JohnDVM
Διάσημο μέλος
Δειχνει ερεθισμενο το αυτι και μπορει να τα εχει κανει απο το ξυσιμο η να ειναι καποια δερματιτιδα. Καλο θα ηταν να τη δει ο κτηνιατρος μηπως εχει και καμια ωτιτιδα και χρειαστει θεραπειαΚαλημέρα γιατρέ!!
Χθες κοντά στο αυτί της μιας γατούλας μου, παρατήρησα κάτι κοκκινά σαν σημάδια!Είναι και στα δύο αυτιά της!! Σας βάζω φωτογραφία μήπως μπορέσετε και καταλάβετε.Μήπως είναι μήκυτες?![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ELENIP
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Εχω τεσσερα μωρακια (γατομωρακια
). Αυτη τη στιγμη ειναι 20 ημερων.Στις 12 ημερες η μανα χαθηκε (οιστρος?) και επεστρεψε μετα απο 4 μερες. Απο την πρωτη στιγμη που της τα εβαλα να τα μυρισει τα δεχτηκε, τα θηλαζει κανονικα και δειχνει προστατευτικη μαζι τους.
Αυτα πινουν γαλα απο τη μανα αλλα τις τελευταιες δυο μερες και ενω ειναι κοντα η μαμα τους νιαουριζουν πολυ δυνατα σαν να ψαχνουν κατι...
Εκανα μια δοκιμη να τους δωσω λιγο ormilak παλι μηπως η μανα δεν ειχε γαλα, αλλα ειπιαν πολυ λιγο, εδειχναν χορτασμενα.
Κατα τα αλλα δεν εχω παρατηρησει καμια περιεργη συμπεριφορα ουτε στα μικρα ουτε στη μαμα απο τη μερα που γυρισε.
Ειναι φυσιολογικο αυτο το εντονο νιαουρισμα?

Κανουν ετσι περιπου για κανα μισαωρο και μετα θηλαζουν και ξερενονται στον υπνο.
Ευχαριστω...
edit: κανουν κανονικα τσισακια και κακα, τα βοηθα η μαμα, και εχουνπαρει και καποια γραμμαρια...
JohnDVM
Διάσημο μέλος
μαλλον ειδοποιουν την μανα τους οτι πεινανεΚαλησπερα Γιατρε!!!!
Εχω τεσσερα μωρακια (γατομωρακια). Αυτη τη στιγμη ειναι 20 ημερων.
Στις 12 ημερες η μανα χαθηκε (οιστρος?) και επεστρεψε μετα απο 4 μερες. Απο την πρωτη στιγμη που της τα εβαλα να τα μυρισει τα δεχτηκε, τα θηλαζει κανονικα και δειχνει προστατευτικη μαζι τους.
Αυτα πινουν γαλα απο τη μανα αλλα τις τελευταιες δυο μερες και ενω ειναι κοντα η μαμα τους νιαουριζουν πολυ δυνατα σαν να ψαχνουν κατι...
Εκανα μια δοκιμη να τους δωσω λιγο ormilak παλι μηπως η μανα δεν ειχε γαλα, αλλα ειπιαν πολυ λιγο, εδειχναν χορτασμενα.
Κατα τα αλλα δεν εχω παρατηρησει καμια περιεργη συμπεριφορα ουτε στα μικρα ουτε στη μαμα απο τη μερα που γυρισε.
Ειναι φυσιολογικο αυτο το εντονο νιαουρισμα?
Κανουν ετσι περιπου για κανα μισαωρο και μετα θηλαζουν και ξερενονται στον υπνο.
Ευχαριστω...
edit: κανουν κανονικα τσισακια και κακα, τα βοηθα η μαμα, και εχουνπαρει και καποια γραμμαρια...
. Λογικα πρεπει να εχουν ανοιξει και τα ματια τους και σε λιγο θα αρχισουν να βολταρυν
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
μαλλον ειδοποιουν την μανα τους οτι πεινανε. Λογικα πρεπει να εχουν ανοιξει και τα ματια τους και σε λιγο θα αρχισουν να βολταρυν
![]()
Ναι το κανουν ηδη....τα εχουν ανοιξει εδω και κανα δεκαημερο...βλεπουν κανονικα η ακομα σκιες?
Η μανα τουςοταν φωναζουν ειναι διπλα, την ακουμπανε αλλα εξακολουθουν να φωναζουν....
erika
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα! Ηλία σε είχα ξαναρωτήσει τί είναι η βουβωνοκήλη! Τελικά κάναμε υπέρηχο και έχει μια μικρή κήλη! Ο ακτινολόγος είπε οτι δε θα την έβγαζε! Αναρωτιέμαι όμως αν δε τη βγάλουμε δε θα μεγαλώσει? Τί είναι καλύτερο να γίνει??
PiBaHL
Νεοφερμένο μέλος
https://www.mypetz.gr/posts/5498051/
Δεν ξέρω αν οι φωτογραφίες βοηθούν καθόλου.
Το γατάκι πριν παρουσιάσει αυτό το πρόβλημα
είχε ελαφρό βήχα .
Υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω;

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αν δεν υπαρχει καποιο οργανο στο σακο τοτε μαλλον ειναι μονο το περιτοονεο και υπαρχει η πιθανοτητα ειτε να επανελθει μονο του ειτε να κλεισει η τρυπα καινα μεινει μονο ως ενα σακουλακι κατω απο το δερμαΚαλησπέρα! Ηλία σε είχα ξαναρωτήσει τί είναι η βουβωνοκήλη! Τελικά κάναμε υπέρηχο και έχει μια μικρή κήλη! Ο ακτινολόγος είπε οτι δε θα την έβγαζε! Αναρωτιέμαι όμως αν δε τη βγάλουμε δε θα μεγαλώσει? Τί είναι καλύτερο να γίνει??
. Μπορεις να την βαζεις μεσα με το χερι? αν ναι τοτε ειναι φρεσκια και μπορει με απλη πιεση μερικες φορες την ημερα να γινει πληρη αναταξη, αν δεν μπαινει μεσα απο εκει και περα αποφασιζεις εσυ αν θα την βγαλεις η οχι. Συνηθως αν ειναι απλες και μικρες τις αφηνουμε
LETOS
Εκκολαπτόμενο μέλος
. Θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι που με απασχολεί έντονα τις τελευταίες μέρες: υπάρχει περίπτωση η στειρωμένη γάτα μου να έχει ορμόνες και να αφήνει μυρωδιά? Τις τελευταίες μέρες μαζέυονται 2-3 αρσενικοί στην αυλή μας και γίνεται της κακομοίρας από φωνές!
Η δικιά μου κάποιες φορές τη βλέπω να νευριάζει και να τους διώχνει και κάποιες άλλες νομίζω ότι τους προκαλεί...
και κάτι άλλο: υπάρχει περίπτωση να καθίσει να ζευγαρώσει χωρίς να καταλαβαίνει τι κάνει? Γιατί χθες βράδυ ανακάλυψα ότι η ουρά της και λίγο τα πίσω ποδαράκια της ήταν λερωμένα και ξεραμένα δεν ξέρω από τι...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
. εφοσον δεν υπαρχουν μεσα οι οωθηκες για να παραγουν ορμονες μαλλον οι γατοι μυριζουν καποια αλλη θυληκια που μπορει να περασε απο εκει και αφου μαζευτηκε ενας ηρθαν και οι υπολοιποι ,τωρα βλεποντας τη δικια σου νομιζουν οτι αυτη ειναι που μυριζει. Να ζευγαρωσει χωρις να το θελει δεν νομιζω και αν την σβερκωσε κανενας μαλλον δεν θα εκανε τιποτα γιατι δεν θα μπορουσε να μπει
LETOS
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχει πάθει και αυτή μια σύγχυση και είναι κάπως τσιτωμένη!Το μόνο που φοβάμαι είναι να μην κολλήσει τίποτα. Σας ευχαριστώ πολύ.
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Τελικα τα μωρα φωναζουν πολυ γιατι προφανως δεν τους φτανει το φαι....αφου η μανα εχει προβλημα..
Δαγκωνουν τις θηλες, και της εχουν κανει πληγες. Σημερα συνηδειτοποιησα οτι η μια θηλη που ειχε γινει μωβ εως μαυρη, κοπηκε.
Οι υπολοιπες ειναι ακομα ροζ αλλα τις βλεπω κι αυτες να καταληγουν ετσι...
Το ερωτημα μου ειναι... Πειραζει να τις χασει?
Της εχω ξεκινησει αντιβιωση augmentin με οδηγιες κτηνιατρου, η οποια μου ειπε οτι μπορει και να πεθανει η γατα απο αυτο, και πρεπει να της δινω και αντιφλεγμονωδες το οποιο ομως δεν κανει για γαλουχουντα ζωα...(metacam σιροπι). Χρειαζομαι και τη γνωμη σας.
Να απομακρυνω τη μανα απο τα μωρα και να της ξεκινησω το αντιφλεγμονωδες παραλληλα με την αντιβιωση, ή να την αφησω κι ας χασει τις θηλες τις? (μετα παει για στειρωση)..
Ευχαριστω πολυ
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)
Συνημμένα
JohnDVM
Διάσημο μέλος

alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Η γατα εχει αρχες μαστιτιδας , θα πρεπει να κοψεις τον θηλασμο απο τα μικρα και να τα ταίζεις με μπιμπερο και να αρχισεις αμεσως θεραπεια στην γατα γιατι μια μαστιτιδα στα γατια και σκυλια μπορει ευκολα να οδηγησει σε σηψαιμια και στο θανατο του ζωου! Ισως χρειαστει και συνδυασμο και δευτερου αντιβιοτικου![]()
Ευχαριστω πολυ γιατρε, θα της αρχισω το αντιφλεγμονωδες μαζι με το augmentin που μου συστησε η δικη μου. Ποιο αλλο αντιβιωτικο μπορω να δωσω? Η μηπως το augmentin δεν ειναι το ιδανικο?

πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αν δεν του εχεις κανει και αποπαρασιτωση θα πρεπει να του κανεις μπορει να εχει σκουληκια στο εντερο του για αυτο να κανει διαρροιαΕδώ και ένα μήνα περίπου φιλοξενώ ένα ορφανό γατάκι το οποίο παρουσίασε ρινοτρχιείτιδα και αυτό και όλα τα μωράκια που βρεθήκανε μαζί του.Το μόνο που έχει καταφέρει να ζήσει είναι αυτό.Φαίνετε καλά αναπτύσετε κανονικά ( από την περασμένη εβδομάδα έχει παρει 140γρ).Εδώ και 2 μέρες όμως μου παρουσιάζει διάροια. H διαθεσή του είναι καλή τρώει σαν τρελλό τον άπακο και παίζει κανονικότατα.Από την μέρα που τον έπιασε διάροια του σταμάτησα το γάλα και του δίνω μόνο κονσέρβα για νεογνά με το μπιμπερό σε μορφή κρέμας.Τι άλλο μπορώ να κάνω για να τον βόηθήσω;Του έδινα την βιταμίνη kitty boost θα βοηθούσε να του την δώσω ξανά;

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αν δεν δεις σημαντκικη βελτιωση με το Augmentin μπορεις να το συνδυασεις με Flagyl, αλλιως μπορεις να δοκιμασεις και τα baytril ronaxan ως εναλλακτικα αντιβιοτικαΕυχαριστω πολυ γιατρε, θα της αρχισω το αντιφλεγμονωδες μαζι με το augmentin που μου συστησε η δικη μου. Ποιο αλλο αντιβιωτικο μπορω να δωσω? Η μηπως το augmentin δεν ειναι το ιδανικο?![]()

alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν δεν δεις σημαντκικη βελτιωση με το Augmentin μπορεις να το συνδυασεις με Flagyl, αλλιως μπορεις να δοκιμασεις και τα baytril ronaxan ως εναλλακτικα αντιβιοτικα![]()
Ευχαριστω πολυ doc !!!

πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν δεν του εχεις κανει και αποπαρασιτωση θα πρεπει να του κανεις μπορει να εχει σκουληκια στο εντερο του για αυτο να κανει διαρροια![]()
Είναι περίπου 30 ημερών μπορεί να αποπαρασιτωθεί σε τέτοια ηλικία καί αν ναι τι πρέπει να πάρει;
τονια
Νεοφερμένο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool