JohnDVM
Διάσημο μέλος
Για ελλεηνικα στις κτηνιατρικες σχολες και σε βιβλιοπωλεία της θεσσαλονίκης . Για ξενογλωσσα μπορεις να ψάξεις στο ιντερνετ και να παραγγειλεις ή να ζητήσεις απο κάποιο κεντρικό να σου φέρειΚαλησπέρα! Να ρωτήσω κάτι πολύ άσχετο που μπορεί κ να μπορείς να με κατατοπήσεις!
Που μπορώ να βρώ βιβλία κτηνιατρικής;
, αλλα θα είναι δύσκολα στο διάβασμα και στην κατανόηση τους
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Τα συμπτώματα στην αρχη δειχνουν οτι είχε ευαισθησια στο εμβολιο και πιθανως αυτο την εριξε και μπορεσε να εμφανιστει η ασθενεια που είχε και βρισκοταν σε λανθανουσα κατασταση. Θα πρεπει να της γινεται καθημερινα ορος και αντιβιωση ενεσιμα αν δεν εχει ορεξη να φαει και να πιει ή να την ταϊζεις με το ζορι, πιθανως να εχει και υποθερμια και για αυτο τρεμειΚαλησπερα και απο εμενα ,
ειμαι ο Γιωργος..και ειμαι και εγω ο νεος στην ομορφη γατοπαρεα σας...
Ευχαριστω για την φιλοξενια..
Θελω να παρακαλεσω τον κ. Ιωαννη αν μπορει να με βοηθησει
Πριν 7 ημερες ,ηρθε ο γιατρος ,και εκανε εμβολια σε 15 γατες και γατακια μου. τα εχω στο κτημα στο χωριο..
Μια απο αυτες η Βαγγελιο ,ειναι παριπου 8 μηνων ,οταν τις εκανε το εμβολιο εσκουξε ,και αρχισε να τρεχη γυρω στο σπιτι νιαουριζοντας δυνατα..
Την αλλη μερα ητανε απομονωμενη απο τις υπολοιπες, και εκανε συνεχεια εμετο και εβγαλε κατι κιτρινο με σαλιο.
Βεβαια να πω οτι λιγες μερες πριν το εμβολιο ειχε παρουσιασει επιφυγγητιδα,και τις εβαζα κολλυριο..
Μετα σταματησε την τροφη ,καθολου φαγητο ,και πολυ ελαχιστο νερο..
Αρχισε διαροια πολυ ,και ειδα και λιγο αιμα..
Την πηγα στον γιατρο ,ειχε 41 πυρετο ,και μου ειπε ισως εχει πανλευκοπαινια ,και τις εκανε ενεση αντιβιωση..
Μετα δυο μερες την παω στον γιατρο ,εΚανε εξεταση αιματος και μου ειπε οτι εχει υψηλα λευκα αιμοσφαιρια ,και οτι δεν εχει πανλευκοπαινια και εχει καποια λοιμωξη..τς εβαλε ορο κα τις εκανε παλι ενεση..
Τωρα την Βαγγελιο την εχω στο σπιτι μεσα,,Δεν τρωει τιποτα ,πολυ λιγο νερο ,και διαροια πολυ ,πολλες φορες παει στην λεκανη αλλα δεν βγαζει τιποτα ,και οταν κανει ειναι πολυ λιγο σταγονες..
Πολλες φορες βλεπω το κεφαλακι να τρεμει πολυ ,ειναι σχεδον επανω στο καλοριφερ ,δεν τρεμει απο το κρυο..
Παρακαλω αν ξερει καποιος κατι ,μια δευτερη και τριτη γνωμη ειναι πολυτιμη για εμενα..
Εδω στην πολη μου εχουμε μονο ενα κτηνιατρο,δεν εχουμε τη δυνατοτητα και για δευτερη γνωμη..
Βλεπω την Βαγγελιο να φευγη μερα με τη μερα..και δεν δεν ξερω τι σιγουρα εχει και τι να κανω..
Υπαρχει περιπτωση το εμβολιο να κανει κατι τετοιο ,ισως? αν εχει και καποια αλεργια η γατα ?? Η ειναι συμπτωση αυτο
??
Ευχαριστω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marina289
Περιβόητο μέλος
Ο μικρός μου-περσίας 3 1/2 μηνών- μου κάνει ψιλοδιάρροια τις 2 τελευταίες μέρες....
μήπως είναι λόγω τροφής ;;;Την brit του δίνω.Και με την ευκαιρία ποιες μάρκες προτείνετε σαν καλές;;;
Σας ευχαριστώ!

tsikenakos
Νεοφερμένο μέλος
Σημερα το πρωι πηγα την Βαγγελιο παλι για ορο ,και μετα το μεσημερι αρχισε να τρωει και να πινει νερο ..
Ειναι πολυ καλυτερα τωρα ,και πιο ζωηρη..
Αν εχει καποια ευαισθησια στο εμβολιο ,αυτο σημαινει οτι δεν πρεπει να τις ξανακανω ποτε εμβολιο? Πως μπορω να ξερω οτι εχει ? Φαινεται απο καποια εξεταση
?
Ευχαριστω πολυ
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αν εχει ευαισθησια θα φανει στο επαναληπτικο , απλως θα ειναι κακοκεφη για 1-2 μερεςΕυχαριστω πολυ για την απαντηση κ.Ιωαννη
Σημερα το πρωι πηγα την Βαγγελιο παλι για ορο ,και μετα το μεσημερι αρχισε να τρωει και να πινει νερο ..
Ειναι πολυ καλυτερα τωρα ,και πιο ζωηρη..
Αν εχει καποια ευαισθησια στο εμβολιο ,αυτο σημαινει οτι δεν πρεπει να τις ξανακανω ποτε εμβολιο? Πως μπορω να ξερω οτι εχει ? Φαινεται απο καποια εξεταση
?
Ευχαριστω πολυ

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Πιθανως να οφείλεται στην τροφη καθως οι περσίας είναι πολυ αυαίσθητες στα εντερικα τους. Αν του εκανες και αποτομη αλλαγη στην τροφη ισως να ευθυνεται και αυτο, η μπριτ ειναι καλης ποιοτητα τροφη, αν θες υπαρχουν παρα πολλες μαρκες στην αγορα και θα πρεπει να κανεις μια ερευνα αγορας, οσο πιο ακριβη είναι συνηθως ειναι και καλυτερης ποιοτηταςγιατρέ γεια και από εμένα!
Ο μικρός μου-περσίας 3 1/2 μηνών- μου κάνει ψιλοδιάρροια τις 2 τελευταίες μέρες....
μήπως είναι λόγω τροφής ;;;Την brit του δίνω.Και με την ευκαιρία ποιες μάρκες προτείνετε σαν καλές;;;
Σας ευχαριστώ!![]()
marina289
Περιβόητο μέλος

Ήδη σήμερα πάμε καλύτερα!!Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι!
stiliani
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Τα αυτιά μπορείς να τα καθαρίζεις με ειδικά καθαριστικά που μπορεις να βρεις σε πετ-σοπ και κτηνιατρεια και αναλογα το ποσο βρωμικα ειναι τα καθαρίζεις απο 1 φορα το μηνα εως 1 φορα την εβδομαδα. Τα περισσοτερα δοντια τα τρωνε η πεφτουν σε σημεια που δεν βλεπουμε και τα μαζευυμε οταν σκουπιζουμε γιατι μοιαζουν με πετρουλεςdoc να σε ρωτησω κατι μπορουμε να καθαρισουμε τα αυτια απο τα γατονια μας η δεν χρειαζεται α και κατι αλλο τα δοντια που αλλαζουν που πανε????????γιατι δν εχω βρει ουτε ενα μηπως επεσε κανενα στο φαι του την ωρα που δαγκωνε και τ φαγε??????

ΛΕΚ ΛΥΔΙΑ
Δραστήριο μέλος
kalli0709
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να έχει καποιο αποστημα απο τσακωμο με αλλη γατα, μπορει να εχει κοιλλήσει και κάποια ασθένεια απο άλλα γατιά, δυστυχως απο μακρια δεν μπορω να σου πω και πολλά πράγματα χωρις να τον εξετασω ή θα πρέπει να τον πας σε κτηνιατρο ή να έρθει οο κτηνιατρος σε εσεναΚαλησπέρα και απο μένα..εδώ και τέσσερις μήνες φροντίζω τρεις πανέμορφες αδέσποτες γατούλες..εδω και τρεις μέρες παρατγρώ στην αρσενική γατούλα μια συμπεριφορά π[ου με ανησυχεί..ενώ ποτέ δεν έφευγε κάτω από το σπίτι..ερχόταν όποτε με έβλεπε για να την χαιδέψω και έτρωγε κανονικά το φαγάκι της..ξαφνικά άρχισε να φεύγει..να μην τρώει πολύ..έχει συνεχώς κατεβασμένη την ουρά της και δεν έχει όρεξη για παιχνίδια..ανησυχώ πολύ και στεναχωριέμαι..τι μπορεί να έχει??δυστυχώς είναι δύσκολο να την πάω στον κτηνίατρο γιατι δεν μπορώ να την πιάσω..

marikaity
Νεοφερμένο μέλος
παρατηρησα εδω κ 2 μερες οτι ο γατος μου (7 ετων) ..εχει χασει μαλλι
στη κοιλια του μια επιφανεια σε μεγεθος μπαλακι του τεννις.. δεν υπαρχει κανενας ερεθισμος...ειναι σαν να τον εχω ξυρισει εκει κ εχει ξαναβγει παλι νεο μαλλι.
ανησυχω μηπως ειναι κατι κακο.
κατα τα αλλα ο γατος ειναι μια χαρα ορεξατος..ευδιαθετος..τρωει κ ειναι μια χαρα κατα τα αλλα.
να επισημανω οτι δεν ειναι καποια ρατσα αλλα ειναι ημιμακρυτριχος και καθε καλοκαιρι παθαινει αλλεργιες στο δερμα κ κνησμο.
τωρα δεν εχει κανενα ερεθισμο ομως ουτε κνησμο...απλα εχουν πεσει μαλλια στη κοιλια.
ευχαριστω.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
καλησπερα.
παρατηρησα εδω κ 2 μερες οτι ο γατος μου (7 ετων) ..εχει χασει μαλλι
στη κοιλια του μια επιφανεια σε μεγεθος μπαλακι του τεννις.. δεν υπαρχει κανενας ερεθισμος...ειναι σαν να τον εχω ξυρισει εκει κ εχει ξαναβγει παλι νεο μαλλι.
ανησυχω μηπως ειναι κατι κακο.
κατα τα αλλα ο γατος ειναι μια χαρα ορεξατος..ευδιαθετος..τρωει κ ειναι μια χαρα κατα τα αλλα.
να επισημανω οτι δεν ειναι καποια ρατσα αλλα ειναι ημιμακρυτριχος και καθε καλοκαιρι παθαινει αλλεργιες στο δερμα κ κνησμο.
τωρα δεν εχει κανενα ερεθισμο ομως ουτε κνησμο...απλα εχουν πεσει μαλλια στη κοιλια.
ευχαριστω.
Καλο θα ηταν να τον εξετασει κτηνιατρος να παρει και δειγμα απο τις τριχες και να δει μηπως προκειται για καποιον μυκητα η καποιο ερεθισμο που τον εχει αναγκασει να γλειφει την περιοχη, αν εχει κομπους στο τριχωμα μπορει να τον ενοχλουσε καποιος κομπος και να τον εβγαλε ο ιδιος γλειφοντας

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Μια γατούλα που πήρα πριν από 33 μέρες. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο όταν την πήρα ήταν 2,5 μηνών. Την ονόμασα Χιονάτη. Είναι άσπρο με γαλανά μάτια και είναι κουφό Έχω πρόβλημα με το φαΐ της. Δεν τρώει με τίποτα τη ξηρά τροφή. Μέχρι τώρα της έχω πάρει τα Advance, Hills, Canin, Brit, Purina, Perfect fit. Πεισματικά δεν δοκιμάζει τίποτα. Σκέφτηκα μήπως φταίει το πήλινο κεσεδάκι που βάζω το φαΐ της και το άλλαξα με τα πλαστικά που πουλάνε. Μετά άλλαξα κι αυτά και της έβαλα κανονικά πιατάκια του σερβίτσιου μου. Τα περιφρόνησε κι αυτά. Ο γιατρός μου είπε άσε την, θα πεινάσει και θα πάει να φάει. Ακολούθησα διάφορες συμβουλές. Δηλαδή:
- Ανακάτεψα την ξηρά τροφή με λίγο ζωμό κότας. Τίποτα.
- Σκέτο ζωμό . Πάλι τίποτα.
- Της έβαλα τα Whiskas με ζελέ. Έγλυψε το ζελέ και άφησε τα κρεατάκια.
- Το ίδιο και σε άλλες κονσέρβες.
- Της έφτιαξα πιλάφι. Ούτε το μύρισε.
- Της ανακάτεψα πολύ μικρά κομμάτια κοτόπουλου με ξηρά τροφή. Κατόρθωνε να απομονώνει το κοτόπουλο και η ξηρά τροφή έμενε ανέπαφη.
- Πήρα τις κροκέτες που της έδινε ο μαγαζάτορας μια άγνωστη μάρκα τροφής. Τζίφος κι εδώ
Την τρίτη αποφάσισα να το παίξω άκαρδος. Δευτέρα μεσημέρι της έβαλα λίγο κοτόπουλο βραστό. Το έφαγε. Από κείνη την ώρα μέχρι το πρωί της Τρίτης δεν δοκίμασε τη ξηρά τροφή ( της είχα σε πιατάκια και τις 6 τροφές). Την Τρίτη κανόνισα μεσημέρι να φάω στην κουμπάρα και το βράδυ στην αδελφή μου. Μέχρι τις 2330 η Χιονάτη συνέχιζε την απεργία πείνας. Μόλις μπήκα στο σπίτι μέχρι να ξεντυθώ την παρατήρησα που πήγε στο πιάτο της Canin και έφαγε ( δίχως υπερβολή) μία κουταλιά της σούπας μόνο. Την άλλη μέρα το πρωί τα πιάτα εξακολουθούσαν να είναι άθικτα. Κοιμήθηκε δίπλα μου στο κρεβάτι έκανα ανήσυχο ύπνο γιατί ήθελα να την κατασκοπεύσω. Σηκώθηκε κατά τις 0430 πλύθηκε και μετά πήγε στα πιάτα της αλλά μόνο νερό ήπιε.
Κατά τα άλλα η συμπεριφορά της είναι ζωηρή όπως των γατιών της ηλικίας της. Τρέχει πάνω κάτω. Έχει γκρεμίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο ουκ ολίγας φοράς κυνηγά με μανία το λέιζερ που παίζουμε κάθε βράδυ αλλά μόλις πλησιάσω την κουζίνα αρχίζει το νιαούρισμα ανεβαίνοντας στο τραπέζι και συνέχεια κοιτώντας με στα μάτια.
Από ότι βλέπω συγκινείται μόνο με το κοτόπουλο και το βραστό ψάρι. Την βιταμίνη την παίρνει κανονικά. Γράφει στο σωληνάριο Vitami and Mineral Energy Past Gel + Omega 6 (GLA) & Taurin
Μπορείτε να με συμβουλεύσετε αν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό. Αν την ταΐζω με βραστό κοτόπουλο και το βραστό ψάρι που τρώει πάντα με βουλιμία + την πάστα της βιταμίνης που αναφέρω πιο πάνω θα έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη της ??
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Θα χρειαστει υπομονη μπορεις να ανακατευεις το βραστο κοτοπουλο και τις βιταμινες με λιγο ξηρα τροφη και σιγα σιγα να αυξανεις την ποσοστητα.Με το βραστο κοτοπουλο και τις βιταμινες δεν θα εχει προβλημα αναπτυξηςΚαλημέρα Γιατρέ
Μια γατούλα που πήρα πριν από 33 μέρες. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο όταν την πήρα ήταν 2,5 μηνών. Την ονόμασα Χιονάτη. Είναι άσπρο με γαλανά μάτια και είναι κουφό Έχω πρόβλημα με το φαΐ της. Δεν τρώει με τίποτα τη ξηρά τροφή. Μέχρι τώρα της έχω πάρει τα Advance, Hills, Canin, Brit, Purina, Perfect fit. Πεισματικά δεν δοκιμάζει τίποτα. Σκέφτηκα μήπως φταίει το πήλινο κεσεδάκι που βάζω το φαΐ της και το άλλαξα με τα πλαστικά που πουλάνε. Μετά άλλαξα κι αυτά και της έβαλα κανονικά πιατάκια του σερβίτσιου μου. Τα περιφρόνησε κι αυτά. Ο γιατρός μου είπε άσε την, θα πεινάσει και θα πάει να φάει. Ακολούθησα διάφορες συμβουλές. Δηλαδή:
- Ανακάτεψα την ξηρά τροφή με λίγο ζωμό κότας. Τίποτα.
- Σκέτο ζωμό . Πάλι τίποτα.
- Της έβαλα τα Whiskas με ζελέ. Έγλυψε το ζελέ και άφησε τα κρεατάκια.
- Το ίδιο και σε άλλες κονσέρβες.
- Της έφτιαξα πιλάφι. Ούτε το μύρισε.
- Της ανακάτεψα πολύ μικρά κομμάτια κοτόπουλου με ξηρά τροφή. Κατόρθωνε να απομονώνει το κοτόπουλο και η ξηρά τροφή έμενε ανέπαφη.
- Πήρα τις κροκέτες που της έδινε ο μαγαζάτορας μια άγνωστη μάρκα τροφής. Τζίφος κι εδώ
Την τρίτη αποφάσισα να το παίξω άκαρδος. Δευτέρα μεσημέρι της έβαλα λίγο κοτόπουλο βραστό. Το έφαγε. Από κείνη την ώρα μέχρι το πρωί της Τρίτης δεν δοκίμασε τη ξηρά τροφή ( της είχα σε πιατάκια και τις 6 τροφές). Την Τρίτη κανόνισα μεσημέρι να φάω στην κουμπάρα και το βράδυ στην αδελφή μου. Μέχρι τις 2330 η Χιονάτη συνέχιζε την απεργία πείνας. Μόλις μπήκα στο σπίτι μέχρι να ξεντυθώ την παρατήρησα που πήγε στο πιάτο της Canin και έφαγε ( δίχως υπερβολή) μία κουταλιά της σούπας μόνο. Την άλλη μέρα το πρωί τα πιάτα εξακολουθούσαν να είναι άθικτα. Κοιμήθηκε δίπλα μου στο κρεβάτι έκανα ανήσυχο ύπνο γιατί ήθελα να την κατασκοπεύσω. Σηκώθηκε κατά τις 0430 πλύθηκε και μετά πήγε στα πιάτα της αλλά μόνο νερό ήπιε.
Κατά τα άλλα η συμπεριφορά της είναι ζωηρή όπως των γατιών της ηλικίας της. Τρέχει πάνω κάτω. Έχει γκρεμίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο ουκ ολίγας φοράς κυνηγά με μανία το λέιζερ που παίζουμε κάθε βράδυ αλλά μόλις πλησιάσω την κουζίνα αρχίζει το νιαούρισμα ανεβαίνοντας στο τραπέζι και συνέχεια κοιτώντας με στα μάτια.
Από ότι βλέπω συγκινείται μόνο με το κοτόπουλο και το βραστό ψάρι. Την βιταμίνη την παίρνει κανονικά. Γράφει στο σωληνάριο Vitami and Mineral Energy Past Gel + Omega 6 (GLA) & Taurin
Μπορείτε να με συμβουλεύσετε αν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό. Αν την ταΐζω με βραστό κοτόπουλο και το βραστό ψάρι που τρώει πάντα με βουλιμία + την πάστα της βιταμίνης που αναφέρω πιο πάνω θα έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη της ??

YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
ο γατος μου παλι επαθε διαρροια....προφανως εχει ευαισθητο στομαχι, τον εχει δει γιατρος και μου ειπε οτι δεν ειναι κατι παθολογικο....
συνηθως το αντιμετωπιζω με i/d αλλα τωρα χρειαζομαι κατι πιο δραστικο
υπαρχει κατι σαν το δικο μας πχ το immodium να του δωσω γιατι φευγω για γιορτες....
ευχαριστω

JohnDVM
Διάσημο μέλος
πορεις να του δοσεις ιμοντιουμ στη δοση 0,1 mg/kg αλλα να μην ξεπερναει τις 2-3 μερεςγιατρε καλησπερα!!!!
ο γατος μου παλι επαθε διαρροια....προφανως εχει ευαισθητο στομαχι, τον εχει δει γιατρος και μου ειπε οτι δεν ειναι κατι παθολογικο....
συνηθως το αντιμετωπιζω με i/d αλλα τωρα χρειαζομαι κατι πιο δραστικο
υπαρχει κατι σαν το δικο μας πχ το immodium να του δωσω γιατι φευγω για γιορτες....
ευχαριστω![]()

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 61 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool