aporw
Διακεκριμένο μέλος
Γιατρε καλημέρα...
ο γατος μου ο Λουκουμας ειναι συμφωνα με τον γιατρο αυτη τη στιγμη περιπου 5 μηνων..ισως και λιγο παραπανω..
Απο εχθες φιλοξενειται στο σπιτι του φιλου μου..ομως αυτο που μας εκανε εντυπωση ειναι οτι ολο το βραδυ εκλαιγε σπαρακτικα παρολο που ηταν και σε γνωριμο χωρο αλλα και με ατομο που το ξερει πολυ καλα..Για να μην μιλισω για την σχεση του με την γατα του φιλου μου( αστειρωτη λιγο μεγαλυτερη ηλικιακα απο τον Λουκουμα) που μονο που δεν τον πλακωσε στο ξυλο..Μιλώντα με ενα ατομο απο το φορουμ που εχει μεγαλη γνωση στα γατακια μου ειπε οτι πιθανοτατα να ειναι συμπτωμα οιστρου..μπορει να ισχυει κατι τετοιο παρα την ηλικια του??
εαν τον στειρωσω τωρα υπαρχει πιθανοτητα επιπλοκης λογω της ηλικιας του??:cry::cry:Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Το μαγνησιο ανηκει στα μικροστοιχεια , δηλαδη ο οργανισμος χρειαζεται ελαχιστες ποσοτητες και υπαρχουν νερα που ειναι πλουσια σε μαγνησιο απλως θα πρεπει να συσχετιζονται ολοι οι παραγοντες της διατροφης του ζωου. Σε περιοχες που το νερο δεν ειναι ποσιμο ειναι πολυ καλυτερο να πινει εμφιαλωμενο νεροχ8ες που πηγα παλι την μικρη για εμβολιο, μου ειπε ο κτηνιατρος σε σχετικη μας κουβεντα οτι η ποσοτητα του μαγνησιου που εχει το εμφιαλωμενο δεν μπορει να βλαψει την μικρη μου και οτι αυτο που ευ8υνεται για την ουρολι8ιαση ειναι το μαγνησιο που εχουν οι τροφες...και επειδη μου φανηκε περιεργο, μου ε3ηγησε οτι η διαφορα των τιμων μαγνησιου και αλατων στο εμφιαλωμενο και στο νερο βρυσης ειναι ελαχιστη...δεν ισχυει????
εγω συνεχιζω να της δινω εμφιαλωμενο...δεν εχω δυνατοτητα επιλογης...εδω που μενω ουτε το νερο δεν ειναι καλο...(τζαμπα ο ψηλοριτης....)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Κατι μου ειπαν για φαρμακο που καθυστερει την αναπτυξη των κυστεων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
πιθανως να ειναι συμπτωματα οιστρου ιδιως αν το θηλυκο ειναι σε περιοδο οιστρουΓιατρε καλημέρα...
ο γατος μου ο Λουκουμας ειναι συμφωνα με τον γιατρο αυτη τη στιγμη περιπου 5 μηνων..ισως και λιγο παραπανω..
Απο εχθες φιλοξενειται στο σπιτι του φιλου μου..ομως αυτο που μας εκανε εντυπωση ειναι οτι ολο το βραδυ εκλαιγε σπαρακτικα παρολο που ηταν και σε γνωριμο χωρο αλλα και με ατομο που το ξερει πολυ καλα..Για να μην μιλισω για την σχεση του με την γατα του φιλου μου( αστειρωτη λιγο μεγαλυτερη ηλικιακα απο τον Λουκουμα) που μονο που δεν τον πλακωσε στο ξυλο..Μιλώντα με ενα ατομο απο το φορουμ που εχει μεγαλη γνωση στα γατακια μου ειπε οτι πιθανοτατα να ειναι συμπτωμα οιστρου..μπορει να ισχυει κατι τετοιο παρα την ηλικια του??εαν τον στειρωσω τωρα υπαρχει πιθανοτητα επιπλοκης λογω της ηλικιας του??:cry::cry:
aporw
Διακεκριμένο μέλος
πιθανως να ειναι συμπτωματα οιστρου ιδιως αν το θηλυκο ειναι σε περιοδο οιστρου
αυτη περα απο το οτι ειναι επιθετικη καπως με ολους εκτος του φιλου μου δεν εχει δειξει κατι αλλο..

επιμονο κλαμα κτλπ..
μπορει παρ'ολα αυτα ο δικος μου να ''ξυπνησε''?? εαν τον στειρωσω τωρα θα υπαρχει προβλημα??

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αν οι κυστες ειναι μονήρης ή πολυλυστικες και δεν μεγαλωνουν και ειναι στο εσωτερικο του νεφρου δεν θα εχει ιδιαιτερο προβλημα θα ανταποκρινεται το αλλο νεφρο και μπορει να ζησει πολλα χρονια σαν φυσιολογικο γατι με προσοχη ομως. Για καποιο φαρμακο που μειωνει τις κυστες δεν εχω ακουσειΓιατρε τελικα εχει πολυκυστικο νεφρο,εχω ανοιξει και σχετικο θεμα,αν το δευτερο νεφρο λειτουργει καλυτερα τι διαρκεια ζωης μπορει να εχει και εκτος απο την καταλληλη διατροφη μπορει κατι αλλο να επηρρεασει-καθυστερυσει-την εξελιξη της νοσου;
Κατι μου ειπαν για φαρμακο που καθυστερει την αναπτυξη των κυστεων.![]()

JohnDVM
Διάσημο μέλος
ν στειρωθει τωρα δεν θα υπαρχει ιδιαιτερο προβλημα αφου ειναι σχεδον 5 μηνωναυτη περα απο το οτι ειναι επιθετικη καπως με ολους εκτος του φιλου μου δεν εχει δειξει κατι αλλο..επιμονο κλαμα κτλπ..
μπορει παρ'ολα αυτα ο δικος μου να ''ξυπνησε''?? εαν τον στειρωσω τωρα θα υπαρχει προβλημα??
![]()
aporw
Διακεκριμένο μέλος
ν στειρωθει τωρα δεν θα υπαρχει ιδιαιτερο προβλημα αφου ειναι σχεδον 5 μηνων
ναι ειναι σιγουρα 5 μπορει και λιγο παραπανω..

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Αν οι κυστες ειναι μονήρης ή πολυλυστικες και δεν μεγαλωνουν και ειναι στο εσωτερικο του νεφρου δεν θα εχει ιδιαιτερο προβλημα θα ανταποκρινεται το αλλο νεφρο και μπορει να ζησει πολλα χρονια σαν φυσιολογικο γατι με προσοχη ομως. Για καποιο φαρμακο που μειωνει τις κυστες δεν εχω ακουσει![]()
Ευχαριστω,επιτελους και λιγο φως στο τουνελ,ειχα απελπιστει!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
. Εκει που ηταν ηρεμος και ερχοταν προς το μερος μου τρομαξε και κυριολεκτικα χ*στικε πανω του. Του εφυγε ενα πολυ μικρο κακακι σε μεγεθος φουντουκιου. Ειναι φυσιολογικο αυτο; Μηπως υπαρχει κανενα ανατομικο προβλημα;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αν τρομαξε και ειχε κοπρανα στο τελευταιο κομματι του εντερου μπορει και να τα εβγαλε απο το φοβο του. Το προβλημα θα ηταν αν του φευγανε ενω περπαταγε η εκει που καθοτανΓιατρε εχω παλι απορια (γιατι ολα τα τραγελαφικα συμβαινουν στον γατο μου;;. Εκει που ηταν ηρεμος και ερχοταν προς το μερος μου τρομαξε και κυριολεκτικα χ*στικε πανω του. Του εφυγε ενα πολυ μικρο κακακι σε μεγεθος φουντουκιου. Ειναι φυσιολογικο αυτο; Μηπως υπαρχει κανενα ανατομικο προβλημα;

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Αν τρομαξε και ειχε κοπρανα στο τελευταιο κομματι του εντερου μπορει και να τα εβγαλε απο το φοβο του. Το προβλημα θα ηταν αν του φευγανε ενω περπαταγε η εκει που καθοταν![]()
ουφ, τοτε ειναι ενταξει! Τρομαξε ο καημενος, πεταχτηκε απο τον φοβο του και του εφυγε. Μετα απο λιγα λεπτα πηγε στην αμμο και αφησε τα υπολοιπα σοκολατακια.
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
Η αδεσποτούλα που φροντίζω έχει σταφυλόκοκκο.Παίρνει κάποια χάπια σαν αγωγή-δε θυμαμαι πια-αλλά έχει γεμίσει πληγές.Υπάρχει περίπτωση να μη γινει ποτε καλά,με ποιο τρόπο μεταδίδεται στις άλλες γάτες?Είναι πιθανόν να κολλήσουμε κ εμείς με την επαφή?
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Η σταφυλοκκοκκικη δρματιτιδα θελει χρονο για να περασει , ισως και μηνα με αντιβιωση . Θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις και καποιο σαμπουαν να την κανεις μπανιο αν πιανεταιΓιατρέ καλημέρα,
Η αδεσποτούλα που φροντίζω έχει σταφυλόκοκκο.Παίρνει κάποια χάπια σαν αγωγή-δε θυμαμαι πια-αλλά έχει γεμίσει πληγές.Υπάρχει περίπτωση να μη γινει ποτε καλά,με ποιο τρόπο μεταδίδεται στις άλλες γάτες?Είναι πιθανόν να κολλήσουμε κ εμείς με την επαφή?
, , η αλλες γατες μπορουν να κλησουν απο επαγη η απο γρατζουνιες, εμεις δδεν εχουμε κινδυνο αρκει να τηρουμε τους κανονες υγιεινης
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
dora0666
Νεοφερμένο μέλος
αα..και ο αλλος γατουλης ειναι 8χρονων περιπου.. ειναι στειρωμενος και `ειχε ταλαιπωρηθει απο αιμορραγικη κυστιτιτδα και με καθετηρες λογω αποφραξης ουριθρας, λογω οικονομικων προβληματων ομωσ ειναι δυσκολο να του δινω τις ειδικες κροκετες, μπορει να τρωει μαγειρευτο φαγητο?αναλατο

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Γιατι το κανει ενω ειναι στειρωμενος δεν μπορω να σου πως ισως ειναι ψυχολογικογεια σας, εχω τρεις γατουλιδες σπιτι μου και ο ενας ο λαζαρος ηταν αδεσποτος ειχε χτυπηθει απο αυτοκινητο και του ειχε σαπισει τ ποδαρακι του, τωρα ειναι μια χαρα.. αλλα εχει ενα κουσουρι λερωνει συνεχεια τον καναπε, σε ενα σσυγκεκριμενο σημειο. τον εχω μαλωσει εχω πλυνει τον καναπε με ξυδι.. τιποτα συνεχιζει.. τι να κανω?α.. ειναι στειρωμενος αν παιζει καποιον ρολο..![]()
αα..και ο αλλος γατουλης ειναι 8χρονων περιπου.. ειναι στειρωμενος και `ειχε ταλαιπωρηθει απο αιμορραγικη κυστιτιτδα και με καθετηρες λογω αποφραξης ουριθρας, λογω οικονομικων προβληματων ομωσ ειναι δυσκολο να του δινω τις ειδικες κροκετες, μπορει να τρωει μαγειρευτο φαγητο?αναλατο
![]()
, ειτε το περναει για τουαλετα
. Για μαγειρευτο φαγητο θα πρεπει να ψαξεις στο ιντερνετ διαφορες συνταγες για γατια με προβλημα στο ουροποιητικο, σε θεμα με νεφρικη ανεπαρκεια εχω βαλει μαι τετοιια συνταγη. Το κλασσικο μαγειρευτο φαγητο ειναι ελειπης τροφη
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

Δοκίμασα να του βάλω σταγόνες tombrex αλλά δεν μου κάθεται ούτε και σε αυτό..Μήπως υπάρχει κάποιο φάρμακο να του΄βαζα στο φαγητό; Μόνο αυτό πιάνει...Σου στέλνω και φωτο για να τον δεις...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορεις να του δωσεις vibramycin σιροπι 1ml/kgγισ μερικες μερες και βλεπουμεΓιατρέ καλημέρα...αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το αδεσποτάκι που έρχεται και τρώει στο μπαλκόνι...τα μάτια του βγάζουν συνέχεια μαύρες τσίπλες που μαζεύονται στην άκρη των ματιών του.Τον πήγα μια φορά στο γιατρό για εμβόλιο και τώτα δεν ξανακάθεται με τίποτα να τον ξαναπάω..Δοκίμασα να του βάλω σταγόνες tombrex αλλά δεν μου κάθεται ούτε και σε αυτό..Μήπως υπάρχει κάποιο φάρμακο να του΄βαζα στο φαγητό; Μόνο αυτό πιάνει...Σου στέλνω και φωτο για να τον δεις...

natalouko
Επιφανές μέλος
Έχω έναν γατούλη ο οποίος εδώ και ένα μήνα κάνει συνέχεια διάρροιες. Του δίνω hills w/d, του έδωσα για 7 μέρες flagyl και έχουμε κάνει θεραπεία με 3 χάπια drontal: την πρώτη μέρα ένα, την επόμενη μέρα άλλο ένα και μετά από 10 μέρες το τρίτο. Οι διαρροια δεν λέει να σταματήσει. Βέβαια είναι ευδιάθετος, τρώει κανονικά και πίνω και αρκετό νεράκι. Να σημειώσω ότι βγήκε θετικός σε περιτονίτιδα 1/400 αλλά θα επαναληφθούν οι εξετάσεις γιατί πολύ πιθανόν να μην ήταν έγκυρες. Τι μου προτείνετε να κάνω????

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool