sotiria-k
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να του εχουν προκαλεσει αλλεργια ή να εχει ξυστει και να τραυματισει τον εαυτο του το ιδιο το γατιΥπαρχει περιπτωση να σχετιζεται με ψυλλους ή αλλα παρασιτα στο τριχωμα???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ευχαριστω!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Νορμαλ διαστημα αναμεσα σε εμετους δεν υπαρχει, απλως αν κανει 2-3 συνεχομενους εμετους σε διαστημα 1 ωρας ή αν μετα τον εμετο παρατηρηθει ανορεξια, ληθαργηκοτητα και απαθεια ειναι ανησυχιτικα σημαδια. Το να κανει 1 φορα στις 15 μερες χωρις αλλες επιπτωσεις στην συμπεριφορα του μπορει αν θεωρηθει και φυσιολογικο διαστημαγιατρε μπορουμε να ξερουμε καθε ποσες μερες ειναι φυσιολογικο να κανει μια γατα εμετους με τριχομπαλες; Καθε 15-20 μερες ειναι καλα ή ειναι πολυ συχνο το φαινομενο; (αφορα ημιμακρυτριχες γατες)
Ευχαριστω!

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Για καποιο αυτοανοσο νοσημα το βλεπω λιγο απιθανο ειτε ειναι απο τις αλοιφες ειτε απο την ψωρα θα πρεπει να γινει και μια καλλιεργεια τριχων μηπως ειναι μυκηταςΚαλημέρα γιατρέ!!!Το ΄γατάκι, που είχα βρει και του έκανα θεραπεία για ψώρα στα αυτιά, εδώ και τρεις μέρες παρατηρώ ότι πίσω από τους λοβούς των αυτιών έχει κάβει κάτι σαν ξηροδερμία, σαν πιτυρίδα. Δεν έχουν πέσει οι τρίχες. Κάπου στο ίντερνετ διάβασα για αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί αυτό το φαινόμενο. Σας φαίνεται φυσιολογικό; Μήπως είναι από τις αλοιφές και έχει βρωμίσει η περιοχή;![]()

みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
γέννησε η γάτα της μητέρας μου και τα γατάκια κοντεύουν τώρα 1 μηνός. Πριν λίγες μέρες τους καθάρισα τα ματάκια με χαμομήλι γιατί ήταν μισόκλειστα με τσίμπλες αλλά μάλλον έγιναν χειρότερα. Συνεχίζει η μητέρα μου το καθάρισμα με χαμομήλι και βαμβάκι και τους έριξε και φυσικά δάκρυα. Μήπως θα έπρεπε να τους ρίξει και tobrex ή κάτι τέτοιο?
Ευχαριστώ
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Θα πρεπει να τα δει ενας κτηνιατρος για να τους δωσει το καταληλο κολυριο γιατι μπορει να εχουν ελκη ή πληγες και να γινουν χειροτερα με το τομπραντεξΚαλημέρα γιατρέ,
γέννησε η γάτα της μητέρας μου και τα γατάκια κοντεύουν τώρα 1 μηνός. Πριν λίγες μέρες τους καθάρισα τα ματάκια με χαμομήλι γιατί ήταν μισόκλειστα με τσίμπλες αλλά μάλλον έγιναν χειρότερα. Συνεχίζει η μητέρα μου το καθάρισμα με χαμομήλι και βαμβάκι και τους έριξε και φυσικά δάκρυα. Μήπως θα έπρεπε να τους ρίξει και tobrex ή κάτι τέτοιο?
Ευχαριστώ

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να ειναι καποιο ελκος του κερατοειδουςΑρχική Δημοσίευση από みことftw;2277965:Γιατρε μου, καλημερα. Πριν απο 2 βδομαδες βρηκα ενα γατακι στα μαυρα χαλια, και τα δυο του ματια κλειστα απο τσιμπλες. Αφου τα καθαρισα, το ενα ματι ηταν μια χαρα, το αλλο θολο και πρησμενο. Η διαγνωση ηταν χλαμυδιαση, με σουλφανικολ αρχισε σιγα σιγα να ξεθολωνει και να ξεπρηζεται και το πρησμενο ματι. Μετα ομως ξυστηκε μαλλον, και εκανε ελκος και γλαυκωμα (πηγα σε μια εξειδικευμενη κτηνιατρο) και τωρα του βαζω thilocof, thilogel και azopt. Μετα απο λιγες μερες θεραπεια, και αφου ξεπρηστηκε αρκετα το ματι (που ειχε 56 πιεση, σε αντιθεση με το υγειες που ειχε 14) την βρηκα το πρωι με μια διαφανη κοκκινη γλιτσα γυρω απο το βλεφαροι, σαν τσιμπλα με αιμα, και πανω στο ματι ενα στρογγυλο με διαμετρο ενος εκκατοστου εξογκωματακι σαν... μπιμπικι περιπου. Χθες ηταν κοκκινο, σαν μια κηλιδα απο αιμα, σημερα καφε. Η γιατρος μου ειπε να την ξαναπαω σε 20 μερες, και να την παρω αν δω κατι περιεργο, αλλα θα πρεπει να περιμενει μεχρι την Δευτερα. Εσεις τι νομιζετε?
, καλο ειναι δευτερα πρωι να τα πας στην γιατρο
みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπορει να ειναι καποιο ελκος του κερατοειδους, καλο ειναι δευτερα πρωι να τα πας στην γιατρο
![]()
Ευχαριστω πολυ γιατρε, μιλησα με την οφθαλμιατρο και μου ειπε οτι το ματι χρειαζεται αφαιρεση.
Η γιατρος αυτη ειναι καπως ακριβη γενικα, την επεμβαση ωστοσο την χρεωνει 150 ευρω, που εμενα μου φανηκαν λογικη τιμη (χωρις να ξερω ωστοσο, τι χρεωνουν αλλοι)Ειναι επεμβαση ρουτινας η αφαιρεση ματιου? Υπαρχει περιπτωση αμα δεν γινει απο την εξειδικευμενη εκεινη κτηνιατρο, να επηρεαστει και το αλλο ματι? Κατα πασα πιθανοτητα μπορω να βρω με καλυτερη τιμη, αλλα η υγεια της γατουλας ερχεται πρωτη. Αν ειναι ομως κατι που οποιοσδηποτε ανειδικευτος κτηνιατρος μπορει να κανει, να το ψαξω λιγο
Εσεις τι λετε?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ειναι σχετικα απλη επεμβαση και το αλλο ματι δεν θα επηρεαστει εκτός και αν έχει ήδη και αυτο πρόβλημαΑρχική Δημοσίευση από みことftw;2279439:Ευχαριστω πολυ γιατρε, μιλησα με την οφθαλμιατρο και μου ειπε οτι το ματι χρειαζεται αφαιρεση.Η γιατρος αυτη ειναι καπως ακριβη γενικα, την επεμβαση ωστοσο την χρεωνει 150 ευρω, που εμενα μου φανηκαν λογικη τιμη (χωρις να ξερω ωστοσο, τι χρεωνουν αλλοι)
Ειναι επεμβαση ρουτινας η αφαιρεση ματιου? Υπαρχει περιπτωση αμα δεν γινει απο την εξειδικευμενη εκεινη κτηνιατρο, να επηρεαστει και το αλλο ματι? Κατα πασα πιθανοτητα μπορω να βρω με καλυτερη τιμη, αλλα η υγεια της γατουλας ερχεται πρωτη. Αν ειναι ομως κατι που οποιοσδηποτε ανειδικευτος κτηνιατρος μπορει να κανει, να το ψαξω λιγοΕσεις τι λετε?
. Καθε κτηνίατρος μπορεί να κάνει την επέμβαση , καλο είναι να έχει και καποια εμπειρία αν και νομιζω οι τιμές πάνω κατώ θα είναι ίδιες
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
δεν συμβαινει κατι σοβαρο αλλα ειπα να παρω τη γνωμη σου...
η αναπνοη του γατουλη μου μυριζει

η κτηνιατρος ειχε πει οτι εχει φλεγμονη,του εδινα παστουλα dentisept για 10 μερες περιπου αλλα το προβλημα επανηλθε....
τι να κανω?να του ξαναδωσω παστα?
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αν ειναι στοματιτιδα τοτε μαλλον χρειαζεται και αντιβιωση μαζι και ισως καθαρισμο δοντιων. Αν τα δοντια του ειναι καθαρα και δεν εχει φλεγμονη τοτε μαλλον θελει αποπαρασιτωσηγιατρε καλησπερα....
δεν συμβαινει κατι σοβαρο αλλα ειπα να παρω τη γνωμη σου...
η αναπνοη του γατουλη μου μυριζει
η κτηνιατρος ειχε πει οτι εχει φλεγμονη,του εδινα παστουλα dentisept για 10 μερες περιπου αλλα το προβλημα επανηλθε....
τι να κανω?να του ξαναδωσω παστα?

Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
τα δοντακια του ειναι καθαρα, τωρα στοματιτιδα...δεν ξερω τι ειναι...πως την καταλαβαινεις?
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Θα ειναι κοκκινο το στομα του , πανω απο τα δοντια θα εχει μια κοκκινη γραμμη σαν στεφανι , θα τον ποναει το στομα του και μπορει να δεις και καποιο ελκοςαποπαρασιτωση εκανε στις 23/3...
τα δοντακια του ειναι καθαρα, τωρα στοματιτιδα...δεν ξερω τι ειναι...πως την καταλαβαινεις?

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Τον πήγα στο γιατρό κάναμε καλιέργεια για μύκητες και βγήκε αρνητική...Η γούνα του όμως δεν λέει να μεγαλώσει...μήπως παίζει καμιά αλλεργία από τα χόρτα,γιατί γλύφει τα σημεία αυτά πολύ συχνά..Δεν υπάρχει σημείο χωρίς καθόλου τρίχες,δεν υπάρχει πληγή,ούτε κοκκινίλα...απλως έχουν εξαφανιστεί οι μαύρες μακριές τρίχες που είχε...Έχει κάνει αποπαρασίτωση πρόσφατα,το εμβόλιο του το ετήσιο,το έχει κάνει..τι άλλο μπορεί να είναι;

Σου βάζω δύο φωτο στη δεύτερη φαίνονται καθαρά και οι χορταρένιες μπαλίτσες που ανέφερα...Ευχαριστώ.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μαλλον ειναι απο τα χορταρακια που βγαζει με την γλωσσα του βγαζει και τριχες και λογω του καλοκαιριου που επεσε μαζεμενη η τριχα. Μπορεις να του δωσεις πολυβιταμινες ειδικες για την τριχα για να βγει καινουργια πιο γρηγοραΑγαπητέ Γιάννη ο γάτος μου ο Βρούκος κι εγώ χρειαζόμαστε την βοήθεια σου...Ο γάτος μου είναι ημιμακρύτριχος και κάθε άνοιξη χάνει το χειμερινό και μένει με το καλοκαιρινό τρίχωμα.Φέτος όμως αυτό έγινε πολύ απότομα.Εδώ και 3 βδομάδες έχει χάσει πολύ τρίχωμα στο κάτω μέρος της κοιλιάς και στα πίσω ποδαράκια με αποτέλεσμα από μαύρος να έχει γίνει γκρί..(το μέσα υπόστρωμα)Συνηθίζει να πηγαίνει στο διπλανό χωράφι που έχει ψηλά χόρτα και γυρίζει μετά γεμάτος μικρά χορταρένια μπαλάκια που κολλάνε πάνω στην γούνα του και τα τραβάει με λύσσα να τα ξεκολλήσει με αποτέλεσμα να βγάζει και τούφες του μαζί..Τον πήγα στο γιατρό κάναμε καλιέργεια για μύκητες και βγήκε αρνητική...Η γούνα του όμως δεν λέει να μεγαλώσει...μήπως παίζει καμιά αλλεργία από τα χόρτα,γιατί γλύφει τα σημεία αυτά πολύ συχνά..Δεν υπάρχει σημείο χωρίς καθόλου τρίχες,δεν υπάρχει πληγή,ούτε κοκκινίλα...απλως έχουν εξαφανιστεί οι μαύρες μακριές τρίχες που είχε...Έχει κάνει αποπαρασίτωση πρόσφατα,το εμβόλιο του το ετήσιο,το έχει κάνει..τι άλλο μπορεί να είναι;
Σου βάζω δύο φωτο στη δεύτερη φαίνονται καθαρά και οι χορταρένιες μπαλίτσες που ανέφερα...Ευχαριστώ.
![]()
![]()

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

freiderikos
Νεοφερμένο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool