Γιατρέ, αρρώστησε;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
δωστης mucomyst που ειναι το αντιδοτο 140 mg/kg την πρωτη μερα και μετα 70mg/kg αθε εξι ωρες για 7-8 φορες συνολικα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπαρχει στα φαρμακεια η στο κτηνιατρο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

υπαρχει στα φαρμακεια
:) 2 ευρω περιπου

Λοιπον παιδια τα ειδα ολα εγω τωρα..
Το θεμα με το Depon...και αυτο το διαβασα τωρα.Το ειχε παρει το ματι μου για λιγο προχτες αλλα...
Πηρα τον Αιλουρο για συμβουλη.Τι χρησος ανθρωπος ειναι αυτος.Μιση ωρα καθοταν για να με ακουσει και να καταλαβει.Μου ειπε να της τα κοψω ΟΛΑ τα φαρμακα της Μελινας και να πρακολουθησω την αναπνοη της και την γλωσιτσα να μην μαυρισει.Ευτυχως ηταν μικρη η δωση που εδωσα(1μλ)...
Σχετικα με την διαγνωση μου ειπε να περιμενω αποτελεσματα των αιματολογικων εξετασεων και μετα να αρχισουμε θεραπεια ΜΕ ΑΛΛΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ!!!!!

Η Κλειώ μου μάλλον έκανε εμετό.....και λέω μαλλον γιατί δίπλα στο μπωλάκι της που τρώει βρήκα κάτι που έμοιαζε μεταξύ εμετού και διάροιας αλλά επειδή είναι στο χαλάκι που είναι το φαγητό της μάλλον με εμετό μοιάζει....
Από διάθεση είναι μία χαρά και εκτός από την κονσέρβα που της δίνω σύνήθως της έδωσα και cat's dream vitamin drops που πήρα από ένα pet shop που πουλάει τροφές και συμπληρώματα διατροφής για γάτες τις έδωσα όσες λέει σαν δοσολογία 3-4 έφαγε 4 ....από τι μπορεί ΄να είναι αυτό γιατρέ μου;;;;;

Όταν λέμε λοιμώδη γαστρεντερίτιδα, δεν εννοούμε ότι πανλευκοπενία ή περιτονίτιδα;; (δεν ξέρω υποθέτω..) Απ' ό,τι γνωρίζω πάντως και στις δύο αυτές περιπτώσεις η κατάσταση είναι δύσκολη και μη ελπιδοφόρα. Πριν 3 εβδομάδες έχασα μία από τις γατούλες μου από πανλευκοπενία... Είχε διάρροια με αίμα και μύριζε πολύ άσχημα και όχι όπως τα συνηθισμένα κακά...
Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι απλώς με κάποια θεραπεία να της τονωθεί το ανοσοποιητικό σύστημα της γάτας...
Zorica, το site του Αίλουρου δίνει πολλές πληροφορίες γι' αυτές τις αρρώστιες.
Αν δεν είσαι μακριά από την Αθήνα, σου συνιστώ να τον επισκεφθείς.

Τελικά έχω και εγώ μια ερώτηση...
Πριν από 2 μήνες παρατήρησα ότι η γατούλα μου είχε ΠΟΛΥ άσχημη αναπνοή. Η κτηνίατρος διέγνωσε αρχικά πέτρα και ουλίτιδα και της έκανε αντιβίοση, την οποία επαναλάβαμε μετά από 15 μέρες. Εδώ και μια εβδομάδα, το στοματάκι της μύριζε πάλι και προχθές είδα και τη γλώσσα της και ήταν κάπως μωβ...
Να πω ότι δεν είναι εύκολο να δεις το στόμα της γιατί δεν είνια παρα πολύ ήμερη και "σπιτώθηκε" μεγάλη... Είναι περίπου 3 ετών και από τον Δεκ/2006 κάνει κανονικά όλα τα εμβόλιά της.
Χθες ήρθε ο γιατρός και την εξέτασε και διέγνωσε στοματίτιδα σε άσχημο βαθμό . Έκανε αντιβίοση και θα την επαναλάβει σε 15 μέρες και ίσως χρειαστεί να πάρει κορτιζόνη.
Πριν 2 μήνες της κάνε και εξετάσεις, οι οποίες βγήκαν καλές. Αν και δεν ελέγχθηκαν η λευχαιμία κια το aids. Οπότε πρέπει να ξανακάνει. Και ήταν πολύ δύσκολο να της πάρουμε αίμα, αν και ναρκωμένη...
Φοβάμαι λίγο και για την κορτιζόνη γιατί έχει χρόνιο αναπνευστικο πρόβλημα, αν και έχει καιρό να παρουσιάσει συμπτώματα...

Καλημερα:) λοιπον εχουμε και λεμε :
Μαγισσα μαλλον εκανε εμετο υποθετω πως ειναι καφε και γι αυτο λες οτι ειναι σαν διαρροια, εχει βγαλει την τροφη της, μπορει να εφαγε λαιμαργα και να της επεσε βαρυ η μπορει να ηταν απο τις βιταμινες προσπαθησε να της δωσεις μικροτερη δοση και ξεχωριστα απο το φαϊ αν γινεται , παντως αφου εχει ορεξη θεωρω οτι δεν ειναι κατι ανησυχιτικο:)
Η λοιμωδη γαστρεντεριτιδα προκαλειτε απο καποιο μολυσματικο παραγοντα ( ιοι μικροβια) η πανλευκοπενια εχει ως συμπτωμα την αιμοραγγικη διαρροια , στα σκυλια ειναι γνωστη ως ο τυφος των κουταβιων, οταν δεν ξερω με ακριβια τον παραγοντα που προκαλεσε την γαστρεντεριτιδα αλλα αυτη εχει ολα τα χαρακτηριστικα της μολυνσης χαρακτιριζεται ως λοιμωδη

Ταρα ισως χρειαστει να της βαλεις και καποια κρεμα στο στομα σαν στοματικο διαλυμα, η κορτιζονη η καποιο αλλο μη στεροειδες αντιφλεγμονωδες θα την βοηθουσε να υποχωρησει ο πονος

Έχω κι εγώ μια ερώτηση...Είναι δυνατόν ο γάτος μου να έχει οίστρο σε ηλικία 4 μηνών; :blink:

Ταρα ισως χρειαστει να της βαλεις και καποια κρεμα στο στομα σαν στοματικο διαλυμα, η κορτιζονη η καποιο αλλο μη στεροειδες αντιφλεγμονωδες θα την βοηθουσε να υποχωρησει ο πονος

Πάντως δε δείχνει να πονάει καθόλου... Τρώει κανονικά ξηρά τροφή, όπως και πριν και δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό συνήθειες...
Η κορτιζόνη δεν επιβαρύνει το αναπνευστικό?

δεν ξερω τι ακριβως εχει με το αναπνευστικο της η γατα σου αλλα η κορτιζονη ειναι αντιφλεγμονωδες, βοηθα να υποχωρησει οποιαδηποτε φλεγμονη εγω οποτε κανω θεραπεια σε καποια γατα με αναπνευστικο προβλημα εκτος απο αντιβιωση δινω και κορτιζονη βραδειας αποδεσμευσης και μεχρι στιγμης ολες πανε μια χαρα σε 2-3 μερες βελτιωνονται σημαντικα, παντως καθε κτηνιατρος εχει τα δικα του προτοκολα θεραπειας
Οι αρσενικοι γατοι δεν εχουν οιστρο απλως μυριζουν την θηλυκια που εχει και τους ερχεται η ορεξη;) τωρα 4 μηνων ειναι πραγματι μικρη ηλικια αλλα με τις ορμονες ποτε δεν ξερεις μπορει να ειναι σαν το γατακι απο το γνωστο ανεκδοτο :lol:

Καλημερα:) λοιπον εχουμε και λεμε :
Μαγισσα μαλλον εκανε εμετο υποθετω πως ειναι καφε και γι αυτο λες οτι ειναι σαν διαρροια, εχει βγαλει την τροφη της, μπορει να εφαγε λαιμαργα και να της επεσε βαρυ η μπορει να ηταν απο τις βιταμινες προσπαθησε να της δωσεις μικροτερη δοση και ξεχωριστα απο το φαϊ αν γινεται , παντως αφου εχει ορεξη θεωρω οτι δεν ειναι κατι ανησυχιτικο:)

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ να είσαι καλά ναι όντως είναι καλύτερα σήμερα και την βλέπω μια χαρά στα κέφια της:up::up::up::up:

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Προς το παρόν περιμένω τα αποτελέσματα της πρώτης δόσης αντιβίωσης και βλέπουμε! Ας μην προτρέχω καλύτερα...:/:

Ας ρωτήσω κι εγώ κάτι. Η μαμά του κολλητού μου έχει μια γάτα, μπορώ να πω ότι είναι αρκετά παχουλή,έχει λίπος το ζωντανό,αλλά τα κιλάκια της είναι φυσιολογικά (δεν ξέρω πως γίνεται αυτό,ζυγίζει 6 κιλά!!!). Τέλος πάντων, σχεδόν κάθε φορά που πάω σπίτι του η γάτα βήχει! Μια μέρα κοιμόταν στα πόδια μου και την έπιασε αυτός ο βήχας και ακουγόταν σαν να έχει φλέμματα. Την είχαν πάει σε κτηνίατρο και τους είπε ότι έχει άσθμα. Τώρα τελευταία την πιάνει συχνά!

Έχουν οι γάτες άσθμα? Κι αν ναι,πως αντιμετωπίζεται?

Γεια σου John ηθελα να μαθω ( δεν ξερω εαν εχεις ασχοληθει) την γνωμη σου για την χρησιμοποιηση βοτανων και ομοιοπαθητικων φαρμακων με η χωρις βότανα στα ζώα. Τα ξενα ενχειρίδια για αρχαριους ιδιοκτήτες (veterinary handbook for cat owners ) τα αναφερουν και δικαρίνω μια αναπτυξη παραλληλη στο εξωτερικο. Εαν συμφωνεις υπαρχουν καποια που θα πρεπε να εχουμε? οπως πχ αυτα που λένε εδω?

Καλημερα :) καταρχην το ασθμα στην γατα ειναι γνωστο και χρονια ασθενεια των βρογχων και οι αιτιες του δεν ειναι γνωστες ακομα. Υποψιαζομαστε οτι ο καπνος , η σκονη, ακομα και η αμμος της γατας μπορει να το προκαλει. Επισης μπορει να ειναι συνεπεια μια βρογχιτιδας. Τα 6 κιλα ειναι πολλα για μια γατα ενας μεγαλοσωμος αρσενικος ειναι 4-5 κιλα και η παχυσαρκια θεωρειται οτι επιβαρυνει τις κρισεις του ασθματος.
Τα βοτανα και η ομοιοπαθητικη πρεπει να χρησιμοποιουνται ως υποστηρικτικες θεραπειες και παντα με προσοχη και τη δοση προσαρμοσμενη σε καθε γατα ξεχωριστα , επισης τα περισσοτερα βοτανα εχουν τονωτικες ιδιοτητες :)

Καλημερα :) καταρχην το ασθμα στην γατα ειναι γνωστο και χρονια ασθενεια των βρογχων και οι αιτιες του δεν ειναι γνωστες ακομα. Υποψιαζομαστε οτι ο καπνος , η σκονη, ακομα και η αμμος της γατας μπορει να το προκαλει. Επισης μπορει να ειναι συνεπεια μια βρογχιτιδας. Τα 6 κιλα ειναι πολλα για μια γατα ενας μεγαλοσωμος αρσενικος ειναι 4-5 κιλα και η παχυσαρκια θεωρειται οτι επιβαρυνει τις κρισεις του ασθματος.
Τα βοτανα και η ομοιοπαθητικη πρεπει να χρησιμοποιουνται ως υποστηρικτικες θεραπειες και παντα με προσοχη και τη δοση προσαρμοσμενη σε καθε γατα ξεχωριστα , επισης τα περισσοτερα βοτανα εχουν τονωτικες ιδιοτητες :)

Για τον καπνό σίγουρα τότε, καπνίζαμε 3 άτομα τριγύρω της, εγώ δεν ξανακαπνίζω όταν πάω στο σπίτι τους! Θα το πω και στη μητέρα του φίλου μου να την πάει και σε άλλο γιατρό και να μην καπνίζει τόσο πολύ. Αν κάτι την αγχώσει υπάρχει περίπτωση να την πιάσει η κρίση? Γιατί έχουν και μια σκυλίτσα στο σπίτι και κάνει κάτι καφρίλες που και που

το αγχος ειναι και αυτο ενας απο τους παραγοντες που επιρεαζουν το ασθμα οπως επισης και οι αποτομες αλλαγες του καιρου και ο κακος εξαερισμος του χωρου:)

Ευχαριστώ.........:)

Εμ ακομα και τα ζωντανα υποφερουν απο τον καπνο...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back