Ntss
Νεοφερμένο μέλος
Γειά σας!
Ο γατος μου είναι 10 χρονών και το τελευταίο διάστημα άρχισε να χάνει βάρος, τους προηγούμενους μήνες άρχισε να κάνει εμετούς και να γκρινιάζει γενικώς.
Τον πήγα στον γιατρό και οι αιματολογικές του ήταν εντάξει, η μαγνητική όμως έδειξε προβληματικά νεφρα με πέτρες (ή ογκάκια δεν ξέρουμε). Η διάγνωση ήταν ότι έχει ή νεφρική ανεπάρκεια ή καρκίνο. Ο γιατρος που του έκανε την μαγνητική δεν του πήρε δειγμα για βιοψία και δεν θέλαμε να τον κοιμήσουμε πάλι. Ξαφνικά οι εμετοι γίνανε διάρροια και έχασε τόσο πολύ βάρος που άρχισε να παραπατάει από την αδυναμία.
Τον ξαναπήγα στον γιατρό και τον κράτησε μέσα με ορό και τον παρακολουθούσε. Η διάρροια βελτιώθηκε- από νερο σε αρκετά μαλακά αλλά όχι κανονικά κακά.
ΑΠό τότε που τον πήρα σπίτι και για ένα μήνα του έδινα Flagyl και Medrol (κορτιζόνη) και ID της Hills που την συνεχίζω μέχρι σήμερα. Η κατάσταση βελτιώθηκε πολύ, σκληρήνανε αλλα όχι τελειως, η διάθεση του έφτιαξε και είχε πολύ όρεξη. Εδω και μια εβδομάδα όμως που σταμάτησα την θεραπεια αρχισε να χειροτερεύει. Τα κακά του μαλακώνουν κι αλλο (μέ λίγο βυσσινι χρώμα στο τελείωμα) , η διάθεση πεφτει, και έκανε και κανα δυο εμετούς. Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν έχω καν καταλάβει τι έχει! Ο γιατρός είπε να λύσουμε το εντερικό που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και βλέπουμε. Σε κάθε περιπτωση ο γάτος δεν έχει πολύ ζωή (ήταν τα λόγια του). Γνωρίζει κανείς κάτι παροόμοιο και έχει κάποιος να μου συστήσει κάποιον ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ κτηνίατρο που να ενδιαφερθεί πραγματικά να βρει τι έχει ο γάτος μου;; Είναι ο δέυτερος γιατ΄ρος που θα αλλάξω, η προηγούμενη δεν είχε βρει κανεναν λογο γιατι ο γατος μου έχανε βάρος ένα χρόνο πριν που τις τον είχα παει.
Οποιαδηποτε συμβουλη είναι καλοδεχουμενη!
Σας ευχαριστώ!!!
ΥΓ: έχω άλλες δύο γάτες και μου είναι δύσκολο να παρακολουθώ τις κινήσεις του- ποτε και αν ειναι αυτός που κάνει εμετο κλπ...Αλλά ανυσυχώ και επιπλέον μήπως έχει κάτι κολλητικό και αρρωστήσουν και οι άλλες....
Γραφω ακριβώς τι γραφει ο ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
ΝΕΦΡΟΙ: Ο αριστερος νεφρος ελεγχεται με ανωμαλο περιγραμμα και μικροτερο του φυσιολογικου μεγεθος. Αμφοτεροι εμφανιζουν αυξημενη ηχογενεια φλοιωδους μοιρας και κοκκωδη απεικονιση του παρεγχυματος. Προσθιως του αριστερου νεφρου εντοπιζονται ελαφρα διογκωμενοι επιχωριοι λεμφαδενες. Παρουσια 3 υπερηχογενων λιθων στο παρεγχυμα του αρ. νεφρου( μεγιστη διαμετρος λιθων 2,9 χιλιοστα).
Γαστρεντερικος σωληνας
Φυσιολογική μορφολογια και παχος τοιχωματος στομαχου, λεπτου και παχεως εντερου στην εκταση που αυτο ελεγχεται υπερηχογραφικα. Αυξημενη συσταλτικοτητα εντερικων ελικων με υδραρες περιεχομενο στον αυλο κατα τμηματα. Διογκωση μεσεντεριων λεμφαδενων. Παρουσια μικρης ποσοτητας ελευθερου ανηχογενους υγρου στην κοιλιακη κοιλοτητα.
Διαγνωση:
Αρχομενος ασκιτης
Εικονα εντεριτιδας
Κοιλιακη Λεμφαδενοπαθεια
Λιθιαση αρ. νεφρου
Εικονα νεφροπαθειας αμφω με εκφυλιστικες αλλοιωσεις στον αριστερο νεφρο (δδ. Νεφριτιδα/νεοπλασια πχ λεμφωμα).
ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ειναι γενικες νομιζω γιατι γραφουν για γλυκοζη, κρεατινινη, ουρια, αιματοκριτη κλπ.
Απο αυτες αποκλειστικε το ενδεχομενο της νεφρικης ανεπαρκειας (τουλαχιστον σε πολυ προχωρημενο σταδιο).
Αλλα η ουσια ειναι οτι ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΧΕΙ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Πιθανοτατα βρισκεται στην αρχη της νεφρικης ανεπαρκειας λογω των νεφρων που εχουν αρχιζει να εκφυλιζονται,η διαρροια πιθανως οφειλεται στην λεμφαδενοπαθεια που φαινεται να εχειΣυγνωμη για την επαναληψη, μου είπαν να το γραψω εδω:
Γειά σας!
Ο γατος μου είναι 10 χρονών και το τελευταίο διάστημα άρχισε να χάνει βάρος, τους προηγούμενους μήνες άρχισε να κάνει εμετούς και να γκρινιάζει γενικώς.
Τον πήγα στον γιατρό και οι αιματολογικές του ήταν εντάξει, η μαγνητική όμως έδειξε προβληματικά νεφρα με πέτρες (ή ογκάκια δεν ξέρουμε). Η διάγνωση ήταν ότι έχει ή νεφρική ανεπάρκεια ή καρκίνο. Ο γιατρος που του έκανε την μαγνητική δεν του πήρε δειγμα για βιοψία και δεν θέλαμε να τον κοιμήσουμε πάλι. Ξαφνικά οι εμετοι γίνανε διάρροια και έχασε τόσο πολύ βάρος που άρχισε να παραπατάει από την αδυναμία.
Τον ξαναπήγα στον γιατρό και τον κράτησε μέσα με ορό και τον παρακολουθούσε. Η διάρροια βελτιώθηκε- από νερο σε αρκετά μαλακά αλλά όχι κανονικά κακά.
ΑΠό τότε που τον πήρα σπίτι και για ένα μήνα του έδινα Flagyl και Medrol (κορτιζόνη) και ID της Hills που την συνεχίζω μέχρι σήμερα. Η κατάσταση βελτιώθηκε πολύ, σκληρήνανε αλλα όχι τελειως, η διάθεση του έφτιαξε και είχε πολύ όρεξη. Εδω και μια εβδομάδα όμως που σταμάτησα την θεραπεια αρχισε να χειροτερεύει. Τα κακά του μαλακώνουν κι αλλο (μέ λίγο βυσσινι χρώμα στο τελείωμα) , η διάθεση πεφτει, και έκανε και κανα δυο εμετούς. Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν έχω καν καταλάβει τι έχει! Ο γιατρός είπε να λύσουμε το εντερικό που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και βλέπουμε. Σε κάθε περιπτωση ο γάτος δεν έχει πολύ ζωή (ήταν τα λόγια του). Γνωρίζει κανείς κάτι παροόμοιο και έχει κάποιος να μου συστήσει κάποιον ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ κτηνίατρο που να ενδιαφερθεί πραγματικά να βρει τι έχει ο γάτος μου;; Είναι ο δέυτερος γιατ΄ρος που θα αλλάξω, η προηγούμενη δεν είχε βρει κανεναν λογο γιατι ο γατος μου έχανε βάρος ένα χρόνο πριν που τις τον είχα παει.
Οποιαδηποτε συμβουλη είναι καλοδεχουμενη!
Σας ευχαριστώ!!!
ΥΓ: έχω άλλες δύο γάτες και μου είναι δύσκολο να παρακολουθώ τις κινήσεις του- ποτε και αν ειναι αυτός που κάνει εμετο κλπ...Αλλά ανυσυχώ και επιπλέον μήπως έχει κάτι κολλητικό και αρρωστήσουν και οι άλλες....
Γραφω ακριβώς τι γραφει ο ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
ΝΕΦΡΟΙ: Ο αριστερος νεφρος ελεγχεται με ανωμαλο περιγραμμα και μικροτερο του φυσιολογικου μεγεθος. Αμφοτεροι εμφανιζουν αυξημενη ηχογενεια φλοιωδους μοιρας και κοκκωδη απεικονιση του παρεγχυματος. Προσθιως του αριστερου νεφρου εντοπιζονται ελαφρα διογκωμενοι επιχωριοι λεμφαδενες. Παρουσια 3 υπερηχογενων λιθων στο παρεγχυμα του αρ. νεφρου( μεγιστη διαμετρος λιθων 2,9 χιλιοστα).
Γαστρεντερικος σωληνας
Φυσιολογική μορφολογια και παχος τοιχωματος στομαχου, λεπτου και παχεως εντερου στην εκταση που αυτο ελεγχεται υπερηχογραφικα. Αυξημενη συσταλτικοτητα εντερικων ελικων με υδραρες περιεχομενο στον αυλο κατα τμηματα. Διογκωση μεσεντεριων λεμφαδενων. Παρουσια μικρης ποσοτητας ελευθερου ανηχογενους υγρου στην κοιλιακη κοιλοτητα.
Διαγνωση:
Αρχομενος ασκιτης
Εικονα εντεριτιδας
Κοιλιακη Λεμφαδενοπαθεια
Λιθιαση αρ. νεφρου
Εικονα νεφροπαθειας αμφω με εκφυλιστικες αλλοιωσεις στον αριστερο νεφρο (δδ. Νεφριτιδα/νεοπλασια πχ λεμφωμα).
ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ειναι γενικες νομιζω γιατι γραφουν για γλυκοζη, κρεατινινη, ουρια, αιματοκριτη κλπ.
Απο αυτες αποκλειστικε το ενδεχομενο της νεφρικης ανεπαρκειας (τουλαχιστον σε πολυ προχωρημενο σταδιο).
Αλλα η ουσια ειναι οτι ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΧΕΙ!
, η πιθανη διαγνωση ειναι λεμφωμα ( ειδος καρκινου), ισως και καποια παγκρεατιτιδα ή ηπατιτιδα
, λογω των διαρροιων που αναταποκρινονται στην αντιβιωση και την κορτιζονη.Οπως καταλαβες ειναι δυσκολο να βγαλουμε διαγνωση καθω ολες οι παραπανω νοσολογικες καταστασεις κανουν παρομοια συμπτωματα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ntss
Νεοφερμένο μέλος
Δεν ξέρω!!!!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Θα πρεπει να γινει ακτινογραφια η υπερηχος κοιλιας για να δουμε αν υπαρχουν εμφανεις αλλοιωσεις απο την προηγουμενη φορα καθως και γενικες αιματος για αν δουμε πως λειτουργουν νεφρα και συκωτιΘα τον πάω σε λιγο στο νοσοκομειο μικρων ζώων στο Πικέρμι. Τι εξετάσεις να ζητησω να του κάνουν; Δνε θέλω να τον ταλαιπωρώ αν δεν υπαρχει σωτηρια, σκεφτομαι μήπως να του δωσω κορτιζονη που τον κανει να νιώθει καλύτερα και όσο παει....
Δεν ξέρω!!!!

Ntss
Νεοφερμένο μέλος
Εγινε υπερηχος και γενικη αιματος και ειδικες για λοιμωδη και Τ4.
Περιμένω...
Να ρωτήσω κάτι αν δεν εχει ουτε θηροειδη τοτε μενει μόνο ο καρκινος?
Χρονια εντεριτιδα ή υπατιτιδα μπορει να έχει; Πως αντιμετωπιζεται;
JohnDVM
Διάσημο μέλος
H χρονια εντεριτιδα και ηπατιτιδα αντιμετωπιζεται με ειδικη διατροφη και φαρμακευτικη αγωγηΔεν εχει λευχαιμια, aids και λειμωδη περιτονιτιδα. Υπαρχει μια ένδειξη για θηροειδη.
Εγινε υπερηχος και γενικη αιματος και ειδικες για λοιμωδη και Τ4.
Περιμένω...
Να ρωτήσω κάτι αν δεν εχει ουτε θηροειδη τοτε μενει μόνο ο καρκινος?
Χρονια εντεριτιδα ή υπατιτιδα μπορει να έχει; Πως αντιμετωπιζεται;
Καλο θα ηταν να κανεται και καρκινικους δεικτεςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορείς να δίνεις κάθε 3-4 μήνες προληπτικά. Εναλλακτικά μπορεις να κάνεις εξέταση κοπράνων για παράσιτα 3 φορές το χρόνο και αν εμφανίσουν αυγά παρασίτων τότε να κάνεις αποπαρασίτωσηκάθε πότε πιστεύετε ότι πρέπει να δίνονται προληπτικά αντιπαρασιτικά χάπια, εφόσον η γάτα δεν είχε εμφανίσει ποτέ παράσιτα, τρώει μόνο γατοτροφή και μένει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι? Ευχαριστώ!!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Απο 7 εως 21 ημέρες χρειάζεται για να βγει από το αυγό η ενήλικη μορφή του παρασίτου ανάλογα με το είδος του παρασίτουγιατρε ποσο χρονο χρειαζονται τα ενδοπαρασιτα για να σχηματισουν αποικια; Λογικα δεν το αυγο ενος παρασιτου δεν προκαλει προβλημα την επομενη μερα...
Archangelik
Νεοφερμένο μέλος
απο τοτε που τον πηρα (δλδ εδω και 2 μηνες κοντα) κανει καθε μερα δοιαριες! δεν εχω δει κανονικα κακακια απο αυτον μεχρι τωρα ! Στην αρχη του εδινα μια χυμα τροφη για καμια 10αρια μερες που ειχα και μετα φανταστηκα οτι θα φταιει αυτο και πηρα την Leonardo που ειναι βιολογικη μπας και κανει καλο !
1 μηνα την επερνε και τιποτα! τωρα του δινω την Integra Sensitive μια γερμανικη ειδικη για δοιαριες αλλα οχι για μικρα γατακια (ειναι για ενηλικες) αλλα μου ειπαν να την δοκιμασω και πως θα γινει καλα το εντερο του! αλλα τρωει εδω και 1 εβδομαδα και κατι και ακομα κανει δοιαριες! και οταν παει τουαλετα ακουγετε και ενας ηχος οταν τα κανει...(οχι νιαουρισμα, απο τον ποπο του...) Δεν ξερω τι αλλο να κανω ... Ο γιατρος μου λεει να αλλαξω τροφη αλλα ποσες ποια?? και αφου του πηρα ειδικη γιατι ακομα κανει?

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Θα χρειαστει κλινικη διαιτα οπως ειναι η i/d hill's , intestinal Royale canin,κ.α. και ισως χρειαστει και καποια αντιβιωση μαζι με καποιο ευστομαχοΚαλησπερα! εχω τον γατουλη μου που ειναι 4 μηνων τωρα και εχουμε μεγαλο προβλημα με τις δοιαριες!
απο τοτε που τον πηρα (δλδ εδω και 2 μηνες κοντα) κανει καθε μερα δοιαριες! δεν εχω δει κανονικα κακακια απο αυτον μεχρι τωρα ! Στην αρχη του εδινα μια χυμα τροφη για καμια 10αρια μερες που ειχα και μετα φανταστηκα οτι θα φταιει αυτο και πηρα την Leonardo που ειναι βιολογικη μπας και κανει καλο !
1 μηνα την επερνε και τιποτα! τωρα του δινω την Integra Sensitive μια γερμανικη ειδικη για δοιαριες αλλα οχι για μικρα γατακια (ειναι για ενηλικες) αλλα μου ειπαν να την δοκιμασω και πως θα γινει καλα το εντερο του! αλλα τρωει εδω και 1 εβδομαδα και κατι και ακομα κανει δοιαριες! και οταν παει τουαλετα ακουγετε και ενας ηχος οταν τα κανει...(οχι νιαουρισμα, απο τον ποπο του...) Δεν ξερω τι αλλο να κανω ... Ο γιατρος μου λεει να αλλαξω τροφη αλλα ποσες ποια?? και αφου του πηρα ειδικη γιατι ακομα κανει?![]()

Archangelik
Νεοφερμένο μέλος

μου τις ειπαν στο pet shop απλα μου δωσαν μια πιο οικονομικη ειδικη για δοιαριες και δεν εκανε τιποτα(αυτη που σας ειπα)
δεν ξερω...αν ειναι να παρω την Hills θα πρεπει να τρωει μετα για παντα την ιδια? η ειναι απλα μεχρι να φτιαξει το στομαχι?
σε λιγες μερες θα τον παω για αποπαρασητωση και θα το ξαναπω στον γιατρο...

Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
οι κλινικές δίαιτες δίνονται για μικρη περίοδο (14 μέρες εως ένα μήνα) μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημαΕυχαριστω για την απαντηση απλα και εγω ειμαι φοιτητρια και αυτες οι τροφες ειναι ακριβες για μενα
μου τις ειπαν στο pet shop απλα μου δωσαν μια πιο οικονομικη ειδικη για δοιαριες και δεν εκανε τιποτα(αυτη που σας ειπα)
δεν ξερω...αν ειναι να παρω την Hills θα πρεπει να τρωει μετα για παντα την ιδια? η ειναι απλα μεχρι να φτιαξει το στομαχι?
σε λιγες μερες θα τον παω για αποπαρασητωση και θα το ξαναπω στον γιατρο...![]()

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Δεν ξερω αν θα έχει αποτέλεσμα αλλά χρειάζεται προσοχή γιατι η υπερδοσολογία μπορεί να της προκαλέσει πρόβλημα στο συκώτιΓιατρέ κάνει να βάζουμε ελαιόλαδο μέσα στις κροκέτες για την αντιμετώπιση της τριχόμπαλας;

πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αυτό σημαινει οτι εχει ερθει σε επαφη με κοροναιο οχι απαραιτητα το στελεχος που προκαλει την λοιμωδη περιτονιτιδα, δεν ειναι απαραιτητο να κολλησουν τα υπολοιπα θα χρειαζεται προσοσχη και φροντιδα για να μην εμφανιστει η ασθενειαΓιατρέ καλησπέρα.Η μία από τις τρείς γάτες μου βρέθηκε θετικη 1/200 στη λοιμώδη περιτονίτιδα.Τι σημαίνει αυτό;Είναι κάτι από το οποίο θα νοσίσει το κοριτσάκι μου;Η γατούλα είναι 7 ετών και υγειέστατη.Οι άλλες γατούλες μου μπορεί να κολλήσουν;

πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό σημαινει οτι εχει ερθει σε επαφη με κοροναιο οχι απαραιτητα το στελεχος που προκαλει την λοιμωδη περιτονιτιδα, δεν ειναι απαραιτητο να κολλησουν τα υπολοιπα θα χρειαζεται προσοσχη και φροντιδα για να μην εμφανιστει η ασθενεια![]()
Τι πρέπει να κάνω δηλαδή;
TerAs
Νεοφερμένο μέλος
Σήμερα παρατήρησα ότι η μια μου γάτα δεν μπορεί να κλείσει το στόματα της! (ίσως να είναι από χθες το πρόβλημα αλλά σήμερα το παρατήρησα)
Απο ότι κατάλαβα όταν δοκίμασα να της κλείσω το στόμα, ασκώντας μικρή πίεση, ότι τα δόντια της βρίσκουν μεταξύ τους και μου φαίνεται ότι έχει στραβώσει το σαγόνι της. Επίσης εφόσον το στόμα δεν μπορεί να κλείσει τις τρέχουν τα σάλια. Φυσικά δεν τρώει τίποτα.
Πυρετό δεν έχει. Θα την πάω αύριο στον γιατρό να την εξετάσει. Δεν ξέρω αν είναι εξάρθωση ή η πέτρα που έχει στα πίσω δόντια την εμποδίζει με κάποιο τρόπο αλλά νομίζω ότι και τα μπροστινά δόντια βρίσκουν μεταξύ τους και ότι έχει στραβώσει λίγο το σαγόνι.
Υπάρχει περίπτωση να είναι εγκεφαλικό? Δεν έχει κάποιο άλλο σύμπτωμα.
Έχω αγχωθεί γιατί η γατούλα μου είναι 13 χρονών.
Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις????
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 61 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool