Γιατρέ, αρρώστησε;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Καλησπερα γιατρε!Θα ηθελα να ρωτησω για την παστα Banmith.Απο ποτε ενα γατακι πρεπει να ξεκινησει,και τι δοσολογια πρεπει να παιρνει?
Και κατι ακομα,η μια γατουλα μου ειναι 2 ετων,στειρωμενη 1 χρονο και κατι.Στειρωθηκε στις 27/11/07 και τοτε ζυγιζε 4kg ακριβως.Σημερα πλεον ειναι 5,5 κιλα.Σταθερα ομως.Τρωνε και οι δυο την royal canin sterilised 37,περιπου 40-45 γρ τη μερα.Θεωρειται χοντρουλα η γατα μου?Πρεπει να χασει?Εμφανισιακα,ειναι πιο στρουμπουλο απο τη Σιεννα,(η Σιεννα ειναι 5 κιλα αλλα ειναι μοντελο!:PΜονο λιγο πατσοκοιλι εχει!!!)Ακουω αλλες κοπελς που λενε οτι οι γατες τους ειναι 3-4 κιλα και μου γαινεται περιεργο οι δικες μου να ειναι 5 και 5,5(σσ ο αδερφος της Μεντη,ο κοζυ ο γατουλης που εχασα ηταν 7 κιλα στειρωμενος,και ο αλλος τους αδερφος ειναι 6,5 στειρωμενος)Μηπως ειναι το σκαρι τους ετσι?Μηπως ο πατερας τους ηταν μεγαλος?Γιατι η μαμα ειναι κοκετα!Και αυτα σαν μωρα,ηταν πολυ στρουμπουλα.Η μηπως πρεπει να ξεκινησει διαιτα η χοντρελω μου?(παντως τη ζυγιζω καθε μερα επειδη της εχω μειωσει την τροφη λογω καλοκαιτιου,και δεν εχει χασει γραμμαριο)
Ευχαριστω πολυ γιατρε!:)
Για να σου πω αν ειναι χοντρη θα πρεπει να την εξετασω να ψηλαφισω το λιπος στο θωρακα να κανω επισκοπηση να δω αν ξεχωριζει η κοιλια απο τον θωρα:). Αν οπως την χαϊδευεις απαλα δεν πιανεις τα πλευρα της ή η κοιλια με το θωρα ειναι ενα κομματι χωρις εμφανη ορια τοτε μαλλον ειναι υπερβαρη. Βεβαια ολα εξαρτωνται ακαι απο το μεγεθος της γατας αμα ειναι μεγαλοσωμη λογικο να ειναι και πιο βαρια:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για να σου πω αν ειναι χοντρη θα πρεπει να την εξετασω να ψηλαφισω το λιπος στο θωρακα να κανω επισκοπηση να δω αν ξεχωριζει η κοιλια απο τον θωρα:). Αν οπως την χαϊδευεις απαλα δεν πιανεις τα πλευρα της ή η κοιλια με το θωρα ειναι ενα κομματι χωρις εμφανη ορια τοτε μαλλον ειναι υπερβαρη. Βεβαια ολα εξαρτωνται ακαι απο το μεγεθος της γατας αμα ειναι μεγαλοσωμη λογικο να ειναι και πιο βαρια:)

Mπορω να πω οτι ξεχωριζουν τα πλευρα απο την κοιλια,και ειδικα οταν την πιανω,ανετα ψιλαφιζω τα πλευρα της.Παντως αν θελω να την αδυνατισω λιγακι,ποσο να μειωσω το φαγητο της?Την ταιζω 3 φορες τη μερα(15γρ-15γρ-15γρ)Εδω και ενα μηνα,δεν εχει χασει καθολου!:blink:
Και κατι ακομα,την banmith απο ποια ηλικια και μετα μπορω να δωσω σε γατακι?
Ευχαριστω πολυ και παλι γιατρε:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mπορω να πω οτι ξεχωριζουν τα πλευρα απο την κοιλια,και ειδικα οταν την πιανω,ανετα ψιλαφιζω τα πλευρα της.Παντως αν θελω να την αδυνατισω λιγακι,ποσο να μειωσω το φαγητο της?Την ταιζω 3 φορες τη μερα(15γρ-15γρ-15γρ)Εδω και ενα μηνα,δεν εχει χασει καθολου!:blink:
Και κατι ακομα,την banmith απο ποια ηλικια και μετα μπορω να δωσω σε γατακι?
Ευχαριστω πολυ και παλι γιατρε:)
Οι αποπαρασιτωσεις ξεκινουν απο τον πρωτο μηνα της ζωης τους και επανλαμβανονται καθε 2 εβδομαδες μεχρι την 12 εβδομαδα της ζωης τους:)

Οι αποπαρασιτωσεις ξεκινουν απο τον πρωτο μηνα της ζωης τους και επανλαμβανονται καθε 2 εβδομαδες μεχρι την 12 εβδομαδα της ζωης τους:)

Eυχαριστω πολυ γιατρε!:cool::)

θα ηθελα τη βοηθεια σας σε κατι .πηγα τη γατα στον κτηνιατρο για στειρωση και μου ειπε οτι πρεπει πρωτα να της κανουμε ενα εμβολιο για να σταματησει να ζητα γατο και μετα να τη στειρωσουμε.Αυτο εχει λογικη?εγω ειχα διαβασει στο νετ οτι για να τις κανεις εμβολιο δεν πρεπει να εχει οιστρο αυτος γιατι επεμεινε να της το κανει ? θα ειναι καλυτερο για τη γατα η απλα προσπαθει να κερδισει πιο πολλα λεφτα ,η τιμη που ειπε για το εμβολιο ειναι πολλα λεφτα ,

θα ηθελα τη βοηθεια σας σε κατι .πηγα τη γατα στον κτηνιατρο για στειρωση και μου ειπε οτι πρεπει πρωτα να της κανουμε ενα εμβολιο για να σταματησει να ζητα γατο και μετα να τη στειρωσουμε.Αυτο εχει λογικη?εγω ειχα διαβασει στο νετ οτι για να τις κανεις εμβολιο δεν πρεπει να εχει οιστρο αυτος γιατι επεμεινε να της το κανει ? θα ειναι καλυτερο για τη γατα η απλα προσπαθει να κερδισει πιο πολλα λεφτα ,η τιμη που ειπε για το εμβολιο ειναι πολλα λεφτα ,
Η ενεση για να μην ζηταει γατο μπορει να γινει και οταν εχει περιοδο και σταματαει η περιοοδος αλλα απο τη στιγμη που θα την στειρωσεις δεν εχει νοημα να κανεις την ενεση:hmm:. Εαν θελει να την κανει οπωσδηποτε χωρις να εχει περοδο μπορειτε να περιμενε λιγο να σταματησει και την κανετε.

Η ενεση για να μην ζηταει γατο μπορει να γινει και οταν εχει περιοδο και σταματαει η περιοοδος αλλα απο τη στιγμη που θα την στειρωσεις δεν εχει νοημα να κανεις την ενεση:hmm:. Εαν θελει να την κανει οπωσδηποτε χωρις να εχει περοδο μπορειτε να περιμενε λιγο να σταματησει και την κανετε.
σας ευχαριστω πολυ!!

Γεια σας!:)
Εχω ενα σωληναριο nutri-force,μπορω να τη δωσω στον περσικο μου γατο για να παχυνει λιγο ή θα ανεβει η ουρια του παλι;
Το ειχε παθει με την προηγουμενη πολυθερμιδικη/βιταμινουχα παστα που του εδινα και τωρα εχει 3μηνες τρωει k/d της hills για να επανελθουν οι τιμες στα φυσιολογικα.
Ηταν παρατημενος στον δρομο παλιοτερα (για κανενα χρονο)και μου τον φερανε το πασχα σε αθλια κατασταση,τωρα ειναι καλα απλα δεν βαζει βαρος.Ειναι περιπου 1μισι χρονων.

Γεια σας!:)
Εχω ενα σωληναριο nutri-force,μπορω να τη δωσω στον περσικο μου γατο για να παχυνει λιγο ή θα ανεβει η ουρια του παλι;
Το ειχε παθει με την προηγουμενη πολυθερμιδικη/βιταμινουχα παστα που του εδινα και τωρα εχει 3μηνες τρωει k/d της hills για να επανελθουν οι τιμες στα φυσιολογικα.
Ηταν παρατημενος στον δρομο παλιοτερα (για κανενα χρονο)και μου τον φερανε το πασχα σε αθλια κατασταση,τωρα ειναι καλα απλα δεν βαζει βαρος.Ειναι περιπου 1μισι χρονων.
Καλυτερα να περιμενεις να τελειωσει την θεραπεια , επειδη η κρεμα εχει πολλα λιπαρα οξεα για αμεση ενεργεια και πρωτεϊνη μπορει να τον πειραξει αφου τωρα τρωει υην ειδικη τροφη και που μαλλον ειναι και ο λογος που δεν βαζει πολυ βαρος:hmm:

Καλυτερα να περιμενεις να τελειωσει την θεραπεια , επειδη η κρεμα εχει πολλα λιπαρα οξεα για αμεση ενεργεια και πρωτεϊνη μπορει να τον πειραξει αφου τωρα τρωει υην ειδικη τροφη και που μαλλον ειναι και ο λογος που δεν βαζει πολυ βαρος:hmm:

Η τροφη τελειωσε σημερα και θα του δινω πλεον οριτζεν και fit 32,λετε να μην του δωσω καθολου παστα και να δω αν θα βαλει απο μονος του βαρος τοτε;
Να δωσω τις βιταμινες στα αδεσποτακια;

μεγαλο προβλημα αναπνοης

Αν μπορει καποιος να με βοηθησει γιατι ταχ ανω τα μικρα.Ειμαι στη Κεφαλλονια και ως συνηθως εδω εχει ενα καρο γατακια 2-3 μηνων.2 αδελφακια 2 μηνων απο την Παρασκευη δεν τα βλεπω και πολυ καλα.πηρα τον κτηνιατρο μου και μουειπε να δινω ελεχιστο amoxil.Το κακο ειναι οτι αυτα δεν πιανονται οστε να ελενχω το τι γινεται.Χτες τα εβλεπα παλι ψιλοχαλια .Σημερα το ενα ηρθε στην αυλη και με αφησε και το επιασα αφου εκανε χχχχ κτλ.Ειναι δραμα κοκαλο φουλ.Αυτο που δεν μου αρεσει καθολου ειναι οτι αναπνεει με δυσκολεια και με ανοιχτο το στομα.Δεν ξερω τι νακανω.Αν το πιασω το ανχωνω χειροτερα και ο κτηνιατροσ εδω ειναι πολυ μακρια.Θα τα φτυσει απο την τρομαρα του .

Η τροφη τελειωσε σημερα και θα του δινω πλεον οριτζεν και fit 32,λετε να μην του δωσω καθολου παστα και να δω αν θα βαλει απο μονος του βαρος τοτε;
Να δωσω τις βιταμινες στα αδεσποτακια;
Τις βιταμινες μπορεις να τις δωσεις στα αδεσποτα:), αν συνεχισει να μην παιρνει βαρος θα πρεπει να του κανετε εξετασεις:hmm:

Οκ,θα δω πως θα παει,μου εχουν πει παντως οτι παιζει ρολο και το σκαρι,καποια μενουν 2μισι με 3 κιλα χωρις να εχουν προβλημα υγειας:hmm:.Θα δουμε σε λιγους μηνες.:happy:

Γιατρε πως καταλαβαινουμε αν ενα γατακι εχει πυρετο?:hmm:

Γιατρε πως καταλαβαινουμε αν ενα γατακι εχει πυρετο?:hmm:
Το σωστο ειναι να βαλει θερμομετρο στον πρωκτο του και να μετρησεις την θερμοκρασια το φυσιολογικο ειναι 38,2-39,5. Αλλες ενδειξεις ειναι οταν ειναι ζεστα τα αυτια του και οι πατουσες τους, οταν ειναι νορεχτος και σε ληθαργικη κατασταση και προτιμαει να κοιματε στην φωλια του:hmm:

Ειναι φυσιολογικη τοση τριχα?Οσο τον περναω με το γαντι,τοσο βγαζει.....Σταματαω επειδη βαριεμαι....Αν συνεχιζα,θα εβγαζε κι αλλο...

368.jpg

Ειναι φυσιολογικη τοση τριχα?Οσο τον περναω με το γαντι,τοσο βγαζει.....Σταματαω επειδη βαριεμαι....Αν συνεχιζα,θα εβγαζε κι αλλο...

368.jpg
Καθε μερα βγαζει τοσο....:hmm: Και οσο συνεχιζω μαζευονται στο γαντι κι αλλες...δε σταματα....:(:(:(:(

Καθε μερα βγαζει τοσο....:hmm: Και οσο συνεχιζω μαζευονται στο γαντι κι αλλες...δε σταματα....:(:(:(:(
Εαν δεν μενουν καραφλα σημεια στο σωμα του ειναι φυσιολογικη απωλεια τριχας. Μπορεις να του δωσεις καποιοες βιταμινες οπως οι Vetstar Glavaderm liquid ή κατι αναλογο που βοηθουν την τριχα να ειναι πιο δυνατη και μειωνουν την ντριχοπτωση:)

Γιατρέ το Dermoscent που είναι αμπουλίτσες που μπαίνουν στην σβερκάδα τους και είναι για το τρίχωμα, κάνει δουλίτσα???:hmm:

Γιατρέ το Dermoscent που είναι αμπουλίτσες που μπαίνουν στην σβερκάδα τους και είναι για το τρίχωμα, κάνει δουλίτσα???:hmm:

Δεν το εχω χρησιμοποιησει αλλα κανει την ιδια δουλεια:)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back