chryssa
Διάσημο μέλος
Έχω ένα αγοράκι 11 μηνών (άνθρωπο
) και χτες έβαλε στο στόμα του κακά σκύλου. Έφεραν κάτι φίλοι το κουτάβι τους και μας γέμισε το σπίτι μικρά κακάκια (σε μέγεθος κουκουτσιού ελιάς). Νομίζω πως ο μπέμπης δεν κατάπιε καθόλου, του το πήρα αμέσως από το στόμα, αλλά δεν παίρνω και όρκο. Το κουτάβι έχει κάνει αποπαρασίτωση με banmith και milbemax στις 8 Απριλίου και ξανά milbemax στις 8 Ιουλίου.Ο απιδίατρος σήκωσε τα χέρια ψηλά και με έστειλε στο Παίδων, όπου επίσης δεν ήξεραν τι να μου πουν. Αφού πήραν 35 τηλέφωνα σε κέντρα δηλητηριάσεων, ζωονόσων και άλλα τέτοια, κατέληξαν ότι το παιδί αν ήταν πιο μεγάλο, θα έπρεπε να πάρει vermox, αλλά δεν επιτρέπεται για ηλικίες κάτω των 2 ετών. Μου σύστησαν μόνο παρακολούθηση και μας έστειλαν σπίτι.
Κινδυνεύει να κολλήσει κάτι ο μικρούλης?
Να σημειώσω ότι το εν λόγω κακάκι είχε μείνει εντέχνως κρυμμένο 6 ημέρες και ότι ο σκύλος (πίνσερ μινιατούρα 6 μηνών) είναι αγορασμένος από πετ σοπ που τον έφερε από Τσεχία. Έχοντας δει τα περί puppy mills σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ ανησυχώ λίγο παραπάνω για το τι κουβαλάει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Εφοσον το σκυλι εχει κάνει τις αποπαρασιτώσεις του δεν κινδυνεύει ιδιαίτερα , απλως μπορειται να κάνεται μια εξέταση κοπράνων του σκύλου και του παιδιού για να δείται αν υπάρχουν αυγά παρασίτουΓιατρέ καλησπέρα!
Έχω ένα αγοράκι 11 μηνών (άνθρωπο) και χτες έβαλε στο στόμα του κακά σκύλου. Έφεραν κάτι φίλοι το κουτάβι τους και μας γέμισε το σπίτι μικρά κακάκια (σε μέγεθος κουκουτσιού ελιάς). Νομίζω πως ο μπέμπης δεν κατάπιε καθόλου, του το πήρα αμέσως από το στόμα, αλλά δεν παίρνω και όρκο. Το κουτάβι έχει κάνει αποπαρασίτωση με banmith και milbemax στις 8 Απριλίου και ξανά milbemax στις 8 Ιουλίου.
Ο απιδίατρος σήκωσε τα χέρια ψηλά και με έστειλε στο Παίδων, όπου επίσης δεν ήξεραν τι να μου πουν. Αφού πήραν 35 τηλέφωνα σε κέντρα δηλητηριάσεων, ζωονόσων και άλλα τέτοια, κατέληξαν ότι το παιδί αν ήταν πιο μεγάλο, θα έπρεπε να πάρει vermox, αλλά δεν επιτρέπεται για ηλικίες κάτω των 2 ετών. Μου σύστησαν μόνο παρακολούθηση και μας έστειλαν σπίτι.
Κινδυνεύει να κολλήσει κάτι ο μικρούλης?
Να σημειώσω ότι το εν λόγω κακάκι είχε μείνει εντέχνως κρυμμένο 6 ημέρες και ότι ο σκύλος (πίνσερ μινιατούρα 6 μηνών) είναι αγορασμένος από πετ σοπ που τον έφερε από Τσεχία. Έχοντας δει τα περί puppy mills σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ ανησυχώ λίγο παραπάνω για το τι κουβαλάει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chryssa
Διάσημο μέλος

Ποιος μπορεί να κάνει τέτοια εξέταση? Σε μικροβιολογικό εργαστήριο για ανθρώπους θα ξέρουν τι να ψάξουν?

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Του παιδιου σε μικροβιολογικο για ανθρωπους και του σκυλου στον κτηνιατροΕυχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση, θα το συζητήσω με τον παιδίατρο.
Ποιος μπορεί να κάνει τέτοια εξέταση? Σε μικροβιολογικό εργαστήριο για ανθρώπους θα ξέρουν τι να ψάξουν?![]()

kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ισως χρειάζεται αντιβιωση για μεγαλύτερο χρονικο διάστημα και ισως και καποια παυσιπονα, αν δεν υπαρχει λυση ισως αναγκαστεις να της βγαλεις καποια δοντια το οποιο εχει αποδειχθει οτι βοηθαει στην μειωση των συμπτωματων και στην καλυτερευση της ποιοτητας ζωηςΓιατρέ μου καλησπέρα, σας έχω απασχολήσεις κάμποσες φορές με την γατούλα που βρήκα στο δρόμο, πριν τρεις μήνες, και θέλω άλλη μια συμβουλή. Η γατούλα έχει διαγνωστεί με στοματίτιδα και ουλίτιδα από τρεις διαφορετικούς κτηνιάτρους, με αποτέλεσμα να έχει πρόβλημα με το φαγητό, έχει πόνους και γενικότερα δυσκολεύεται. Πριν ένα μήνα άρχισε θεραπεία για στοματίτιδα, με αντιφλεγμονώδη ένεση, δύο δόσεις και 10 μέρες stomorgil. Όμως μετά από λίγες μέρες τα συμπτώματα επανήλθαν, έτσι ξαναέκανε την ίδια αγωγή, δυστυχώς επανήλθαν τα συμπτώματα ξανά αυτή τη φορά, πολύ πιο γρήγορα από πριν. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει άλλη λύση ή αν θα επαναλαμβάνουμε την θεραπεία κάθε φορά που θα αρχίσει πάλι να πονάει; Γενικά μπορεί να φάει μόνο πατέ και αυτό αραιωμένο με νερό αν τις δώσω κονσέρβα κομματάκια δεν τα καταφέρνει, ποσό μάλλον με την ξηρή τροφή, εδώ και δυο μέρες μάλιστα δείχνει ενόχληση και με το πατέ.![]()

kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Aγαπητέ Γιάννη πάλι σε απασχολώ με το θέμα του Βρούκου...μετά και την δεύτερη δόση κορτιζόνης που πήρε ενώ την πρώτη εβδομάδα όλα πήγαιναν καλά μετά άρχισε πάλι το γλείψιμο...ούτε και οι κροκέτες calm καναν δουλειά οπότε δοκίμασα εδώ και δύο μέρες fenistil και είδα μεγάλη βελτίωση..σταμάτησε να γλείφεται από την πρώτη κιόλας μέρα(άρα μιλάμε για αλλεργική δερματίτιδα)οι πληγούλες του έχουν βγάλει κακάδια άρα επουλώνονται και θα ήθελα να σε ρωτήσω πόσες μέρες κάνει να του δίνω fenistil;Υπνηλία δεν τον έχει πιάσει πολύ,εξάλλου ο ύπνος ποτέ κανέναν δεν έβλαψε..Δεν φαινεται να είναι ερεθισμένη η περιοχη, ειδικη τροφη θα βοηθούσε αν ηταν αλλεργικος , θα πρεπει να κοιταξετε μήπως ειναι κάποια συμπεριφορα που οφείλεται στο στρες, με την κορτιζονη θα επρεπε τουλαχιστον να ειχε υποχωρήσει το γλείψιμο
, με το φενιστιλ θα ειναι σαν μαστουτωμενος
![]()

να του δώσω καμιά βδομάδα μέχρι να φτιάξουν τελείως οι πληγουλες στο δέρμα του,ή δεν κάνει;
Ευχαριστώ.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
δοκιμασε για καμια εβδομαδαAγαπητέ Γιάννη πάλι σε απασχολώ με το θέμα του Βρούκου...μετά και την δεύτερη δόση κορτιζόνης που πήρε ενώ την πρώτη εβδομάδα όλα πήγαιναν καλά μετά άρχισε πάλι το γλείψιμο...ούτε και οι κροκέτες calm καναν δουλειά οπότε δοκίμασα εδώ και δύο μέρες fenistil και είδα μεγάλη βελτίωση..σταμάτησε να γλείφεται από την πρώτη κιόλας μέρα(άρα μιλάμε για αλλεργική δερματίτιδα)οι πληγούλες του έχουν βγάλει κακάδια άρα επουλώνονται και θα ήθελα να σε ρωτήσω πόσες μέρες κάνει να του δίνω fenistil;Υπνηλία δεν τον έχει πιάσει πολύ,εξάλλου ο ύπνος ποτέ κανέναν δεν έβλαψε..να του δώσω καμιά βδομάδα μέχρι να φτιάξουν τελείως οι πληγουλες στο δέρμα του,ή δεν κάνει;
Ευχαριστώ.
![]()
, απο οτι φαινεται ειναι αλλεργικος
Dunkelheit83
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
εφοσον τα φτερνίσματα είναι σποραδικά και δεν δείχνει να έχει καταρροη τότε δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας , οταν το πάτε στο γιατρό θα το εξετάσει και θα σας πειΚαλημέρα να κάνω και εγώ μια ερώτηση με την σειρά μου. Έχω ενα γατάκι περίπου 2 μηνών, δεν το έχω πάει ακόμα στον κτηνιάτρο ,επιστρέφει την Δευτέρα ευτυχώς και θα πάμε για να κάνουμε και το εμβολιάκη μας και ότι άλλο χρειαστεί, το θέμα είναι ότι ναι μεν φτερνίζεται μια στο τόσο αλλά κάτω απο την μυτούλα του έχει κάτι μαυράκια και δεν κάθεται να του τα καθαρίσω. Κατα τα άλλα η συμπεριφόρα του είναι τελείως κανονική παίζει, τρώει κάνει τα κακάκια του . Εντάξει σε 3 μέρες επιστρέφει η κτηνιάτρος και θα πάμε αλλά επειδή ανησυχώ λίγο μήπως μπορώ να κάνω κάτι . Ευχαριστώ πολύ και καλήμερα και πάλι

zef
Νεοφερμένο μέλος
( τι μπορει να εχει? ειναι φυσιολογικο για την γαστρεντεριτιδα αυτο? μηπως εχει αυτη την ΠΑνλευκοπενία?? και το κακο ειναι οτι εχω αλλη μια γατα 1 χρονου προσφατα στειρωμενη και υγειης.. και φοβαμε μη κολλισει και αυτη ..!!! επισης ξεχασα να πω οτι καμια φορα πριν κανει εμετο.. ακουγετε κατι σαν να τραγανιζει και ξεροκαταπινει..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Το καφετι χρωμα μάλλον είναι αιμα γιατι έχει ερεθιστει ο οισοφάγος απο τους πολλους ερεθισμους μαλλον θα χρειαστει παλι ορο και ισως και νοσηλειαΓεια σας , γραφω πρωτη φορα εδω... και ηθελα να με βοηθησετε αν μπορειτε. Εχω εναν γατουλι 5-6 μηνων (φωτο αριστερα ) το ζουζουνι , πριν 4 περιπου μερες αρχισε να κανει εμετους και να εχει ανορεξια. οι εμετοι ηταν ασπροι σαν σαλακια.. το πηγα στην κτηνιατρο και μου ειπε για στοματιτιδα-γαστρεντεριτιδα , μου εδωσε να του κανω αντιεμετικεσ ενεσεις και αντιβιοση. την επομενη μερα συνεχισε τουσ εμετους και το πηγα για ορο... δηλαδη χτεσ, ξαναεκανε ομως εμετουσ και με τον ορο και ηταν καφετι-κοκκινο χρωμα και μου ειπε για σημερα να αρχισω να του δινω λιγο νερακι και μια ειδικη κονσερβα που μου εδωσε. Σημερα λοιπον ενω συνεχιζω με τισ αντιεμετικεσ ενεσεις του.. πηγα να του βαλω λιγο νερακι στο στομα και αυτο το εκανε εμετο παλι καφετι χρωμα..( τι μπορει να εχει? ειναι φυσιολογικο για την γαστρεντεριτιδα αυτο? μηπως εχει αυτη την ΠΑνλευκοπενία?? και το κακο ειναι οτι εχω αλλη μια γατα 1 χρονου προσφατα στειρωμενη και υγειης.. και φοβαμε μη κολλισει και αυτη ..!!! επισης ξεχασα να πω οτι καμια φορα πριν κανει εμετο.. ακουγετε κατι σαν να τραγανιζει και ξεροκαταπινει..
, η πανελευκοπενια κανει εκτος απο τους εμετους πυρετο και διαρροια και συνηθως η εξελιξη της ειναι πολυ γρήγορη
Hlianna
Διάσημο μέλος

zef
Νεοφερμένο μέλος
( το πηγα σε εναν αλλο γιατρο χτεσ και του εκανε εξεταση αιματος και μου ειπε οτι ειχε μια ιωση (καλυκοιωση με χαρακτηριστικο οτι προκαλει στοματιτιδα ) και επειτα προκληθηκε και γαστραντεριτιδα η οποια κατεληξε στο χειροτερο σταδιο .. αιμοραγικη.!! η οποια ειναι πολυ επικινδυνη οπως ειπε και να το παω και σημερα να το ξαναδει..! Του εκανε καμποσεσ βελονεσ και του εδωσε διαφορα φαρμακα απο το στομα. Μετα το πηγα σπιτι και μετα απο λιγες ωρες εκανε λιγο διαρροια αλλα -Ευτυχως- ηταν κιτρινο-καφε με καθολου αιμα..και εκτος απο αυτο μετα απο μια βδομαδα περιπου εδειξε να εχει ορεξη για φαγητο και μαλιστα εφαγε και μονο του ενα μικρο κομματακι κοτοπουλο..
σημερα θα το ξαναπαω και ειμαι σιγουρη οτι θα γινει καλα.. απλα ηθελα να σας πω 2 πραγματα..
1- Να εμβολιαζετε ολες τις γατες που εχετε σπιτι σας για να αποφευγετε τετοια σοβαρα περιστατικα... και --ΕΙΔΙΚΑ-- σε μικρα γατακια μεχρι 6 μηνων!
2- Οταν παρατηρητε οτι η γατουλα σας εχει κατι ...Παντααα οταν πηγαινετε σε ενα γιατρο να βεβαιωνεστε οτι ξερει την ακριβη αιτια του προβληματος.. και οχι να σας λεει εμπειρικα και τυχαια κατι.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Απο κιλα ειναι ενταξει αλλα καλο ειναι να περιμενετε μερικους μηνες να αναπτυχθει κανονικα το γατι και του κανετε στους 7 μηνεςγιατρε θα ηθελα να κανω μια ερωτηση..αν ενα αρσενικο γατακι ειναι περιπου 4.5 μηνων και βαρος 2600kg ειναι πολυ μικρο για να γινει στειρωση?![]()

Hlianna
Διάσημο μέλος
Απο κιλα ειναι ενταξει αλλα καλο ειναι να περιμενετε μερικους μηνες να αναπτυχθει κανονικα το γατι και του κανετε στους 7 μηνες![]()
παρολαυτα κινδυνευει η υγεια του?
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Δεν διαρκει πολυ ωρα η επεμβαση οποτε θα εκτεθει πιο λιγη ωρα στο αναισθητικοπαρολαυτα κινδυνευει η υγεια του?
zef
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Εξαρταται απο τον αιτιολογικο παραγοντα που την προκαλεσε συνηθως 1 εβδομαδα μετα την πληργ ιαση ειναι αρκετηΜετα απο ποσες μερες δεν ειναι επικινδυνο να κολλισει μια μικρη γατουλα που ειχε γαστραντεριτιδα μια αλλη 1 χρονου περιπου?

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 61 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool