Γιατρέ, αρρώστησε;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
γεια χαρα! εχω δυο γατες που γεννησαν και οι δυο την ιδια μερα! Η μία εκανε 2 και απο τοτε και τα δυο εχουν τα ματια τους κλειστα και εχουν γεμισει απ'έκξω σαν τσιμπλες! Και οταν βαζο λιγο βαμβακι με νερο πανω στο προσωπο και μετα παει και τα γλυφει η μανα τους καθαριζουν και ανοιγουν. Μετα μολις πεφτουν για υπνο και ξυπνανε παλι η ιδια κατασταση. Τα μικρα της αλλης γατας δεν εχουν κανενα προβλημα! Το χετε ξανασυναντησει αυτο? Καμια ιδεα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα και από μένα!
Μιας και το έθεσε η Ελένη για τα συμπληρώματα, εχω και εγώ μια απορία: σκέφτομαι να ξεκινήσω αποκλειστικά μαγειρευτή διατροφή στη γάτα μου. Όμως δε ξέρω τι ακριβώς συμπληρώματα πρέπει να χρησιμοποιώ για να παίρνει όλα τα απαραίτητη. Πέρα από την ταυρίνη, ποιά άλλα συμπληρώματα θα χρειαστεί να πάρω και σε τι ποσότητες να τα δίνω ανά γεύμα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα και από μένα!
Μιας και το έθεσε η Ελένη για τα συμπληρώματα, εχω και εγώ μια απορία: σκέφτομαι να ξεκινήσω αποκλειστικά μαγειρευτή διατροφή στη γάτα μου. Όμως δε ξέρω τι ακριβώς συμπληρώματα πρέπει να χρησιμοποιώ για να παίρνει όλα τα απαραίτητη. Πέρα από την ταυρίνη, ποιά άλλα συμπληρώματα θα χρειαστεί να πάρω και σε τι ποσότητες να τα δίνω ανά γεύμα;
Μια κρέμα με πολυβιταμίνες και έχει όλα τα απαραιτητα στοιχεια και ακολουθεις τις οδηγίες:)

γεια χαρα! εχω δυο γατες που γεννησαν και οι δυο την ιδια μερα! Η μία εκανε 2 και απο τοτε και τα δυο εχουν τα ματια τους κλειστα και εχουν γεμισει απ'έκξω σαν τσιμπλες! Και οταν βαζο λιγο βαμβακι με νερο πανω στο προσωπο και μετα παει και τα γλυφει η μανα τους καθαριζουν και ανοιγουν. Μετα μολις πεφτουν για υπνο και ξυπνανε παλι η ιδια κατασταση. Τα μικρα της αλλης γατας δεν εχουν κανενα προβλημα! Το χετε ξανασυναντησει αυτο? Καμια ιδεα?

τι ηλικια εχουν τα γατακια? μπορεις να τους βάλεις λίγο τομπρεξ κολυριο και νατους βάζεις 1 σταγόνα δυο φορες την ημερα για 2-3 μέρες αν δεν δεις βελτιωση θα πρεπει να τα πας σε κτηνιατρο:hmm:

Καλημέρα γιατρέ!!

Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιο συμπλήρωμα για να δώσω στην γατούλα μου που γέννησε στις 12/05 και τώρα θηλάζει τα 4 μωρά της. Είναι τραγικά αδύνατη παρότι την ταίζω με κονσέρβα και ξηρή τροφή 5 φορές την ημέρα. Εάν την δείτε θα διακρίνεται τα οστά στην σπονδυλική της στήλη τόσο αδύνατη είναι.

Να ανησυχήσω;;;:worry::worry:

Καλημέρα γιατρέ!!

Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιο συμπλήρωμα για να δώσω στην γατούλα μου που γέννησε στις 12/05 και τώρα θηλάζει τα 4 μωρά της. Είναι τραγικά αδύνατη παρότι την ταίζω με κονσέρβα και ξηρή τροφή 5 φορές την ημέρα. Εάν την δείτε θα διακρίνεται τα οστά στην σπονδυλική της στήλη τόσο αδύνατη είναι.

Να ανησυχήσω;;;:worry::worry:

Να της δίνεις τροφή για γατάκια ή συμπλήρωμα βιταμονωνοπως ειναι τα Felovite, nitricare , nutriforce gel και αλλα παρόμοια:hmm:

Ευτυχώς που ήδη σκέφτηκα μόνη μου και της δίνω τροφή για μωρά, θα πάρω και τις βιταμίνες.

Ευχαριστώ!!!!

τι ηλικια εχουν τα γατακια? μπορεις να τους βάλεις λίγο τομπρεξ κολυριο και νατους βάζεις 1 σταγόνα δυο φορες την ημερα για 2-3 μέρες αν δεν δεις βελτιωση θα πρεπει να τα πας σε κτηνιατρο:hmm:

Ευχαριστω για την απαντηση! Τους εβαζα κολιριο αλλα δυστυχως το ενα απο τα δυο το 'εχασα'. Ηταν 3 εβδομαδων! Να πως εγινε: Για 2 εβδομαδες ειχαν συνεχεια κλειστα τα ματια τους (σαν τσιμπλες) αλλα ηταν δραστηρια οταν τους εβαζα κολιριο και τα ξανα ανοιγαν. Τη τελευταια εβδομαδα αυτο που πεθανε οχι μονο ειχε κλειστα τα ματια αλλα δεν ηταν καθολου δραστηριο. Κοιμοταν ολη μερα και οταν το επιανα , το σηκωνα , το σκουνταγα κλπ ηταν απαθες, σα νεκρο(με τη μονη διαφορα οτι ανεπνεε). Και το βρηκα νεκρο εχοντας βγαλει καποια υγρα απο το στομα. Το δευτερο βαδιζει αυτη τη στιγμη στα χναρια του πρωτου.

Το πιο τραγικο ειναι οτι σημερα βρηκα και τη μανα στην ιδια κατασταση! Μεχρι εχθες φαινοταν μια χαρα η μανα. Σημερα τη βρηκα να κοιμαται και αυτη (ανεπνεε) και ενω τη σκουνταγα, τη τραβουσα αυτη απαθης(σα νεκρη). Και παρατηρησα οτι δεν ειχε τσιμπλες στα ματια(τα χε μισο ανοιχτα χωρις να τα ανοιγοκλεινει χωρις να καταλαβαινει, σα να ειναι σε κωμα) αλλα ειδα οτι η μυτη της , τα ποδια της (στο μεχρι το γονατο) ειναι γκρι (σαν να εχει χωθει καπου βρωμικα προηγουμενως)και πισω απο τα αυτια της εχει κατι σα ξεραμενο αιμα, αλλα δεν ειναι αιμα γτ δεν εχει πληγη!

Δε μπορω να καταλαβω τι συμβαινει. Απ'ότι καταλαβα παει και η μανα!

Αυτο που φοβαμαι ειναι οτι οχι μονο και το δευτερο γατακι θα τη κανει επισης αλλα και τα γατακια της αλλης μανας θηλασαν μια δυο μερες τη γατα (που σας περιεγραψα πιο πανω) και το ενα απο αυτα εχει αρχισει το ματι του να κλεινει οπως τα αλλα. Ειναι κολλητικο φαινεται αλλα το κολιριο δε κανει τπτ!

Αυτες ειναι και οι φωτο της μανας σμρ που τη βρηκα ετσι! Λες και εχει παθει εγκεφαλικο!

Και οχι τπτ αλλο αλλα φοβαμαι μην ειναι τπτ που μεταδιδεται και στον ανθρωπο! Ειμαι και ασχετος απο ιατρικα!

Συνημμένα

• DSC00494.JPG
    DSC00494.JPG
    317,5 KB · Εμφανίσεις: 176
  • DSC00495.JPG
    DSC00495.JPG
    318,2 KB · Εμφανίσεις: 144
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπερα.πριν λιγο καιρο βρηκα 2 αδεσποτα αδελφακια και τα πηρα σπιτι.ειχαν παρασιτα στα αυτια ,σκουληκακια ,το ενα ηταν χτυπημενο στο ποδι και το αλλο ειχε λοιμωξη αναπνευστικου.ακολουθησαμε τις θεραπειες και εγιναν μια χαρα ,αλλα πριν 3 μερες ο αρσενικος γατος,ο οποιος ειναι 8 μηνων περιπου,αρχισε να νιαουριζει βραχνα,κατα τα αλλα ειναι κεφατος και τρωει κανονικα.χθες το βραδυ καθως τον χαιδευα,επιασα στο μερος αναμεσα στην κοιλια και το στηθος, ενα σκληρο στρογγυλο εξογκωμα σε μεγεθος λιγο μεγαλυτερο απο ενα φουντουκι,πολυ σκληρο,δεν πιεζεται καθολου.εχω και 2 σκυλια,το ενα παιζει συνεχεια με τα γατια,ειναι μεσαιου μεγεθους και πολυ αταχτος και καμια φορα πανω στο παιχνιδι οπως τα γυριζει αναποδα πρεπει να τα ποναει,γιατι κραυγαζουν.μπορει να εχει προκληθει απο αυτο το εξογκωμα η υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι σοβαρο;υπαρχει πιθανοτητα καρκινου η αλλης σοβαρης ασθενειας σε τοσο μικρη ηλικια;σας ευχαριστω προκαταβολικα για την απαντηση.

καλησπερα γιατρε, ηθελα να σας ροτισω, μεθαυριο θα κανουν απολημανση στη πολικατοικια, θα το κανω και στο διαμερισμα μου, για κατσαριδες, μιρμιγκια και τα ποντικια. κυνδενευει η γατουλα μου απο αυτο??? ειναι παρα πολυ αλλεργικια, ειχαμε ιστορικο και καναμε 1,5 μηνα θεραπια με αντιβιοση για να της φιγουν τα σιμπτοματα αλλεργιας. ηπαρχει περιπτοση να παθει κατι απο απολιμανση, που θα κανει συνεργειο καθαρισμου?

Καλησπερα γιατρε.
Μετα απο αρκετο καιρο εχουμε ενα θεματακι και παλι με τον Εκτωρα.
Εδω και 3 μερες (Παρασκευη) αρχισε να ξυνει το δεξι αυτακι του στην αρχη και την επομενη μερα και τα 2.
Με τετοια λυσσα που επεφτε κατω.
Ετσι τουλαχιστον νομιζαμε.Αλλα σημερα εχει ενα βαδισμα σαν να εχει απωλεια ισοροπιας στα πισω ποδια.
Επισκεφτηκαμε γιατρο κα μας ειπε ισως ειναι αλεργικη αντιδραση απο αλλαγη τροφης.
Αλλα η τροφη αλαχτηκε πριν 10 + μερες απο Kitten 36 σε Kitten persian 32<12 μηνων και οι δυο της Royal.
Η αλλαγη εγινε σταδιακα με τις δυο τροφες μαζι και σιγα σιγα κοψιμο της πρωτης.
Επισης δωσαμε και αποπαρασιτωση εξωτερικη (για τσιμπουρια κλπ) πριν 12 μερες.
Τα κακακια ειναι σφιχτα τουλαχιστον μεχρι σημερα το πρωι.
Πριν λιγο πηγε για τσισα αλλα δεν ειχε καν δυναμη να σκαψει την αμμο.
Γενικα δεν εχει δυναμη σχεδον καθολου.
Μηπως υπαρχει καποια ιδεα ισως?
Περιμενω αποψε λιγο αργοτερα και δευτερο γιατρο να παρω ακομα μια γνωμη.
Ευχαριστω.

Μολις πριν λιγο ειχαμε και δευτερη γνωμη απο γιατρο.
Η οχι και σιγουρη γνωματευση ειναι συριγγομυελια.
Τα νεα δεν ειναι καλα δυστηχως.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ αλλα δυστηχως δεν δειχνει κατι τετοιο ομως.

Τελευταία επεξεργασία:
Γειά σας!
Mε συμβούλεψαν να δοκιμάσω να ρωτήσω εσάς, ως ειδικός που είστε.
Η γατούλα μου γέννησε για πρώτη φορά, και είχε τα 5 μικρά της πάνω σε εφημερίδες. Παρουσίασε αρχικά ένα μαύρο χρώμα στη μύτη, που αρχικά πιστέψαμε ότι ήταν από το χαρτί. Όταν όμως μεταφέραμε αυτήν και τα γατάκια αλλού, δεν έφυγε, αντίθετα, κάλυπτε όλο και μεγαλύτερη έκταση. Μετά από λίγες μέρες φάνηκε σαν να ξεφλουδίζει εκεί.Τώρα, σεένα σημείο αυτής της περιοχής, έχει βγάλει κάτι σαν λευκό εξόγκωμα-σπυρακι.
Να αναφέρω επίσης ότι τα μικρά της -περίπου 2,5 μηνών-,αν και τρέφοντα πια με στερεά τροφή, ζητούν ακόμα γάλα και αυτή δεν τα διώχνει. Την έχουν ....ρουφήξει....Έχει αδυνατίσει πολύ, και όταν βάζω φαγητό, ικανοποιεί λίγο την πείνα της, αποσύρεται για να φάνε τα μικρά και όταν αυτά χορτάσουν, επιστρέφει. Και πάλι όμως δεν τρώει αρκετά και η φωνή της ακούγεται αδύναμη.
Δυσκολευόμαστε οικονομικά να την υποστηρίξουμε με ιατρική επίσκεψη... Την αγαπούμε πολύ όμως....:worry::worry::worry:
Ευχαριστώ!

Καλησπερα γιατρε.
Μετα απο αρκετο καιρο εχουμε ενα θεματακι και παλι με τον Εκτωρα.
Εδω και 3 μερες (Παρασκευη) αρχισε να ξυνει το δεξι αυτακι του στην αρχη και την επομενη μερα και τα 2.
Με τετοια λυσσα που επεφτε κατω.
Ετσι τουλαχιστον νομιζαμε.Αλλα σημερα εχει ενα βαδισμα σαν να εχει απωλεια ισοροπιας στα πισω ποδια.
Επισκεφτηκαμε γιατρο κα μας ειπε ισως ειναι αλεργικη αντιδραση απο αλλαγη τροφης.
Αλλα η τροφη αλαχτηκε πριν 10 + μερες απο Kitten 36 σε Kitten persian 32<12 μηνων και οι δυο της Royal.
Η αλλαγη εγινε σταδιακα με τις δυο τροφες μαζι και σιγα σιγα κοψιμο της πρωτης.
Επισης δωσαμε και αποπαρασιτωση εξωτερικη (για τσιμπουρια κλπ) πριν 12 μερες.
Τα κακακια ειναι σφιχτα τουλαχιστον μεχρι σημερα το πρωι.
Πριν λιγο πηγε για τσισα αλλα δεν ειχε καν δυναμη να σκαψει την αμμο.
Γενικα δεν εχει δυναμη σχεδον καθολου.
Μηπως υπαρχει καποια ιδεα ισως?
Περιμενω αποψε λιγο αργοτερα και δευτερο γιατρο να παρω ακομα μια γνωμη.
Ευχαριστω.

Μολις πριν λιγο ειχαμε και δευτερη γνωμη απο γιατρο.
Η οχι και σιγουρη γνωματευση ειναι συριγγομυελια.
Τα νεα δεν ειναι καλα δυστηχως.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ αλλα δυστηχως δεν δειχνει κατι τετοιο ομως.
Θα χρειαστει και απεικονιστικες εξετάσεις ( ακτινογραφια) για να επιβεβαιωθει το πρόβλημα καλο θα ήταν να κοιτάξουν και τον λαβυρινθο μήπως απο κάποα ωτιτιδα έχει κάνει φλεγμονη και για αυτό παραπαταει:hmm:

Γειά σας!
Mε συμβούλεψαν να δοκιμάσω να ρωτήσω εσάς, ως ειδικός που είστε.
Η γατούλα μου γέννησε για πρώτη φορά, και είχε τα 5 μικρά της πάνω σε εφημερίδες. Παρουσίασε αρχικά ένα μαύρο χρώμα στη μύτη, που αρχικά πιστέψαμε ότι ήταν από το χαρτί. Όταν όμως μεταφέραμε αυτήν και τα γατάκια αλλού, δεν έφυγε, αντίθετα, κάλυπτε όλο και μεγαλύτερη έκταση. Μετά από λίγες μέρες φάνηκε σαν να ξεφλουδίζει εκεί.Τώρα, σεένα σημείο αυτής της περιοχής, έχει βγάλει κάτι σαν λευκό εξόγκωμα-σπυρακι.
Να αναφέρω επίσης ότι τα μικρά της -περίπου 2,5 μηνών-,αν και τρέφοντα πια με στερεά τροφή, ζητούν ακόμα γάλα και αυτή δεν τα διώχνει. Την έχουν ....ρουφήξει....Έχει αδυνατίσει πολύ, και όταν βάζω φαγητό, ικανοποιεί λίγο την πείνα της, αποσύρεται για να φάνε τα μικρά και όταν αυτά χορτάσουν, επιστρέφει. Και πάλι όμως δεν τρώει αρκετά και η φωνή της ακούγεται αδύναμη.
Δυσκολευόμαστε οικονομικά να την υποστηρίξουμε με ιατρική επίσκεψη... Την αγαπούμε πολύ όμως....:worry::worry::worry:
Ευχαριστώ!

μαλλον θα χρειαστει επισκεψη στον γιατρο , μπορει αν είναι δερματιτιδα μπορει να είναι κάποιο απόστημα ή καποιος μύκητας:hmm:, επισης θα πρέπει να την ταϊζεται ξεχωριστά με καλής ποιότητας τροφή για να πάρει τα πάνω της:hmm:

Καλησπέρα,

όπως έχω ξανααναφερει έχω ένα γατάκι που ειναι 24 ημερών. Δύστυχvς αρρώστησε έχει ιωσουλα και επίσης και επιπεφυκίτιδα στο ένα ματi της....:'(Το πηγα στον γιατρο και μου ειπε να τις βαζω 3 σταγόνες στο μάτι,τη μύτη και τα ούλα tobrex. Τρώει αλλα οσο μπορεί. Έχει μειωσει την ποσοτητα του φαγητου που ετρωγε.Θα μπορουσε κάποιος να με βοηθησει για κάποιες εξτρα συμβουλές?

ευχαριστώ.

Καλησπέρα,

όπως έχω ξανααναφερει έχω ένα γατάκι που ειναι 24 ημερών. Δύστυχvς αρρώστησε έχει ιωσουλα και επίσης και επιπεφυκίτιδα στο ένα ματi της....:'(Το πηγα στον γιατρο και μου ειπε να τις βαζω 3 σταγόνες στο μάτι,τη μύτη και τα ούλα tobrex. Τρώει αλλα οσο μπορεί. Έχει μειωσει την ποσοτητα του φαγητου που ετρωγε.Θα μπορουσε κάποιος να με βοηθησει για κάποιες εξτρα συμβουλές?

ευχαριστώ.
σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολα, θα πρεπει να το ταϊζεις συχνά και να το κρατας ζεστο και να κανεις τη θεραπεία του:hmm:

τα κάνω όλα κατά γραμμα....ο οργανισμός του μπορεί σε αυτή την ηλικία να αντιμετωπίσει μια ίωση?το εχω απο 10 ημερών...

γιατρε καλησπερα...τον τελευταιο καιρο ο γατος μου ξυνεται εντονα στην περιοχη πανω απο τα ματια με αποτελεσμα να εχει κανει πληγες...στην εξωτερικη γωνια των ματιων και απο πανω...επισης ξυνει το λαιμο...και δαγκωνει τις πατουσες...την πρωτη φορα που πηγα στο γιατρο μου ειπε να βαλω tobradex...το εκανα ειδα μια βελτιωση αλλα μετα απο λιγο αξανα τα ιδια...αυτη τη φορα μου ειπε οτι προκειται για αλλεργια και να ξεκινησω atarax....
ποια ειναι η γνωμη σας?επισης χρειαζεται να βαλω κατι πανω στις πληγες??ή να ξαναβαλω κολλυριο?

τα κάνω όλα κατά γραμμα....ο οργανισμός του μπορεί σε αυτή την ηλικία να αντιμετωπίσει μια ίωση?το εχω απο 10 ημερών...
ακριβως επειδη είναι τόσο μικρό για αυτο είναι δύσκολο και τα παντα μποιρουν να αλλαξουν ανα πάσα στιγμή:hmm:

γιατρε καλησπερα...τον τελευταιο καιρο ο γατος μου ξυνεται εντονα στην περιοχη πανω απο τα ματια με αποτελεσμα να εχει κανει πληγες...στην εξωτερικη γωνια των ματιων και απο πανω...επισης ξυνει το λαιμο...και δαγκωνει τις πατουσες...την πρωτη φορα που πηγα στο γιατρο μου ειπε να βαλω tobradex...το εκανα ειδα μια βελτιωση αλλα μετα απο λιγο αξανα τα ιδια...αυτη τη φορα μου ειπε οτι προκειται για αλλεργια και να ξεκινησω atarax....
ποια ειναι η γνωμη σας?επισης χρειαζεται να βαλω κατι πανω στις πληγες??ή να ξαναβαλω κολλυριο?

χωρις να το δω δεν μπορω να σου πω, αν εχει πληγες καλο ειναι να βαλεις κάποια αντιβιωτική αλοιφή:hmm:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back