JohnDVM
Διάσημο μέλος
Τα μπιλακια αυτα είναι αρκετα μικρα και μάλλον θα περάσουν χωρις δυσκολια απο το εντερο του οποτε δεν συντρεχει λογος ανησυχιαςΓιατρέ καλησπέρα..
θα ήθελα και εγώ τη γνώμη σας..αν συντρέχει λόγος ανησυχίας...βουρτσίζω καθημερινά τον περσικό γάτος με μια βούρτσα η οποία εχει προστατευτικά μπιλάκια σε καθε τρίχα.. σήμερα δαγκώνοντας τη καταπιε 2 μπιλάκια...να ανησυχύσω??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alexia
Εκκολαπτόμενο μέλος
ο ίδιος γατούλης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evi27
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μάλλον πρόκειται για φυσιολογικά δάκρυα που στεγνώνουν , πιθανώς λόγω της φλεγμονής που είχε να έχει στενέψει ο δακρυϊκός πόρος και να μην παροχετεύονται σωστά τα δάκρυα![]()
Χμ...Ευχαριστώ πολύ! Απ'ότι διαβάζω αυτό πιθανόν να χρειαστεί και επέμβαση? Να το αφήσω να δω πώς πάει ή μπορεί να γίνει επικίνδυνο? Ευχαριστώ και πάλι!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Δεν νομιζω να χρειαστει επεμβαση απλως τον παρακολουθεις να δεις ποια η εξελιξη τουΧμ...Ευχαριστώ πολύ! Απ'ότι διαβάζω αυτό πιθανόν να χρειαστεί και επέμβαση? Να το αφήσω να δω πώς πάει ή μπορεί να γίνει επικίνδυνο? Ευχαριστώ και πάλι!

stalkerinos
Νεοφερμένο μέλος
evi27
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ πολύ!Δεν νομιζω να χρειαστει επεμβαση απλως τον παρακολουθεις να δεις ποια η εξελιξη του![]()

JohnDVM
Διάσημο μέλος
μάλλον ουρα θα πρεπει να πάρετε με καθετηρα για να παρετε αρκετη ποσοστητα τωρα για το υποτροπιασμο με την αντιβιωση μαλλον δεν προκειται μονο για βακτηριδιακη κυστιτιδα αλλα και πιθανως για ουρολιθουςΓεια σας γιατρέ. Έχω έναν αρσενικό γάτο 1,5 έτους που ταλαιπωρείται συχνά από ουρολοιμώξεις και πιο συγκεκριμένα κυστίτιδα. Έχει ακολουθήσει ήδη 3 φορες θεραπεία και όταν υποτροπίασε ξανά προσπαθήσαμε να κάνουμε καλλιέργεια (χωρίς αποτέλεσμα δυστυχώς γιατί δεν είχε αρκετά ουρα). Καταλήξαμε με τον κτηνίατρο να ακολουθήσουμε ενέσιμη αντιβίωση για 2 εβδομάδες. Πριν όμως τελειώσει η θεραπεία, υποτροπίασε πάλι(!) Μήπως δεν κάνω κάτι σωστά? είναι κρίμα να ταλαιπωρείται έτσι το ζωάκι...
, ισως χρειατει καποιος υπερηχος και να ακουλουθησει ειδικη διατροφη αν δεν το κανει ηδη
alexia
Εκκολαπτόμενο μέλος
ο περσικός γατός μου πριν 15 μέρες περίπου έκανε πολτοποιημένα κόπρανα με πολύ άσχημη μυρωδιά...τη δεύτερη μέρα τα ίδια...πήγα στο γιατρό και μου είπε να δώσω για μια εβδομάδα flagyl και diarsanyl... παρόλα αυτά μια εβδομάδα μετά η κατάσταση ήταν σχεδόν η ίδια κάποιες φορές και με αίμα...να αναφέρω ότι ο γιατρός είπε να τρώω i/d κονσέρβα και κροκέτα κάτι που δεν έγινε διότι είναι τοσο δύστροπος στο φαγητό που τρώει μόνο exigent r/c για ιδιότροπες γάτες....αφού πέρασε η βδομάδα μου είπε ότι φταίει κάποιο συστατικό της συγκεκριμένης κροκέτας και να αλλάξω...μόλις την έκοψα η βελτίωση ήταν μεγάλη...το πρόβλημα ειναι ότι ενώ αγόρασα 3-4 κωδικούς της r/c proplan orijen κτλ δεν ακούμπησε τίποτα!!!!μέχρι πριν δύο μέρες που πήρα r/c indoor και την έφαγε με αρκετή ευχαρίστηση...σήμερα είναι η δεύτερη μέρα που τρώει και τα κακά του είναι μαλακά αλλά σχηματίσμένα...υπάρχει περίπτωση να τον πειράζει και αυτή ή θέλει λίγες μέρες να τη συνηθίσει ο οργανισμός??έχω απελπιστεί!!!
και κάτι ακόμα γιατρέ...
έχω και ένα yorkshire terrie που εδώ και δύο μέρες τρώει με μανία τα δάχτυλα της τα οποία ενδιάμεσα έχουν κάνει σαν εγκζεμα...της έβαλα αμπούλα πριν 18 μέρες..υπάρχει περίπτωση να είναι τσίμπημα ψύλλων?την έκανα μπάνιο με υποαλλεργικό σαμπουάν και αύριο λέω να ξαναβάλω αμπούλα..να βάλω κάποια αλοιφή να ανακουφιστεί από τη φαγούρα??
ευχαριστώ
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Περίμενε μερικές μέρες μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός του την καινούργια τροφή και μετα βλέπεις, οσο για το σκυλ΄κι μπορει να είναι ψυχολογικό και να τρώει τα πόδια της δοκιμασε με αμπουλα και αν δεις οτι δεν ανταποκρινεται μαλλον θα πρέπι να τοδει κτηνίατροςΓιατρέ καλησπέρα και πάλι...
ο περσικός γατός μου πριν 15 μέρες περίπου έκανε πολτοποιημένα κόπρανα με πολύ άσχημη μυρωδιά...τη δεύτερη μέρα τα ίδια...πήγα στο γιατρό και μου είπε να δώσω για μια εβδομάδα flagyl και diarsanyl... παρόλα αυτά μια εβδομάδα μετά η κατάσταση ήταν σχεδόν η ίδια κάποιες φορές και με αίμα...να αναφέρω ότι ο γιατρός είπε να τρώω i/d κονσέρβα και κροκέτα κάτι που δεν έγινε διότι είναι τοσο δύστροπος στο φαγητό που τρώει μόνο exigent r/c για ιδιότροπες γάτες....αφού πέρασε η βδομάδα μου είπε ότι φταίει κάποιο συστατικό της συγκεκριμένης κροκέτας και να αλλάξω...μόλις την έκοψα η βελτίωση ήταν μεγάλη...το πρόβλημα ειναι ότι ενώ αγόρασα 3-4 κωδικούς της r/c proplan orijen κτλ δεν ακούμπησε τίποτα!!!!μέχρι πριν δύο μέρες που πήρα r/c indoor και την έφαγε με αρκετή ευχαρίστηση...σήμερα είναι η δεύτερη μέρα που τρώει και τα κακά του είναι μαλακά αλλά σχηματίσμένα...υπάρχει περίπτωση να τον πειράζει και αυτή ή θέλει λίγες μέρες να τη συνηθίσει ο οργανισμός??έχω απελπιστεί!!!
και κάτι ακόμα γιατρέ...
έχω και ένα yorkshire terrie που εδώ και δύο μέρες τρώει με μανία τα δάχτυλα της τα οποία ενδιάμεσα έχουν κάνει σαν εγκζεμα...της έβαλα αμπούλα πριν 18 μέρες..υπάρχει περίπτωση να είναι τσίμπημα ψύλλων?την έκανα μπάνιο με υποαλλεργικό σαμπουάν και αύριο λέω να ξαναβάλω αμπούλα..να βάλω κάποια αλοιφή να ανακουφιστεί από τη φαγούρα??
ευχαριστώ

youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
έχω ένα αστείρωτο γατούλη ενός έτους που τον απέκτησα πρόσφατα. Μολονότι φαίνεται υγιής, διαπίστωσα ότι έχει πρόβλημα με την αναπνοή του (κάνει συριγμούς, αναπνέει βαθιά, όταν χαλαρώνει βγάζει τρίτο βλέφαρο, τον πειράζει πάρα πολύ η ζέστη...). Σκόπευα να του κάνω στείρωση και να του πάρουν αίμα για ειδικές εξετάσεις αίματος, όμως φοβάμαι μήπως πεθάνει από την νάρκωση καθώς ακόμα δεν ξέρουμε πόσο σοβαρό έιναι αυτό που έχει
. Θα ήθελα και τη δική σας γνώμη.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Θα πρέπει να τον εξετασει γιατρος να δουμε τους πνευμονες και μια ακτινογραφια θα βοηθουσε καθως και ενα καρδιογραφημα. Μπορει να ειναι καποια χρονια ρινιτιδα και να εμποδιζει λιγο την αναπνοη , αν οι πνευμονες και η καρδια ειναι καλα τοτε μπορει με προσοσχη να γίνει το χειρουργεια και ακομα καλυτερα να γινοταν με εισπνευστικη αναισθησιαΑγαπητέ γιατρέ
έχω ένα αστείρωτο γατούλη ενός έτους που τον απέκτησα πρόσφατα. Μολονότι φαίνεται υγιής, διαπίστωσα ότι έχει πρόβλημα με την αναπνοή του (κάνει συριγμούς, αναπνέει βαθιά, όταν χαλαρώνει βγάζει τρίτο βλέφαρο, τον πειράζει πάρα πολύ η ζέστη...). Σκόπευα να του κάνω στείρωση και να του πάρουν αίμα για ειδικές εξετάσεις αίματος, όμως φοβάμαι μήπως πεθάνει από την νάρκωση καθώς ακόμα δεν ξέρουμε πόσο σοβαρό έιναι αυτό που έχει.
Θα ήθελα και τη δική σας γνώμη.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

Jeannine
Δραστήριο μέλος
Το πήγα σε έναν κτηνίατρο ο οποίος δεν μου σύστησε κάποια συγκεκριμένη θεραπεία... Διέγνωσε απλώς ότι έχει δερματόφυτα (κάτι τέτοιο) κσι μου είπε μόνο να του βάζω τοπικά betadine!
Μέχρι την Παρασκευή που θα το δώσω, το ξέρω ότι δεν θα έχει περάσει, παρ'όλ' αυτά, θα ήθελα κάπως να το τονώσω ώστε να βελτιωθεί λιγάκι.. Μην τρομάξουν οι άνθρωποι που θα το πάρουν...
Τι θα μπορούσα να κάνω;; Ίσως κάποια αλοιφή τοπικά; Κάποιο φάρμακο από το στόμα;;
Ευχαριστώ πολύ, όπως και να ΄χει!!!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Η κτηνιατρικη αλοιφη surolan θα βοηθουσε απλως θα πρεπει να γινει θεραπεια για μεγαλο χρονικο διαστημα και αυτοι που θα το παρουν θα πρεπει να ξερουν τι εχει για αν την συνεχισουν και να μην μεινει πισω στη θεραπειαΘα ήθελα να ρωτήσω το γιατρό της γατοπαρέας για ένα γατάκι που ζει στην αυλή μου... Το συγκεκριμένο γατάκι βρήκα να το δώσω την Παρασκευή, αλλά για κακή μου τύχη μόλις εχθές παρατήρησα ότι έχει μύκητες στο μουσουδάκι του (μύτη, κοντά στα αυτιά και λίγο σαγόνι).
Το πήγα σε έναν κτηνίατρο ο οποίος δεν μου σύστησε κάποια συγκεκριμένη θεραπεία... Διέγνωσε απλώς ότι έχει δερματόφυτα (κάτι τέτοιο) κσι μου είπε μόνο να του βάζω τοπικά betadine!
Μέχρι την Παρασκευή που θα το δώσω, το ξέρω ότι δεν θα έχει περάσει, παρ'όλ' αυτά, θα ήθελα κάπως να το τονώσω ώστε να βελτιωθεί λιγάκι.. Μην τρομάξουν οι άνθρωποι που θα το πάρουν...
Τι θα μπορούσα να κάνω;; Ίσως κάποια αλοιφή τοπικά; Κάποιο φάρμακο από το στόμα;;
Ευχαριστώ πολύ, όπως και να ΄χει!!!

Jeannine
Δραστήριο μέλος
Να το κάνω ένα μπανάκι με κάποιο σαπούνι;; Ας πούμε το hibitane;;;

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Επειδη ειναι στην μύτη καλύτερα να αποφύγεις το μπάνιο. η αλοιφη αυτή είναι για μικροβιακές μολύνσεις και δεν θα κάνει ιδιαίτερη δουλεία να πρόκειται για μύκητεςΕυχαριστώ για την απάντηση!!! Η αλοιφή propiogenda (κάπως έτσι) κάνει δουλειά σε αυτη την περίπτωση; Ρωτάω επειδή την έχω ήδη στο σπίτι...
Να το κάνω ένα μπανάκι με κάποιο σαπούνι;; Ας πούμε το hibitane;;;![]()
![]()

Βενέτα
Νεοφερμένο μέλος
Η γατουλίτσα μου είναι 5-6 μηνών με τριχοφάγο (απο ότι μου είπε ο κτηνίατρος) σε αρκετα σημεία του σωματός της. Μου είπανε μόνο bedadine solution τοπικά 2 φορές την ημέρα γιατι λέει είναι πολύ μικρή για κάτι παραπάνω.... θα κάνει δουλίτσα? Σε πόσο καιρό? Και αν δεν δώ βελτίωση μετά τί????
Ευχαριστώ πολύ...
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Από μόνο του το μπενταντιν δεν θα κάνει πολλά πράγματα απλώς θα καθυστερήσει την εξάπλωση των μυκήτων,περισσότερο θα βοηθούσε τοπικά το surolan που είναι αντιμυκητιακό και αν δεν δεις αποτέλεσμα σε 1 μήνα τότε θα πρέπει να ξεκινήσεις θεραπεία από το στόμα με το intrafungolΓιατρέ μου καλησπέρα,
Η γατουλίτσα μου είναι 5-6 μηνών με τριχοφάγο (απο ότι μου είπε ο κτηνίατρος) σε αρκετα σημεία του σωματός της. Μου είπανε μόνο bedadine solution τοπικά 2 φορές την ημέρα γιατι λέει είναι πολύ μικρή για κάτι παραπάνω.... θα κάνει δουλίτσα? Σε πόσο καιρό? Και αν δεν δώ βελτίωση μετά τί????
Ευχαριστώ πολύ...
Βενέτα
Νεοφερμένο μέλος
Από μόνο του το μπενταντιν δεν θα κάνει πολλά πράγματα απλώς θα καθυστερήσει την εξάπλωση των μυκήτων,περισσότερο θα βοηθούσε τοπικά το surolan που είναι αντιμυκητιακό και αν δεν δεις αποτέλεσμα σε 1 μήνα τότε θα πρέπει να ξεκινήσεις θεραπεία από το στόμα με το intrafungol
Ευχαριστώ πολύ!!!!!
youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 61 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool