Καλημέρα σας γιατρε...
έχω ένα γάτο κοτνά 6 ετών, αρσενικό....!!!
Τετάρτη το πρωί ήταν φυσιολογικός , και ξαφνικά την ίδια ημέρα νωρίς το μεσημέρι έκανε μια φορά εμετό....!!!
Εκτός αυτού....και εδώ είναι το πιο ανησυχητικό, έσερνε το πίσω μέρος του σώματος ή τις περισσότερες φορές περπατούσε λοξά, πάλι το πίσω μέρος....!!!
Η συμπεριφορά του είναι σχετικά καλή,...δηλαδή δέχεται χαδάκια , αλλά δεν παίζει και είναι ξαπλωμένος όλη την ώρα....!!!
Την Τετάρτη δεν τον ταίσα και δεν του έδωσα νερό .....και εμετό δεν ξανά έκανε.
Να πληροφορήσω ότι είναι μόνιμα μέσα στο σπίτι και δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει σκαρφαλώσει ή χτυπήσει κάπου.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας τον πήγαμε στην γιατρό ,αλλά με μια απλή ψιλάφιση δεν μπόρεσε να καταλάβει τίποτα.Της ήταν λίγο δύσκολο να βγάλει κάποιο συμπέρασμα, διότι δεν περπάτησε ο Romeo καθόλου , ώστε να δει τι εννοούσα με την περιγραφή μου,ότι έσερνε ή πήγαινε λοξά το πίσω μέρος του σώματος του....!!!
Αφήστε που ήταν και φοβισμένος με αποτέλεσμα να είναι επιθετικός και να δυσκολεύει την εξέταση.....!!!
Μας είπε ότι ίσως να είναι κολικός και μας σύστησε να μην φάει και πιει και αν ήταν την επόμενη ακόμη έτσι να τον πάμε και πάλι , για περισσότερες εξετάσεις.
Μας σύστησε να μην του δώσουμε φαγητό και νερό , εκτός και τον δούμε να καλυτερεύει, πράγμα που έγινε.
Χτες ήταν καλύτερα και περπάταγε πιο φυσιολογικά. Βέβαια δεν τρέχει ακόμη και φαγητό έφαγε χτες αργά το υπόγευμα λίγες μουλιασμένες κροκετούλες ( που αγοράζω μόνο από την γιατρό του ).
Ααααα μάλιστα είχε και ορεξούλες και έκανε "τρελίτσες" με το αγαπημένο του λούτρινο ζωάκι ( δεν τον έχω στειρώσει )....!!!
Παρόλα αυτά είμαι ακόμη ανήσυχη...!!!
Λέτε να είναι κολικός και αν ναι από που προκλήθηκε και πως αντιμετωπίζεται ????
Υπάρχει περίπτωση να ήταν δισπεψία και να είχε πίεση στο έντερο , ώστε να μην μπορουσε να κάνει την ανάγκη του σωστά ?
Τα φώτα σας ....!!!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Ιφιγένεια