Vagelicious
Νεοφερμένο μέλος
Έχω ένα αδέσποτο μικρούλι εδώ και 3 μέρες (σήμερα η τρίτη μέρα) κι ενώ τις προηγούμενες 2 ήταν μια χαρά σήμερα είναι ελαφρώς άκεφο, δεν πολυπίνει το γαλατάκι του κι έχει κάτι σαν λόξυγγα, είναι γύρω στον ένα μήνα η ηλικία του και το μόνο ίσως αφύσικο που έγινε για εκείνο ήταν το γεγονός ότι το ψέκασα χθες με ελαφρύ spray για τους ψύλλους, σύμφωνα με τις οδηγίες από το pet shop, δεν μπορώ να το πάω άμεσα στον γιατρό οπότε μια μικρή διάγνωση θα μου ήταν πολύ χρήσιμη, σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Δυσκολο να γίνει διάγνωση εξ αποστασεως, μπορει να είναι απο το σπρέυ και να είναι ετσι κακόκεφο, μπορει να έχει πάθει δυσπεψία απο την τροφή, ισως να έχει και σκουλήκια, το καλύτερο θα ήταν να το δεί γιατρος για να δει αν έχει και πύρετο που μπορεί να σημαίνει κάποια σοβαρή ασθένειαΚαλησπέρα σας
Έχω ένα αδέσποτο μικρούλι εδώ και 3 μέρες (σήμερα η τρίτη μέρα) κι ενώ τις προηγούμενες 2 ήταν μια χαρά σήμερα είναι ελαφρώς άκεφο, δεν πολυπίνει το γαλατάκι του κι έχει κάτι σαν λόξυγγα, είναι γύρω στον ένα μήνα η ηλικία του και το μόνο ίσως αφύσικο που έγινε για εκείνο ήταν το γεγονός ότι το ψέκασα χθες με ελαφρύ spray για τους ψύλλους, σύμφωνα με τις οδηγίες από το pet shop, δεν μπορώ να το πάω άμεσα στον γιατρό οπότε μια μικρή διάγνωση θα μου ήταν πολύ χρήσιμη, σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thea
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Καλυψώ σήμερα δεν σταμάτησε να κάνει εμετό. Τα συμπτώματά της ήταν ίδια με τα συμπτώματα που εμφανίζει κατα τη διάρκεια ενός ταξιδιού με αεροπλάνο. Κίτρινος εμετός, σάλια, αμάσητη τροφή. Ωστόσο η συμπεριφορά της δεν μαρτυράει συμπεριφορά άρρωστου γατιού.. Τι να κάνω? Απο τι να προήλθε αυτό? Αποπαρασίτωση έχω να της κάνω κανα τρίμηνο και περιμένω να τελειώσω την εξεταστική μου για να πάω γιατί έχω πολύ διάβασμα.
Επιπλέον, λόγω ζέστης κάθεται είτε κάτω απο το air condition ή απέναντι απο τον ανεμιστήρα, λέτε να είναι κρύωμα απο αυτό? Της έχω σηκώσει το φαγητό απο την τελευταία φορά που έκανε εμετό. Της έχω αφήσει μόνο νερό φρέσκο.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Απο οτι φαίνεται προκειται για γαστρεντεριτιδα, σαν πρωτο μέσο είναι η στέρηση τροφης και νερού για 12 ώρες , αν οι εμετοι συνεχιστουν θα πρέπει να την δεί γιατρος ίσως χρειαστει να μπει και οροςΓιατρέ καλησπέρα...
Η Καλυψώ σήμερα δεν σταμάτησε να κάνει εμετό. Τα συμπτώματά της ήταν ίδια με τα συμπτώματα που εμφανίζει κατα τη διάρκεια ενός ταξιδιού με αεροπλάνο. Κίτρινος εμετός, σάλια, αμάσητη τροφή. Ωστόσο η συμπεριφορά της δεν μαρτυράει συμπεριφορά άρρωστου γατιού.. Τι να κάνω? Απο τι να προήλθε αυτό? Αποπαρασίτωση έχω να της κάνω κανα τρίμηνο και περιμένω να τελειώσω την εξεταστική μου για να πάω γιατί έχω πολύ διάβασμα.
Επιπλέον, λόγω ζέστης κάθεται είτε κάτω απο το air condition ή απέναντι απο τον ανεμιστήρα, λέτε να είναι κρύωμα απο αυτό? Της έχω σηκώσει το φαγητό απο την τελευταία φορά που έκανε εμετό. Της έχω αφήσει μόνο νερό φρέσκο.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...

vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Για 2-3 μερες δεν θα εχει επιπτωσεις στα υγειη γατια , και ο μοκρος αν τρωει για νεαρα στειρωμενα δεν θα εχει ιδιαιτερο προβλημα , θα πρεπει να κοιταξεις τη συσταση της τροφης για να δεις ποσοσ διαφορετικες ειναι και αν θα χρειαστει συμπληρωμαΚαλησπέρα και από μένα.Ενα από τα τρια γατιά έχει διάρροια εδώ και μέρες.Επειδή λείπω όλη μέρα δε μπορώ να καταλάβω ποιο είναι.Αν τους στερήσω την τροφή για 12 ώρες κ δώσω κ στα 3 την sensitive για 2-3 μέρες θα έχει επιπτώσεις κ στα υγιή γατιά?Επίσης ο μικρός (2 μηνών)προτιμάει την τροφή για στειρωμένα από την growth.Θα έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη του?

vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
Γιατρέ όταν λες συμπλήρωμα?Για 2-3 μερες δεν θα εχει επιπτωσεις στα υγειη γατια , και ο μοκρος αν τρωει για νεαρα στειρωμενα δεν θα εχει ιδιαιτερο προβλημα , θα πρεπει να κοιταξεις τη συσταση της τροφης για να δεις ποσοσ διαφορετικες ειναι και αν θα χρειαστει συμπληρωμα![]()
JohnDVM
Διάσημο μέλος
καποιο πολυβιταμινουχο σκευασμα ή μεγαλυτερη ποσοστητα τροφηςΓιατρέ όταν λες συμπλήρωμα?

vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
οκ ευχαριστώ.καποιο πολυβιταμινουχο σκευασμα ή μεγαλυτερη ποσοστητα τροφης![]()
Για την ώρα του δίνω ξεχωριστά από τ'αλλα ειδική τροφή για τη διάρροια και μόλις γίνει καλά θα του δώσω βιταμίνεςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Αν του έπαιρνα ειδική τροφή για αλλεργικά ζώα θα βοηθούσε;
Αν του δώσω σιρόπι Fenistil κάνει;
Να τον αφήσω έτσι και να μην ξανακάνει κορτιζόνη;Σου βάζω και μια καινούργια φωτό..
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Δεν φαινεται να είναι ερεθισμένη η περιοχη, ειδικη τροφη θα βοηθούσε αν ηταν αλλεργικος , θα πρεπει να κοιταξετε μήπως ειναι κάποια συμπεριφορα που οφείλεται στο στρεςΑγαπητέ Γιάννη χρειάζομαι ξανά την γνώμη σου...Σου είχα βάλει παλιότερα φωτο του γάτου μου που είχε χάσει μέρος του τριχώματος του από την κοιλιά και το μέσα μέρος των πίσω ποδιών από την πολλή μανία του για αυτοπεριποίηση από τις χορταρένιες μπαλίτσες που κολλούσαν στην γούνα του..Τον πήγα στο γιατρό και μου είπε ότι είναι αλλεργικός σε κάποιον παράγοντα(πιθανόν τα χόρτα που ξαπλώνει) και του έκανε δύο ενέσεις κορτιζόνης,η μία για να δράσει αμέσως και η άλλη με μακροχρόνια δράση.Πέρασε ένας μήνας και βελτίωση δεν είδα..συνεχίζει να γλύφεται αλλά ούτε και χειροτέρεψε..τώρα μου είπε να τον ξαναπάω για να του κάνει μεγαλύτερη δόση,αλλά εγώ έχω διαβάσει ότι η κορτιζόνη κάνει κακό στα νεφρά και θέλω να την αποφύγω..(Μύκητες δεν είναι με τίποτα τα έχει αποκλείσει)Το φαινόμενο μου είπε πιθανόν να είναι εποχικό και τον χειμώνα θα του περάσει..Να σου κάνω όμως δύο χαζές ερωτήσεις:
Αν του έπαιρνα ειδική τροφή για αλλεργικά ζώα θα βοηθούσε;
Αν του δώσω σιρόπι Fenistil κάνει;
Να τον αφήσω έτσι και να μην ξανακάνει κορτιζόνη;Σου βάζω και μια καινούργια φωτό..
![]()
, με την κορτιζονη θα επρεπε τουλαχιστον να ειχε υποχωρήσει το γλείψιμο
, με το φενιστιλ θα ειναι σαν μαστουτωμενος
πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
H περιοχή δεν είναι καθόλου ερεθισμένη,μάλλον έχει στρές γιατί έρχονται 2 αδέσποτοι και τρώνε στο σπίτι(όχι το φαγητό του) και δεν τους χωνεύει με τίποτα...τους αποφεύγει...όπως οΔεν φαινεται να είναι ερεθισμένη η περιοχη, ειδικη τροφη θα βοηθούσε αν ηταν αλλεργικος , θα πρεπει να κοιταξετε μήπως ειναι κάποια συμπεριφορα που οφείλεται στο στρες, με την κορτιζονη θα επρεπε τουλαχιστον να ειχε υποχωρήσει το γλείψιμο
, με το φενιστιλ θα ειναι σαν μαστουτωμενος
![]()
το λιβάνι..τώρα λίγο φενιστίλ δεν θα τον έβλαπτε,που τρέχει όλη την ώρα σαν τούρμπο..
Αν μαστουρωθεί μπορεί να ξεχάσει και το γλύψιμο..πόσο να του δώσω;
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Το καλύτερο είναι να γίνει το εμβόλιο στην ώρα του και από κτηνίατρο ώστε να είσαι σίγουρη ότι έγινε σωστά και ότι σε περίπτωση ανεπιθύμητης αντίδρασης θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί. Επίσης πριν το εμβόλιο θα γίνει κλινικός έλεγχος του ζώου και θα του γίνει το εμβόλιο μόνο αν είναι καλά. όταν το κάνεις εσύ δεν έχεις αυτά τα πλεονεκτήματα και όταν το πάρεις από το φαρμακείο θα πρέπει να το κάνεις αμέσως γιατί δεν πρέπει να μένει εκτός ψυγείου για μεγάλο διάστημα.Γιατρέ χρειάζομαι για άλλη μια φορά την γνώμη σου.Βρήκε κλεισμένο σε ένα εγκαταλελιμενο σπίτι ένα μωράκι πριν 3 εβδομάδες να κλαίει και φυσικά το μάζεψα.Το είδε κτηνίατρος είναι υγειέστατος έκανε αποπαρασιτώσεις εξωτερικές,εσωτερικές και καθότι 2 μηνών και τα πρώτα εμβόλια. Πρέπει να κάνουμε σε καμιά εβδομέδα και την 2η δόση και διότι δεν είμαι σε φάση να πληρώσω πάλι κτηνίατρο σκέφτηκα να το πάρω από το φαρμακείο και να του το κάνει μια φίλη μου γιατρός.Εδώ ακριβώς χρειάζομαι την γνώμη σου. Μήπως δεν το σκέφτωμε σωστά και πρέπει να το πάω στο κτηνιατρείο έστω όταν μπορέσω η να το κάνω;
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Η δόση είναι 0,4ml/kg χωρισμένη σε 2 δόσεις για 2-3 μέρες αν δεν έχει αποτέλεσμα μάλλον δεν είναι αλλεργικοςH περιοχή δεν είναι καθόλου ερεθισμένη,μάλλον έχει στρές γιατί έρχονται 2 αδέσποτοι και τρώνε στο σπίτι(όχι το φαγητό του) και δεν τους χωνεύει με τίποτα...τους αποφεύγει...όπως οτο λιβάνι..τώρα λίγο φενιστίλ δεν θα τον έβλαπτε,που τρέχει όλη την ώρα σαν τούρμπο..
Αν μαστουρωθεί μπορεί να ξεχάσει και το γλύψιμο..πόσο να του δώσω;
![]()

vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Δοκίμασε κάποια ευστόμαχα όπως το Diarsanyl, enterosyl, canikur για να φτίαξει η εντερική χλωρίδα και βιταμίνες ή αλμόρα στο νερό για να μην αφυδατωθούνΓιατρέ έχω 3 αδέσποτα γατάκια 1,5 μηνών πολύ αδύνατα που κάνουν θεραπεία με αντιβιωση στα μάτια τους.Κ τα τρία έχουν διάρροια πολύ νερουλή κ τους φεύγουν συνέχεια.Τρώνε μόνο ξηρα για ευαίσθητα στομάχια.Και άλλη Αντιβίωση δε νομίζω ότι σηκώνει ο οργανισμός τους.Τι μπορώ να τους δώσω?Το ένα πέθανε δυστυχώς εχθές![]()

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Ο.Κ.Θα το δοκιμάσω και θα δούμε..Ευχαριστώ.Η δόση είναι 0,4ml/kg χωρισμένη σε 2 δόσεις για 2-3 μέρες αν δεν έχει αποτέλεσμα μάλλον δεν είναι αλλεργικος![]()

vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
αν τους δωσω 1ml ercefuryl θα κάνει τίποτα?βιταμίνες ποιες ?μαλλον τα μικρά έχουν πανλευκοπενία της γαταςΔοκίμασε κάποια ευστόμαχα όπως το Diarsanyl, enterosyl, canikur για να φτίαξει η εντερική χλωρίδα και βιταμίνες ή αλμόρα στο νερό για να μην αφυδατωθούν![]()

Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος

Είχε κάτι πληγές στη βάση της ουράς του και τα πίσω πόδια, μάλλον λόγω της διάρροιας που πέρασε πρόσφατα και λερωνόταν συνέχεια. Αν και τον φρόντιζα και οι πληγές έκλεισαν, έχασε το τρίχωμα στη γύρω περιοχή σε τούφες και στη βάση της ουράς εμφανίστηκε μια φουσκάλα.
Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο, είναι ότι μυρίζει άσχημα.....

Είναι κάπου ενάμιση μήνα η ηλικία του, δεν είχε επαφή με άλλα ζώα και έπαιρνε flagyl για την διάρροια μέχρι πριν μιαμιση βδομάδα, αν θυμάμαι καλά..Ευχαριστώ εκ των προτέρων

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 61 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool