Γιατρέ, αρρώστησε;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
για την ιδια νοσο μιλαμε απλως ο ορος τριαδιτιδα εννοει οτι δεν ειμαστε σιγουροι ποια απο τις τρεις ειναι μια και εχουν παρομοια συμπτωματα. Η θεραπεια περιλαμβανει κορτιζονη , αντιβιοτικα , ειδικη διατροφη και καποιοες ειδικες ουσιες. Θα μπορουσε να γινει κι βιοψια του ηπατος η υπερηχος για να τις ξεχωρισουν:hmm:

Οπότε μεχρι να δούμε ποιο από ολα αφορά δεν μπορώ να ξέρω πόσο σοβαρό ειναι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ουτως η αλλως η θεραπεια ειναι ποαρομοια και για τις 3 αλλα καποιοες επιπλεον εξετασεις θα βοηθουσαν για να δουμε και τι προγνωση θα εχει:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να 'μαι πάλι....

Κιάλλο πρόβλημα εδώ.

Μια από τις θηλυκές σήμερα παρουσιάζει υπερέκκριση σάλιων. Τις τρέχουν παχύρρευστα σάλια...
Τρώει μανιωδώς και είναι ψιλοεπιθετική με τις άλλες γάτες.

Τι μπορεί να συμβαίνει? Φόλα δεν νομίζω να είναι γιατί τρώει κανονικά.

Συνηθως τα σαλια τρεχουν οταν υπαρχει καποιο προβλημα στο στομα ειτε λογω φολας:hmm: ομως απο τη στιγμη που τρωει δεν θεωρουνται πιθανες αυτες οι εκδοχες εκτος και αν εχει κανει εμετο:hmm:. Καλο θα ηταν αν την πας στον κτηνιατρο να την εξετασει γιατι μπορει αν εχει καποιο αλλο προβλημα , νευρολογικο ισως?:hmm:

Γεια σας...
έχω κάποιες απορίες σχετικά με τις διάρροιες.
Η δικιά μου γατούλα άρχισε να κάνει διάρροιες αφού ήρθα από ταξίδι, μετά από 3ων 4ων εβδομάδων. Της έδινα πάντα ξηρά τροφή και ήταν εντάξει... λοιπόν, είχα διαπιστώσει ότι είχε διάρροιες και μίλησα με την κτηνίατρό της και είπε να της αρχίσω ρυζάκι με κοτόπουλο μαζί με σιροπάκι, πράγμα που το έκανα και έφτιαξε. Μετά, σιγά-σιγά πρόσθεσα στο φαγητό της την ξηρά τροφή ώστε να επανέλθει ομαλά. Και δεν πέτυχε αυτό, άρχισαν πάλι οι διάρροιες... Μου είπε η κτηνίατρος ότι το πρόβλημα είναι διατροφικό και πρέπει να της πάρω μια καλή τροφή από pet shop. Η γάτα μου έκανε στείρωση τεσσάρων μηνών, τώρα είναι εφτά μηνών, παίζει ρόλο αυτό; Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε τι τροφή συνιστάτε εσείς να της πάρω; Και τι διαφορά έχουν οι τροφές για στειρωμένες γάτες σε σχέση με τις κανονικές;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

kako gati :P

Γεια και πάλι μια απορία:)
Η Μπουκίτσα μου ενώ είναι γατί που τρελαίνεται για χαδάκια και αγκαλίτσες
τρελαίνεται και για δαγκώματα και μάλιστα τόσο δυνατά που από τότε που την έχω, έχω σημάδια που θα τη θυμάμαι για πάντα :lol::P
Διάβασα πολλά για αυτό το θέμα στο my cat και έκανα τα πάντα
αλλά άμα θέλει πραγματικά να με δαγκώσει δεν υπακούει σε τίποτα
και όσο της λέω το αντίθετο, τόσο επιμένει
είτε με φωνή, είτε με ηρεμία τα δόντια της είναι πάντα καρφωμένα πάνω μου και εγώ υποφέρω... είναι "μοναχοκόρη" :P και ίσως δεν εκτονώνεται όσο θα έπρεπε. Της έχω ένα μπουλουκάκι γατάκι, κοιμάται μαζί του, το παίρνει αγκαλιά το δαγκώνει, παίζει, αλλά δεν παραλείπει να δαγκώνει και εμένα.
Πώς μπορώ να την ηρεμήσω, όχι μόνο για αυτήν, αλλά και για μένα; Τα πονεμένα χέρια μου, που είναι πάντα δαγκωμένα.
Παρέλειψα να σας πω ότι το παλεύω από τότε που την πήρα, στους 3 μήνες της περίπου ... δεν γρατζουνάει μπορώ να πω, καθόλου:blink: αλλά τα δοντάκια... δοντάκια...
sorry για το μεγάλο κείμενο, αν μπορείτε να με βοηθήσετε θα το εκτιμούσα πολύ:)ευχαριστώ:)

geia sas...
em exw kapies apories sxetika me tis diaries
i dikia mou gatoula arxise na kani diaries afou irtha apo ta3idi meta apo 3 4on evdomadon ... tis edona panta 3ira trofi kai itan enta3i ...lipon ixa diapistosi oti ixe diaries kai milisa me tin ktiniatro tis kai mou ipe na tis arxisw rizaki kai kotopoulo mazi me ena siropaki prama pou to ekana kai eftia3e...meta siga siga prosthesa sto fagito tis kai tin 3ira trofi oste na epanelthi omala... kai den petixe avto ,arxisan pali i diaries... mou ipe i ktiniatros oti to provlima einai diatrofiko kai prepi na tis parw mia kali trofi apo petshop... i gata mou ekane stirosi 4on minon tora einai 7 minon paizi rolo avto? mipos tha mporousate na mou pite ti trofi sinistate esis na tis paro? kai ti diafora exoun i trofes gia stiromenes gates se sxesi me tis kanonikes ...evxaristo ek ton proteron
Μεχρι τωρα η ξηρα τροφη ηταν για στειρωμενα που της εδινες? Σε περιπτωσεις τροφικης δυσανεξιας συνιστωνται οι υποαλλεργικες τροφες. Η εταιρια Royale canine εχει μεγαλη γκαμα απο αυτες της τροφες καθως και ολες οι καλες εταιριες εχουν ειδικη σειρα για γατια με προβλημα στο ενετερο. Τα αντιστοιχα της Hill's ειναι to i/d feline και της Eukanuba το intestinal Η διαφορα της τροφης για στειρωμενα με τηνκανονικη ειναι οτι για στειρωμενα ειναι ετσι μελετημενη ωστε να ανταποκρινεται στις αλλαγεςε του μεταβολισμου που συμβαινουν μετα τη στειρωση καινα μην βαζει βαρος το γατι , επισης το προφυλασει και απο ασθενειες του ουροποιητικου:)

geia kai pali ali mia aporia...:)
i Mpoukitsa mou eno einai gati pou trelenete gia xadakia kai agkalitses
trelenete kai gia dakomata kai malista toso dinata pou apo tote pou tin exw exw simadia pou tha tin thimame gia panta :lol::P
diavasa polla gia avto to thema sto my cat kai ekana ta panta
alla ama theli pragmatika na me dagkosi den ipakoui se tpt
kai oso tis lew to antitheto toso epimeni
ite me foni ite me iremia ta dontia tis einai panta karfomena epano mou kai egw ipofero ... einai ''monaxokori'' :P kai isos den ektononete oso tha eprepe tis exw ena mpouloukaki gataki kai kimate amzi tou to perni agkalia to dagkoni paizei ala den paralipti na me dagkoni kai mena
pos mporw na tin iremisw oxi mono gia avtin alla kai gia ta kaimena ta ponemena xeria mou pou einai panta dakomena
paralipsa na sas pw oti to palevw apo tote pou tin pira stous 3is mines tis peripou... den gratsounai mporw na pw katholou :blink: alla ta dontakia...dontakia....
sorry gia to megalo kimeno an mpori te na me voithisete tha to ektimousa poli :) evxaritw:)
Λογικα αλλαζοντας δοντακια τωρα στους 7 μηνες θα ηρεμησει καπως, ενας αλλος τροπος ειναι οταν δαγκωνει να την ψεκαζεις με λιγο νερο και σιγα σιγα θα συνδυασει το δαγκωμα με δυσαρεστες επιπτωσεις οποτε και αθ το κοψει η ελλατωσει, επισης οταν η συμπεριφορα της ξεφευγει απο τα ορια μπορεις να την απομονωνεις, αυτο εχει καλο αποτελεσμα σε σκυλια για γατες δεν ξερω ομως:hmm:

Θέλω μερικές πληροφορίες

Καλησπέρα! Θέλω μερικές πληροφορίες! Τι είναι η βουβονοκήλη και τί γίνεται αν υπάρχει κάποιος πρησμένος αδένας στην ίδια περιοχή?

Καλησπέρα! Θέλω μερικές πληροφορίες! Τι είναι η βουβονοκήλη και τί γίνεται αν υπάρχει κάποιος πρησμένος αδένας στην ίδια περιοχή?
Η βουβωνοκηλη ειναι οταν για καποιο λογο υποχωρει το μυϊκο τοιχωμα στο κατω μερος της κοιλιας στην περιοχη αναμεσα στα ποδια και απο εκει εισχωρει ειτε το περιτονεο ειτε κομματι του εντερου. Αν ειναι πρησμενος καποιος αδενας τοτς σημαινει και καποια πιθανη φλεγμονη στην περιοχη. συνηθωςοταν υπαρχει κομματι του εντερου πρεπει να χειρουργειται γιατι αοειλειτε η ζωη του:hmm:

Λογικα αλλαζοντας δοντακια τωρα στους 7 μηνες θα ηρεμησει καπως, ενας αλλος τροπος ειναι οταν δαγκωνει να την ψεκαζεις με λιγο νερο και σιγα σιγα θα συνδυασει το δαγκωμα με δυσαρεστες επιπτωσεις οποτε και αθ το κοψει η ελλατωσει, επισης οταν η συμπεριφορα της ξεφευγει απο τα ορια μπορεις να την απομονωνεις, αυτο εχει καλο αποτελεσμα σε σκυλια για γατες δεν ξερω ομως:hmm:

Ευχαριστώ πολύ :happy:

θελω να σας ρωτησω κατι σχετικα με τη γατα μου.Ειχε γαι πρωτη φορα οιστρο στα μεσα ιανουαριου ηταν περιπου 8 μηνων .Επειδη οι γονεισ μου ελεγαν οτι θα σταματησει σε κανα μηνα οπωσ οι γατεσ που ζουν εξω δεν ηθελαν να τη στηροσουμε.ομωσ τωρα εχει συχνα οιστρο και κανει φασαρια.το προβλημα ειναι οτι στην περιοχη που μενω εχει μονο εν κτηνιατρο που ασχολειτε με μικρα ζωα και καποιος που εχε παει τις γατες του ειχαν προβληματα μετα.και ενασ γνωστοσ κτηνιατροσ που θα το καλοκαιρι μασ προτινε να τισ κανουμε μια ενεση ,προγεστερονι,και να τη στειρωσει εκεινοσ.Ομωσ λενε οτι οι ουσιεσ προκαλουν προβληματα στισ γατεσ .μπορει να παθει κατι με μια φορα η αν γινονται συνεχεια υπαρχει προβλημα?Εσεις τι γνωμη εχετε?

θελω να σας ρωτησω κατι σχετικα με τη γατα μου.Ειχε γαι πρωτη φορα οιστρο στα μεσα ιανουαριου ηταν περιπου 8 μηνων .Επειδη οι γονεισ μου ελεγαν οτι θα σταματησει σε κανα μηνα οπωσ οι γατεσ που ζουν εξω δεν ηθελαν να τη στηροσουμε.ομωσ τωρα εχει συχνα οιστρο και κανει φασαρια.το προβλημα ειναι οτι στην περιοχη που μενω εχει μονο εν κτηνιατρο που ασχολειτε με μικρα ζωα και καποιος που εχε παει τις γατες του ειχαν προβληματα μετα.και ενασ γνωστοσ κτηνιατροσ που θα το καλοκαιρι μασ προτινε να τισ κανουμε μια ενεση ,προγεστερονι,και να τη στειρωσει εκεινοσ.Ομωσ λενε οτι οι ουσιεσ προκαλουν προβληματα στισ γατεσ .μπορει να παθει κατι με μια φορα η αν γινονται συνεχεια υπαρχει προβλημα?Εσεις τι γνωμη εχετε?
Επειδη δεν ζευγαρωσε ο οιστρος θα επαναλαμβανεται σε συντομα χρονικα διαστηματα, αν της κανετε μια ενεση και μετα στειρωση δεν θα εχετε ιδιαιτερο προβλημα αλλα αν συνεχισουν οι ενεσεις τοτε πιθανως να εμφανισει καποιο προβλημα.

εχω μια απορια. ο γατος μου ειναι 9 χρονων και ειναι στειρωμενος απο πολυ νεαρος. τελευταια αρχιζει και ψεκαζει μεσα στο σπιτι και στην αυλη.
ειναι φυσιολογικο? δεν εχω παρατηρησει να το εκανε παλιοτερα.
σημαινει κατι για την υγεια του? αν οχι πως μπορω να το αντιμετωπισω?
ευχαριστω εκ των προτερων

Αντρικες ορμονες εκλυονται και απο τα επινεφριδια οποτε μπορει να οφειλεται σε καποιοα παρωδικη συσωρευση αυτων των ορμονων:hmm:. Καλο θα ηταν ενα γενικο τσεκ για να αποκλεισουμε οτιδηποτε αλλο

Αντρικες ορμονες εκλυονται και απο τα επινεφριδια οποτε μπορει να οφειλεται σε καποιοα παρωδικη συσωρευση αυτων των ορμονων:hmm:. Καλο θα ηταν ενα γενικο τσεκ για να αποκλεισουμε οτιδηποτε αλλο
εννοειται εξεταση αιματος? (την ειχα κανει περσυ κ ηταν οκ) και εξεταση αιματος για τα νεφρα?

Εκτος απο εξετασεις αιματος μια λεπτομερη κλινικη εξεταση και καποια ακτινογραφια στην κοιλια για να εχουμε γενικη εικονα:)

Γιατρέ καλησπέρα!!!
Μήπως έχετε υπ όψη σας αυτές τις πολυβιταμίνες? https://www.zooplus.co.uk/shop/cats/supplements_specialty_cat_food/cat_pastes/101933#feedingGuide
Είναι καλές??Ξέρετε?
Επαιρνα τη felovite II (μέχρι χθές αυτή έδινα) αλλα είναι τελείως ασύμφορη με τρείς γάτες που έχω:/:

γιατρε καλησπερα (ή μηπως καλημερα; :lol:). Εχω μια μικρη απορια σχετικα με βαρος. Σημερα που τον ζυγισα η ζυγαρια εδειξε 7.3 κιλα και απο 2 μηνων που τον εχω βαζει σταθερα περιπου 800-1000 γραμμαρια τον μηνα. Τωρα ειναι 10 μηνων και η ορεξη του δεν φαινεται να εχει ελαττωθει και συνεχιζει να παιρνει βαρος με μεγαλο ρυθμο. Χοντρος δεν ειναι γιατι οταν τον χαιδευω νιωθω τα πλευρα του και τους σπονδυλους του. Μηπως ξερεις ποτε σταματαει η αναπτυξη και αν ειναι φυσιολογικο να συνεχιζει να βαζει βαρος με τετοιο ρυθμο; Καμμια ιδεα για το τελικο του βαρος; Μου ειπαν οτι θα γινει μεγαλος αλλα δεν μου ειπαν ποσα κιλα :hmm:

Οι συσκευασιες των τροφων λενε να μειωνουμε την ποσοτητα της τροφης απο μια ηλικια και μετα, αλλα στον δικο μου αντι να ελαττωσω δινω περισσοτερο αφου δειχνει να πειναει (στειρωμενος δεν ειναι ακομα).

Επισης οι σπονδυλοι του φαινονται να 'προεξεχουν'...δηλαδη τους νιωθω αμεσως, ειδικα οταν καθεται στα πισω ποδια. Πρεπει να τους αισθανομαι οταν τον χαιδευω ή ειναι αδυνατος και πρεπει να βαλει λιγο βαρος;

Ευχαριστω πολυ!!!:)

Καλημέρα γιατρέ!!
Χθες κοντά στο αυτί της μιας γατούλας μου, παρατήρησα κάτι κοκκινά σαν σημάδια!Είναι και στα δύο αυτιά της!! Σας βάζω φωτογραφία μήπως μπορέσετε και καταλάβετε.Μήπως είναι μήκυτες?:(

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back