax στις γατες μου και η μια μετα απο καποιες ωρες (περιπου 4) εκανε εμετο.
Δε νομιζω οτι οφειλεται στο χαπι, ειναι λιγο ακεφη απο χτες. Η απορια μου ειναι εαν χρειαζεται να το ξαναδωσω ή αν οι ωρες που περασαν ηταν αρκετες για να απορροφηθει. Οσο μπορεσα να δω δεν υπηρχε κατι στον εμετο. Ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σας![]()
Οι τέσσερις ώρες είναι αρκετες για αν διαλυθεί το φάρμακο και να αποροφηθει και να περασει στο έντερο
, οπότε δεν χρειάζεται να ξαναδώσεις άμεσαΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catandie
Δραστήριο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γιατρε καλησπέρα, την κάναμε την στείρωση, πήγε πολυ καλα μου είπε ο γιατρός, την κάναμε Παρασκευή πρωί, και φαίνεται σιγά σιγά μέρα με τη μέρα να είναι κάπως καλύτερα, αλλα συνεχίζει μέχρι κ σήμερα, να κοιμάται παραπάνω απ´ ότι συνήθως και να τρώει ναι μεν αλλα λίγο..δεν έχει ενεργήθει απο την μέρα του χειρουργειου... Και ενώ παρακολουθεί το μπαλάκι πχ, και θέλει να παίξει, δεν το κάνει, υποθέτω επειδή καταλαβαίνει μέχρι που την παίρνει....πηγαίνοντας την για στείρωση την Παρασκευή το πρωί, παρατήρησα πάνω στο μυτακι της κάτι σαν να λείπει ένα κομματάκι δέρμα, σα να έχει κοπεί μια μικρη φετουλα με μαχαίρι... Δεν ξέρω πως να το περιγράψω.. Το είπα στον γιατρο και μου είπε ότι μερικές φορές κάποιες ιώσεις ξεκινούν έτσι, με ρώτησε αν φτερνιζεται του είπα όχι.... Σκέφτηκα μήπως λόγω οιστρου, επειδή έπαιζαν με τον γατο που έχω σπίτι κάπως πιο βιαια μήπως τραυματίστηκε... Είναι κάτι να ανησυχω? όταν λέει ίωση? εννοεί απλα κρυωματακι? αλλα δεν φτερνιζεται... Δεν ξέρω αν είναι υποτονική απο τη στείρωση η μήπως είναι άρρωστουλα?
Λογικά δεν τρώει γιατι μάλλον πονάει,εφόσον παίρνει την αντιβιωση της δεν θα έχει πρόβλημα απλως συνεχιζεις να την παρακολουθεις να δις οτι σε 2-3 μερες είναι πάλι τα ιδια καλύτερα να την δει ο κτηνιατρος

catandie
Δραστήριο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Σημερα ειναι σαφως καλυτερα, εβγαλα και μια φωτγραφια το μυτακι της να το δειτε αν μπορεσετε να μου πειτε αν υποδεικνυει ιωση η απλο τραυματισμο....![]()
Μάλλον για τραυματισμό μου φαίνεται

catandie
Δραστήριο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Κι εγω έτσι πιστεύω γιατι αν είχε πυρετό δεν νομίζω να έπαιζε σήμερα... Αυτο που με ανησυχεί είναι τα ράμματα της, διάβασα σε ένα ποστ ότι τα εσωτερικά αρχίζουν στις 3-4 μέρες να "χαλάνε" και μπορει να μην είναι έτοιμο το σώμα του για κάτι τέτοιο και γι αυτο λέει κάποιοι κτηνίατροι δεν το κάνουν... Και πάνω στο παιχνίδι με το άλλο γατο φοβάμαι μην γίνει τίποτα, πολλές φορές όταν "παλεύουν" την κλωτσαει την κοιλια με τα πίσω του πόδια...
Τα απορροφήσιμα ράμματα αρ΄χιζουν να διαλύονται μετα απο 1-3 εβδομάδες, εφοσον δεν δείχνει να φουσκώνει υπερβολικά η πληγή τότε δεν υπάρχει πρόβλημα!

catandie
Δραστήριο μέλος
houlieta
Δραστήριο μέλος
Διαπιστώνω κάποιες διαφορές απόψεων ανάμεσα στους κτηνιάτρους, τωρα πχ με την στείρωση - που συνέπεσε της γατούλας μου με της Άντυς... Πέρα από τα ράμματα, άλλοι γιατροί τοποθετούν κολάρο άλλοι όχι, άλλοι ζητούν καθαρισμό την περιοχής με κάποιο μπεταντίν άλλοι όχι... Πως προκύπτουν αυτές οι διαφορές; (τωρα θα μου πείτε τι ρωτάω και εγώ - αλλά να, μου έχει κάνει εντύπωση...)
Εμεις μόλις κλείσαμε 24ωρο από την στείρωση, η γατα μου αποφεύγει τα χάδια και διακρίνω εκνευρισμό... Επίσης αντιδρά έντονα όταν την αγγίζω στα πίσω ποδαράκια της και με ανησυχεί...
Δεν ξέρω αν έχω λόγο...
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ευχαριστώ πολυ! Οπότε σήμερα, 4η μέρα πια... Να την αφήνω ελεύθερη μέσα στο σπίτι όταν λειπω? δεν υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν τα ράμματα πάνω σε παιχνίδι με τον άλλον γατο?
Για να ανοίξουν τ ράμματα θα πρέπει να δεχτεί πολύ δυνατό χτύπημα π.χ. κλωτσιά απο άνθρωπο
, οποτε δεν νομιζω να υπάρχει πρόβλημα με το παιχνίδι
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
Στεναχωριέμαι που τη βλέπω έτσι...και δε θέλω να πεθάνει...