Γιατρέ, αρρώστησε;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Καλησπερα!Γιατρε ειχα βρει 2 γατακια στα σκουπιδια πριν λιγες μερες ειναι νεογεννητα δν εχουν ανοιξει τα ματια τους ακομα.Παρατηρησα οτι το ενα γατακι εχει ερεθισμενο δερμα κατω απο το μπροστινο ποδαρακι του (μασχαλη) ειναι καπως σαν μικρη πληγουλα ξεραμενη και στα πισω ποδαρακια του ειναι κοκκινο το δερμα σαν ερεθισμενο.Του εβαλα betatine για τυχον μολυνση μου φαινεται πως ειναι καλυτερα σημερα.Πρεπει να κανω κατι αλλο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα!Γιατρε ειχα βρει 2 γατακια στα σκουπιδια πριν λιγες μερες ειναι νεογεννητα δν εχουν ανοιξει τα ματια τους ακομα.Παρατηρησα οτι το ενα γατακι εχει ερεθισμενο δερμα κατω απο το μπροστινο ποδαρακι του (μασχαλη) ειναι καπως σαν μικρη πληγουλα ξεραμενη και στα πισω ποδαρακια του ειναι κοκκινο το δερμα σαν ερεθισμενο.Του εβαλα betatine για τυχον μολυνση μου φαινεται πως ειναι καλυτερα σημερα.Πρεπει να κανω κατι αλλο?
Συνέχισε την μπεταντιν αραιωμένη 1μερος νερό ένα μέρος μπεταντιν για μερικές μέρες ή μπορεις να του βάζεις κάποια αντιμικροβιακή αλοιφή:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχως ασχημα τα νεα!!:( Το γατακι που σας ειπα και πιο πανω απο προχθες τρωει πολυ λιγο και δεν ρουφαει απο το μπιμπερο του δινω εγω με το ζορι.Ειναι πολυ αδυνατο και κρυο και συνεχεια γκρινιαζει....Δεν νομιζω να τα καταφερει μου φαινεται πολυ αδυναμο σε σχεση με το αλλο που τρωει συνεχεια και ειναι πιο μεγαλο σε μεγεθος αυτο εχει μεινει ετσι οπως ηταν οταν το μαζεψα :((

Πεθανε!:''''((((

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Γιατρε καλημερα!!!...Δεν εχουμε καποιο προβλημα υγειας,μονο μια απορια...Ογατος μου,13 μηνων και στειρωμενος εδω και 7 μηνες ουρλιαζει ορισμενες στιγμες ,οπως οταν ζητανε να ζευγαρωσουν...Και η θηλυκια που εχω ειναι στειρωμενη ...Υπαρχει καποια εξηγηση ,γιατι το κανει αυτο;

Γιατρε καλημερα!!!...Δεν εχουμε καποιο προβλημα υγειας,μονο μια απορια...Ογατος μου,13 μηνων και στειρωμενος εδω και 7 μηνες ουρλιαζει ορισμενες στιγμες ,οπως οταν ζητανε να ζευγαρωσουν...Και η θηλυκια που εχω ειναι στειρωμενη ...Υπαρχει καποια εξηγηση ,γιατι το κανει αυτο;
Πιθανως να νομίζει οτι θελει να ζευγαρωσει γιατι ορμονες θα κυκλοφορουν στον οργανισμο του αλλα σε πολυ μικροτερες ποσότητες και που και που μπορει να του ερχεται η ιδεα:hmm:, αλλα καλο θα ηταν να τον εξετασει ο κτηνιατρος του μηπως εχει καποια λοιμωξη και ποναει και για αυτο ουρλιαζει:hmm:

Ευχαριστω για την αμμεση απαντηση...Το πιο πιθανο ειναι η ιδεα που μου γραφετε..γιατι το ουρλιαχτο το εχει σχεδον 4 μηνες ...Αν ηταν καποια λοιμωξη ,λογικα δεν θα ειχε και καποιο αλλο συμπτωμα ; :hmm:

Ευχαριστω για την αμμεση απαντηση...Το πιο πιθανο ειναι η ιδεα που μου γραφετε..γιατι το ουρλιαχτο το εχει σχεδον 4 μηνες ...Αν ηταν καποια λοιμωξη ,λογικα δεν θα ειχε και καποιο αλλο συμπτωμα ; :hmm:
τα συμπτώματα ουρολοίμωξης είναι συχνοούρια,, πόνος κατά την ούρηση , γενικα είναι κακόκεφος και μπορει να ανεβασει πυρετο:hmm:

Καλησπερα!
Υιοθετησα ενα γατακι 3 μηνων πριν μια βδομαδα. Ολα φαινονταν φυσιολογικα, ειναι πανεξυπνος κ κουκλος και μαθαινει πολυ γρηγορα. Απ την τριτη μερα ηδη ειχε προσαρμοστει. Πριν 4 με 5 μερες αρχισε να φταρνιζεται κ απο χθες μυριζει λιγο ασχημα και 4 μερες τωρα εχει καποια αερια, πιστευω οτι ειναι λογω του οτι αρρωστησε λιγακι.. Ορεξη εχει αρκετη τρωει οσο θα πρεπε, ισως και λιγο παραπανω. Παιζει αρκετα με ενα λουτρινο και με την ουρα του. Το μονο προβλημα ειναι η μυρωδια κ η μυτουλα του που τρεχει κ φταρνιζεται, και τα ματακια του δακρυζουν καμια φορα (οχι καθε μερα, εχει τυχει 3 φορες απ οταν τον πηραμε)

Πριν 6 μερες αρρωστησε και το αγορι μου(το οποιο ερχεται συχνα στο σπιτι κ παιζει αρκετα με το γατακι) και την επομενη φταρνιζοταν και το γατακι. Εχω αδικο να πιστευω οτι το αγορι μου κολλησε το γατο μου? Ο γατος δεν εχει εμβολιαστει. Τρωει ποτε σπιτικο φαγητο(μεχρι κ κοτοσουπα με κοτοπουλο εφαγε τις προαλλες) και ποτε whiskas. Γαλα χλιαρο πινει καθημερινα, οπως και νερο.

Καποια συμβουλη για να καλυτερεψει?

ΥΓ: ειμαι φοιτητρια οποτε ισως να μη μπορεσω να το παω σε γιατρο καθως τα εξοδα μου πρεπει να ειναι περιορισμενα. Παρ ολα αυτα θα αγορασω εμβολιο απ το φαρμακειο μολις καλυτερεψει και θα του το κανω εγω.

Καλησπερα!
Υιοθετησα ενα γατακι 3 μηνων πριν μια βδομαδα. Ολα φαινονταν φυσιολογικα, ειναι πανεξυπνος κ κουκλος και μαθαινει πολυ γρηγορα. Απ την τριτη μερα ηδη ειχε προσαρμοστει. Πριν 4 με 5 μερες αρχισε να φταρνιζεται κ απο χθες μυριζει λιγο ασχημα και 4 μερες τωρα εχει καποια αερια, πιστευω οτι ειναι λογω του οτι αρρωστησε λιγακι.. Ορεξη εχει αρκετη τρωει οσο θα πρεπε, ισως και λιγο παραπανω. Παιζει αρκετα με ενα λουτρινο και με την ουρα του. Το μονο προβλημα ειναι η μυρωδια κ η μυτουλα του που τρεχει κ φταρνιζεται, και τα ματακια του δακρυζουν καμια φορα (οχι καθε μερα, εχει τυχει 3 φορες απ οταν τον πηραμε)

Πριν 6 μερες αρρωστησε και το αγορι μου(το οποιο ερχεται συχνα στο σπιτι κ παιζει αρκετα με το γατακι) και την επομενη φταρνιζοταν και το γατακι. Εχω αδικο να πιστευω οτι το αγορι μου κολλησε το γατο μου? Ο γατος δεν εχει εμβολιαστει. Τρωει ποτε σπιτικο φαγητο(μεχρι κ κοτοσουπα με κοτοπουλο εφαγε τις προαλλες) και ποτε whiskas. Γαλα χλιαρο πινει καθημερινα, οπως και νερο.

Καποια συμβουλη για να καλυτερεψει?
ΥΓ: ειμαι φοιτητρια οποτε ισως να μη μπορεσω να το παω σε γιατρο καθως τα εξοδα μου πρεπει να ειναι περιορισμενα. Παρ ολα αυτα θα αγορασω εμβολιο απ το φαρμακειο μολις καλυτερεψει και θα του το κανω εγω.
Το γατακι μαλλον έχει καποια ρινοτραχεϊτιδα και θα χρειαστει αντιβιωση για να μην χειροτερεψει και θα χρειαστει και απο παρασιτωση γιατι μαλλον απο εκει προερχονται τα αερια επισης θα πρεπει να μην αλλαζει συχνα τροφη γιατι του επηρεαζουν τα την εντερικη χλωριδα. Απο τον ανθρωπο στα ζωα δεν κολλανε ευκολα ασθενειες οποτε μαλλον δεν χρειαζεται να ανησυχεις για τον φιλο σου:hmm:, μαλλον την επισκεψη στν κτηνιατρο δεν την γλυτωνεις:hmm:!
!

αν ειναι θα παω στο κτηνιατρικο φαρμακειο να ρωτησω περισσοτερα να δω αν μπορω να γλιτωσω την επισκεψη...ποσο παει η επισκεψη συνηθως?

αν ειναι θα παω στο κτηνιατρικο φαρμακειο να ρωτησω περισσοτερα να δω αν μπορω να γλιτωσω την επισκεψη...ποσο παει η επισκεψη συνηθως?
Απο 20 εως 30 ευρω ευρω αναλογα αν θα σου δωσει και φαρμακα ή οχι:hmm:

Ο Σηφης εχει στοματιτιδα ή οποια δεν του περναει με την αντιβιωση..
Ο γιατρος ειπε οτι ειναι ενδειξη για aids ή λευχαιμια!
Θα του κανω την εξεταση μολις μπορεσω,αν και μου ειπε οτι ειναι ανωφελο γιατι το aids δε θεραπευεται και δεν θα κερδισω κατι κανοντας την εξεταση.
Ομως στην περιπτωση που βγει θετικος στη λευχαιμια,και η Selena βγει αρνητικη,να την εμβολιασω ή οχι?
Επισης συνεχεια μαζευω και φιλοξενω αδεσποτα και φοβαμαι μην κολλησουν κατι σοβαρο...
Εχω ακουσει διαφορα για το εμβολιο λευχαιμιας οτι μπορει να προκαλεσει καρκινους...Ισχυει?
Τελικα τι να κανω?

Ο Σηφης εχει στοματιτιδα ή οποια δεν του περναει με την αντιβιωση..
Ο γιατρος ειπε οτι ειναι ενδειξη για aids ή λευχαιμια!
Θα του κανω την εξεταση μολις μπορεσω,αν και μου ειπε οτι ειναι ανωφελο γιατι το aids δε θεραπευεται και δεν θα κερδισω κατι κανοντας την εξεταση.
Ομως στην περιπτωση που βγει θετικος στη λευχαιμια,και η Selena βγει αρνητικη,να την εμβολιασω ή οχι?
Επισης συνεχεια μαζευω και φιλοξενω αδεσποτα και φοβαμαι μην κολλησουν κατι σοβαρο...
Εχω ακουσει διαφορα για το εμβολιο λευχαιμιας οτι μπορει να προκαλεσει καρκινους...Ισχυει?
Τελικα τι να κανω?
Θα συμφωνησω με την αρεθα και να προσθέσω οτι στη χρόνια στοματίτιδα-ουλίτιδα της γάτας ευθύνονται κατα κύριο λόγο ο καλυκοϊός και ο ερπητοιός και λιγότερο τα άλλα νοσήματα:hmm:, καθώς επίσης και η συγκέντρωση πέτρας στα ούλα, αν και η αιτιολογία της ακόμα ερευνάτε:hmm:

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις! Εχω ανχωθει πολυ γιατι ο Σηφακος εχει επιμονη στοματιτιδα σχεδον απο τοτε που τον θυμαμαι και δεν εχει πετρα στα δοντια ουτε ρινοτραχειτιδα! Αυτο με το στρες ειναι μεγαλο προβλημα γιατι με τα γατακια που φιλοξενω εχει πολλα νευρα και στρες.... Επισης ο Σηφακος ειναι σταθερα 4μιση κιλα και δεν παιρνει ευκολα βαρος, ενω η Σελινα βουβαλα:redface: και ολο και παχαινει αμα δεν προσεξω το φαγητο. Γενικα η εικονα της Σελινας δε δειχνει με τιποτα οτι μπορει να νοσει απο κατι τετοιο...

Να ρωτησω κατι αλλο?:redface: Διακινδυνευω την υγεια των γατιων μου που φιλοξενω αδεσποτακια?:( Υπαρχει περιπτωση να κολλησουν κατι σοβαρο που δε θεραπευεται? Για λευχαιμια και aids πιστευω πως ειναι λιγες οι πιθανοτητες εφοσον τα γατια μου ποτε δεν τσακωνονται αγρια με δαγκωματιες και γρατζουνιες και κοβω τα νυχια και απο τα φιλοξενουμενα,τα οποια ειναι παντα μικρα σε ηλικια.

Καλησπέρα και από εμένα. :)Είμαι νέο μέλος στην ομάδα σας, πριν από 2 μήνες υιοθέτησα ένα γατάκι 3 μηνών από ένα ζευγάρι φιλόζωων. Το γατάκι έδειχνε υγιέστατο, μέχρι που διαπίστωσα ότι είχε μύκητες. Κάναμε μια σχετική θεραπεία με αλοιφή, αλλά οι μύκητες επέμεναν. Τελικά καταφύγαμε στη λύση των χαπιών sporanox, ιδιαίτερα δυνατά απ'όσο με ενημέρωσε η κτηνίατρος μου, και μόλις ολοκληρώθηκε η αγωγή εξαφανίστηκαν και οι μύκητες. Μετά από ένα μικρό σχετικά διάστημα (10 μέρες περίπου) διαπίστωσα μια πολύ έντονη κακοσμία στόματος,ασυνήθιστη για γάτα, νεαρής ηλικίας και μάλιστα οικόσιτη. Πήγαμε λοιπόν ξανά στην κτηνίατρο όπου διαπιστώσαμε μια στοματίτιδα,κάναμε αντιφλεγμονώδη ένεση 2 φορές ,δεν υποχωρούσε και αποφασίσαμε να κάνουμε εξετάσεις αίματος, για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο aids ή λευχαιμίας. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα έδειξαν aids:( Ολοκληρώσαμε την θεραπεία με αντιβίωση, μας περασε η στοματίτιδα και τώρα μέχρι στιγμής είμαστε μια χαρά. Έχουμε πάλι όρεξη για φαγητό και παιχνίδι. Ωστόσο, παρατηρώ στις κινήσεις της μια μειωμένη ικανότητα (άλματα κλπ) και ίσως μια μικρή αστάθεια. Αυτό που θα ήθελα να συζητήσω είναι, αν κάποιος απο εσάς έχει παρόμοια εμπειρία και αν γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιο στανταρ προσδόκιμο ζωής. Ευχαριστώ πολύ :hello:

Καλημερα και παλι!Το αδερφακι του τα παει μια χαρα και εχει μεγαλωσει περπαταει και λιγο.Ηθελα να ρωτησω σε 4 με 5 μερες τελειωνει η γαλα σκονη που του εχω παρει,ειναι σχεδον 3 εβδομαδων το γατακι να του παρω παλι γαλα σε σκονη η να του δωσω γαλα που εχω στο σπιτι??

Καλησπερα και απο εμενα ,
ειμαι ο Γιωργος..και ειμαι και εγω ο νεος στην ομορφη γατοπαρεα σας...
Ευχαριστω για την φιλοξενια..

Θελω να παρακαλεσω τον κ. Ιωαννη αν μπορει να με βοηθησει

Πριν 7 ημερες ,ηρθε ο γιατρος ,και εκανε εμβολια σε 15 γατες και γατακια μου. τα εχω στο κτημα στο χωριο..

Μια απο αυτες η Βαγγελιο ,ειναι παριπου 8 μηνων ,οταν τις εκανε το εμβολιο εσκουξε ,και αρχισε να τρεχη γυρω στο σπιτι νιαουριζοντας δυνατα..
Την αλλη μερα ητανε απομονωμενη απο τις υπολοιπες, και εκανε συνεχεια εμετο και εβγαλε κατι κιτρινο με σαλιο.
Βεβαια να πω οτι λιγες μερες πριν το εμβολιο ειχε παρουσιασει επιφυγγητιδα,και τις εβαζα κολλυριο..

Μετα σταματησε την τροφη ,καθολου φαγητο ,και πολυ ελαχιστο νερο..

Αρχισε διαροια πολυ ,και ειδα και λιγο αιμα..

Την πηγα στον γιατρο ,ειχε 41 πυρετο ,και μου ειπε ισως εχει πανλευκοπαινια ,και τις εκανε ενεση αντιβιωση..

Μετα δυο μερες την παω στον γιατρο ,εΚανε εξεταση αιματος και μου ειπε οτι εχει υψηλα λευκα αιμοσφαιρια ,και οτι δεν εχει πανλευκοπαινια και εχει καποια λοιμωξη..τς εβαλε ορο κα τις εκανε παλι ενεση..

Τωρα την Βαγγελιο την εχω στο σπιτι μεσα,,Δεν τρωει τιποτα ,πολυ λιγο νερο ,και διαροια πολυ ,πολλες φορες παει στην λεκανη αλλα δεν βγαζει τιποτα ,και οταν κανει ειναι πολυ λιγο σταγονες..

Πολλες φορες βλεπω το κεφαλακι να τρεμει πολυ ,ειναι σχεδον επανω στο καλοριφερ ,δεν τρεμει απο το κρυο..

Παρακαλω αν ξερει καποιος κατι ,μια δευτερη και τριτη γνωμη ειναι πολυτιμη για εμενα..

Εδω στην πολη μου εχουμε μονο ενα κτηνιατρο,δεν εχουμε τη δυνατοτητα και για δευτερη γνωμη..

Βλεπω την Βαγγελιο να φευγη μερα με τη μερα..και δεν δεν ξερω τι σιγουρα εχει και τι να κανω..

Υπαρχει περιπτωση το εμβολιο να κανει κατι τετοιο ,ισως? αν εχει και καποια αλεργια η γατα ?? Η ειναι συμπτωση αυτο
??

Ευχαριστω

Δεν είμαι κτηνίατρος... Γι αυτό ρωτάω...

Δεν σποδάζω κτηνιατρική και έχω πάει σε βιβλιοπολεία αλυσίδες αλλά δεν βρίσκω πουθενά βιβλία κτηνιατρικής γι αυτό ρωτάω εσάς μήπω σξέρετε! Άν έχετε κάτι στα υπόψιν θα ήμουν υπόχρεη!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Καλημερα και παλι!Το αδερφακι του τα παει μια χαρα και εχει μεγαλωσει περπαταει και λιγο.Ηθελα να ρωτησω σε 4 με 5 μερες τελειωνει η γαλα σκονη που του εχω παρει,ειναι σχεδον 3 εβδομαδων το γατακι να του παρω παλι γαλα σε σκονη η να του δωσω γαλα που εχω στο σπιτι??
Θα συνεχισεις το γάλα σκόνη και απο την έκτη εβδομάδα θα του φτι'αχνεις ένα χυλό με κροκέτες για γατάκια, γαλα και λίγο χλιαρο νερο στο μπλεντερ και θα το βαζεις να δοκιμάζει λιγο λιγο και αυτο θα το κάνεις όλο και πιο στερεο ωστε περιπου στις 8 εβδομάδες να τρώει στερεή τροφη.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις! Εχω ανχωθει πολυ γιατι ο Σηφακος εχει επιμονη στοματιτιδα σχεδον απο τοτε που τον θυμαμαι και δεν εχει πετρα στα δοντια ουτε ρινοτραχειτιδα! Αυτο με το στρες ειναι μεγαλο προβλημα γιατι με τα γατακια που φιλοξενω εχει πολλα νευρα και στρες.... Επισης ο Σηφακος ειναι σταθερα 4μιση κιλα και δεν παιρνει ευκολα βαρος, ενω η Σελινα βουβαλα:redface: και ολο και παχαινει αμα δεν προσεξω το φαγητο. Γενικα η εικονα της Σελινας δε δειχνει με τιποτα οτι μπορει να νοσει απο κατι τετοιο...

Να ρωτησω κατι αλλο?:redface: Διακινδυνευω την υγεια των γατιων μου που φιλοξενω αδεσποτακια?:( Υπαρχει περιπτωση να κολλησουν κατι σοβαρο που δε θεραπευεται? Για λευχαιμια και aids πιστευω πως ειναι λιγες οι πιθανοτητες εφοσον τα γατια μου ποτε δεν τσακωνονται αγρια με δαγκωματιες και γρατζουνιες και κοβω τα νυχια και απο τα φιλοξενουμενα,τα οποια ειναι παντα μικρα σε ηλικια.
Καλο είναι να τα κρατάς σε καραντινα μερικές μέρες και για να προσαρμοστουν και τα μεν και τα δε και να μπορεις να ελεγχεις αν έχουν καποια ασθένεια τα αδεσποτακια. Καλο θα ηταν αν έχεις και διαφορετιο σετ με ρουχα οταν πηγαίνεις στους μεν και στους δε;)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back