πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το καλύτερο είναι να γίνει το εμβόλιο στην ώρα του και από κτηνίατρο ώστε να είσαι σίγουρη ότι έγινε σωστά και ότι σε περίπτωση ανεπιθύμητης αντίδρασης θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί. Επίσης πριν το εμβόλιο θα γίνει κλινικός έλεγχος του ζώου και θα του γίνει το εμβόλιο μόνο αν είναι καλά. όταν το κάνεις εσύ δεν έχεις αυτά τα πλεονεκτήματα και όταν το πάρεις από το φαρμακείο θα πρέπει να το κάνεις αμέσως γιατί δεν πρέπει να μένει εκτός ψυγείου για μεγάλο διάστημα.
Μπόρει δηλαδή να παρουσιάσει αλλεργία στο επαναληπτικό παρότι στο πρώτο ούτε που κατάλαβε τίποτα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Παντα υπαρχει αυτη η πιθανοτητα εστω και ελαχιστηΜπόρει δηλαδή να παρουσιάσει αλλεργία στο επαναληπτικό παρότι στο πρώτο ούτε που κατάλαβε τίποτα;![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Συγνωμη δεν ειδα το μυνημα σου νωριτεραΧαίρετε και από μένα..Μου είπε ένα μέλος ότι μπορώ να πάρω κι εγώ συμβουλή, μια και είμαι στο τέλος του μήνα και δεν έχω χρήματα να πάω το γατούλη στο γιατρό
Είχε κάτι πληγές στη βάση της ουράς του και τα πίσω πόδια, μάλλον λόγω της διάρροιας που πέρασε πρόσφατα και λερωνόταν συνέχεια. Αν και τον φρόντιζα και οι πληγές έκλεισαν, έχασε το τρίχωμα στη γύρω περιοχή σε τούφες και στη βάση της ουράς εμφανίστηκε μια φουσκάλα.
Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο, είναι ότι μυρίζει άσχημα.....
Είναι κάπου ενάμιση μήνα η ηλικία του, δεν είχε επαφή με άλλα ζώα και έπαιρνε flagyl για την διάρροια μέχρι πριν μιαμιση βδομάδα, αν θυμάμαι καλά..Ευχαριστώ εκ των προτέρων![]()
. Μοιαζει με την δημιουργια αποστηματος η υγρης δερματιτιδας, θα πρεπει να βαλεις τοπικα αλοιφες με αντιβιοτικο και ισως χρειαστει να παρει επιπλεον αντιβιωση απο το στομα
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
ο γατος μου παλι εχει διαρροια

υπαρχει κανενα φαρμακο σαν το δικο μας το immodium για γατες για να του σταματησει?
επισης η ηρα μου 2 μερες μετα το δευτερο εμβολιο τρεχουν τα ματακια και η μυτουλα της,να την ξαναπαω στην κτηνιατρο?
Εχω ενα γατακι το οποιο εδω και 15 μερες περιπου εχει αρχισει και δεν τρωει το φαι του( τρωει παρα πολυ λιγο σε σχεση με πριν) και το μονο που κανει ειναι να κοιμαται ολοι μερα.
Προχθες ειχε φυγει απο το σπιτι( το ειχε κανει και μια φορα παλιοτερα) και ηρθε σημερα.
Το γατακι ειναι σε αθλια κατασταση μαδαει παρα πολυ, στην ουρα του εχει δημιουργιθει μια γραμη η οποια δεν εχει τριχωμα.
Το στομα του βρωμαει παρα πολυ ασχημα, παρατηρησα οτι στα ουλα του στους κυνοδοντες εχει ενα μαυρο πραγμα σαν να εχει σαπισει.
Τι εχει παθει το γατακι ??
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορεις να της δωσεις Imodium στη δόση των 0,08mg/kg επισης και κάποιο ευστόμαχο όπως diarsanyl, canikur, enterosyl, enterogelan, κ.α. Η γατα μάλλον κάνει αντίδραση στο εμβόλιο , αν δεις οτι χειροτερεύει ή συνεχίζει για πολλε ς μέρες καλο είναι να την πας μια βόλταγιατρε καλησπερα
ο γατος μου παλι εχει διαρροια
υπαρχει κανενα φαρμακο σαν το δικο μας το immodium για γατες για να του σταματησει?
επισης η ηρα μου 2 μερες μετα το δευτερο εμβολιο τρεχουν τα ματακια και η μυτουλα της,να την ξαναπαω στην κτηνιατρο?

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Το πιο πιθανό είναι να έχει στοματίτιδα και να χρειάζεται αντιβίωση και παυσίπονα , οσο το δυνατον γρηγορότερα να πάει σε κτηνίατρο!Γεια σας...Θα ηθελα και εγω να ρωτησς κατι.
Εχω ενα γατακι το οποιο εδω και 15 μερες περιπου εχει αρχισει και δεν τρωει το φαι του( τρωει παρα πολυ λιγο σε σχεση με πριν) και το μονο που κανει ειναι να κοιμαται ολοι μερα.
Προχθες ειχε φυγει απο το σπιτι( το ειχε κανει και μια φορα παλιοτερα) και ηρθε σημερα.
Το γατακι ειναι σε αθλια κατασταση μαδαει παρα πολυ, στην ουρα του εχει δημιουργιθει μια γραμη η οποια δεν εχει τριχωμα.
Το στομα του βρωμαει παρα πολυ ασχημα, παρατηρησα οτι στα ουλα του στους κυνοδοντες εχει ενα μαυρο πραγμα σαν να εχει σαπισει.
Τι εχει παθει το γατακι ??
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Δυνητικά μπορει να του μεταδώσει τον κοροναιό που απεκρίνει με τα κόπρανα τωρα αν αυτος ο ιος θα μεταλαχθεί στον ιο της λοιμόδους περιτονίτιδας δεν το ξέρουμε.Γιατρέ ήθελα να σε ρωτήσω κάτι γιατί είμαι σκασμένη σήμερα. Όταν ένα γατάκι βρίσκεται θετικό 1 προς 80 στην λειμώδη περιτονίτιδα υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει όποιο άλλο γατάκι συγκατοικεί???

Άγγελος
Επιφανές μέλος
το ενα βηχει συχνα..και εκπνεει βαρια ανοιγοντας το στομα..και εχει πεσει καιη κινηση του εννοειται..
θα πεθανει?
επισης και τα 5 ειχαν υγρο στα ματια και τους καθαρισε..με τον καιρο..και τωρα ειναι υγιεστατα..
kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επιπλέον επειδή αυτήν τη περίοδο δεν προλαβαίνω να πάω την μικρή στον κτηνίατρο που μας πρότεινε αντιφλεγμονώδης για την στοματίτιδα που έχει, υπάρχει κάτι να της δώσω να ανακουφιστεί μέχρι την άλλη βδομάδα που θα έχω χρόνο;
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπορεις να της δωσεις Imodium στη δόση των 0,08mg/kg επισης και κάποιο ευστόμαχο όπως diarsanyl, canikur, enterosyl, enterogelan, κ.α. Η γατα μάλλον κάνει αντίδραση στο εμβόλιο , αν δεις οτι χειροτερεύει ή συνεχίζει για πολλε ς μέρες καλο είναι να την πας μια βόλτα[/
γιατρε μου ευχαριστω για την αμεση απαντηση-να τα δωσω μονη μου η να ρωτησω την γιατρο μας?και σε τι δοσολογια?
η ηρα μου ειναι καλυτερα παντως...μαλλον αντιδραση ηταν οπως ειπες
χιλια ευχαριστω
Άγγελος
Επιφανές μέλος

vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
ELENIP
Διάσημο μέλος

Για τρεις μερες έβαζα στη γατα μου tobrex και tobradex γιατί μας το ειπε ο γιατρός μας. Δάκρυζε πολύ απο το δεξί ματι η γατούλα!
Μετα απο 3 εφαρμογές της πέρασε! Δεν δάκρυζε καθόλου! Η θεραπεία μας είπε οτι είναι για 5-7 μερες(μια σταγονα τομπρεξ και μια σταγονα τομπραντεξ πρωί και βράδυ)
Αφου είναι καλά μηπως θα έπρεπε να σταματησω την αγωγή? Ή το οτι της πέρασε είναι απο τα κολύρια και αμα τα σταματησω θα δακρύζει πάλι??

Χθες ήταν η τρίτη μερα που της έβαλα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Θα ηταν θετικο αν είχαν βγει 2 γραμμες σε καθε τεστ, μπορει να αλλαξε χρωμα αμα κατσετε πολυ ωρα λογω της επαφης με τον αεραΓιατρέ μας γεια σου, βρήκα μια αδεσποτούλα πριν ένα μήνα, και την προηγούμενη βδομάδα που στειρώθηκε τις έκανα και εξετάσεις για FIV και FELV, με αυτό το τεστ (https://www.cybervets.co.za/lab/BloodWork/BloodWorkISnapTests.php?page=3¶m1=valu1¶m2=value2) το οποίο έχει ακριβώς αυτήν την μορφή οπότε φαίνεται αρνητικό, θέλω να ρωτήσω πότε θα ήταν θετικό, γιατί μετά από λίγη ώρα αφού φύγαμε από τον κτηνίατρο αυτό άλλαξε χρώμα και συγκεκριμένα στην ένδειξη FIV από κόκκινο έγινε μπλε. Σημαίνει κάτι αυτό;
Επιπλέον επειδή αυτήν τη περίοδο δεν προλαβαίνω να πάω την μικρή στον κτηνίατρο που μας πρότεινε αντιφλεγμονώδης για την στοματίτιδα που έχει, υπάρχει κάτι να της δώσω να ανακουφιστεί μέχρι την άλλη βδομάδα που θα έχω χρόνο;
, ενα παυσιπονο που μπορεις να δωσεις ειναι το metacam σιροπι για γατες εχει και δοσομετρικη συριγγα μεσα για να υπολογιζεις την δοση.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
κανει αλλα ισως χρειαστει και ορο αν ειναι αφυδατωμενοπΓιατρέ μια γρήγορη ερώτηση.Γατάκι με αφυδάτωση κ διάρροια ένα μήνα περίπου που δε τρώει καθόλου πια κροκέτες id κανει να του δώσω κονσέρβα id?

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Να της βαλεις για τουλκαχιστον 5 μερεςΚαλημέρα γιατρέ!!!
Για τρεις μερες έβαζα στη γατα μου tobrex και tobradex γιατί μας το ειπε ο γιατρός μας. Δάκρυζε πολύ απο το δεξί ματι η γατούλα!
Μετα απο 3 εφαρμογές της πέρασε! Δεν δάκρυζε καθόλου! Η θεραπεία μας είπε οτι είναι για 5-7 μερες(μια σταγονα τομπρεξ και μια σταγονα τομπραντεξ πρωί και βράδυ)
Αφου είναι καλά μηπως θα έπρεπε να σταματησω την αγωγή? Ή το οτι της πέρασε είναι απο τα κολύρια και αμα τα σταματησω θα δακρύζει πάλι??Χθες ήταν η τρίτη μερα που της έβαλα.

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλο ειναι ανμ ρωτησεις και το γιατρο σαςΜπορεις να της δωσεις Imodium στη δόση των 0,08mg/kg επισης και κάποιο ευστόμαχο όπως diarsanyl, canikur, enterosyl, enterogelan, κ.α. Η γατα μάλλον κάνει αντίδραση στο εμβόλιο , αν δεις οτι χειροτερεύει ή συνεχίζει για πολλε ς μέρες καλο είναι να την πας μια βόλτα[/
γιατρε μου ευχαριστω για την αμεση απαντηση-να τα δωσω μονη μου η να ρωτησω την γιατρο μας?και σε τι δοσολογια?
η ηρα μου ειναι καλυτερα παντως...μαλλον αντιδραση ηταν οπως ειπες
χιλια ευχαριστω![]()
maria_kala
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο γιατρός τους στο ένα έκανε αντιβίωση με ενεσούλες
και επειδή είχε και λίγο πυρετό και αντιπυρετικό..
επίσης μου είπε να τούς δίνω bisolvon και tobradex πρωί βράδυ.
Σταμάτησα και το bisolvon και tobradex γιατί στο ένα έβγαζαν τρελά σάλια
και το άλλο είχε κορτιζόνη και τούς έδωσα μόνο tobrex.
Το ένα σθνηλθε τελείως πριν μια εβδομάδα το άλλο φτερνίζεται ακόμα 3 φορές την μέρα κατά μέσο ορό
και ακόμα έχει μαύρη μυτούλα.
Να σημειώσω ότι με ματάκια δεν είχαν θέμα δάκρυα κτλ ούτε βήχα.
Τι να κάνω????
Παραθέτω λινκ
https://www.mypetz.gr/threads/Μαύρες-μυτούλες.227295/
Συνημμένα
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool