moukelis
Επιφανές μέλος
OK γιατρε μας,ευχαριστω!Μπορεί να έφαγε και καμιά μύγα που ναείχε αυγα παρασίτου, επίσης αν είχε ψύλους και αυτοί μπορεί να του μεταδώσουν παράσιτα, εκτός απο τους τρόπους που είπε η τζούλια
. Μπορει και να μην είχαν σκοτωθεί όλα τα παράσιτα με τις προηγούμενες αποπαρασιτώσεις

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Θυμίζει κάποια δερματίτιδα ή μύκητα καλό είναι να παέι στο γιατρό αμεσα γιατι αν χρειάζεται θεραπεία δεν θα γίνει το εμβολιοΓιατρέ, καλησπέρα!Ένα σκυλάκι που έχουμε, παρουσίασε πριν από μια εβδομάδα ένα σπυράκι σαν έκζεμα πίσω από το αυτί, σήμερα είδαμε και στο εσωτερικό του αυτιού άλλο ένα. Ο άντρας μου θέλει να το πάει στο γιατρό σε 10 μέρες, που θα κάνει το αντιλυσσικό εμβόλιο. Καθώς δεν είχαμε ποτέ σκύλο, δεν ξέρω τί μπορεί να είναι και αν είναι κολλητικό για εμάς ή τη γάτα μας, στης οποίας τη φωλιά πάει και τρυπώνει για να παίξει το σκυλάκι![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μ΄λλον είναι επανεμφάνιση της ψώρας αυτη τη φορά και στο υπολοιπο σώμα και θα χρειαστεί θεραπεία για μεγαλύτερο διαστήμα και ίσως και ενέσειςΓιατρε καλησπερα!Ο γατουλης μου πριν απο 3-4 μηνες εξυνε συνεχεια τα αυτακια του και ειχε κατι μαυρακια...Τον πηγα στον κτηνιατρο,διεγνωσε ψωρα και μου εδωσε σταγονες για τα αυτια...Η ψωρα εφυγε και για καποιο διαστημα σταματησε να ξυνεται.Μετα ξαναρχισε.Σημερα γυρισα στο σπιτι και ειδα το δερμα του ματωμενο...Του εβαλα ιωδιο.Παρατηρω παντως πως δεν ξυνεται μονο στα αυτια αλλα και σε αλλα σημεια στο σωμα του οπως πισω απο τα μπροστινα ποδια....Τα αυτακια του δεν εχουν μαζεψει μαυρακια αρα ειναι ψωρα αυτο που εχει ?
Μηπως ειναι κανενα δερματικο προβλημα η αλεργια?
Θα τον παω στον κτηνιατρο το συντομοτερο αλλα οχι αυριο οποτε χρειαζομαι τη γνωμη σας.Ευχαριστω.

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μάλλον δεν πρέπει να είναι κατι σοβαρό αφού δεν εμφάνισε συμπτώματα σε 2 ώρες αλλα θα πρέπει να ξέρουμε το όνομα του φαρμάκου και το δραστικό συστατικό για να ξέρουμε εαν θα του πρκαλέσει καποιο άλλο πρόβλημα. το ότι ήταν ληγμένο σημαίνει οτι μπορει να εχει χασει την σταθερότητα τους ως δραστική ουσιαΚαλημέρα γιατρέ. Σήμερα η γάτα μου βρήκε ένα σακουλάκι με φυτοφάρμακο για τριανταφυλλιές και το έσκισε. Δεν ξέρω αν έχει φάει καθόλου ή απλά ήθελε να παίξει με τις μπίλιες του φαρμάκου, αλλά μάλλον την πρόλαβε ο άντρας μου εγκαίρως. Δύο ώρες μετά ήταν μια χαρά, ζωηρή και έπαιζε και τριγύριζε ως συνήθως. Επειδή δεν ήμουν μπροστά όταν έγινε και μετά έφυγα για δουλειά, ανησυχώ λίγο. Τι συμπτώματα θα είχε αν είχε φάει το φάρμακο? Δύο ώρες ήταν αρκετές για να εκδηλώσει κάτι?
Να σημειώσω ότι το συγκεκριμένο φάρμακο είναι προ πολλού ληγμένο (αν παίζει κάποιο ρόλο στις δραστικές ουσίες). Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Θα πρέπει άμεσα να τον δει κτηνίατρος μάλλον χρειάζεται και ενυδάτωση γιατι απο τους πολλούς εμετούς κινδυνεύειΚαλημέρα σε όλους. εχω εναν γατούλη ενός χρονού στειρομένο ο οποίος εδω και 3 μέρες δεν τρώει θέλει να κανει εμετό και δεν έχει ορεξη για τίποτα.φαινεται οτι δεν έχει κουράγιο να σηκωθει. πίνει και πολύ νερό. ανησυχώ πολύ. σήμερα θα τον πάω στον γιατρό. μπορεί να ΄΄εχει τιποτα σοβαρό?????
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Η βρουκέλωση δεν μεταδίδεται στη γάτα και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο κρούσμα παρά μόνο σε πειράματαBuongiorno dottore!
Εχω μια απορια. Η γατα κολλαει βρουκελλωση? Αν ναι, ειναι μεταδοτικη στον ανθρωπο και με ποιους τροπους?
Τhanx in advance.![]()
. Πιο ευαίσθητος στην Βρουκέλωση από τα σαρκοφάγα είναι ο σκύλος και αυτός την εμφανίζει σπάνια. Ο άνθρωπος κινδυνεύει από την κατανάλωση μολυσμένου γάλακτος και τυριών
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Η βρουκέλωση δεν μεταδίδεται στη γάτα και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο κρούσμα παρά μόνο σε πειράματα. Πιο ευαίσθητος στην Βρουκέλωση από τα σαρκοφάγα είναι ο σκύλος και αυτός την εμφανίζει σπάνια. Ο άνθρωπος κινδυνεύει από την κατανάλωση μολυσμένου γάλακτος και τυριών
![]()
Ευχαριστουμε πολυ!
chryssa
Διάσημο μέλος
Ευχαριστώ πάρα πολύ! Τελικά είναι μια χαρά, μάλλον δεν έφαγε καθόλου, γιατί δεν εμφάνισε κανένα σύμπτωμα.Μάλλον δεν πρέπει να είναι κατι σοβαρό αφού δεν εμφάνισε συμπτώματα σε 2 ώρες αλλα θα πρέπει να ξέρουμε το όνομα του φαρμάκου και το δραστικό συστατικό για να ξέρουμε εαν θα του πρκαλέσει καποιο άλλο πρόβλημα. το ότι ήταν ληγμένο σημαίνει οτι μπορει να εχει χασει την σταθερότητα τους ως δραστική ουσια![]()

eleni999
Πολύ δραστήριο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Υπάρχουν διάφορα καθαριστικά αυτιών που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ώστε να μην μαζεύεται πολύ κυψελίδα και κάνει πρόβλημα. Αν δείς οτι ξύνεται έντονα ή δείχνει να την ενοχλεί να την πας σε κτηνίατρο για να εξετάσει τα αυτιά τηςΘα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι.εδώ και λίγο καίρο στα αφτάκια της γάτας μου υπάρχει κατι σαν μαύρο κερί υπήρχε και παλιότερα αλλα τώρα εχει αυξηθεί .είναι φυσιολογικό?δεν δείχνει να την ενοχλεί ξύνει τα αφτία της μόνο οταν κάνει ΄΄μπάνιο΄΄.θα πρέπει να κάνω κάτι για να την βοηθήσω? ευχ'αριστω πολυ

eleni999
Πολύ δραστήριο μέλος
τα καθάριστικα αυτά μπορω να τα βρω στο φαρμακείο?μπορείτε μου προτεινετε κάποιο ?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
ευχαριστω πολυτα καθάριστικα αυτά μπορω να τα βρω στο φαρμακείο?μπορείτε μου προτεινετε κάποιο ?
Τα βρίσκεις στα κτηνιατρεία ή στα pet-shop ευπάρχουν πολλες μάρκες πχ epi-otic, ear cleaner,san ditan,κ.α.
eleni999
Πολύ δραστήριο μέλος
ευχαριστουμε πολυΤα βρίσκεις στα κτηνιατρεία ή στα pet-shop ευπάρχουν πολλες μάρκες πχ epi-otic, ear cleaner,san ditan,κ.α.

Kira
Νεοφερμένο μέλος

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Το ασθμα ειναι χρονια κατασταση, θα πρεπει να κανετε και μια ακτινογραφια στον θωρακα για να δουμε τους πνευμονες της και ισως χρειαστει θεραπεια για μεγαλυτερο διαστημαΉθελα κι εγώ να ρωτήσω κάτι.Η γατούλα μου,που είναι 2 χρονών τώρα,εδώ και 4 μήνεσ περίπου παρουσίασε βήχα κάπως σαν να πνιγόταν ή σαν να ήθελα να βγάλει κάτι που είχε σκαλώσει στο λαιμό της.Αυτό απο 1-2 φορές την ημέρα,έγινε πιο έντονος(5-6 φορές) και κρατούσε κάποια δευτερόλεπτα. Η διάθεσή της και η όρεξή της ήταν μια χαρά όμως.Τη πήγα στο γιατρό και μας είπε για άσθμα,και της βρήκε και λίγα ακροαστικά.Έδωσε αντισταμινικό σε χαπι,αντιβίωση και κάτι χαπάκια(MAgnacort) .Έκανε θεραπέια για 15 μέρες,και όλα πήγαν καλά.Πριν λίγες μέρες όμως ξαναάρχισε ο βήχας,και έχει την ίδια εξέλιξη,(πιο έντονος κάθε μέρα).Θα την ξανπάω εννοείται,αλλα θέλω να ξέρω τη γνώμη σας,τί μπορεί να συμβαίνει,και απο εδώ και πέρα τί προτείνετε;Έιναι κάτι χρόνιο ή θα περάσει;![]()

ELENIP
Διάσημο μέλος

Ισχύει οτι η αμπούλα Advocate της bayer πιάνει και τα εσωτερικά παράσιτα?
Δηλ. αμα τους βάζω την αμπούλα αυτή, δεν χρειάζεται να τους βάζω και αλοιφή ή χαπι?

Και άμα ξέρετε κάθε πότε πρέπει για να ειναι καλυμένα?
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Πιανει μονο ορισμενα απο τα παρασιτα του εντερου , δεν ειναι αποτελεσματικο εναντιον των ταινιων. Πιανει ψωρα και ψυλους και γινεται 1 εφαρμογη καθε μηναΓιατρέ να σας ρωτήσω κάτι
Ισχύει οτι η αμπούλα Advocate της bayer πιάνει και τα εσωτερικά παράσιτα?
Δηλ. αμα τους βάζω την αμπούλα αυτή, δεν χρειάζεται να τους βάζω και αλοιφή ή χαπι?
Και άμα ξέρετε κάθε πότε πρέπει για να ειναι καλυμένα?
. Απλως θα πρεπει να δινεις περιοδικα χαπι η κρεμα για τις ταινιεςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ELENIP
Διάσημο μέλος
Πιανει μονο ορισμενα απο τα παρασιτα του εντερου , δεν ειναι αποτελεσματικο εναντιον των ταινιων. Πιανει ψωρα και ψυλους και γινεται 1 εφαρμογη καθε μηνα. Απλως θα πρεπει να δινεις περιοδικα χαπι η κρεμα για τις ταινιες
Ευχαριστώ πολύ!
Η Flutelmium ειναι αποτελεσματική?
Γιατι μου είπε μια γνωστή μου που έχει πολλες γατες και σε μία έβλεπε παντού σκουλήκια, οταν δοκίμασε το Flutelmium (3 συνεχόμενες μέρες) δεν της φύγανε, αλλα οταν της έδωσε drontal εξαφανιστήκαν όλα.Και οτι το Flutelmium είναι πιο ''light'' και είναι κατάλληλο για μωρα.
Τελικά τι να δώσω?

Να σημειώσω οτι δεν βγαίνουν έξω ούτε τρώνε ωμό κρέας.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορεί να μην επαιρνε τη σωστη δοσολογια απο την κρεμαΕυχαριστώ πολύ!
Η Flutelmium ειναι αποτελεσματική?
Γιατι μου είπε μια γνωστή μου που έχει πολλες γατες και σε μία έβλεπε παντού σκουλήκια, οταν δοκίμασε το Flutelmium (3 συνεχόμενες μέρες) δεν της φύγανε, αλλα οταν της έδωσε drontal εξαφανιστήκαν όλα.Και οτι το Flutelmium είναι πιο ''light'' και είναι κατάλληλο για μωρα.
Τελικά τι να δώσω?
Να σημειώσω οτι δεν βγαίνουν έξω ούτε τρώνε ωμό κρέας.
. σε συγκριση με το Drontal ειναι πιο ελαφρυ αφου έχει μόνο μια ουσία ενώ το drontal 3. Μπορείς τωρα το καλοκαιρι να της βαζεις την αμπουλα και το χειμωνα να δινεις κάποια κρεμα η χαπι για να πιανεις και τα υπολοιπα παρασιτα. Αν θες να εισαι σιγουρη μπορεις να κανεις παρασιτολογικη εξεταση κοπρανων και να δεις αν εχει σκουληκια και αναλογα να πραξεις
ELENIP
Διάσημο μέλος

Κατευθεία της έδωσα κονσέρβα για να φτιάξει η γεύση της και ενω έτρωγε έκανε εμετό βγάζοντας όλη την κονσέρβα.
Απο τι λέτε να προήλθε ο εμετός?

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool