Nonika
Διακεκριμένο μέλος

Ο Ραμσης αφοτου διαγνωστηκε με PKD τρωει k/d και μειωθηκαν μεν οι φορες που ουρει εξω απο την λεκανη του για 2 εβδομαδες αλλα τις τελευταιες μερες κατουραει στα γνωστα σημεια παλι και μαλιστα απο χθες αφηνει ουρα σκουρα πορτοκαλι που βρωμανε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ εντονα,σαν απο αστειρωτο γατο,πρωτη φορα μυριζουνε τοσο τα ουρα του,ειναι αυτο ενδειξη καποιου προβληματος αλλου;
Το μαρκαρισμα ξερω οτι το κανει γιατι δεν παει την αλλη γατα μου αλλα γιατι τετοια αποτομη αλλαγη στη συχνοτητα-πολλες φορες μεσα σε ενα βραδυ-και στην συσταση/βρωμα των ουρων;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μερικα αιλουροειδη στην φυση κανουν τις αναγκες τους σε ρυακια η ποταμια για να μην αφηνουν ιχνη , μπορει επειδη ειναι και αλλα γατια στο σπιτι να ειναι μια κδηλωση στρες ειτε να προσπαει να κρυψει ο ιδιος τηνπαρουσια του γιατι φοβαται ειτε ακριβως το αντιθετο να την κανει πιο αισθητη για να κυριαρχησει πανω στους αλλους. Σιγουρα αφαιρεθηκαν και οι δυο ορχει γιατι ειναι δυσκολο οταν ειναι κρυψορχης ο γατος?Λίγες μέρες μετά τη στείρωση, ο γατούλης, που νομίζαμε ότι ήταν γατούλα, λόγω του ότι ήταν κρυψόρχης, άρχισε να κάνει τα τσίσια του μέσα στο δοχείο με το νερό. Το δύσκολο είναι ότι στο σπίτι υπάρχουν άλλα δύο γατιά και δεν μπορούν να πιούν νεράκι. Σήμερα το μικρό το πήγα σε άλλο δωμάτιο μόνο του και το άφησα όλη τη μέρα με το κίτρινο νερό. Εκανα σωστά; Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω και γιατί έχει αυτή τη συμπεριφορά στα καλά καθούμενα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να ειναι και ενδιεξη ουρολοιμωξηςΓιατρε κι εγω κατουροερωτηση εχω-κλασσικα.
Ο Ραμσης αφοτου διαγνωστηκε με PKD τρωει k/d και μειωθηκαν μεν οι φορες που ουρει εξω απο την λεκανη του για 2 εβδομαδες αλλα τις τελευταιες μερες κατουραει στα γνωστα σημεια παλι και μαλιστα απο χθες αφηνει ουρα σκουρα πορτοκαλι που βρωμανε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ εντονα,σαν απο αστειρωτο γατο,πρωτη φορα μυριζουνε τοσο τα ουρα του,ειναι αυτο ενδειξη καποιου προβληματος αλλου;
Το μαρκαρισμα ξερω οτι το κανει γιατι δεν παει την αλλη γατα μου αλλα γιατι τετοια αποτομη αλλαγη στη συχνοτητα-πολλες φορες μεσα σε ενα βραδυ-και στην συσταση/βρωμα των ουρων;
, θα πρεπει να του ριξει μια ματια ο γιατρος του
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Ειχε μια εβδομαδα ουρολοιμωξη πριν κι εκανε θεραπεια,αντιβιωση.Δεν ζοριζεται να βγαλει ουρα,ουτε αφηνει σταγονες οπως τοτε.Αν βουτηξω ενα στικακι στα ουρα (αυτο που μου εδωσε ο κτηνιατρος με τις χρωματιστες ενδειξεις)και του το παω θα βοηθησει;
Εν τω μεταξυ εβαλα για πρωτη φορα feliway χθες το βραδυ και σημερα δεν κατουρησε καπου και ηταν πολυ ηρεμος,υπαρχει πιθανοτητα να ηταν μονο μαρκαρισμα απο στρες;
Αν δλδ δεν ξανακατουρησει υπαρχει και παλι περιπτωση να εχει ουρολοιμωξη;
Εχω αντιβιωση σπιτι,να του δωσω προληπτικα;
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Βαλε το στικακι στα ουρα να εχει μαι ιδεα ο γιατρος τι γινεται . Αφου λειτουργησε το feliway ισως ηταν απο το στρες το μαρκαρισμα συνεχισε το για 1-2 μερες και βλεπουμεΠαλι;;;Ειχε μια εβδομαδα ουρολοιμωξη πριν κι εκανε θεραπεια,αντιβιωση.
Δεν ζοριζεται να βγαλει ουρα,ουτε αφηνει σταγονες οπως τοτε.Αν βουτηξω ενα στικακι στα ουρα (αυτο που μου εδωσε ο κτηνιατρος με τις χρωματιστες ενδειξεις)και του το παω θα βοηθησει;
Εν τω μεταξυ εβαλα για πρωτη φορα feliway χθες το βραδυ και σημερα δεν κατουρησε καπου και ηταν πολυ ηρεμος,υπαρχει πιθανοτητα να ηταν μονο μαρκαρισμα απο στρες;
Αν δλδ δεν ξανακατουρησει υπαρχει και παλι περιπτωση να εχει ουρολοιμωξη;

elvenstar
Επιφανές μέλος
Νόνικα καλύτερα να πας στο γιατρό να σου πει τη γνώμη του παρά να δίνουμε φάρμακα προληπτικά ειδικά σ αυτον που είναι κ περσικός κ έχει κ πρόβλημα με τα νεφρά του, αλλά από την άλλη αποδυναμώνει κ το ανοσοποιητικό. Δεν ξέρω αν συμφωνεί κ ο γιατρός σ αυτά που λέω ή αν κάποιες μέρες δώσουμε φάρμακο προληπτικά δεν πειράζει κ τόσοΑν δλδ δεν ξανακατουρησει υπαρχει και παλι περιπτωση να εχει ουρολοιμωξη;
Αλήθεια γιατρέ ποιο θεωρείς ότι είναι το καλύτερο φάρμακο για την ουρολοίμωξη κατά τη γνώμη σου;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
η καλυτερη αντιβιωση βρισκεται μετα απο καλλιεργεια και αντιβιογραμμα στα ουρα και ειναι αναλογα με το βακτηριο που αναπτυχθηκε και που ειναι ευαισθητοΝόνικα καλύτερα να πας στο γιατρό να σου πει τη γνώμη του παρά να δίνουμε φάρμακα προληπτικά ειδικά σ αυτον που είναι κ περσικός κ έχει κ πρόβλημα με τα νεφρά του, αλλά από την άλλη αποδυναμώνει κ το ανοσοποιητικό. Δεν ξέρω αν συμφωνεί κ ο γιατρός σ αυτά που λέω ή αν κάποιες μέρες δώσουμε φάρμακο προληπτικά δεν πειράζει κ τόσοΑλήθεια γιατρέ ποιο θεωρείς ότι είναι το καλύτερο φάρμακο για την ουρολοίμωξη κατά τη γνώμη σου;

elvenstar
Επιφανές μέλος

athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
Σίγουρα, γιατί μου εξήγησε ότι είναι πολύ δύσκολο και μου σχεδίασε σε χαρτί τί ακριβώς έκανε.Μερικα αιλουροειδη στην φυση κανουν τις αναγκες τους σε ρυακια η ποταμια για να μην αφηνουν ιχνη , μπορει επειδη ειναι και αλλα γατια στο σπιτι να ειναι μια κδηλωση στρες ειτε να προσπαει να κρυψει ο ιδιος τηνπαρουσια του γιατι φοβαται ειτε ακριβως το αντιθετο να την κανει πιο αισθητη για να κυριαρχησει πανω στους αλλους. Σιγουρα αφαιρεθηκαν και οι δυο ορχει γιατι ειναι δυσκολο οταν ειναι κρυψορχης ο γατος?![]()
Τι μπορώ να κάνω έτσι ώστε να σταματήσει να κάνει τα τσίσια του στο νερό;
Η μοναξιά δεν απέδωσε τελικά. Και στο δωμάτιο μόνος του, αυτός τα τσίσια στο νερό του τα έκανε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ειναι δυσκολο να σου πω γιατι δεν μου εχει τυχει κατι παρομοιο, βαλε 2 μπωλακια με νερο ωστε να μπορουν να πινουν και οι αλλες γατες και κανε λιγο υπομονη ισω σε μερικες μερες να επανελθειΣίγουρα, γιατί μου εξήγησε ότι είναι πολύ δύσκολο και μου σχεδίασε σε χαρτί τί ακριβώς έκανε.
Τι μπορώ να κάνω έτσι ώστε να σταματήσει να κάνει τα τσίσια του στο νερό;
Η μοναξιά δεν απέδωσε τελικά. Και στο δωμάτιο μόνος του, αυτός τα τσίσια στο νερό του τα έκανε.

athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
Εχω βάλει τρία μπολάκια με νερό, αλλά αυτός πηγαίνει και στα τρία.Ειναι δυσκολο να σου πω γιατι δεν μου εχει τυχει κατι παρομοιο, βαλε 2 μπωλακια με νερο ωστε να μπορουν να πινουν και οι αλλες γατες και κανε λιγο υπομονη ισω σε μερικες μερες να επανελθει![]()
Σκέφτομαι να βάλω νερό σε πλαστικά μπουκάλια από νερό και να τα δέσω μέσα στο μπάνιο. Ετσι δεν θα έχει τη δυνατότητα να ανεβαίνει επάνω, γιατί θα είναι ψηλά. Θα σηκώνουν τα ποδαράκια τους για να πίνουν
Να δούμε αν θα αποδώσει το εύρημά μου.Ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να υπαρχει προβλημα με την παροχετευση του δακρυίκου πόρου και για αυτο να τρεχει συνεχεια το ματι , η να εχει γυρισει το κατω βλεφαρο προς τα μεσα και αυτο να δημιουργει το προβλημα , αφου δεν βελτιωνεται μπορεις περιοδικα να το καθαριζεις με φυσιολογικο ορο για να αποφευγεις τις αναμολυνσειςγιατρε μου, εδω και 2,5 μηνες (απο τοτε δλδ που πηρα την γατα μου), το ενα της ματακι δακρυζει συνεχεια. στην αρχη της εκανα αγωγη με tobrex και μετα εκανα εντατικη θεραπεια με tobradex για 1 μηνα. το ματακι ομως συνεχιζει το βιολι του και δακρίζει. εχει σαν μια μικρη φλεγμονη στο κατω μερος της κοιλοτητας του ματιου...υπαρχει κατι αλλο που μπορω να της βαλω για να της περασει?

chrinani
Νεοφερμένο μέλος
Για σας
εχω παρατηρηση εδω και 2 εβδομαδες κατω απο τον λαιμο του γατου μου ενα κουβαρακι. τις τελευταιες μερες αρχησε και βηχη ολο και πιο συχνα. βηχη λες και πνιγετε.. δεν ξερω αν θα βοηθηση αυτο αλλα νιαουριζει βραχνα.
τι μπορει να εχει?
τι να κανω?
Βοηθηστε με
σας παρακαλω να απαντηση ενας κτηνιατρος..
και οποιος γνωριζει κατι
anna**
Νεοφερμένο μέλος
Εχω ένα γιορκσαιρ 6 ετών και πριν απο δύο χρόνια εντελώς ξαφνικά παρουσίασε σπασμούς και ο γιατρός μου είπε οτι μάλλον είναι κρίση επιληψίας.
Δεν μου έδωσε κάποια θεράπεια αλλά μου προτεινε να παρακολούθησω τη συχνότητα των κρίσεων οι οποιες στην αρχή ήταν συχνές αλλά μετα σταμάτησαν τελείως.Πριν από δύο εβδ.ομάδες εκανε μία κρίση με μέγάλη διάρκεια και ενταση.Τότε ο γιατρος μου πρότεινε δύο λύσείς α) θεραπεία σε καθημερινή βάση η οποία ομως θα έχει επιπτώσεις στην συμπεριφορά της β) ηρεμιστική ένεση όταν εχει κρίση. Τι από τα δύο ειναι πιο σωστό
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει οντως να είναι τριχες που του εχουν καθισει στο λαιμο , μπορει να ειναι καποιο αποστημα που του πιεζει τον λαρυγγα, μπορει να ειναι καποια λαρυγγιτιδα. απο μακρια δεν μπορουμε να κανουμε ακριβη διαγνωση θα πρεπει να το δει καποιος κτηνιατρος απο κοντα. αν ειναι τριχομπαλες υπαρχουν ειδικες κρεμες και τροφες για να τον βοηθησουν , αν ειναι κατι απο τα αλλα θελει και αντιβιωση και αντιφλεγμονωδη φαρμακαΓια σας
εχω παρατηρηση εδω και 2 εβδομαδες κατω απο τον λαιμο του γατου μου ενα κουβαρακι. τις τελευταιες μερες αρχησε και βηχη ολο και πιο συχνα. βηχη λες και πνιγετε.. δεν ξερω αν θα βοηθηση αυτο αλλα νιαουριζει βραχνα.
τι μπορει να εχει?
τι να κανω?
Βοηθηστε με
σας παρακαλω να απαντηση ενας κτηνιατρος..
και οποιος γνωριζει κατι

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Θα πρέπει να γινουν εξετασεις για να αποκλειστει το ενδεχομενο αν εχει καποια μολυσματικη ασθενεια, ερλιχιωση πχ σε χρονια μορφη και καποιες ακτινογραφιες μηπως προκειτα για καποιον ογκο. αν οι κρισεις ειναι σε μεγαλα διαστηματα μεταξυ τους δεν κανουμε τιποτα. αν ειναι συχνες δινεται αντιεπιληπτκη αγωγη για ενα 6μηνο τουλαχιστον και μεταπαρακολουθηση. Τωρα για την ενεση ποιος την κανει? πιθανως βαρβιτουρικα θα χορηγησει και αν την κανεις εσυθα πρεπει αν εισαι πολυ ροσεκτικη με τ χορηγηση της και αν κ καποια παρεργεια πω ς θα μπορεσε να την αντιμετωπισεις? Καλυτερα για εμενα ενα διαστημα με αντιεπιληπτικη αγωγη , δεν ειναι αναγκη αν πατε αμεσως στα βαρβιτουρικα μπορειται να δοκιμασετε με αλατα βρωμιουΚαλησπέρα.
Εχω ένα γιορκσαιρ 6 ετών και πριν απο δύο χρόνια εντελώς ξαφνικά παρουσίασε σπασμούς και ο γιατρός μου είπε οτι μάλλον είναι κρίση επιληψίας.Δεν μου έδωσε κάποια θεράπεια αλλά μου προτεινε να παρακολούθησω τη συχνότητα των κρίσεων οι οποιες στην αρχή ήταν συχνές αλλά μετα σταμάτησαν τελείως.Πριν από δύο εβδ.ομάδες εκανε μία κρίση με μέγάλη διάρκεια και ενταση.Τότε ο γιατρος μου πρότεινε δύο λύσείς α) θεραπεία σε καθημερινή βάση η οποία ομως θα έχει επιπτώσεις στην συμπεριφορά της β) ηρεμιστική ένεση όταν εχει κρίση. Τι από τα δύο ειναι πιο σωστό
![]()

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Αν καποια στιγμη το σταματησουμε θα αρχισει τα ιδια;
Ειμαστε δλδ καταδικασμενοι να το χρησιμοποιουμε για παντα ή απο ενα σημειο και μετα μπορουμε να το σταματησουμε;
brigite
Διάσημο μέλος
Απο την αιματολογικη εξεταση της γατουλας μου(περσικη 20 μηνων),η τιμη της κρεατινινης ειναι
1.36 με μεγιστο φυσιολογικο 1.9.Αυτο δειχνει οτι υπαρχει καποιο προβλημα ,πρεπει να της κανω αλλες εξειδικευμενες εξετασεις;Πειτε μου κι εσεις τη γνωμη σας .Επισης η ουρια 61 με μεγ.φυσ.30
ποσο σοβαρο ειναι και τι κανουμε σ αυτη την περιπτωση;

Ευχαριστω εκ των προτερων.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Η τιμη της κρεατινινης ειναι στα φυσιολογικα πλαισια οποτε σημαινει οτι τα νεφρα λειτουργουν κανονικα, η ουρια που ειναι αυξημενη μπορει να σημαινει και καταναλωση τροφης με υψηλη περιεκτικοτητα πρωτείνηςΓιατρε,Καλημερα!!!!!
Απο την αιματολογικη εξεταση της γατουλας μου(περσικη 20 μηνων),η τιμη της κρεατινινης ειναι
1.36 με μεγιστο φυσιολογικο 1.9.Αυτο δειχνει οτι υπαρχει καποιο προβλημα ,πρεπει να της κανω αλλες εξειδικευμενες εξετασεις;Πειτε μου κι εσεις τη γνωμη σας .Επισης η ουρια 61 με μεγ.φυσ.30
ποσο σοβαρο ειναι και τι κανουμε σ αυτη την περιπτωση;
Ευχαριστω εκ των προτερων.
. Καλο θα ηταν αν γινει και ενας υπερηχος των νεφρων μηπως εχει καποια κυστη η κατι αλλο, εφοσον οι υπολοιποι αιματολογικοι και βιοχημικοι παραμετροι ειναι στα φυσιολογικα ορια δεν υπαρχει λογος ανησυχιας
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool