JohnDVM
Διάσημο μέλος
Το K-Othrine ειναι εντομοκτόνο και περιεχει ουσιες που μπορει να είναι επιβλαβης για την γατα ιδιως αν παει να τις γλυψει. Καλο θα ηταν αν ψεκασεις ψηλα τους τοιχους αν το πηρες για αν καταπολεμησεις τις μυγες και τα κουνουπια και την εξωτερικη πλευρα του μπαλκονιου και τα συφωνια αν το θελεις για αν αποτρεψεις τις κατσαριδες και τα μυρμηγκια. Η δοσολογια ειναι απο μισο εως 1 φακελακι σε 10 λιτρα νεραγεια σας!αν μπορειτε να με βοηθησετε,εκανα απολυμανση στα μπαλκονια στο σπιτι τωρα που καλοκαιριασε κ αναρωτιεμαι αν το φαρμακο αυτο που χρησιμοποιησα μπορει να κανει κακο κ στην γατα μου????το προιον λεγεται k.othrine,απο ανθοπωλειο το πηρα,κ πανε 2 μερες που το εβαλα,εχει στεγνωσει,αλλα δεν εχω αφησει την γατα ακομα να βγει στο μπαλκονι!σας ευχαριστω εκ των προτερων!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
freiderikos
Νεοφερμένο μέλος
Το K-Othrine ειναι εντομοκτόνο και περιεχει ουσιες που μπορει να είναι επιβλαβης για την γατα ιδιως αν παει να τις γλυψει. Καλο θα ηταν αν ψεκασεις ψηλα τους τοιχους αν το πηρες για αν καταπολεμησεις τις μυγες και τα κουνουπια και την εξωτερικη πλευρα του μπαλκονιου και τα συφωνια αν το θελεις για αν αποτρεψεις τις κατσαριδες και τα μυρμηγκια. Η δοσολογια ειναι απο μισο εως 1 φακελακι σε 10 λιτρα νερα![]()
ευχαριστω πολυ γιατρε για τις συμβουλες σας!εγω ομως δεν ξερω τι να κανω τωρα που εχω ηδη ψεκασει τις γωνιες του μπαλκονιου
,σημερα θα πλυνω βεβαια αλλα κ παλι ειναι ανησυχητικο....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Voula
Διάσημο μέλος
Χθες το πρωί, βρήκα τον ένα από τους γατούληδες που φροντίζω, άτονο, χωρίς να αντιδρά, κουλουριασμένο στο καλάθι του.
Ο ίδιος γατούλης μέχρι το βράδυ της Πέμπτης ήταν μια χαρά. Χθες το απόγευμα τον πήγα στην γιατρό, όπου διέγνωσε 41 πυρετό και διογκωμένο συκώτι, το οποίο επιβεβαίωσε και ο υπέρηχος. Τον ΄άφησα για νοσηλεία, σήμερα ο πυρετός είχε πέσει αλλά το συκώτι παρέμενε διογκωμένο. Την Δευτέρα θα υποβληθεί σε αιματολογικές εξετάσεις.
Δεν ξέρω αν έχει νόημα να αναφέρω ότι γατούλης είναι σχετικά υπέρβαρος. Ανησυχώ πάρα πολύ. Τι μπορεί να είναι ?
Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Πολλα μπορει να ειναι απο λιποειδωση του ηπατος λογω του υπερβαρου, μεχρι καποια ηπατιτιδα που ειναι αρκετα συχνη στις γατες. Ο υψηλος πυρετος προς καποια μολυνση δειχνειΓιατρέ καλησπέρα !
Χθες το πρωί, βρήκα τον ένα από τους γατούληδες που φροντίζω, άτονο, χωρίς να αντιδρά, κουλουριασμένο στο καλάθι του.
Ο ίδιος γατούλης μέχρι το βράδυ της Πέμπτης ήταν μια χαρά. Χθες το απόγευμα τον πήγα στην γιατρό, όπου διέγνωσε 41 πυρετό και διογκωμένο συκώτι, το οποίο επιβεβαίωσε και ο υπέρηχος. Τον ΄άφησα για νοσηλεία, σήμερα ο πυρετός είχε πέσει αλλά το συκώτι παρέμενε διογκωμένο. Την Δευτέρα θα υποβληθεί σε αιματολογικές εξετάσεις.
Δεν ξέρω αν έχει νόημα να αναφέρω ότι γατούλης είναι σχετικά υπέρβαρος. Ανησυχώ πάρα πολύ. Τι μπορεί να είναι ?
Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

Voula
Διάσημο μέλος
Η ηπατίτιδα στις γάτες είναι όπως και στους ανθρώπους ? Ένα ζώο νοσεί απο ηπατίτιδα ή είναι φορέας ?Πολλα μπορει να ειναι απο λιποειδωση του ηπατος λογω του υπερβαρου, μεχρι καποια ηπατιτιδα που ειναι αρκετα συχνη στις γατες. Ο υψηλος πυρετος προς καποια μολυνση δειχνει![]()
Να σου αναφέρω ότι ο πυρετός έχει πέσει από το Σάββατο και χθες το πρωί που πήγα να τον δω έδειχνε καλύτερα.
Τον ψηλαφίσαμε πάλι, παρέμενε διογκωμένο το συκώτι αλλά μάλλον δεν πονούσε τόσο όσο τις δύο προηγούμενες μέρες γαιτί δεν αντέδρασε στο ψηλάφισμα. Συγνώμη αν σε πρήζω, έχω αγχωθεί πολύ. Θα περιμένω και τις απαντήσεις από τις αιματολογικές και βλέπουμε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Συνηθως νοσουν, η πιο συχνη νοσοσς στις γατες ειναι το συνδρομο χολαγγειίτιδα-ηπατιτιδας που αντιμετωπιζεται με αντιβιοτικα και κορτιζονη και ειδικη τροφη. Ο υπερηχος εδειξε καποια κυστη στο ηπαρ ή απλως μονο την διογκωση?Η ηπατίτιδα στις γάτες είναι όπως και στους ανθρώπους ? Ένα ζώο νοσεί απο ηπατίτιδα ή είναι φορέας ?
Να σου αναφέρω ότι ο πυρετός έχει πέσει από το Σάββατο και χθες το πρωί που πήγα να τον δω έδειχνε καλύτερα.
Τον ψηλαφίσαμε πάλι, παρέμενε διογκωμένο το συκώτι αλλά μάλλον δεν πονούσε τόσο όσο τις δύο προηγούμενες μέρες γαιτί δεν αντέδρασε στο ψηλάφισμα. Συγνώμη αν σε πρήζω, έχω αγχωθεί πολύ. Θα περιμένω και τις απαντήσεις από τις αιματολογικές και βλέπουμε.
Voula
Διάσημο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Τοτε μπορει να ειναι και απο το λιποςΌχι δεν έδειξε κύστη, μόνο διόγκωση.

tzoutzou
Διάσημο μέλος
Σημερα,απο το απογευμα και μετα,η γατα μου ειναι υποτονικη και εκανε και μια φορα διαρροια απο οτι μπορεσα να δω(γιατι εχω κι αλλον ενα ο οποιος κανει μαλακα κακα που και που λογω λαιμαργιας).Να σημειωσω οτι η θυληκια δεν τρωει τιποτα αλλο εκτος απο κροκετες,δεν τρωει ουτε εντομα.Δεν εχει αλλαξει κατι στην τροφη και δεν εχει ξανακανει διαρροια ποτε!!!Τα αυτια της ειναι δροσερα οποτε υποθετω οτι δεν εχει πυρετο.
Η υποτονικοτητα μπορει να ειναι και λογω ζεστης(ειναι ημιμακρυτριχη) αλλα η διαρροια?
Τι μπορει να συμβαινει?
tzoutzou
Διάσημο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να την εκοβε η κοιλια της και για αυτο να ηταν υποτονικη γιατι πονουσε,, μπορει να ηταν καποια κοπρανα σκληρα και να ειχε δυσκολια να τα βγαλει και για αυτο εκανε διαροια, αν συνεχιστει και σημερα θα πρεπει να τη δει κτηνιατροςΔυστυχως ξαναεκανε αλλα αυτη τη φορα ηταν πολυ η διαρροια και στο τελος πολλα σχηματισμενα κακα...Τωρα αυτο ειναι καλο ή κακο?Υποθετω καλο...

tzoutzou
Διάσημο μέλος
Σημερα δεν εχει ξανακανει διαρροια,ειναι ακομα υποτονικη και δεν εχει φαει καθολου(εκτος απο 2 κροκετες απο την ειδικη τροφη της Royal για γαστρεντερικα).Εχει πιει και λιγο νερο.Εξακολουθει να ειναι ομως ξαπλωμενη...Μιλησα και με το γιατρο μας και ειπε να δουμε πως θα παει και σημερα...Ισως την παω αυριο να τη δει λιγακι...
athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
Πριν μερικές μέρες βρήκα στην αυλή του σπιτιού μου ένα γατάκι αρσενικό, περίπου 3 μηνών. Μοιάζει πολύ στο γάτο μου που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή και αποφάσισα να το υιοθετήσω. Όμως οι εξετάσεις τον έδειξαν θετικό 1/800 στη λοιμώδη περιτονίτιδα.
Θέλω τη γνώμη σου. Να επαναλάβω ή όχι την εξέταση; Υπάρχει πιθανότητα να αρρωστήσει; Με τις υγιείς γάτες μου να τον φέρω σε επαφή εφ΄όσον τους κάνω το εμβόλιο; (έχω ακούσει ότι δεν είναι ασφαλές εκατό τοις εκατό)
kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Βρήκα πριν δυο μέρες μια γατούλα στο δρόμο, ήταν πολύ γκρινιάρα και έψαχνε απεγνωσμένα κάποιον να την φροντίσει, είναι γενικά απίστευτα χαδιάρα και ήσυχη και από ότι φαίνεται ο έξω κόσμος την τρομάζει πολύ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει φάει τίποτα από την τρίτη μόνο δοκιμάζει αλλά δεν φαίνεται να φτάνει κάτι στο στομάχι. Δείχνει να την ενδιαφέρει η ξηρά τροφή αλλά όταν προσπάθησε κάποια στιγμή να φάει ανακατεύτηκε και είχε τάση για εμετό. Ούτε νερό έχει πιει. Φυσικά την τουαλέτα της αν και την έχει χρησιμοποιήσει ήταν μόνο την πρώτη μέρα για υγρά. Δείτε και εδώ. Καμιά ιδέα να την ξεγελάσω ώστε να φάει;
Και κάτι ακόμη να ρωτήσω, δεν κατάφερα να της δώσω το χαπάκι για εσωτερική αποπαρασίτωση, το ανακάτεψα με το φαγητό αλλά αφού δεν τρώει, νομιζω οι πρέπει να το πετάξω πια, μπορείτε να μου πείτε πως λέγετε ώστε να πάρω από το φαρμακείο να ξαναπροσπαθήσω να της το δώσω.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλησπερα απο την ελβετιαΚαλησπέρα.
Πριν μερικές μέρες βρήκα στην αυλή του σπιτιού μου ένα γατάκι αρσενικό, περίπου 3 μηνών. Μοιάζει πολύ στο γάτο μου που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή και αποφάσισα να το υιοθετήσω. Όμως οι εξετάσεις τον έδειξαν θετικό 1/800 στη λοιμώδη περιτονίτιδα.
Θέλω τη γνώμη σου. Να επαναλάβω ή όχι την εξέταση; Υπάρχει πιθανότητα να αρρωστήσει; Με τις υγιείς γάτες μου να τον φέρω σε επαφή εφ΄όσον τους κάνω το εμβόλιο; (έχω ακούσει ότι δεν είναι ασφαλές εκατό τοις εκατό)
. Θα πρεπει να επαναλαβεις την εξεταση μετα τους 5-6 μηνες για βεβαιωθεις οτι εχει την ασθενεια αλλα ουτως η αλλως το 70-80% των αδεσποτων μπορει να βγει θετικο γιατι το τεστ δεν ανιχνευει μονο τον ιο της λοιμωδους περιτονιτιδας αλλα και ολους τους αλλους ιους της ιδιας οικογενειας οι οποιοι προκαλουν διαρροιες. Το εμβολιο προστατευει στο 85% των περιπτωσεων. Καλυτερα θα ηταν να μην πολυερχονται σε επαφη για την ωρα τα γατια και μετα το δυτερο τεστ βλεπεις
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορεις να παρεις καποια πολυβιταμινουχο κρεμα π.χ. kittboost, nergy-care pluw,Nutrical,Felovite κ.α.και να της δωσεις και κονσερβα a/d μπορεις να παρεις ντρονταλ η καποιο παρομοιο η κρεμα φλουτελμιουμ την οποια πρεπει να την δινεις καθε μερα για 3 μερεςΓιατρέ δεν ξέρω αν είναι άρρωστο αλλά δεν τρώει...
Βρήκα πριν δυο μέρες μια γατούλα στο δρόμο, ήταν πολύ γκρινιάρα και έψαχνε απεγνωσμένα κάποιον να την φροντίσει, είναι γενικά απίστευτα χαδιάρα και ήσυχη και από ότι φαίνεται ο έξω κόσμος την τρομάζει πολύ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει φάει τίποτα από την τρίτη μόνο δοκιμάζει αλλά δεν φαίνεται να φτάνει κάτι στο στομάχι. Δείχνει να την ενδιαφέρει η ξηρά τροφή αλλά όταν προσπάθησε κάποια στιγμή να φάει ανακατεύτηκε και είχε τάση για εμετό. Ούτε νερό έχει πιει. Φυσικά την τουαλέτα της αν και την έχει χρησιμοποιήσει ήταν μόνο την πρώτη μέρα για υγρά. Δείτε και εδώ. Καμιά ιδέα να την ξεγελάσω ώστε να φάει;
Και κάτι ακόμη να ρωτήσω, δεν κατάφερα να της δώσω το χαπάκι για εσωτερική αποπαρασίτωση, το ανακάτεψα με το φαγητό αλλά αφού δεν τρώει, νομιζω οι πρέπει να το πετάξω πια, μπορείτε να μου πείτε πως λέγετε ώστε να πάρω από το φαρμακείο να ξαναπροσπαθήσω να της το δώσω.
athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Ελπίζω έως τότε νάναι καλά το μικρό. Παρατηρώ, ότι άν και τρώει κανονική ποσότητα φαγητού, χάνει βάρος και αυτό με ανησυχεί πάρα πολύ.Καλησπερα απο την ελβετια. Θα πρεπει να επαναλαβεις την εξεταση μετα τους 5-6 μηνες για βεβαιωθεις οτι εχει την ασθενεια αλλα ουτως η αλλως το 70-80% των αδεσποτων μπορει να βγει θετικο γιατι το τεστ δεν ανιχνευει μονο τον ιο της λοιμωδους περιτονιτιδας αλλα και ολους τους αλλους ιους της ιδιας οικογενειας οι οποιοι προκαλουν διαρροιες. Το εμβολιο προστατευει στο 85% των περιπτωσεων. Καλυτερα θα ηταν να μην πολυερχονται σε επαφη για την ωρα τα γατια και μετα το δυτερο τεστ βλεπεις
![]()
Σου εύχομαι καλή διαμονή στην Ελβετία

kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπορεις να παρεις καποια πολυβιταμινουχο κρεμα π.χ. kittboost, nergy-care pluw,Nutrical,Felovite κ.α.και να της δωσεις και κονσερβα a/d μπορεις να παρεις ντρονταλ η καποιο παρομοιο η κρεμα φλουτελμιουμ την οποια πρεπει να την δινεις καθε μερα για 3 μερες
Αχ ευχαριστώ πολύ, πιστεύω αυτά να τα βρω σε φαρμακείο η pet shop γιατί τα διαβάζω λίγο κινέζικα. Κονσέρβα πάντως δεν τρώει, κατάφερα σήμερα να της δώσω λίγο ζουμί από κοτόπουλο, αλλά ίσως την κρεμά η κάποιο πατέ να το καταφέρει.
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
να ρωτήσω κάτι χαζό?οι γάτες ροχαλίζουν?είναι ενδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία τους,γιατί η γάτα μου από τότε που πάχυνε αρκετά άρχισε εκτός της ατονίας και άλλων συμπτωμάτων,να ροχαλίζει

Hlianna
Διάσημο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 61 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool