πριν 1 εβδομαδα περιεθαλψα ενα αδεσποτακι, 3μηνων, το οποιο ειχε μυξουλες κ φτερνιζοταν. το ειδε η γιατρος μας, καθαρα ματια, αυτια, του κανε μια ενεσιμο αντιβιωση 48ωρη, αλλα συνεχισε η καταρροη, οποτε ξεκινησαμε αντιβιωση p.o. το μωρο ειναι υπερδραστηριο, κ ηδη στις 5 μερες θεραπειας αν κ συνεχιζει η καταρροη, οι μυξες ειναι λιγοτερο πυωδεις, λιγοτερες σε ποσοτητα, οπως κ τα φτερνισματα.
το προβλημα ομως ειναι ο τακις. ο οποιος απο παρασκευη απογευμα ηταν ανορεχτος, εκανε αναγωγες(στις οποιες περιεχονταν κ τριχες). η γιατρος του μας προτεινε στερηση τροφης κ παρακολουθηση. κυριακη πρωι ομως, ενω εγω ημουν εκτος αθηνων, η μαμα μου που τον προσεχε τον βρηκε πολυ αρρωστο: ειχε κρυφτει, πηγε να φαει κ εκανε αμεσως εμετο, η φωνη του ηταν βραχνη κ ηταν αδυναμος, σχεδον ετρεμε. τον πηγε αρον αρον σε αλλη γιατρο που εφημερευε, η οποια με α/α βρηκε το εντερο του διατεταμενο κ γεματο σκληρα κοπρανα. μας εδωσε duphalac, zantac, προτεινε παστα για τριχομπαλες(δν ειχε ξαναπαρει), κ παρακολουθηση. ομολογουμενως δευτερα κ τριτη πρωι βρηκα περισσοτερες κ πιο ασχηματιστες κενωσεις, αλλα απο τριτη εως σημερα πρωι δν πηγε καθολου ξανα τουαλετα, κ απο φαγητο ουτε το 1/3 του προβλεπομενου δν ειχε φαει. τον ξαναπαω στη δικη του γιατρο, ειχε 40,5πυρετο κ ειχε χασει 450γρ μεσα σε 1w! του κανε 1 iv αναλγητικη, κ μου δωσε κ χαπι για αυριο, οποτε κ θα τον ξαναδει. την κοιλια την βρηκε ευπιεστο κ ανωδυνο, ο φαρυγγας καθαρος απο ξενο σωμα. εχω κατατρομαξει!! τωρα ειναι πιο ευδιαθετος, αλλα τι στην ευχη εχει? ειναι συγκυριακο? κατι ο μικρος που τον στρεσαρε κ ισως κολλησε κ καμια ιωση, κατι το εντερο που ειναι ευαισθητο, κατι οι 40 βαθμοι? ή εχει κατι πιο σοβαρο? αλλα μου κανει μεγαλη συμπτωση να σκασε το πιο σοβαρο αυτες τις μερες με το μικρο σπιτι. κ κυριοτερα, τον κολλησε κατι σοβαρο? ποτε προλαβε?