ruko
Διάσημο μέλος

Τώρα ο γατούλης έχει υιοθετηθεί, αλλά πρόσφατα πρόσεξα πως τα αφτιά του, ιδίως το αριστερό, ήταν γεμάτα μαύρο κερί που μύριζε λίγο. Του τα καθαρίσαμε, αλλά εξακολουθεί να βγάζει κερί. Έχει νόημα να ακολουθήσουμε την ίδια θεραπεία;
Ευχαριστώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Πιθανως εχει ωτιτιδα και παλι και μπορει να ειναι και ψωρα , επειδη το oridermyl δεν κυκλοφορει ακομα στην αγορα μετα απο αλλαγη συνθεσης μπορεις να του βαλεις καποιες αλλεςσταγονες για την ωτιτιδα και την αμπουλα advocate καθε 15 μερες για την ψωρα για να εισαι καλυμενηΚαλησπέρα, γιατρέ, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για ένα κουφό γατούλη (όχι δικό μου). Όταν τον είχα πρωτοβρεί, είχε κάποιο πρόβλημα στα αφτιά και μου είχαν συστήσει να του κάνω καθαρισμό για 15 μέρες και να του βάζω oridermyl. Νομίζω πως είχε ψώρα, αλλά δεν θυμάμαι καλά.
Τώρα ο γατούλης έχει υιοθετηθεί, αλλά πρόσφατα πρόσεξα πως τα αφτιά του, ιδίως το αριστερό, ήταν γεμάτα μαύρο κερί που μύριζε λίγο. Του τα καθαρίσαμε, αλλά εξακολουθεί να βγάζει κερί. Έχει νόημα να ακολουθήσουμε την ίδια θεραπεία;
Ευχαριστώ

ruko
Διάσημο μέλος

πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συνηθως ειναι 40 ml γαλα τη φορα και τρωνε γυρω στι 4-5 φορες την ημερα![]()
Eυχαριστώ πολύ.
Νίκος Π.
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα ξανά...
Πάλι προβλήματα....
Ο Μπέμπης (7,5 μηνών) είναι τις τελευταίες 3 βδομάδες κακόκεφος.
Γενικά δίνω στις γάτες μου μεσημέρι και βράδυ φαγητό, αλλά ο μικρός τρώει ελάχιστα το μεσημέρι και το βράδυ δεν "καταδέχεται" ούτε να σηκωθεί να πάει να φάει.
Πολλές φορές έχει απλανές βλέμμα, δεν έρχεται όταν τον φωνάζουμε, δεν χαϊδεύεται και κάνει συχνά εμετούς. Έχει γίνει ο μισός απ'ότι ήταν.
Όπως καταλαβαίνετε, ανησυχώ πολύ.
Οι σκέψεις μου πάνε στα εξής ενδεχόμενα:
-Σκουλήκια
-Τριχόμπαλες
-Εφηβεία (ΛΟΟΟΟΛ - το σκέφτηκα μόνο και μόνο επειδή αρχίζει και αλλάζει-->βγάζει νέο χρώμα τριχώματος)
-Κάτι άλλο που δεν θέλω να σκέφτομαι....
Εννοείται πως θα τον πάω στον γιατρό αλλά θα ήθελα και μια γνώμη για το τι μπορεί να του συμβαίνει πριν τον πάω.
Έχει κάνει εμβόλια? μπορει να είναι όλα τα παραπάνω , μπορεί να είναι κάποια γαστρίτιδα μέχρι και νεφρική ανεπάρκεια. καλό θα ήταν να το δει κτηνίατρος το συντομώτερο
![]()
Τον πήγαμε σήμερα το πρωί στον Γιατρό και διέγνωσε στοματίτιδα.
Του κάναμε ένεση για τα σκουλήκια.
Με ανησύχησε το γεγονός ότι μας είπε πως η στοματίτιδα είναι σημάδι ανοσοκαταστολής και ότι μπορεί να έχει λοιμώδη περιτονίτιδα. Όμως αν είχε πράγματι αυτή την αρρώστια πιστεύω ότι θα είχε ήδη πεθάνει γιατί είναι έτσι 1 μήνα τώρα... Επίσης όταν ρώτησα την γιατρό πως κολλάει αυτή η ασθένεια μας είπε ότι κολλάει από άλλες γάτες. Όμως το γατί αυτό είναι μικρό και δεν βγαίνει έξω, η μόνες επαφές που έχει είναι με τις υπόλοιπες γάτες μου που είναι υγιέστατες...Επίσης καμμία γάτα τις γειτονιάς δεν είναι άρρωστη, όλες είναι τεράστιες ,πάνχοντρες και πολύ ορεξάτες!!!
Τώρα του δίνουμε χάπια για την στοματίτιδα και έχει πολύ πλάκα...!
Ελπίζω να γίνει καλά ο Μπεμπάκος... (αν και ακόμα δεν έχω δει βελτίωση)
JohnDVM
Διάσημο μέλος

Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
έχω πρόβλημα με τον μεγάλο μου τις τελευταίες μέρες. Εδώ και 3 ημέρες είναι απίστευτα κοκοδιάθετος. Την Κυριακή και την Δευτέρα εκανε 3 φορές εμετό και πρόσεξα ότι ειχε φάει και ένα χορταράκι που έχω στην βεράντα. Το έβγαλε και αυτό. Αλλά ο εμετός του δεν ήταν ζουμιά ή τριχόμπαλα όπως συνήθως. Δεν είχε καθόλου τρίχες και ήταν σαν ανθρώπινος χωρίς να μυρίζει. Δεν έχει φάει σχεδόν τιποτα από τότε. Και εκτός αυτού δεν τον έχω προσέξει να έχει ουρήσει καθόλου. Βέβαια λείπω και πολλές ώρες από το σπίτι και στην λεκάνη αυτά που βρίσκω μπορεί να είναι δικά του, μπορεί να είναι και των άλλων....
αλλά όσο είμαι εκεί τίποτα. Αντίθετα όμως χθες το βράδυ, σε μια αγκαλίτσα για καληνύχτα, μύριζε πολύ κατρουλίλα στα πίσω πόδια του σαν να του είχαν φύγει. Όλο αυτό τον καιρό, εδώ και αρκετούς μήνες τον βλέπουμε να πέφτει όλο και περισσότερο. Σαν να γίνεται πιο βαρύς, σαν να μην έχει διάθεση, να μην μπορεί να ελεγξει τις κινήσεις του πολύ σταθερά. Κοιμάται παρα πολλές ώρες και μερικές φορές κοιμάται και όρθιος! Ό γιατρός όταν τον είχε δει αρκετο καιρό πριν, για το ετήσιο τσεκ απ του, δεν βρήκε τίποτα. Είναι ήδη 6μιση ετών αλλά δεν είναι μικρός για να έχει αρχίσει να πέφτει;Συγνώμη για την φλυαρία αλλά έχω ανησυχίσει.
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Εξετασεις αιματος εχει κανει? και αν ναι τι εδειξαν? μπορει να ειναι απο μια απλη γαστρενετριτιδα μεχρι ακι νεφρικη ανεπαρκειαΚαλησπέρα σε όλους!
έχω πρόβλημα με τον μεγάλο μου τις τελευταίες μέρες. Εδώ και 3 ημέρες είναι απίστευτα κοκοδιάθετος. Την Κυριακή και την Δευτέρα εκανε 3 φορές εμετό και πρόσεξα ότι ειχε φάει και ένα χορταράκι που έχω στην βεράντα. Το έβγαλε και αυτό. Αλλά ο εμετός του δεν ήταν ζουμιά ή τριχόμπαλα όπως συνήθως. Δεν είχε καθόλου τρίχες και ήταν σαν ανθρώπινος χωρίς να μυρίζει. Δεν έχει φάει σχεδόν τιποτα από τότε. Και εκτός αυτού δεν τον έχω προσέξει να έχει ουρήσει καθόλου. Βέβαια λείπω και πολλές ώρες από το σπίτι και στην λεκάνη αυτά που βρίσκω μπορεί να είναι δικά του, μπορεί να είναι και των άλλων....αλλά όσο είμαι εκεί τίποτα. Αντίθετα όμως χθες το βράδυ, σε μια αγκαλίτσα για καληνύχτα, μύριζε πολύ κατρουλίλα στα πίσω πόδια του σαν να του είχαν φύγει. Όλο αυτό τον καιρό, εδώ και αρκετούς μήνες τον βλέπουμε να πέφτει όλο και περισσότερο. Σαν να γίνεται πιο βαρύς, σαν να μην έχει διάθεση, να μην μπορεί να ελεγξει τις κινήσεις του πολύ σταθερά. Κοιμάται παρα πολλές ώρες και μερικές φορές κοιμάται και όρθιος! Ό γιατρός όταν τον είχε δει αρκετο καιρό πριν, για το ετήσιο τσεκ απ του, δεν βρήκε τίποτα. Είναι ήδη 6μιση ετών αλλά δεν είναι μικρός για να έχει αρχίσει να πέφτει;
Συγνώμη για την φλυαρία αλλά έχω ανησυχίσει.
καλο θα ηταν να τον δι ο γιατρος του το συντομωτερο. Μπορει αν ειναι και καποια ουρολοιμωξη η καποια μικρη εμφραξη της ουρηθρας
JohnDVM
Διάσημο μέλος
θα πρεπει αν τη κοιταξεις μπορει να ειναι καποια ωτιτιδα ή ψωρα η ακομα και καποιος μυκητας. αν δεν μπορει να τη δει γιατρος θα μπορουσες να της βαζεις την αλοιφη surolan για μερικες μερες , παντως καλο θα ηταν να τη δει γιατρος και να εξετασει και τα αυτακια τηςΓιατρέ να ρωτησω και γω κάτι.Τις τελευταίες μέρες η μικρή μου ξύνεται έντονα στο εξωτερικό μέρος του αυτιού(ανάμεσα στο μάτι και το αυτί)εκεί που είναι οι τριχούλες της.Παρατήρησα σήμερα ότι σ'εκείνο το σημείο έχει κάποια μπαλώματα γκρι το δέρμα και μου φαίνεται κάπως αραιό.Τι μπορεί να είναι και τη να κάνω μιας κ δεν υπάρχει δυνατότητα να τη δει γιατρός?Ευχαριστώ

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
εφοσον ειναι μακρυτριχος ειναι φυσιολογικο τωρα που αλλαζουν τριχωμα να πεφτουν με τη μορφη τουφας. Θα επερεπε να ανησυχεις αν [παρουσιαζε εντονη φαγουρα και οι τουφες επεφταν αλλα εμενε ακαλυπτο το δερμαγιατρε τωρα τελευταια ο γατουλης μου μαδαει, βρισκω αρκετα συχνα τουφες απο τριχα εδω κι εκει. Τον εψαξα να δω μηπως του λειπει απο πουθενα τριχωμα αλλα δεν φαινεται να εχει πουθενα αραιο τριχωμα. Αν δεν κανω λαθος αυτο τον καιρο αλλαζουν τριχωμα οι γατες, αλλα μου κανει εντυπωση που του φευγουν τουφες. Ειναι φυσιολογικο να πεφτει ετσι το τριχωμα του;

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
εφοσον ειναι μακρυτριχος ειναι φυσιολογικο τωρα που αλλαζουν τριχωμα να πεφτουν με τη μορφη τουφας. Θα επερεπε να ανησυχεις αν [παρουσιαζε εντονη φαγουρα και οι τουφες επεφταν αλλα εμενε ακαλυπτο το δερμα![]()
ευχαριστω πολυ!!!
Ευτυχως δεν εχει ουτε φαγουρα ουτε ακαλυπτο δερμα και επισης τα προηγουμενα προβληματα που ειχα αναφερει σε παλαιοτερα posts τελικα δεν ειναι προβληματα
Ειμαι λιγο υπερβολικη ωρες ωρες
Ελπιζω μονο να μη μου γινει απο μακρυτριχος κοντοτριχος 
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Εξετασεις αιματος εχει κανει? και αν ναι τι εδειξαν? μπορει να ειναι απο μια απλη γαστρενετριτιδα μεχρι ακι νεφρικη ανεπαρκειακαλο θα ηταν να τον δι ο γιατρος του το συντομωτερο. Μπορει αν ειναι και καποια ουρολοιμωξη η καποια μικρη εμφραξη της ουρηθρας
![]()
Τον πήγα στο γιατρό και του έκανε εξετάσεις αίματος που έδειξαν πρόβλημα στο συκώτι του. Μου έκανε λόγο για μια κατάσταση με το όνομα τριαδίτιδα ή κάτι τέτοιο. Ήμουν πόλύ ταραγμένη χθες όμως για να ζητήσω λεπτομέριες. Τι είναι αυτό; Πόσο σοβαρό είναι;
Θα ακολουθήσει θεραπεία τώρα και μετα βλέπουμε.....
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ γιατρέ.Θα προσπαθήσω να την πάω γιατί έχει γεμίσει και ο άλλος κρόταφος της.Μάλλον κόλλησε από μια αδεσποτούλα που έρχεται στη βεράντα μας η οποία χάνει πολλές τούφες.Περαστικά εύχομαι σε όλα τα γατούνια.Καλημέρα.θα πρεπει αν τη κοιταξεις μπορει να ειναι καποια ωτιτιδα ή ψωρα η ακομα και καποιος μυκητας. αν δεν μπορει να τη δει γιατρος θα μπορουσες να της βαζεις την αλοιφη surolan για μερικες μερες , παντως καλο θα ηταν να τη δει γιατρος και να εξετασει και τα αυτακια της![]()
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μηπως εννοεις τη χολαγγειϊτιδα η χαλαγγειοηπατιτιδα? Αυτη ειναι μια φλεγμονωδης νοσος του ηπατος που εμφανιζει παρομοια συμπτωματα με το γατοΤον πήγα στο γιατρό και του έκανε εξετάσεις αίματος που έδειξαν πρόβλημα στο συκώτι του. Μου έκανε λόγο για μια κατάσταση με το όνομα τριαδίτιδα ή κάτι τέτοιο. Ήμουν πόλύ ταραγμένη χθες όμως για να ζητήσω λεπτομέριες. Τι είναι αυτό; Πόσο σοβαρό είναι;
Θα ακολουθήσει θεραπεία τώρα και μετα βλέπουμε.....
. Η τριαδιτιδα δεν μου λεει κατι και οσο εψαξα δεν υπαρχει νοσσος του ηπατος με αυτο το ονομα
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Μηπως εννοεις τη χολαγγειϊτιδα η χαλαγγειοηπατιτιδα? Αυτη ειναι μια φλεγμονωδης νοσος του ηπατος που εμφανιζει παρομοια συμπτωματα με το γατο. Η τριαδιτιδα δεν μου λεει κατι και οσο εψαξα δεν υπαρχει νοσσος του ηπατος με αυτο το ονομα
![]()
κι όμως εγω βρήκα μερικά πραγματάκια. είδα ότι κάνουν αναφορά και στην κτηνιατρική σχολή στις Αυτοχρηματοδοτούμενες ερευνητικές δραστηριότητες. κι εγω δεν το είχα ξανακουσει. βρήκα και αυτο
https://www.hva.gr/downloads/Imerides/Diimerida_Kritis_May_2007/Triaditida.Tis.Gatas.pdf
και έχει σαν τίτλο αυτό που είπες
Σύμπλεγμα χολαγγειοηπατίτιδας , χρόνιας παγκρεατίτιδας, ιδιοπαθούς φλεγμονώδους νόσου του εντέρου–““Τριαδίτιδα”--της γάτας
Τι είναι αυτό; είναι πολύ σοβαρό;
JohnDVM
Διάσημο μέλος
για την ιδια νοσο μιλαμε απλως ο ορος τριαδιτιδα εννοει οτι δεν ειμαστε σιγουροι ποια απο τις τρεις ειναι μια και εχουν παρομοια συμπτωματα. Η θεραπεια περιλαμβανει κορτιζονη , αντιβιοτικα , ειδικη διατροφη και καποιοες ειδικες ουσιες. Θα μπορουσε να γινει κι βιοψια του ηπατος η υπερηχος για να τις ξεχωρισουνκι όμως εγω βρήκα μερικά πραγματάκια. είδα ότι κάνουν αναφορά και στην κτηνιατρική σχολή στις Αυτοχρηματοδοτούμενες ερευνητικές δραστηριότητες. κι εγω δεν το είχα ξανακουσει. βρήκα και αυτο
https://www.hva.gr/downloads/Imerides/Diimerida_Kritis_May_2007/Triaditida.Tis.Gatas.pdf
και έχει σαν τίτλο αυτό που είπες
Σύμπλεγμα χολαγγειοηπατίτιδας , χρόνιας παγκρεατίτιδας, ιδιοπαθούς φλεγμονώδους νόσου του εντέρου–““Τριαδίτιδα”--της γάτας
Τι είναι αυτό; είναι πολύ σοβαρό;

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool

. καλό θα ήταν να το δει κτηνίατρος το συντομώτερο